Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Planuri de viitor


Cine este Ovidiu Mezei, noul manager al Operei Brașov

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 05.12.2017
• După o activitate de 25 de ani în instituție, noul manager va coordona Opera pe o perioadă de cinci ani
Opera Brașov are toate șansele să devină cea mai importantă instituție de cultură pentru promovarea Brașovului. Cel puțin așa susține noul manager al Operei, Ovidiu Mezei, care ieri a fost prezentat oficial în această calitate, după ce a cîștigat concusul pe post organizat de Primăria Brașov. Opera Brașov este cea de a patra instituție de cultură de sub „umbrela“ Consiliului Local, care în acest an finalizează un concurs pentru postul de manager, care va fi astfel ocupat pentru următorii cinci ani și gestionat în baza unui plan de management asumat de noul director. De altfel, și viceprimarul Costel Mihai, în atribuțiile căruia se află coordonarea instituțiilor de cultură, a apreciat ieri că finalizarea acestor concursuri este una dintre marile reușite ale Municipalității, în acest an, din punct de vedere administrativ și organizatoric. „La începutul anului, cînd am anunțat reluarea concursurilor pentru posturile de manageri, mi-am asumat ca, pînă la sfîrșitul anului, în luna decembrie, să avem lucrurile puse la punct în toate instituțiile de cultură și cîte un director la fiecare dintre ele, numit conform prevederilor legale, prin concurs. La Operă, ultima instituție unde am organizat concurs, Ovidiu Mezei a cîștigat postul de manager după ce din 2014 a ocupat funcția de director artistic, cu atribuții delegate de manager. Sperăm ca din acest moment să începem construcția vieții artistice din Brașov și să transformăm orașul într-un centru multicultural, așa cum a fost în trecut“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Director artistic al Operei, din 2014

Noul manager al Operei Brașov, Ovidiu Mezei, a îndeplinit aceste atribuții încă din 2014, fiind pînă atunci director artistic al instituției. Pianistul Ovidiu Mezei împlinește în această lună 25 de ani de cînd a pășit în fostul Teatru Muzical din Brașov, actuala Operă, după absolvirea în 1990 a Liceului de Muzic㠄George Enescu“ și a Facultății de Muzică a Universității „Transilvania“ din Brașov, în 1996. Tot din 1996 a devenit maestru corepetitor la Opera Brașov, iar în două rînduri, între 2003 - 2005 și 2011 - 2014 a fost și șef Șerviciu studii muzicale și soliști. Din 2014 a devenit director artistic al Operei Brașov preluînd ulterior și atribuțiile de manager. „La Opera Brașov am venit în 1992 și am parcurs pe rînd toate treptele muzical-artistice necesare. De-a lungul timpului am avut onoarea să lucrez cu mari artiști ai României, dirijori, regizori, scenografi, soliști. Am în repertoriu peste 60 de lucrări de operă și operetă, iar ca turnee ar fi mai ușor să spun unde nu am fost: Suedia, Finlanda și Grecia“, a rezumat Ovidiu Mezei viața sa artistică la Opera Brașov.

„Opera va fi cea mai importantă instituție de cultură pentru promovarea Brașovului“

Obiectivul principal propus de Ovidiu Mezei în planul său de management este transformarea Operei Brașov în „cea mai importantă instituție artistică pentru promovarea Brașovului în țară și în lume“. „Pentru asta, mă bazez pe valoarea colectivelor artistice ale Operei“, a declarat managerul instituției. Ovidiu Mezei vrea să transforme Opera Brașov într-un veritabil vehicul de promovare a orașului, în primul rînd prin calitatea produsului artistic, „lucru care și acum se întîmplă la Operă“.
„De exemplu, sîntem în acest an în situația de a avea toate spectacolele din decembrie sold-out, iar pentru prima dată spectacolul de Crăciun îl vom susține de trei ori, nu de două ori ca pînă acum. Biletele au fost vîndute într-o oră - o oră și jumătate de la deschiderea casieriei“, a explicat Ovidiu Mezei. De asemenea, cele două festivaluri organizate anual, respectiv Festivalul de Operă, Operetă și Bbalet din noiembrie și Festivalul Mozart din luna ianuarie, vor fi și ele modalități de promovare în țară și străinătate ale Brașovului. Prezența la evenimente similare din țară și din străinătate este și ea o modalitate de promovare, iar în această perioadă Opera chiar a avut astfel de participări. „De o săptămînă, colegii noștri s-au întors dintr-un turneu internațional în Austria, Germania și Elveția și în 2018 vom repeta experiența, colaborînd cu o agenție de impresariat din Salzburg, iar anul viitor sîntem invitați și la Festivalul de la Sibiu“, a explicat Ovidiu Mezei. În sezonul estival, Opera Brașov va ieși din nou în aer liber și va susține spectacolele din Piața Sfatului, în iulie și în septembrie. Pentru luna august, însă, Ovidiu Mezei propune și un spectacol în Piațeta Sfîntul Ioan, din spatele Hotelului Aro.

