Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Admitere cu nereguli


Scandal „Godin㓠la Academia de Poliție

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 10.08.2017
• Academia de Poliție a modificat baremul de corectare la admitere după ce a greșit grila
• Polițistul brașovean Marian Godină este cel care a observat greșelile și a făcut o sesizare în acest sens

Comisia Centrală de Admitere a Academiei de Poliție „Al. I. Cuza“ a anunțat ieri că la disciplina Istorie, probă de evaluare susținută marți, modifică baremul de corectare pentru două întrebări din două grile. Anunțul vine după ce, în 24 de ore după examen, pe rețelele de socializare au curs sesizările candidaților privind multiple nereguli la corectură. Printre candidați s-a numărat și polițistul rutier brașovean Marian Godină. El a explicat în postări succesive unde s-au făcut greșeli, dar a anunțat că nu va contesta rezultatul, cel mai probabil insuficient pentru a-și asigura un loc printre admiși. Godină a cerut demisia rectorului Academiei de Poliție.
Godină, care a susținut examenul pentru a cincea oară, a anunțat că a obținut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție. El a mai spus că nu crede că are șanse să fie admis și consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“, spunînd c㠄cel care a conceput subiectele și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“.

Academia își recunoaște greșeala

Academia de Poliție a recunoscut greșeala și a modificat baremul de corectare la proba de Istorie. În barem era trecută ca fiind corectă o variantă greșită, Academia de Poliție a admis eroarea semnalată și a anunțat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ține cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 și B3. „Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizînd unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărît următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică“, a transmis Academia de Poliție.

„Niște cretini“

Polițistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, a semnalat încă de marți seara, pe Facebook, faptul că una dintre întrebările din Istorie ar fi fost punctată greșit și a scris că va face o plîngere în acest sens. „Încep să înțeleg de ce am luat nota asta la istorie. Niște cretini! Nu trebuie contestații, trebuie plîngeri penale. Eu nu mai am cînd să fac contestație pentru că am plecat din București, dar pentru o plîngere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?“, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea știrii, Godină a scris, într-o altă postare, c㠄din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor“. „Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vînt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întîmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plîns“, a scris Godină.

Godină, media 7,50

Polițistul a obținut 7,50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție, precizînd că nu crede că are șanse să intre, ceea ar însemna să pice pentru a cincea oară. Mai mult, el spune că se gîndește serios dacă mai vrea să rămînă în rîndurile polițiștilor. „Pentru că sînt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7,50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sînt mai obișnuit să pic decît să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gîndi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiați ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoștințe, au dezvoltat o invidie enormă față de mine. Sînt convins că ei sînt cei mai bucuroși azi. Sînt aceiași care mîine îmi vor spune în față cît de rău le pare de nereușita mea și aceiași dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Brașov, dar se bucurau în schimb de ce se întîmplase“, a scris el. Godină consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“. „Degeaba pierzi nopți învățînd, dacă te întreabă care e antonimul cuvîntului «zbir», sinonimul lui «prinos» sau alte tîmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune cîteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“, a mai scris Godină.

Alte greșeli

Polițistul brașovean mai spune că cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. „Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități“.
Godină susține, însă, că acestea nu sînt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie. „Pentru colegii care vor face contestație (eu nu am cum să ajung la București), vedeți că în România, conform Constituției, inițiativa legislativă o are și electoratul, nu numai Guvernul, deputații și senatorii, așa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greșit, dar pe care nu o recunosc, deși chiar profesori de istorie le-au semnalat asta“, a scris Godină, într-un nou mesaj postat ieri dimineață pe Facebook.

Pop: Profesorii care au făcut subiectele sînt din preuniversitar

• Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, că a avut o discuție cu rectorul Academiei de Poliție, iar profesorii care au făcut subiectele sînt din sistemul de învățămînt preuniversitar, dar ministerul și școlile de la care provin acești dascăli nu au nicio implicare. „Am vorbit cu domnul rector, am lămurit clar lucrurile și, într-adevăr, cei care au redactat subiectele sînt profesori din sistemul de învățămînt preuniversitar, care au avut contract cu Academia. Nu are nicio implicare nici Ministerul Educației și nici unitățile școlare din care provin acești profesori“, a declarat Pop. Precizarea vine după ce rectorul Academiei de Poliție, comisar-șef Daniel-Costel Torje, a declarat, ieri, că membrii comisiei de elaborare a subiectelor de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost nominalizați de Ministerul Educației Naționale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

Ministerul Mediului caută fonduri externe pentru a număra urșii


Inventar la urși, înainte de recoltare?

Cine răspunde?


