3.6 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Ce farmacii vor fi deschise pe timpul mini-vacanței de 1 decembrie ?

0

Casa de Asigurări de Sănătate Brașov a confirmat astăzi programul farmaciilor din județul Brașov pentru perioada mini-vacanței de 1 decembrie.(P) Cum să vă asigurați că cizmele dumneavoastră de iarnă sunt călduroase și confortabile

0

Iarna este aproape aici și este deja timpul să începeți să vă gândiți la cum să faceți față vremii reci și cu zăpadă. Alegerea perechii potrivite de bocanci, ghete de damă sau cizme de iarnă poate fi o adevărată provocare pentru unii, mai ales dacă locuiți într-un loc cu temperaturi destul de scăzute.

Alegerea funcției în detrimentul modei este deseori întrebarea, dar ce-ar fi dacă le-ați putea avea pe amândouă? Iată câteva criterii pe care să le luați în considerare înainte de a începe cumpărăturile pentru bocanci.

Atunci când începeți să căutați perechea de bocanci a visurilor dvs. pentru a vă ține picioarele calde în cel mai friguros anotimp al anului, este important să țineți cont de faptul că unul dintre criteriile care determină această alegere este utilizarea lor. Căutați o pereche de ghete dama piele pe care să o purtați zilnic? Sau o pereche potrivită pentru drumeții?

Motivul pentru aceste întrebări este că aceste două perechi sunt foarte diferite. În timp ce una este pentru o utilizare ușoară în aer liber, cealaltă este mai groasă pentru activități în aer liber. În ambele cazuri, este esențial ca perechea să fie confortabilă.

Pentru a vă asigura că ghetele sunt confortabile, puteți acorda atenție greutății tălpii, care reprezintă o mare parte din greutatea totală. O talpă turnată dintr-o singură bucată nu are cusături și, prin urmare, este 100% impermeabilă, oferind o eficiență termică ridicată și proprietăți excelente de amortizare a șocurilor și vibrațiilor, fiind în același timp ușoară.

Dacă intenționați să vă folosiți bocanci pentru activități, este necesar să luați în considerare o pereche suficient de înaltă pentru a vă susține glezna de-a lungul activității, pentru a rămâne confortabilă.

Pentru a face față temperaturilor scăzute, primul lucru pe care trebuie să îl căutați atunci când vă căutați următoarea pereche de bocanci de iarnă este căldura. Trebuie să acordați o atenție destul de mare acestei caracteristici pentru propria dvs. siguranță. Temperatura poate varia de la -10 grade Celsius sau mai puțin până la -85 grade Celsius, totul depinde de utilizare.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unor cizme de iarnă ușoare pentru a merge la serviciu, pentru a vă plimba prin oraș sau chiar pentru a ieși în oraș la cină, probabil că nu vreți să optați pentru cele de -85 grade.

Acestea fiind spuse, este important să alegeți nivelul de căldură potrivit pentru nevoile dvs. Pentru a face acest lucru, valorile nominale de temperatură pot fi folosite ca o comparație pentru a face alegerea potrivită. Pentru a profita la maximum de cizmele de iarnă sau ghete dama, asigurați-vă că purtați șosetele potrivite. Calitatea șosetelor este la fel de importantă ca și calitatea perechii tale. Scopul lor principal este de a absorbi umezeala și de a păstra căldura.

Puteți investi în șosete din lână merinos, alpaca sau material sintetic.

Acest lucru ne aduce la un alt criteriu, căptușeala. Ce sunt cizmele de iarnă fără o căptușeală bună? Căptușeala poate fi din fleece, blană, piele de oaie sau materiale sintetice cunoscute și sub numele de PrimaLoft sau Thinsulate. Toate sunt concepute pentru a servi unui singur scop, acela de a vă ține picioarele calde. Ceea ce trebuie să știți despre izolație este că aceasta depinde de nivelul dvs. de activitate. Dacă vă mișcați sau mergeți mult, cel mai bine este să alegeți o pereche de bocanci cu o izolație moderată, astfel încât picioarele dvs. să nu transpire prea mult și să respire corespunzător. Căptușeala din piele de oaie este o opțiune bună în acest scop.