Principala problemă: prea puțini angajați

Totuși, există și unele probleme care trebuie îmbunătățite sau rezolvate în instituție, spune managerul Operei Brașov, iar unul dintre ele este deficitul de angajați „În acest moment pot spune că avem cel mai bogat repertoriu de operă și operetă din țară. Stăm foarte bine la compartimentul cor și soliști, unde sînt 46 de soliști angajați, ceea ce nu se mai găsește nicăieri în țară. Calitativ sînt extraordinari și mă mîndresc cu ei. Pe de altă parte, una dintre problemele care trebuie rezolvate este legată de colectivul baletului, care are doar 21 de membri, ceea ce îngreunează încercările de a produce anumite spectacole. Comparativ, Constanța are un balet de 48 de membri, iar Bucureștiul, spre 100. Deși baletul nostru s-a ridicat foarte mult - dovadă și spectacolul Coppelia care a fost jucat de patru ori luna trecută, nu putem face spectacole mari, fără a aduce colaboratori. În aceste condiții, cred că ne-ar mai trebui măcar zece membri în balet. Sîntem conștienți că nu se poate face dintr-o dată, însă pe parcursul mai multor ani sperăm să aducem și baletul la numărul optim de membri“, a spus Ovidiu Mezei. De asemenea, pentru viitorul apropiat Opera Brașov are în vedere cîteva angajări pentru orchestră, unde există unele posturi neacoperite sau acoperite incomplet. „De exemplu, la fagot am scos un post la concurs dar a rămas neacoperit. Posturile pentru violă sînt incomplete, la clarinet avem doi angajați și un colaborator permanent, sînt unele posturi de acoperit și la percuții sau contrabas. Dar astea se pot realiza în timp, pentru a avea efectivul complet“, a declarat noul manager al Operei Brașov.
Opera Brașov are în prezent 217 angajați, după ce la sfîrșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 avea 380 de angajați. Cel mai mic număr de angajați a fost atins în 2008, cînd efectivul ajunsese la 188.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

Doar legea lui Dragnea contează


Guvernul vrea să dea o ordonanță ilegală

În parcuri, în Centrul Civic și în Centrul Vechi


Brașovul va avea internet de mare viteză în spațiile publice

Sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale


69% dintre români vor schimbarea Guvernului Dăncilă
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Reportaj


  De la 1 ianuarie, RATBV va asigura traseul Brașov - Cristian


  Azi 21:33
 • ➤ Local


  Hoț împușcat în fund de polițiști, la Brașov


  Azi 21:02
 • ➤ Local


  Penitenciarul din Codlea are un nou director


  Azi 18:27
 • ➤ Local


  Băiatul de 10 ani care încercat să se spînzure este în comă


  Azi 18:10
 • ➤ Reportaj


  Ziua Tipografilor


  Azi 17:58
 • ➤ Local


  Oseminte umane găsite în curtea Colegiului Unirea din Brașov


  Azi 17:36
 • ➤ National


  Bugetarii vor avea două minivacanțe de cîte cinci zile de Crăciun și Revelion


  Azi 14:10
 • ➤ Local


  Lovit de mașină pe trecerea de pietoni inteligentă de pe B-dul Saturn


  Azi 13:58
 • ➤ Local


  JUDECATORIA BRASOV


  SOMAȚIE


  Azi 13:46
 • ➤ Local


  JUDECATORIA BRASOV


  SOMAȚIE


  Azi 13:43
 • ➤ Local


  JUDECATORIA BRASOV


  SOMAȚIE


  Azi 13:41
 • ➤ National


  Noile completuri de 5 de la Curtea Supremă. Dosarul lui Dragnea, la completul din care face parte judecătorul care i-a condamnat pe Năstase și Udrea / O nouă tragere la sorți, anul viitor


  Azi 13:24
 • ➤ Local


  JUDECATORIA BRASOV


  SOMAȚIE


  Azi 12:56
 • ➤ Local


  JUDECATORIA BRASOV


  SOMAȚIE


  Azi 12:41
 • ➤ Sport


  NEWS ALERT /Cristina Neagu, prima reacție după accidentarea din meciul cu Ungaria


  Azi 12:24
 • ➤ Local


  In ce cazuri este obligatorie fisa medicala pentru permis auto?


