Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Admitere cu nereguli


Scandal „Godin㓠la Academia de Poliție

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 10.08.2017
• Academia de Poliție a modificat baremul de corectare la admitere după ce a greșit grila
• Polițistul brașovean Marian Godină este cel care a observat greșelile și a făcut o sesizare în acest sens

Comisia Centrală de Admitere a Academiei de Poliție „Al. I. Cuza“ a anunțat ieri că la disciplina Istorie, probă de evaluare susținută marți, modifică baremul de corectare pentru două întrebări din două grile. Anunțul vine după ce, în 24 de ore după examen, pe rețelele de socializare au curs sesizările candidaților privind multiple nereguli la corectură. Printre candidați s-a numărat și polițistul rutier brașovean Marian Godină. El a explicat în postări succesive unde s-au făcut greșeli, dar a anunțat că nu va contesta rezultatul, cel mai probabil insuficient pentru a-și asigura un loc printre admiși. Godină a cerut demisia rectorului Academiei de Poliție.
Godină, care a susținut examenul pentru a cincea oară, a anunțat că a obținut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție. El a mai spus că nu crede că are șanse să fie admis și consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“, spunînd c㠄cel care a conceput subiectele și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“.

Academia își recunoaște greșeala

Academia de Poliție a recunoscut greșeala și a modificat baremul de corectare la proba de Istorie. În barem era trecută ca fiind corectă o variantă greșită, Academia de Poliție a admis eroarea semnalată și a anunțat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ține cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 și B3. „Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizînd unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărît următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică“, a transmis Academia de Poliție.

„Niște cretini“

Polițistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, a semnalat încă de marți seara, pe Facebook, faptul că una dintre întrebările din Istorie ar fi fost punctată greșit și a scris că va face o plîngere în acest sens. „Încep să înțeleg de ce am luat nota asta la istorie. Niște cretini! Nu trebuie contestații, trebuie plîngeri penale. Eu nu mai am cînd să fac contestație pentru că am plecat din București, dar pentru o plîngere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?“, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea știrii, Godină a scris, într-o altă postare, c㠄din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor“. „Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vînt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întîmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plîns“, a scris Godină.

Godină, media 7,50

Polițistul a obținut 7,50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție, precizînd că nu crede că are șanse să intre, ceea ar însemna să pice pentru a cincea oară. Mai mult, el spune că se gîndește serios dacă mai vrea să rămînă în rîndurile polițiștilor. „Pentru că sînt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7,50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sînt mai obișnuit să pic decît să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gîndi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiați ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoștințe, au dezvoltat o invidie enormă față de mine. Sînt convins că ei sînt cei mai bucuroși azi. Sînt aceiași care mîine îmi vor spune în față cît de rău le pare de nereușita mea și aceiași dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Brașov, dar se bucurau în schimb de ce se întîmplase“, a scris el. Godină consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“. „Degeaba pierzi nopți învățînd, dacă te întreabă care e antonimul cuvîntului «zbir», sinonimul lui «prinos» sau alte tîmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune cîteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“, a mai scris Godină.

Alte greșeli

Polițistul brașovean mai spune că cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. „Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități“.
Godină susține, însă, că acestea nu sînt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie. „Pentru colegii care vor face contestație (eu nu am cum să ajung la București), vedeți că în România, conform Constituției, inițiativa legislativă o are și electoratul, nu numai Guvernul, deputații și senatorii, așa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greșit, dar pe care nu o recunosc, deși chiar profesori de istorie le-au semnalat asta“, a scris Godină, într-un nou mesaj postat ieri dimineață pe Facebook.

Pop: Profesorii care au făcut subiectele sînt din preuniversitar

• Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, că a avut o discuție cu rectorul Academiei de Poliție, iar profesorii care au făcut subiectele sînt din sistemul de învățămînt preuniversitar, dar ministerul și școlile de la care provin acești dascăli nu au nicio implicare. „Am vorbit cu domnul rector, am lămurit clar lucrurile și, într-adevăr, cei care au redactat subiectele sînt profesori din sistemul de învățămînt preuniversitar, care au avut contract cu Academia. Nu are nicio implicare nici Ministerul Educației și nici unitățile școlare din care provin acești profesori“, a declarat Pop. Precizarea vine după ce rectorul Academiei de Poliție, comisar-șef Daniel-Costel Torje, a declarat, ieri, că membrii comisiei de elaborare a subiectelor de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost nominalizați de Ministerul Educației Naționale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit


  Azi 13:17
 • ➤ Sport


  Simona Halep a trecut pe Karolina Pliskova și este în semifinale la Australian Open


  Azi 08:16
 • ➤ Economic


  Confuzie la Fisc. Inspectorii nu știu ce să le explice oamenilor


  23.01.2018
 • ➤ National


  CCR a declarat neconstituționale unele prevederi din Legea privind Statutul funcționarilor publici, urmare a sesizării președintelui Iohannis


  23.01.2018
 • ➤ National


  CCR lovește Justiția în moalele capului:înființarea secției speciale pentru anchetarea magistraților, CONSTITUȚIONALĂ