Pe de altă parte, dacă intenționați să folosiți pantofii de iarnă pentru drumeții sau pentru a face drumuri lungi prin zăpadă, materialele sintetice sunt preferate în acest caz pentru a vă oferi căldură maximă. Căptușelile sintetice, folosite adesea pentru activități sportive, sunt concepute pentru a fi cât mai ușoare.

Gradul de izolare a materialelor sintetice se măsoară în grame și este de obicei indicat pe eticheta bocancilor. Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente niveluri de izolație de pe piață:

● 100 g: izolație ușoară. Adesea utilizată toamna
● 200 g: izolație medie, suficientă pentru majoritatea activităților zilnice de iarnă (plimbări scurte, excursii, ieșiri etc.)
● 400 g: izolație ridicată pentru activități în aer liber de lungă durată sau zile extrem de friguroase.

Există, de asemenea, cizme de iarnă cu căptușeală detașabilă. Acestea sunt ideale pentru a monta o singură pereche pentru toate activitățile. Acestea fiind spuse, căptușeala detașabilă poate fi îndepărtată dacă vă este cald sau poate fi scoasă pentru a se usca și reinstalată cu ușurință în cizme.

V-a alunecat vreodată un picior în timp ce ieșiți din casă din cauza unei suprafețe înzăpezite sau înghețate? Ni s-a întâmplat tuturor! Deși este amuzant la un moment dat, aceste alunecări sunt destul de periculoase. Așadar, talpa este unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea perechii potrivite de bocanci de iarnă. Din nou, tipul de accesoriu, fie că este o talpă obișnuită sau una aderentă, depinde foarte mult de nevoile tale. Dar un lucru este sigur, o talpă de bună calitate vă poate împiedica să alunecați de fiecare dată când ieșiți din casă.

Cu cât talpa este mai groasă, cu atât picioarele dvs. vor sta mai calde. Așadar, trebuie să acordați o atenție destul de mare acestui aspect, pentru că, indiferent cât de călduroase sunt cizmele, dacă talpa nu este bună, încălțămintea nu va fi eficientă.

ISU Brașov , pregătit cu peste 120 de pompieri în timpul minivacanței de 1 Decembrie ! Mai bine să nu fie nevoie de ei !

0

În următoarea perioadă, ISU BRASOV va monitoriza permanent dinamica intervențiilor înregistrate la nivel judetean iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților. Peste 120 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.
Vor fi pregătite peste 70 de mijloace tehnice, dintre care 20 de echipaje de stingere, precum și 13 echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.

”În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Numai în ultimele două săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la 16 de operatori economici din județul Brasov. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 248.500 lei.
De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificare vor continua la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece”
au transmis pompierii brașoveni.
Totodată, 99 de pompierii brașoveni si 10 mijloace tehnice vor participa la activitătile desfașurate în municipiul Brasov cu ocazia sărbătoririi Zilei Nationale a României.

Recomandări ale pompierilor brașoveni

Pompierii brașoveni reamintesc cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile pompierilor și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Poliția Brașov: Recomandări pentru minivacanța de 1 Decembrie

0

În acest an, atât copiii cât și adulții vor beneficia de o minivacanță cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în perioada 30.11-04.12.2022, motiv pentru care Poliția Brașov vine cu o serie de recomandări pentru a vă petrece timpul liber în siguranță.

Atât copiii cât și adulții trebuie să aibă în vedere următoarele:

• Să evite să facă publice pe rețelele de socializare, imagini cu obiecte de valoare din locuința personală.
• Să nu facă publică plecarea în vacanță, să roage persoane apropiate să supravegheze în lipsă locuința.
• Dacă există posibilitatea, să își asigure locuința cu sisteme de protecție anti-efracție (camere de supraveghere video, alarmă) instalate de către firme autorizate.
• De fiecare dată când părăsesc locuința, să se asigure că au încuiat ușa apartamentului, ferestrele, ușa de la balcon.

Când sunt la joacă, copiii trebuie să cunoască următoarele:

• cum trebuie să circule pe stradă, unde să se joace şi ce reguli trebuie să respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie.
• să fie prudenţi cu persoanele străine, să nu circule noaptea pe stradă, să nu se aventureze în locuri periculoase şi să evite orice gen de conflicte (verbale sau fizice).
• în vederea prevenirii dispariţiilor minorilor, părinţii trebuie să se asigure că cei mici cunosc adresa şi numărul de telefon de-acasă şi să-i înveţe pe copii ca în cazul în care se pierd într-o zonă comercială aglomerată să nu se sperie şi să apeleze la un gardian sau o vânzătoare.

