Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Admitere cu nereguli


Scandal „Godin㓠la Academia de Poliție

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 10.08.2017
• Academia de Poliție a modificat baremul de corectare la admitere după ce a greșit grila
• Polițistul brașovean Marian Godină este cel care a observat greșelile și a făcut o sesizare în acest sens

Comisia Centrală de Admitere a Academiei de Poliție „Al. I. Cuza“ a anunțat ieri că la disciplina Istorie, probă de evaluare susținută marți, modifică baremul de corectare pentru două întrebări din două grile. Anunțul vine după ce, în 24 de ore după examen, pe rețelele de socializare au curs sesizările candidaților privind multiple nereguli la corectură. Printre candidați s-a numărat și polițistul rutier brașovean Marian Godină. El a explicat în postări succesive unde s-au făcut greșeli, dar a anunțat că nu va contesta rezultatul, cel mai probabil insuficient pentru a-și asigura un loc printre admiși. Godină a cerut demisia rectorului Academiei de Poliție.
Godină, care a susținut examenul pentru a cincea oară, a anunțat că a obținut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție. El a mai spus că nu crede că are șanse să fie admis și consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“, spunînd c㠄cel care a conceput subiectele și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“.

Academia își recunoaște greșeala

Academia de Poliție a recunoscut greșeala și a modificat baremul de corectare la proba de Istorie. În barem era trecută ca fiind corectă o variantă greșită, Academia de Poliție a admis eroarea semnalată și a anunțat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ține cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 și B3. „Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizînd unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărît următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică“, a transmis Academia de Poliție.

„Niște cretini“

Polițistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, a semnalat încă de marți seara, pe Facebook, faptul că una dintre întrebările din Istorie ar fi fost punctată greșit și a scris că va face o plîngere în acest sens. „Încep să înțeleg de ce am luat nota asta la istorie. Niște cretini! Nu trebuie contestații, trebuie plîngeri penale. Eu nu mai am cînd să fac contestație pentru că am plecat din București, dar pentru o plîngere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?“, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea știrii, Godină a scris, într-o altă postare, c㠄din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor“. „Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vînt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întîmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plîns“, a scris Godină.

Godină, media 7,50

Polițistul a obținut 7,50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție, precizînd că nu crede că are șanse să intre, ceea ar însemna să pice pentru a cincea oară. Mai mult, el spune că se gîndește serios dacă mai vrea să rămînă în rîndurile polițiștilor. „Pentru că sînt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7,50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sînt mai obișnuit să pic decît să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gîndi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiați ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoștințe, au dezvoltat o invidie enormă față de mine. Sînt convins că ei sînt cei mai bucuroși azi. Sînt aceiași care mîine îmi vor spune în față cît de rău le pare de nereușita mea și aceiași dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Brașov, dar se bucurau în schimb de ce se întîmplase“, a scris el. Godină consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“. „Degeaba pierzi nopți învățînd, dacă te întreabă care e antonimul cuvîntului «zbir», sinonimul lui «prinos» sau alte tîmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune cîteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“, a mai scris Godină.

Alte greșeli

Polițistul brașovean mai spune că cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. „Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități“.
Godină susține, însă, că acestea nu sînt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie. „Pentru colegii care vor face contestație (eu nu am cum să ajung la București), vedeți că în România, conform Constituției, inițiativa legislativă o are și electoratul, nu numai Guvernul, deputații și senatorii, așa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greșit, dar pe care nu o recunosc, deși chiar profesori de istorie le-au semnalat asta“, a scris Godină, într-un nou mesaj postat ieri dimineață pe Facebook.

Pop: Profesorii care au făcut subiectele sînt din preuniversitar

• Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, că a avut o discuție cu rectorul Academiei de Poliție, iar profesorii care au făcut subiectele sînt din sistemul de învățămînt preuniversitar, dar ministerul și școlile de la care provin acești dascăli nu au nicio implicare. „Am vorbit cu domnul rector, am lămurit clar lucrurile și, într-adevăr, cei care au redactat subiectele sînt profesori din sistemul de învățămînt preuniversitar, care au avut contract cu Academia. Nu are nicio implicare nici Ministerul Educației și nici unitățile școlare din care provin acești profesori“, a declarat Pop. Precizarea vine după ce rectorul Academiei de Poliție, comisar-șef Daniel-Costel Torje, a declarat, ieri, că membrii comisiei de elaborare a subiectelor de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost nominalizați de Ministerul Educației Naționale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:


Articole la Actualitate
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Turneul Campioanelor. Simona Halep o învinge în două seturi pe Caroline Garcia


  Azi 16:15
 • ➤ Local


  UPDATE


  Eleva de 14 ani atacată de urs a fost salvată de vecini


  Azi 11:23
 • ➤ Local


  #OamenidinUBER: Alin, omul care aduce zâmbete


  Azi 10:22
 • ➤ Prima pagina


  Primul caz de deces la Brașov


  Asistentă medicală ucisă de rujeolă


  Azi 09:21
 • ➤ Eveniment


  Mara Mareș este noul lider al Tineretului Național Liberal


  Azi 09:17
 • ➤ Eveniment


  Șomerii nu s-au înghesuit la Bursa locurilor de muncă


  Azi 09:16
 • ➤ Eveniment


  Spune ce vrei și ce crezi


  Dezbatere pe regulamentul de utilizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov


  Azi 09:14
 • ➤ Actualitate


  Eroi printre noi


  Bărbat salvat de un jandarm și un avocat, în sala de judecată


  Azi 09:09
 • ➤ Actualitate


  Peste 100 de deținuți, eliberați de la Codlea


  Azi 09:07
 • ➤ Actualitate


  Jamu și Blizzard, leoparzii zăpezii, sărbătoriți azi la Zoo Brașov


  Azi 09:05
 • ➤ Actualitate


  Peste 400 de firme din Brașov, în programul Start-up Nation


  Azi 09:03
 • ➤ National


  Tudorel Toader nu-și asumă legea care eliberează peste 1.000 de deținuți


  Azi 08:58
 • ➤ National


  Promisiuni neonorate


  De ce a abandonat PSD Legea pensiilor?


  Azi 08:55
 • ➤ Life


  Vacanță în doi


  Delia se relaxează în Maldive


  Azi 08:45
 • ➤ Local


  O fată și un bărbat, atacați de urs, la Făgăraș


  Azi 08:39
 • ➤ Life


  Anamaria Prodan a făcut furori pe plaja din Abu Dhabi


  Azi 08:39
 • ➤ Life


  Ghenea se distrează deja fără Stratan


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  Cruduța, desfigurată de operații estetice


  Azi 08:35
 • ➤ Cititori


  Consumul de rodie


  Azi 08:33
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Alimente care te protejează de Alzheimer


  Azi 08:30
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:28
 • ➤ Sport


  Victorii la scor pentru Corona


  Azi 08:26
 • ➤ Sport


  Handbalistele Coronei au cîștigat la Reșița


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  Cetate Rîșnov a ratat în prelungiri victoria în fața Bacăului


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  Hărmanul - cu ratările, ciucanii - cu golurile!


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  Liga a 4-a Brașov


  Dublă lovitură pentru AS „SR“ Brașov


  Azi 08:17
 • ➤ Sport


  Ambiții mari la polo


  Corona a transferat un antrenor de lot național


  Azi 08:12
 • ➤ National


  Loteria bonurilor fiscale: bonuri de 569 de lei, din 15 septembrie


  22.10.2017
 • ➤ Local


  Mara Mareș este noul lider al Tineretului liberal


  22.10.2017
 • ➤ National


  Prințesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii de domnitori, a murit la New York


  22.10.2017
 • ➤ Local


  Șomerii nu se înghesuie la Bursa locurilor de muncă


  22.10.2017
 • ➤ Local


  Cod galben și portocaliu de ploi abundente în județul Brașov


  22.10.2017
 • ➤ Economic


  Astăzi, o nouă extragere a loteriei bonurilor fiscale va avea loc


  22.10.2017
 • ➤ Life


  Legătura dintre conștiință și moarte, în "Linia morții" (VIDEO)


  22.10.2017
 • ➤ Life


  A murit un actor al serialului "Game of Thrones"


  22.10.2017
 • ➤ National


  Tudorel Toader nu își asumă recursul compensatoriu care scoate din închisori mii de deținuți


  22.10.2017
 • ➤ Sport


  Corona și-a întărit centrul de copii și juniori la polo cu un antrenor de lot național


  22.10.2017
 • ➤ Sport


  Handbalistele Coronei au cîștigat la Reșița, în campionatul diviziei A


  22.10.2017
 • ➤ International


  Donald Trump va declasifica documente despre asasinarea lui John F. Kennedy


  21.10.2017
 • ➤ Sport


  Liga 3. AFC Hărman a pierdut la Miercurea Ciuc / Cetate Rîșnov a ratat victoria în ultimul minut


  21.10.2017
 • ➤ Life


  Ufologii anunță un atac extraterestru curînd


  21.10.2017
 • ➤ International


  Cel puțin cinci persoane au fot rănite într-un atac la München


  21.10.2017
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 10-a


  Liga 4 Brașov. AS SR Brașov a cîștigat derbiul cu Colțea / Pescaru a dat lovitura de începere a meciului


  21.10.2017
 • ➤ Local


  România este un punct mic, dar cu greutate în cinematografie, a spus actorul Armand Assante la Brașov


  21.10.2017
 • ➤ Sport


  Consultare publică: Introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC


  21.10.2017
 • ➤ International


  Franța spune că problema cu care se confruntă Theresa May este că nimeni nu le-a explicat britanicilor consecințele Brexit-ului


  21.10.2017
 • ➤ International


  Regele Felipe al VI-lea: Catalonia "este și va fi o parte esențială" a Spaniei secolului XXI


  21.10.2017
 • ➤ Sport


  Hochei. Cupa Continentală. Corona Brașov a cîștigat la pas meciul cu Steaua Roșie Belgrad


  21.10.2017
 • ➤ Local


  Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul 7, pe strada Poienelor


  20.10.2017
 • ➤ National


  Bruxelles-ul contrazice Bucureștiul: Comisia Europeană subliniază că angajatorii trebuie să contribuie la un fond de solidaritate doar dacă statul nu are bani


  20.10.2017
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  PSD ne mai dă o țeapă la 1 septembrie


  Guvernul scumpește benzina și motorina

  Articolul următor

  Zi de bucurie și închinare


  Sîntămăria Mare

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.008 milisecunde, încărcat în milisecunde