Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Planuri de viitor


Cine este Ovidiu Mezei, noul manager al Operei Brașov

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 05.12.2017
• După o activitate de 25 de ani în instituție, noul manager va coordona Opera pe o perioadă de cinci ani
Opera Brașov are toate șansele să devină cea mai importantă instituție de cultură pentru promovarea Brașovului. Cel puțin așa susține noul manager al Operei, Ovidiu Mezei, care ieri a fost prezentat oficial în această calitate, după ce a cîștigat concusul pe post organizat de Primăria Brașov. Opera Brașov este cea de a patra instituție de cultură de sub „umbrela“ Consiliului Local, care în acest an finalizează un concurs pentru postul de manager, care va fi astfel ocupat pentru următorii cinci ani și gestionat în baza unui plan de management asumat de noul director. De altfel, și viceprimarul Costel Mihai, în atribuțiile căruia se află coordonarea instituțiilor de cultură, a apreciat ieri că finalizarea acestor concursuri este una dintre marile reușite ale Municipalității, în acest an, din punct de vedere administrativ și organizatoric. „La începutul anului, cînd am anunțat reluarea concursurilor pentru posturile de manageri, mi-am asumat ca, pînă la sfîrșitul anului, în luna decembrie, să avem lucrurile puse la punct în toate instituțiile de cultură și cîte un director la fiecare dintre ele, numit conform prevederilor legale, prin concurs. La Operă, ultima instituție unde am organizat concurs, Ovidiu Mezei a cîștigat postul de manager după ce din 2014 a ocupat funcția de director artistic, cu atribuții delegate de manager. Sperăm ca din acest moment să începem construcția vieții artistice din Brașov și să transformăm orașul într-un centru multicultural, așa cum a fost în trecut“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Director artistic al Operei, din 2014

Noul manager al Operei Brașov, Ovidiu Mezei, a îndeplinit aceste atribuții încă din 2014, fiind pînă atunci director artistic al instituției. Pianistul Ovidiu Mezei împlinește în această lună 25 de ani de cînd a pășit în fostul Teatru Muzical din Brașov, actuala Operă, după absolvirea în 1990 a Liceului de Muzic㠄George Enescu“ și a Facultății de Muzică a Universității „Transilvania“ din Brașov, în 1996. Tot din 1996 a devenit maestru corepetitor la Opera Brașov, iar în două rînduri, între 2003 - 2005 și 2011 - 2014 a fost și șef Șerviciu studii muzicale și soliști. Din 2014 a devenit director artistic al Operei Brașov preluînd ulterior și atribuțiile de manager. „La Opera Brașov am venit în 1992 și am parcurs pe rînd toate treptele muzical-artistice necesare. De-a lungul timpului am avut onoarea să lucrez cu mari artiști ai României, dirijori, regizori, scenografi, soliști. Am în repertoriu peste 60 de lucrări de operă și operetă, iar ca turnee ar fi mai ușor să spun unde nu am fost: Suedia, Finlanda și Grecia“, a rezumat Ovidiu Mezei viața sa artistică la Opera Brașov.

„Opera va fi cea mai importantă instituție de cultură pentru promovarea Brașovului“

Obiectivul principal propus de Ovidiu Mezei în planul său de management este transformarea Operei Brașov în „cea mai importantă instituție artistică pentru promovarea Brașovului în țară și în lume“. „Pentru asta, mă bazez pe valoarea colectivelor artistice ale Operei“, a declarat managerul instituției. Ovidiu Mezei vrea să transforme Opera Brașov într-un veritabil vehicul de promovare a orașului, în primul rînd prin calitatea produsului artistic, „lucru care și acum se întîmplă la Operă“.
„De exemplu, sîntem în acest an în situația de a avea toate spectacolele din decembrie sold-out, iar pentru prima dată spectacolul de Crăciun îl vom susține de trei ori, nu de două ori ca pînă acum. Biletele au fost vîndute într-o oră - o oră și jumătate de la deschiderea casieriei“, a explicat Ovidiu Mezei. De asemenea, cele două festivaluri organizate anual, respectiv Festivalul de Operă, Operetă și Bbalet din noiembrie și Festivalul Mozart din luna ianuarie, vor fi și ele modalități de promovare în țară și străinătate ale Brașovului. Prezența la evenimente similare din țară și din străinătate este și ea o modalitate de promovare, iar în această perioadă Opera chiar a avut astfel de participări. „De o săptămînă, colegii noștri s-au întors dintr-un turneu internațional în Austria, Germania și Elveția și în 2018 vom repeta experiența, colaborînd cu o agenție de impresariat din Salzburg, iar anul viitor sîntem invitați și la Festivalul de la Sibiu“, a explicat Ovidiu Mezei. În sezonul estival, Opera Brașov va ieși din nou în aer liber și va susține spectacolele din Piața Sfatului, în iulie și în septembrie. Pentru luna august, însă, Ovidiu Mezei propune și un spectacol în Piațeta Sfîntul Ioan, din spatele Hotelului Aro.