Minivacanța de 1 decembrie aduce cu ea un aflux mare de turiști dornici de a vizita județul Brașov, dar și ocazii pentru săvârșirea unor infracțiuni de către cei certați cu legea.
Odată cu lăsarea timpurie a întunericului, când vizibilitatea este redusă, mai ales în perioada iernii, cetățenii trebuie să fie mult mai vigilenți, pentru că infractorii au tendința să își aleagă victimele din rândul persoanelor care se deplasează singure și au puţine posibilităţi de a riposta, sau din rândul persoanelor neatente (în interiorul târgurilor, evenimentelor stradale, etc).

Din statisticile poliţiei rezultă că infracţiunile de tâlhărie sunt comise cu precădere în mediul urban, iar în ceea ce priveşte locul comiterii, majoritatea se petrec în spaţii deschise: în stradă, parcuri, locuri greu accesibile, străzi neiluminate.
Ca mod de operare, autorii tâlhăriilor fie surprind victimele într-un moment de neatenţie şi smulg din mâna acestora genţile sau telefoanele mobile, fie le acostează sub diverse motive, şi, prin ameninţare sau utilizarea violenţei, le deposedează de bunuri. Aceștia atacă rapid, din spate, după care se amestecă în mulțime și își pierd urma.

Întrucât atitudinea preventivă vă poate feri de neplăceri, Poliția Brașov vă sfătuiește să aveți în vedere câteva recomandări, pentru a nu deveni potențiale victime:

În ceea ce privește deplasările dvs în locurile publice:

• evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate;
• dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, baruri, etc); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.
• când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau de mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate și iluminate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului inițial);
• nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile);
• poşeta atârnată de umăr trebuie în permanenţă protejată cu mâna;
• evitați să vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, puteţi rămâne fără ele;
• nu vă lăsaţi atraşi în locuri lăturalnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei ieftine).

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, în timp ce vă aflați la volanul autoturismului dvs:

• dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, evitați oprirea în locurile slab iluminate sau neiluminate;
• fiți circumspect cu indivizii care încearcă să intre în discuţie cu dvs, în timp ce vă aflați în autoturismul oprit la semafor, în parcare sau în intersecţii aglomerate;
• nu lăsați pe bancheta din dreapta sau din spate bunuri, valori, genţi sau articole de îmbrăcăminte, fără a asigura portierele;
• nu transportați valori mari, fără a fi însoţiți;
• în timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecţii aglomerate, este indicat să aveți geamurile autoturismului închise şi portierele asigurate.

ATENŢIE!

• Dacă sunteţi agresaţi, să nu aveţi reţineri să ţipaţi; o astfel de reacţie îl poate determina pe infractor să vă lase în pace şi să părăsească în grabă locul.
• În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunați la 112.

Tulburarea ordinii și liniștii publice se sancționează!

Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru mulți o ocazie de a vizita noi locuri, de a participa la diferite evenimente artistice organizate de autoritățile locale. Însă, o dată cu acestea apar și diferite situații în care ordinea și liniștea publică sunt perturbate de diferiți cetățeni certați cu legea.
Amintim faptul că în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991(republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte (dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni):
• săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora;
• constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială;
• nerespectarea măsurilor de ordine sau a regulilor stabilite pentru buna desfăşurare a manifestărilor cultural-sportive.

Prezența activă în stradă a polițiștilor pentru prevenirea tulburării ordinii și liniștii publice, integrității persoanelor și bunurilor acestora, trebuie completată de spiritul civic al fiecărui cetățean, de vigilența de care trebuie să dea dovadă atunci când participă la diferite evenimente culturale, artistice, religioase, etc.

Dacă sunteţi agresaţi, reacționați cu calm și cereți ajutorul autorităților! Sunați la 112!