  23.01.2018
 • ➤ Sport


  Liga I. Sepsi Sf. Gheorghe va juca două meciuri la Ploiești


  23.01.2018
 • ➤ Local


  Consilierul local Lucian Pătrașcu vrea un tricolor din beculețe pe Tîmpa, pentru sărbătorirea centenarului


  23.01.2018
 • ➤ Local


  Gabriela Urse, noul lider al OFSD Brașov


  23.01.2018
 • ➤ Life


  Premiile Oscar 2018. "The Shape of Water", în competiția pentru cel mai bun film


  23.01.2018
 • ➤ Reportaj


  Cum a fost izgonit din țară Cuza Vodă, domnitorul Unirii de la 24 ianuarie 1859


  23.01.2018
 • ➤ National


  Președintele Iohannis explică de ce a desemnat-o pe Dăncilă


  23.01.2018
 • ➤ National


  500 de școli ar putea fi comasate cu alte unități de învățămînt


  23.01.2018
 • ➤ Economic


  Formularul 600 | Mișa: Ne gîndim să nu mai fie necesară depunerea Declarației 600 și plata să se facă pe bază de CNP


  23.01.2018
 • ➤ International


  Alertă de tsunami după un cutremur de 7,9 în apropiere de Alaska


  23.01.2018
 • ➤ Sport


  Begu și Niculescu, în semifinalele probei de dublu la Melbourne!


  23.01.2018
 • ➤ Prima pagina


  Curtea Constituțională dezbate astăzi sesizările instanței supreme față de modificările la legile justiției


  23.01.2018
 • ➤ Prima pagina


  Decalogul schiorilor


  Polițiștii locali vor da amenzi și pe pîrtii


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  2,5 milioane de lei pentru firma care va repara avariile din rețelele termo


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  Bătaie într-o pensiune din Brașov


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  Sediul ISU de pe strada Mihai Viteazul intră în reparații capitale


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  Analiză cu primari și arhitecți la Rîșnov


  Traseul autostrăzii Ploiești - Brașov s-a schimbat


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  Mica Unire va fi sărbătorită în Piața Unirii


  23.01.2018
 • ➤ Eveniment


  Cum puteți solicita intervenția firmelor de deszăpezire


  23.01.2018
 • ➤ Actualitate


  Pe Drumul Poienii


  Bloc cu trei etaje pe strada Stejerișului


  23.01.2018
 • ➤ Actualitate


  Concurs de teatru istoric dedicat Unirii la „Casa Mureșenilor“


  23.01.2018
 • ➤ Actualitate


  Începe Festivalul „W.A. Mozart“ 2018


  23.01.2018
 • ➤ National


  Împărțeala ministerelor amînă anunțarea guvernului


  Dragnea: Membrii PSD cercetați penal pot face parte din viitorul Cabinet


  23.01.2018
 • ➤ National


  Firma Tel Drum și-a cerut falimentul


  23.01.2018
 • ➤ National


  PSD pregătește dezincriminarea abuzului în serviciu prin lege


  23.01.2018
 • ➤ Economic


  Guvernul va da o OUG


  Termenul de depunere a Declarației 600, amînat pînă în martie


  23.01.2018
 • ➤ Economic


  Leul „doboar㓠un nou record negativ în fața euro


  23.01.2018
 • ➤ Economic


  Facturile Telekom România nu vor mai putea fi plătite la ghișeele Poștei Române, de la 1 februarie


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Ceaiul de tei calmează


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  O boală gravă este foarte frecventă în rîndul tinerilor de pînă în 35 ani


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  La un pas de noi


  Un nou tip de gripă amenință Europa


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Alergia la frig nu e glumă


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Dieta cu hrișcă: slăbești 12 kg


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Doar mituri


  15 idei false despre sănătatea noastră


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Frunza de varză îți ia durerea de cap


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Un tonic pentru psihic


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  O analiză poate depista opt tipuri de cancer


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Ouăle de prepeliță regenerează părul


  23.01.2018
 • ➤ Doctor


  Curmalele, o farmacie în miniatură


  23.01.2018
 • ➤ Life


  Din nou probleme în cuplu?


  Ghenea se plînge de singurătate


  23.01.2018
 • ➤ Life


  Fiul lui Tom Jones trăiește pe străzi


  23.01.2018
 • ➤ Life


  Nume de top, printre nominalizații la Zmeura de Aur


  23.01.2018
 • ➤ Life


  Leonard Miron, putred de bogat


  23.01.2018
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Nume mari ale Brașovului


  Actrița Eugenia Eftimie – frumusețe, talent, cultură


  23.01.2018
 • ➤ Sport


  Alexandru Ichim a ajuns la Petrolul


  23.01.2018
 • ➤ Sport


  Generația de Aur cu Ionuț Lupescu în frunte!


  23.01.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  PSD ne mai dă o țeapă la 1 septembrie


  Guvernul scumpește benzina și motorina

  Articolul următor

  Zi de bucurie și închinare


  Sîntămăria Mare

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 15.884 milisecunde, încărcat în milisecunde