Scandalul pensiilor

În căutare de ajutor


Cu aeroportul la Bruxelles
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Autobuzele de pe liniile RAT 18 și 26 vor circula pînă la IAR în weekend


  23.05.2018
 • ➤ Local


  Protest la Electrica Brașov


  23.05.2018
 • ➤ National


  Liviu Dragnea face o vizită în Elveția, exact în ziua în care ar urma să fie pronunțată sentința în dosarul angajărilor fictive


  23.05.2018
 • ➤ National


  Dragnea și Tăriceanu se întîlnesc cu premierul Dăncilă la Guvern


  23.05.2018
 • ➤ Local


  Completează-ți ținutele elegante cu cele mai indrăznețe modele de genți din piele de la Peloro.ro


  23.05.2018
 • ➤ Prima pagina


  Încercare de promovare


  Ministerul Turismului caută o rută medievală la Brașov


  23.05.2018
 • ➤ Local


  Se înăspresc restricțiile pe drumul CET-ului


  23.05.2018
 • ➤ Local


  500 de lei amendă pentru abandonarea deșeurilor de construcții


  23.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Cu ce vești a venit la Brașov ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu


  Ajutor de stat, la groapa de gunoi


  23.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Propunere: CNAIR să întoarcă o parte din bani administrațiilor publice locale


  23.05.2018
 • ➤ Actualitate


  Ministerul Mediului caută fonduri externe pentru a număra urșii


  Inventar la urși, înainte de recoltare?


  23.05.2018
 • ➤ Actualitate


  Cine răspunde?


  Scandalul pensiilor


  23.05.2018
 • ➤ Local


  COMUNICAT DE PRESĂ


  Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Creșterea competitivității firmei SC EURO BUSINES SRL prin achiziția de echipamente performante”


  23.05.2018
 • ➤ Actualitate


  Călin Popescu Tăriceanu, achitat în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă


  23.05.2018
 • ➤ Life


  Un nou sezon


  Lidia Buble, noua jurată din concursul „Next Star“


  23.05.2018
 • ➤ Life


  Soții Barack și Michelle Obama se lansează în producția de televiziune


  23.05.2018
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Cum recuperăm vitaminele pierdute


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  Alex Mateiu vrea Cupa României cu Craiova


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  Robert Ilyeș, selecționerul echipei Ținutului Secuiesc


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  Un nou drum


  Schiul de la Corona Brașov, sub comanda lui Mihai Bâră


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  Alin Damian le-a închis gura celor de la ACS Steagu Roșu


  23.05.2018
 • ➤ Sport


  Alegeri AJF Brașov


  Burleanu așteaptă Brașovul în Liga I


  23.05.2018
 • ➤ Local


  ITM Brașov s-a implicat în proiectul „AVE - ASTA VREAU EU!“


  22.05.2018
 • ➤ National


  Călin Popescu Tăriceanu, achitat în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă


  22.05.2018
 • ➤ National


  Iohannis întreabă Guvernul: Ce aveți de gînd cu Pilonul II de pensii? Mai aveți bani de pensii pînă la sfîrșitul anului?


  22.05.2018
 • ➤ Local


  Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Nu discriminați românii din Austria!


  22.05.2018
 • ➤ Local


  Viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la Brașov


  22.05.2018
 • ➤ National


  Gestul făcut de Ion Iliescu, după ce un bărbat i-a strigat: ”Ești un criminal! Comunistule!”


  22.05.2018
 • ➤ National


  A fost stabilită data alegerilor pentru Parlamentul European


  22.05.2018
 • ➤ Prima pagina


  Dilemă


  Lucrări noi pe dealurile din Schei?


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Dorința Guvernului


  Toate aplicațiile de taxi vor fi controlate de firmele de taximetrie


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Tînăr de 27 de ani, dispărut în zona barajului Viștea de Jos


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Sistemul video pentru stațiile ITP devine obligatoriu


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  ANAF vinde mașini cu prețuri reduse


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Festivalul „Săptămîna Studenților“ brașoveni


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Alergătorii internaționali ai Crosului pentru Pace vor fi primiți la Școala nr. 2 din Rîșnov


  22.05.2018
 • ➤ Eveniment


  Sensurile unice din Schei ar putea fi schimbate după mai puțin de o lună


  22.05.2018
 • ➤ Actualitate


  În căutare de ajutor


  Cu aeroportul la Bruxelles


  22.05.2018
 • ➤ National


  Guvernul vrea să acorde împrumuturi fără dobîndă tinerilor, chiar și celor fără venit


  22.05.2018
 • ➤ Actualitate


  Niciun proiect de asistență socială nu a obținut finanțare de la CJ


  22.05.2018
 • ➤ National


  „Cum suportați să fiți ciuca bătăilor în țara asta?“


  Alt stol de porumbei din gura premierului Dăncilă


  22.05.2018
 • ➤ National


  Victor Ponta amenință guvernul cu plîngere penală pentru „infracțiunea de furt calificat”


  22.05.2018
 • ➤ Economic


  O chestiune financiar-contabilă?


  Dragnea admite posibilitatea unei suspendări temporare a plăților către Pilonul II


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Transplant cu ureche ,,crescut㓠pe antebraț


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Medicii cardiologi, semnal de alarmă: Fibrilația atrială nu are simptome și poate conduce la accidente vasculare cerebrale


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Gustos și sănătos


  Ananasul are efecte miraculoase


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Structura creierului adulților este diferită în funcție de statutul socio-economic


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Endometrioza, boala pe care medicina încă nu a elucidat-o


  22.05.2018
 • ➤ Doctor


  Topește stratul de grăsime


  Socul, cel mai sănătos ceai de vară


  22.05.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  PSD ne mai dă o țeapă la 1 septembrie


  Guvernul scumpește benzina și motorina

  Articolul următor

  Zi de bucurie și închinare


  Sîntămăria Mare

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.460 milisecunde, încărcat în milisecunde