Prețuri speciale pentru brașoveni la MASSIF 2023 cu ,,BrassoViza”

0

l Festivalul Massif va avea loc între 3 și 5 martie, în Poiana Brașov

Organizatorii Massif au lansat campania ,,BrassoViza”, prima campanie locală dedicată brașovenilor. În perioada 28 noiembrie – 7 ianuarie, cei care au buletin de Brașov pot achiziționa abonamente la un preț special, prin care își pot asigura participarea la prima ediție a celui mai așteptat festival de la munte, din Europa.
Cei care vor să își achiziționeze abonamentele folosind buletinul de Brașov, pot scana codul QR dedicat campaniei sau pot accesa site-ul oficial al festivalului, bemassif.com, secțiunea For Locals. După completarea și confirmarea datelor din formular, brașovenii vor primi pe mail un cod de discount pe care îl pot folosi la achiziționarea abonamentelor General Access.
Prețul final al abonamentelor General Access este de 149 euro plus taxe.
În curând organizatorii vor anunța și cine sunt primii artiști naționali și internaționali care vor veni iarna aceasta în România.

Brașov : Patinoarul din Piața Sfântul Ioan se deschide mâine la ora 19.30 ! Gratis!

0

Începând din 30 noiembrie, și până în 28 februarie, brașovenii se pot bucura, gratuit, de frumusețea sportului pe gheață la patinoarul din Piața Sf. Ioan. Cu o suprafață de 600 de m.p., este cel mai mare patinoar amplasat de primărie, având o suprafață de gheață dublă față de cel de anul trecut. Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 19.30, cu un spectacol pe gheață al sportivilor de la secția de patinaj artistic a Clubului Corona Brașov.
Patinoarul va fi deschis până în data de 28 februarie. Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 15:30 – 20:00, iar sâmbătă și duminică, patinoarul va fi deschis între orele 11:00 și 21:00. Fiecare serie va avea o durată de 90 de minute, urmată de 30 de minute pentru curățarea și refacerea gheții.
Pe timpul mini-vacanței de 1 decembrie și a vacanței de iarnă a copiilor, programul zilnic va fi identic cu cel de duminica. Astfel, în perioada 30.11 – 04.12.2022, patinoarul va fi deschis între orele 11:30 – 21:00. Între 05.12 și 22.12.2022, programul va fi de luni până vineri: 15:30 – 20:00, ultima serie va fi de o oră, iar sâmbătă și duminică, programul va fi între 11:00 – 21:00. În perioada vacanței de iarnă, 23.12 – 08.01.2023, programul va fi, zilnic, între orele 11:30 -20:00.
Începând cu data de 09.01 și până în 28.02.2023 se revine la programul diferențiat pentru zilele lucrătoare și weekend, astfel de luni până vineri programul va fi de la 15:30 la 20:00, ultima serie 1 oră, iar sâmbăta și duminica programul va fi între orele 11:00 – 21:00
,,Magia Crăciunului vine, și în acest an, și pe patine, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Astfel că, de mâine, brașovenii se pot bucura, în următoarele 3 luni, de cel mai mare patinoar pe care municipalitatea l-a instalat în Brașov. Și pentru că este un patinoar pentru toți brașovenii, accesul este gratuit, iar cei care nu au patine, le pot primi tot gratuit. Vă așteptăm să simțiți din plin frumusețea sărbătorilor de iarnă pe patinoar, dar și în toate locurile și la toate evenimentele pe care, împreună cu partenerii noștri, vi le-am pregătit în cadrul evenimentului Magia iernii la Brașov”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.
Intrarea pe patinoar va fi gratuită. Vizitatorii pot folosi patinele proprii sau patinele pentru copii și adulți puse la dispoziție tot în mod gratuit.
Tot în Piața Sf. Ioan, brașovenii și turiștii vor putea bucura de o cana de ceai cald sau de vin fiert, de gogoși, clătite și alte bunătăți pe care le vor găsi la food-truckurile din această piață.
Începând de miercuri, 30 noiembrie, Brașovul redevine un oraș din poveștile de iarnă și intră în magia sărbătorilor. Astfel, de la ora 17.00, brașovenii sunt invitați să participe, în Piața Sfatului, la evenimentele dedicate aprinderii luminițelor de sărbători și deschiderii oficiale a celui mai mare Târg de Crăciun de până acum.

