Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Admitere cu nereguli


Scandal „Godin㓠la Academia de Poliție

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 10.08.2017
• Academia de Poliție a modificat baremul de corectare la admitere după ce a greșit grila
• Polițistul brașovean Marian Godină este cel care a observat greșelile și a făcut o sesizare în acest sens

Comisia Centrală de Admitere a Academiei de Poliție „Al. I. Cuza“ a anunțat ieri că la disciplina Istorie, probă de evaluare susținută marți, modifică baremul de corectare pentru două întrebări din două grile. Anunțul vine după ce, în 24 de ore după examen, pe rețelele de socializare au curs sesizările candidaților privind multiple nereguli la corectură. Printre candidați s-a numărat și polițistul rutier brașovean Marian Godină. El a explicat în postări succesive unde s-au făcut greșeli, dar a anunțat că nu va contesta rezultatul, cel mai probabil insuficient pentru a-și asigura un loc printre admiși. Godină a cerut demisia rectorului Academiei de Poliție.
Godină, care a susținut examenul pentru a cincea oară, a anunțat că a obținut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție. El a mai spus că nu crede că are șanse să fie admis și consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“, spunînd c㠄cel care a conceput subiectele și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“.

Academia își recunoaște greșeala

Academia de Poliție a recunoscut greșeala și a modificat baremul de corectare la proba de Istorie. În barem era trecută ca fiind corectă o variantă greșită, Academia de Poliție a admis eroarea semnalată și a anunțat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ține cont de răspunsul corect, nu de barem, la Grilele A3 și B3. „Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizînd unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărît următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică“, a transmis Academia de Poliție.

„Niște cretini“

Polițistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, a semnalat încă de marți seara, pe Facebook, faptul că una dintre întrebările din Istorie ar fi fost punctată greșit și a scris că va face o plîngere în acest sens. „Încep să înțeleg de ce am luat nota asta la istorie. Niște cretini! Nu trebuie contestații, trebuie plîngeri penale. Eu nu mai am cînd să fac contestație pentru că am plecat din București, dar pentru o plîngere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?“, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea știrii, Godină a scris, într-o altă postare, c㠄din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor“. „Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vînt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întîmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plîns“, a scris Godină.

Godină, media 7,50

Polițistul a obținut 7,50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliție, precizînd că nu crede că are șanse să intre, ceea ar însemna să pice pentru a cincea oară. Mai mult, el spune că se gîndește serios dacă mai vrea să rămînă în rîndurile polițiștilor. „Pentru că sînt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7,50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sînt mai obișnuit să pic decît să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gîndi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiați ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoștințe, au dezvoltat o invidie enormă față de mine. Sînt convins că ei sînt cei mai bucuroși azi. Sînt aceiași care mîine îmi vor spune în față cît de rău le pare de nereușita mea și aceiași dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Brașov, dar se bucurau în schimb de ce se întîmplase“, a scris el. Godină consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte“. „Degeaba pierzi nopți învățînd, dacă te întreabă care e antonimul cuvîntului «zbir», sinonimul lui «prinos» sau alte tîmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune cîteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani“, a mai scris Godină.

Alte greșeli

Polițistul brașovean mai spune că cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. „Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități“.
Godină susține, însă, că acestea nu sînt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie. „Pentru colegii care vor face contestație (eu nu am cum să ajung la București), vedeți că în România, conform Constituției, inițiativa legislativă o are și electoratul, nu numai Guvernul, deputații și senatorii, așa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greșit, dar pe care nu o recunosc, deși chiar profesori de istorie le-au semnalat asta“, a scris Godină, într-un nou mesaj postat ieri dimineață pe Facebook.

Pop: Profesorii care au făcut subiectele sînt din preuniversitar

• Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, că a avut o discuție cu rectorul Academiei de Poliție, iar profesorii care au făcut subiectele sînt din sistemul de învățămînt preuniversitar, dar ministerul și școlile de la care provin acești dascăli nu au nicio implicare. „Am vorbit cu domnul rector, am lămurit clar lucrurile și, într-adevăr, cei care au redactat subiectele sînt profesori din sistemul de învățămînt preuniversitar, care au avut contract cu Academia. Nu are nicio implicare nici Ministerul Educației și nici unitățile școlare din care provin acești profesori“, a declarat Pop. Precizarea vine după ce rectorul Academiei de Poliție, comisar-șef Daniel-Costel Torje, a declarat, ieri, că membrii comisiei de elaborare a subiectelor de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost nominalizați de Ministerul Educației Naționale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:


Articole la Actualitate

Expediție cu valoare de simbol


Pornesc pe Drumul Mătăsii

Zi de bucurie și închinare


Sîntămăria Mare
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  AFC Hărman a cîștigat amicalul cu Steaua


  19.08.2017
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov. AS “SR” Brașov, debut fulminant: 10-0 la Ghimbav! Precizia Săcele, primul lider!