  Azi 12:19
 • ➤ Prima pagina


  76 de cazuri de gripă, la Brașov


  Azi 09:35
 • ➤ Eveniment


  Aprobate de Comisia de Circulație a Primăriei Brașov


  Șapte amplasamente pentru prize de încărcare a vehiculelor electrice


  Azi 09:28
 • ➤ Eveniment


  Aplicație pentru verificarea în timp real a cererilor de emitere a pașapoartelor


  Azi 09:27
 • ➤ Eveniment


  2.500 de lei pentru fiecare contract de ucenicie


  Azi 09:25
 • ➤ Eveniment


  Terarii cu insecte, la Zoo Brașov


  Azi 09:06
 • ➤ Eveniment


  Start întîrziat în licitația pentru reabilitarea drumului Victoria - Viștișoara


  Azi 09:03
 • ➤ Actualitate


  ANRE reamintește


  Apartamentele care nu au detectoare de gaz riscă să fie deconectate


  Azi 09:00
 • ➤ Actualitate


  „Cer solidaritate din partea tuturor statelor Uniunii Europene“


  Azi 08:58
 • ➤ Actualitate


  „Marșul colindătorilor“, în Centrul Vechi


  Azi 08:53
 • ➤ Actualitate


  Obicei păstrat cu mîndrie


  Strînsul cetelor de feciori, bucuria satelor făgărășene


  Azi 08:48
 • ➤ Life


  A ales alt post TV


  Iulia Albu a plecat de la Kanal D


  Azi 08:41
 • ➤ Life


  Paula Seling, în duet cu ea însăși


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  Se mărită Lady Gaga


  Azi 08:36
 • ➤ Life


  Elton John se uită la televizor doar cînd vorbește Regina, în ziua de Crăciun


  Azi 08:35
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Preparate tradiționale din carne de porc (II)


  Azi 08:27
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  La doar opt ani, brașoveanca Myriam Sestacova Hermel este vicecampioană europeană la karate


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  Cadouri pentru sportivi


  Brad de Crăciun la Corona Brașov


  Azi 08:15
 • ➤ Sport


  Ministrul Tineretului și Sportului visează Mondiale de fotbal în România


  Azi 08:09
 • ➤ Sport


  Miruna Crasnic, noul antrenor secund al lotului național U18 al României


  Azi 08:05
 • ➤ Sport


  Liga 3


  Răzvan Damian, al doilea transfer pe axa ACS SR Brașov - AFC Hărman


  Azi 08:01
 • ➤ National


  28 de organizații, printre care două din Brașov, îi cer președintelui un referendum pe justiție


  12.12.2018
 • ➤ Sport


  România a pierdut cu Ungaria, dar are șanse mari de calificare în semifinale / Cristina Neagu s-a accidentat grav!


  12.12.2018
 • ➤ National


  Judecătorul Lia Savonea este noul președinte al CSM


  12.12.2018
 • ➤ International


  Bilanțul atacului armat de la Strasbourg: trei morți și 13 răniți


  12.12.2018
 • ➤ National


  Rămas fără majoritate, Dragnea a ajuns la mîna UDMR și amînă Legea pensiilor


  12.12.2018
 • ➤ Prima pagina


  Surpriză neplăcută în prag de sărbători


  Nu sînt bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Dotări necesare


  11 ambulanțe noi pentru Brașov


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Alimente tot mai scumpe


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Șantiere „uitate“ pentru două săli de sport din Codlea


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Primăria Brașov își cumpără autospeciale de stingere a incendiilor


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Primarul critică Ministerul Finanțelor


  Statul ia cu japca economiile făcute de Brașov din fonduri elvețiene


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Concert cu Bere Gratis și Lora, organizat de comercianții din Piața Sfatului din Brașov


  12.12.2018
 • ➤ Eveniment


  Doar trei din 10 companii acordă prime de Crăciun în bani


  12.12.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  „Văduva vesel㔠și „Liliacul”, două operete cadou de la Opera Brașov

  Articolul următor


  Două tone de daruri pentru familiile defavorizate

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 20.699 milisecunde, încărcat în milisecunde