(P) TOP 3 lucruri pe care să le faci în București

0
Sursă foto : Pexels.com

Chiar dacă ești sau nu turist în București, vine momentul în care nu mai știi ce să faci, simți că ieși tot în aceleași locuri și că ai o rutină care îți afectează starea. Ei bine, în acest articol vei descoperi lucruri pe care probabil nu le știai până acum, le-ai uitat sau nu le-ai acordat importanță. În cazul în care ești turist, probabil nu ai auzit prea multe sau n-ai avut o persoană căreia să îi ceri sfaturi, însă și dacă ești bucureștean, nu ai cum să știi toate locurile frumoase din capitală.
Află în continuare în acest articol cele 3 activități pe care le poți avea într-un weekend în București:

1. O plimbare în Grădina Cișmigiu

O plimbare liniștită într-o zi însorită, indiferent de anotimp, este mereu binevenită. Fie că vrei să petreci timp tu cu tine, să-ți faci ordine printre gânduri și să te bucuri de propria ta prezență, sau să ieși cu un prieten la o plimbare, aceasta este alegerea potrivită. Această grădină este cea mai veche grădină publică din capitală. Este indicat să ieși din casă, din zona de confort, chiar dacă în unele momente este extrem de greu, însă, este dovedit că plimbarea și în general mișcarea contribuie mult la starea ta mentală și fizică, fiind extrem de recomandat. În plus, îți aerisești mintea și te bucuri de vremea și peisajele frumoase pe care ți le oferă această grădină.

2. O bere cu prietenii tăi

Mereu timpul petrecut cu prietenii este considerat timp de calitate și îți dă o stare bună pe termen lung. Pe lângă familie, prietenii sunt cei mai importanți oameni din viața ta și ar trebui să îi apreciezi și să petreci mai mult timp cu ei, chiar dacă viața ta a devenit mai încărcată și obositoare. Până la urmă, lucrurile mici sunt cele care contează cu adevărat și de care îți vei aminti cu drag. O ieșire la o bere cu prietenii îți va face ziua mai bună și te va scoate din rutina de zi cu zi. În cazul în care cauți o berărie în București, o vei găsi accesând BerariaH.ro, o alegere pe care nu o vei regreta!

3. O vizită la muzeu

În cazul în care dorești să faci ceva mai special, să îți schimbe weekend-ul, o vizită la muzeu este alegerea nemaipomenită. Fie că vrei să îți duci partenera la date, că vrei să ieși cu unul dintre prieteni și să faceți ceva cultural, sau chiar singur, muzeul este locul perfect. Arta este importantă în viețile noastre, îți schimbă anumite perspective asupra vieții și îți face viața mai frumoasă. În capitală vei găsi peste 50 de muzee pe care le poți vizita, printre ele enumerându-se Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național George Enescu și multe altele.
Prin urmare, dacă nu știai ce să faci într-o zi din weekend, într-o Duminică sau o zi obișnuită, vei afla de aici câteva idei pentru a-ți schimba rutina și pentru a avea activități pe care probabil nu le-ai avut de mult. Este indicat să faci ceva nou sau diferit o dată pe săptămână și să ieși din rutină.
Sursă foto: Pexels.com

(P) Ce Face o Agenție de Marketing Online cu Servicii Complete?

0
Sursa foto: Pexels.com

Lumea marketingului digital sau online este una vastă și complexă. Din fericire pentru antreprenori, nu trebuie să stăpânească ei diverse concepte, întrucât pot apela la o agenție de marketing care să se ocupe de tot ceea ce presupune promovarea în mediul online pentru firma lor.

Deși unele persoane se îndreaptă doar spre agențiile de promovare online plătită, pentru succesul pe termen lung al unei afaceri, sunt necesare eforturi de marketing din mai multe direcții. Astfel, din ce în ce mai des, sunt alese agențiile de marketing online care oferă servicii complete, unde specialiști din cadrul unei singure firme se pot ocupa, într-un mod holistic, de succesul online al businessului tău.

Ce servicii oferă agențiile digitale cu servicii complete?

Serviciile oferite într-o astfel de agenție acoperă întregul spectru al tacticilor folosite pentru promovarea online, însă trebuie să știi că nu ești nevoit să le alegi pe toate, dar că ai posibilitatea să o faci, în funcție de nevoile afacerii tale și de targeturile setate anterior. Spre exemplu, unele afaceri preferă pentru o perioadă să se axeze mai mult pe partea de SEO, lăsând campaniile de promovare pe Facebook, de exemplu, pentru o perioadă următoare. În schimb, unele afaceri aleg la început doar servicii de web design întrucât site-ul nu este bine pus la punct și nu ar avea relevanță să fie întreprinse acțiuni de a aduce trafic pe site, din moment ce acesta are diverse probleme.