Principala problemă: prea puțini angajați

Totuși, există și unele probleme care trebuie îmbunătățite sau rezolvate în instituție, spune managerul Operei Brașov, iar unul dintre ele este deficitul de angajați „În acest moment pot spune că avem cel mai bogat repertoriu de operă și operetă din țară. Stăm foarte bine la compartimentul cor și soliști, unde sînt 46 de soliști angajați, ceea ce nu se mai găsește nicăieri în țară. Calitativ sînt extraordinari și mă mîndresc cu ei. Pe de altă parte, una dintre problemele care trebuie rezolvate este legată de colectivul baletului, care are doar 21 de membri, ceea ce îngreunează încercările de a produce anumite spectacole. Comparativ, Constanța are un balet de 48 de membri, iar Bucureștiul, spre 100. Deși baletul nostru s-a ridicat foarte mult - dovadă și spectacolul Coppelia care a fost jucat de patru ori luna trecută, nu putem face spectacole mari, fără a aduce colaboratori. În aceste condiții, cred că ne-ar mai trebui măcar zece membri în balet. Sîntem conștienți că nu se poate face dintr-o dată, însă pe parcursul mai multor ani sperăm să aducem și baletul la numărul optim de membri“, a spus Ovidiu Mezei. De asemenea, pentru viitorul apropiat Opera Brașov are în vedere cîteva angajări pentru orchestră, unde există unele posturi neacoperite sau acoperite incomplet. „De exemplu, la fagot am scos un post la concurs dar a rămas neacoperit. Posturile pentru violă sînt incomplete, la clarinet avem doi angajați și un colaborator permanent, sînt unele posturi de acoperit și la percuții sau contrabas. Dar astea se pot realiza în timp, pentru a avea efectivul complet“, a declarat noul manager al Operei Brașov.
Opera Brașov are în prezent 217 angajați, după ce la sfîrșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 avea 380 de angajați. Cel mai mic număr de angajați a fost atins în 2008, cînd efectivul ajunsese la 188.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

09:21

Cuvinte mari într-un Parlament mic


Omagiu Regelui
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  Patriarhie: În trei momente vor fi trase clopotele tuturor bisericilor din țară pentru Regele Mihai


  Azi 19:30
 • ➤ Economic


  Prețul la gazele naturale atinge maximul ultimilor patru ani pe bursa londoneză, după explozia de la terminalul austriac Baumgarten


  Azi 16:39
 • ➤ National


  Protest în ușa PSD Brașov


  Azi 12:28
 • ➤ Economic


  Calculator online salariu 2018: Cele 7 metode pentru noul brut


  Azi 10:53
 • ➤ National


  Procurorul general anunță că ar putea contesta modificarea legilor justiției la Curtea Constituțională


  Azi 10:46
 • ➤ Economic


  Prețul ouălor a crescut cu aproape 30% într-o singură lună. Rata inflației a urcat la 3,2% cel mai mare nivel din august 2013


  Azi 10:41
 • ➤ Prima pagina


  Bucuria schiorilor


  Drumul Roșu, prima pîrtie deschisă integral în Poiană


  Azi 09:48
 • ➤ Eveniment


  Fiscalitatea ne îngroapă


  Din 2018, PFA vor plăti la stat 45% din venit


  Azi 09:44
 • ➤ Eveniment


  Ademenit de o minoră cu favoruri sexuale, atacat de fratele ei


  Azi 09:41
 • ➤ Eveniment


  55% dintre români sînt dispuși să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care să le ofere mai mult timp liber


  Azi 09:40
 • ➤ Eveniment


  Trenurile Zăpezii, către stațiunile montane


  Azi 09:39
 • ➤ Eveniment


  Reparație


  Nimeni nu vrea să măsoare calitatea aerului în Brașov


  Azi 09:34
 • ➤ Local


  Cu un șemineu pe lemne poți retrăi amintirile de odinioară!