  19.08.2017
 • ➤ Local


  Tabără militară în Piața Sfatului, ca pe vremea Imperiului


  19.08.2017
 • ➤ Life


  Eclipsa totală de Soare de pe 21 august, transmisă în premieră mondială prin streaming live


  19.08.2017
 • ➤ Local


  Voluntarii care au vrut să igienizeze pavilionul Mîrzescu, trimiși acasă de conducerea spitalului


  19.08.2017
 • ➤ Economic


  Obligativitatea plății defalcate a TVA se amînă pînă la 1 ianuarie 2018


  19.08.2017
 • ➤ Sport


  Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati


  19.08.2017
 • ➤ National


  Temperaturi de 34-36 de grade în aproape toată țara sîmbătă și duminică


  19.08.2017
 • ➤ International


  Atentat în Barcelona: Poliția îl caută pe șoferul furgonetei care a intrat în mulțime pe La Rambla


  19.08.2017
 • ➤ Sport


  Două recorduri naționale pentru patinatorii Coronei, la Naționalele de la Cluj


  18.08.2017
 • ➤ Local


  Invitație la„Cîntări de munte” pe Postăvarul


  18.08.2017
 • ➤ Local


  Rata șomajului în județul Brașov a crescut


  18.08.2017
 • ➤ Local


  Accidentul cu patru victime de la Măieruș, provocat de un șofer în vîrstă de 70 de ani


  18.08.2017
 • ➤ Local


  Medicină Legală din Brașov nu are laborator de anatomie patologică


  18.08.2017
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov. Meciurile și arbitrii etapei 1


  18.08.2017
 • ➤ National


  Dosarul Tel Drum | Directorul general adjunct Florea Neda este urmărit penal de DNA pentru înșelăciune


  18.08.2017
 • ➤ International


  Reacția lui Donald Trump după atentatul din Barcelona stîrnește controverse


  18.08.2017
 • ➤ Local


  PEFOC.ro sau afacerea de familie care produce căldură pentru România


  18.08.2017
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Atacurile din Spania, pe prima pagină a ziarelor: "Astăzi nu putem vorbi despre sport" (FOTO)


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Sfatul specialistului


  Ce pantofi să alegi în funcție de culoarea rochiei


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Reguli de dietă


  Șapte trucuri care te ajută să scapi de burtă


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Un rapper credea c㠄Dumnezeu l-a făcut antiglonț“


  18.08.2017
 • ➤ International


  UPDATE/ Două atacuri în Spania: 14 morți și 130 de răniți. Patru români, printre răniți (VIDEO)


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Ariana Grade a făcut celebre rochiile baby doll


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Nu are parte de liniște


  Fiica Madonnei este îndrăgostită lulea


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Expoziție de fluturi vii la Muzeul Antipa


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Petrecere la zoo Rheenen


  Tort de înghețată cu fructe pentru aniversarea a doi panda uriași


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Un răspuns inteligent la un gest ,,de piți“


  „De ce nu ai grijă de tine? Arăți ca o servitoare!“ Cum a răspuns Dana Nălbaru la această ,,acuzație“!


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Selena Gomez filmează cu Elle Fanning


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Aaron Diaz și Lola Ponce, cel mai sexy cuplu latin


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Pe platoul de la „Good Time“


  Actorul Robert Pattinson a dormit într-o cușcă de cîine


  18.08.2017
 • ➤ Prima pagina


  Dorel se joacă de-a ascunselea


  Primăria Ghimbav blochează aeroportul


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Distracție cu urme


  Tone de gunoi în zonele de picnic


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Orașul va fi curățat tot de firme private


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Accidente în lanț pe „Drumul Morții“


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Managerul Sanatoriului din Predeal, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Bătrînă accidentată pe o trecere de pietoni de un șofer octogenar


  18.08.2017
 • ➤ Eveniment


  Două localuri închise 6 luni de OPC


  18.08.2017
 • ➤ Actualitate


  Expediție cu valoare de simbol


  Pornesc pe Drumul Mătăsii


  18.08.2017
 • ➤ Actualitate


  Junii tineri scot duminică Junițele nemăritate la Horă


  18.08.2017
 • ➤ Actualitate


  Campania de vaccinare antipneumococică începe luna viitoare


  18.08.2017
 • ➤ Actualitate


  O nouă extragere la Loteria fiscală


  18.08.2017
 • ➤ National


  Legi otrăvite


  Firmele care nu angajează persoane cu handicap plătesc dublu la stat


  18.08.2017
 • ➤ National


  Un român din trei este îngrijorat de creșterea costurilor în următorul an


  18.08.2017
 • ➤ National


  Avocatul Poporului a atacat la CCR Statutul funcționarilor publici


  18.08.2017
 • ➤ Week-end


  UNDE IEȘIM


  Invitații de weekend


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Încurcături în amor


  Calina Roman, părăsită de iubit pentru Diana Munteanu


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Divorțul dintre Brad Pitt și Angelina Jolie merge înainte


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Tom Cruise și-a rupt glezna pe platourile de filmare de la „Mission: Impossible 6’’


  18.08.2017
 • ➤ Life


  Iulia Albu: Mihaela s-a „în-fund-at“ într-un pepene


  18.08.2017
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  PSD ne mai dă o țeapă la 1 septembrie


  Guvernul scumpește benzina și motorina

  Articolul următor

  Zi de bucurie și închinare


  Sîntămăria Mare

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 15.105 milisecunde, încărcat în milisecunde