Citește în continuare care sunt serviciile pentru care poți opta dacă vei alege să colaborezi cu o agenție de marketing digital cu servicii complete, așa cum este Limitless.ro:

SEO

Serviciile de promovare SEO se referă la optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare (Google) și au în vedere atât componente de SEO tehnic, cât și de SEO on-page, SEO local și SEO off-page. SEO reprezintă un domeniu cuprinzător care, dacă este realizat corespunzător, îți poate aduce trafic organic pe site, poate crește vânzările și, un element extrem de important, poate fideliza clienții pe termen lung. Sfat: dacă alegi aceste servicii (și recomandarea specialiștilor este să o faci), nu te aștepta la rezultate imediate – procesul este unul destul de îndelungat și durează până când site-ul tău va câștiga autoritate în ochii lui Google și va fi plasat în prima pagină de rezultate.

PPC

Serviciile PPC se referă la serviciile pay-per-click, la publicitatea online plătită. Reclamele plătite pot fi plasate fie în Google (prin intermediul Google Search Network sau Google Display Network), fie în rețelele de socializare Facebook, Instagram sau Messenger. Mulți antreprenori aleg acest tip de promovare întrucât poate aduce rezultate imediate, poate crește vânzările pe termen scurt, însă, în momentul în care campaniile plătite nu mai rulează, se opresc și vânzările. Cel mai sănătos pentru o afacere este ca eforturile PPC să fie completate de o strategie de optimizare SEO de termen lung.

Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail prezintă o serie de tehnici care pot ajuta la fidelizarea clienților, creșterea vânzărilor și, în principiu, o comunicare mai eficientă cu publicul – ei au ales să primească newsletters de la tine, s-au abonat la aceste e-mail-uri. Prin urmare, este important ca mesajele pe care le primesc pe acest canal să fie de interes, să le aducă noutăți din domeniu sau să îi anunțe de existența unor reduceri. Totuși, trebuie păstrat un echilibru în numărul de mesaje trimise pe e-mail – prea multe și utilizatorii se vor dezabona, iar comunicarea poate fi considerată spam, prea puține și mesajele nu vor mai avea relevanță, utilizatorii pot uita de ce s-au abonat la început etc.

Marketing prin conținut

Marketingul prin conținut trebuie să funcționeze sinergic cu optimizarea SEO și copywritingul, ținând cont de principiile aplicate de agențiile de inbound marketing, în special când vine vorba despre blogul de pe site-ul tău. Aici pot fi scrise articole despre diverse subiecte care au legătură cu produsele sau serviciile pe care le vinzi. Spre exemplu, pentru un magazin care comercializează produse naturale, pot fi scrise articole despre beneficiile acestor produse, cum pot fi integrate în alimentația de zi cu zi etc. Pentru un site care oferă servicii de travel pot fi scrise articole despre activități care pot fi făcute într-un anumit oraș, atracții turistice etc. Oferind astfel de informații prețioase utilizatorilor, aceștia au șanse mai mari să devină clienți, să achiziționeze produsele sau serviciile pe care le pui pe piață.

Marketing și publicitate în rețelele sociale

Orice afacere trebuie să fie prezentă pe rețelele sociale, cel puțin pe câteva dintre ele, dacă nu chiar pe toate. Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn Ads – toate sunt importante pentru marketingul online și fiecare poate contribui la creșterea afacerii tale. Este important să fie abordate atât strategii implementate de agențiile PPC, cât și strategiile implementate de agențiile de content marketing, prin postări care să conțină elemente interactive.

Marketing prin video

Fie că vorbim de videoclipuri pentru rețelele de socializare, fie că vorbim de videoclipuri postate pe YouTube, afacerea ta poate fi promovată prin intermediul acestor elemente media dinamice. Pot fi abordate videoclipuri care să prezinte produsele sau serviciile tale, caracteristicile acestora, beneficiile pentru utilizatori sau, dacă activitatea afacerii este de așa natură, pot fi filmate clipuri de educare a publicului țintă pe diverse subiecte.