  Azi 09:26
 • ➤ Eveniment


  Taximetriștii protestează pe 13 decembrie


  Azi 09:32
 • ➤ Eveniment


  Iarna a prins nepregătit DN 73


  Azi 09:31
 • ➤ Eveniment


  Alte 9 cazuri de rujeolă în județul Brașov


  Azi 09:29
 • ➤ Actualitate


  Concert caritabil cu Haydn Deane și orchestra


  Azi 09:28
 • ➤ Actualitate


  Două din cele trei celule ale rampei ecologice de gunoi vor fi închise anul viitor


  Azi 09:26
 • ➤ Actualitate


  Poșta deschide la Brașov un oficiu nonstop


  Azi 09:25
 • ➤ Actualitate


  Cuvinte mari într-un Parlament mic


  Omagiu Regelui


  Azi 09:21
 • ➤ Actualitate


  A început călătoria Regelui Mihai spre România


  Azi 09:18
 • ➤ National


  Justiția lui Dragnea începe amnistierile


  Vot final pe legea care modifică Legea ANI


  Azi 09:10
 • ➤ National


  Șefii Tel Drum, inculpați pentru obținere pe nedrept de fonduri europene


  Azi 09:07
 • ➤ National


  Consiliul Europei va evalua de urgență propunerile legislative din domeniul justiției din România


  Azi 09:05
 • ➤ Doctor


  DOCTOR NATURA


  De pus la rană


  Azi 09:02
 • ➤ Doctor


  3 remedii naturale pentru îmbunătățirea circulației


  Azi 09:01
 • ➤ Doctor


  Bebelușii ar trebui să împartă patul cu mama lor pînă la 3 ani


  Azi 09:00
 • ➤ Doctor


  Leac la farfurie


  Cele mai bune trei ciorbe pentru iarnă


  Azi 08:57
 • ➤ Doctor


  Cum se pune corect grîul la încolțit pentru cură?


  Azi 08:56
 • ➤ Doctor


  Rezultate impresionante pentru un nou tratament anticancer


  Azi 08:54
 • ➤ Doctor


  Putere de vindecare


  Sucul din țelină, o farmacie într-un pahar


  Azi 08:50
 • ➤ Doctor


  Crema de banane, leac bun pentru tuse


  Azi 08:47
 • ➤ Doctor


  Antrenamentele cerebrale pot reduce riscul apariției demenței


  Azi 08:42
 • ➤ Doctor


  Tensiunea arterială scade cu 14 ani înainte de momentul morții


  Azi 08:41
 • ➤ Doctor


  Remedii pentru buzele crăpate


  Azi 08:40
 • ➤ Life


  Își face loc în dressing


  Corina își donează hainele


  Azi 08:34
 • ➤ Life


  Mirabela Dauer a slăbit într-un timp record


  Azi 08:32
 • ➤ Life


  Richard Clayderman își începe turneul aniversar în România


  Azi 08:30
 • ➤ Life


  Steven Tyler a deschis un adăpost pentru tinerele abuzate


  Azi 08:29
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Nume mari ale Brașovului


  Andrei Bodiu, omul care nu spunea niciodată nu


  Azi 08:22
 • ➤ Sport


  Liga I, etapa 21


  Azi 08:20
 • ➤ Sport


  Francezii de la L’Equipe au confundat FCSB cu FC Brașov!


  Azi 08:18
 • ➤ Sport


  Olimpia Brașov a urcat pe locul 4 în LNBF


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:15
 • ➤ Sport


  FCSB se va duela cu Lazio în Europa League


  Azi 08:13
 • ➤ Sport


  Colțea a cîștigat derbiul la futsal cu CFF Clujana Cluj-Napoca


  Azi 08:11
 • ➤ Sport


  Dă credit sportivilor


  Covaliu crede în medalii la Tokio


  Azi 08:09
 • ➤ Sport


  Mateo, 28!


  Alex Mateiu: „Răzvan Lucescu mi-a marcat cariera“


  Azi 08:05
 • ➤ Sport


  România a fost eliminată de Cehia de la Mondialele de handbal


  Azi 08:02
 • ➤ Sport


  Eșec dramatic! Tricolorele, eliminate de Cehia cu un gol marcat cu 2 secunde înainte de final!


  11.12.2017
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  „Văduva vesel㔠și „Liliacul”, două operete cadou de la Opera Brașov

  Articolul următor


  Două tone de daruri pentru familiile defavorizate

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 9.7448 milisecunde, încărcat în milisecunde