Web design

După cum am menționat anterior, website-ul este esențial pentru ca toate eforturile de marketing să fie încununate cu succes. De la arhitectura informației, până la paleta de culori aleasă, calitatea imaginilor și fontul utilizat, toate elementele contribuie la o experiență de utilizare pozitivă, iar dacă ești la curent cu informațiile din domeniul marketingului online, cu siguranță știi deja că Google pune preț pe experiența utilizatorilor pe site-ul tău, contribuind și aceasta la rankingul din SERP.

Sursa foto: Pexels.com

Avantajele unei agenții de marketing digital cu servicii complete

Principalele avantaje aduse de o agenție de marketing digital cu servicii complete sau motivele pentru care alegi o astfel de agenție sunt:

Vei avea parte de un plan de marketing online „de la A la Z” – strategiile pentru fiecare componentă a promovării digitale vor lucra sinergic, nu vor exista diferențe de opinii cum pot apărea în cazul în care apelezi, de exemplu, la agenții separate de Google Adwords sau PPC și SEO;
Vei reuși să îți crești atât traficul organic, cât și pe cel venit din canalele de publicitate plătită – apelând atât la strategii de promovare neplătite, cât și la campanii PPC, vei câștiga mai multă vizibilitate, vei ocupa mai mult spațiu din SERP (și cu reclama plătită, și în rezultatele organice);
Fluidizarea comunicării – nu vei mai fi nevoit să ții legătura cu mai multe persoane din diverse agenții, vei putea avea contact cu un singur project manager care îți va răspunde la orice nelămurire;
Vei primi periodic un raport de performanță care înglobează totalitatea rezultatelor obținute de strategiile implementate – vei vedea într-un singur loc tot ceea ce ține de performanța campaniilor, vei putea compara mai ușor rezultatele aduse de fiecare canal de marketing etc.;
Ai ocazia de a gestiona bugetul în funcție de nevoile businessului – poți aloca într-o lună o sumă mai mare pentru campaniile PPC (înainte de Black Friday, de Crăciun etc.), pentru ca mai apoi să aloci resurse mai mari pentru promovarea organică sau prin e-mail marketing. Flexibilitatea este un aspect prețuit de mulți antreprenori atunci când vine vorba despre promovarea online.

Cât costă serviciile unei agenții web cu servicii complete

Serviciile complete de marketing oferite de o singură agenție pot fi ceva mai ieftine decât dacă ai alege o agenție diferită, de nișă, pentru fiecare canal de promovare în parte. Astfel, dacă îți dorești o promovare completă, dar la costuri pe care să le poți susține pe o perioadă îndelungată de timp, recomandarea este să apelezi la o agenție cu servicii complete.

De asemenea, în cadrul unei astfel de agenții poți opta pentru mai multe sau mai puține materiale livrabile, poți aloca un anumit buget pentru campaniile PPC, poți avea parte de mai multe sau mai puține ore tehnice, practic, vei stabili costurile de la început și nu vei avea surprize. În plus, unele activități pot fi făcute o singură dată (vei plăti o singură dată pentru ele) și vor avea un impact pe termen lung. Un exemplu în acest sens este optimizarea tehnică a site-ului.

Sursa foto: Pexels.com

Acestea sunt principalele informații care te pot ajuta în a face o alegere inteligentă pentru promovarea site-ului tău. Spre deosebire de o agenție de digital marketing de pay-per-click, de exemplu, o agenție cu servicii complete are posibilitatea de a te ajuta pe toate planurile necesare pentru a-ți crește numărul vânzărilor, vizibilitatea etc. Totuși, dacă ai o echipă internă de marketing, poate fi mai potrivită o agenție de nișă, care să completeze acele taskuri pe care echipa internă nu reușește să le ducă la bun sfârșit.

(P) Întreținerea curții și grădinilor: 5 accesorii de care ai nevoie

0
Sursa: https://www.pexels.com/photo/a-person-cutting-grass-with-a-lawn-mower-6728925/

Îngrijirea grădinii și a curții îți poate aduce multă satisfacție, mai ales când te poți bucura de rezultatul muncii tale. Indiferent de dimensiunea acestora, este mult mai ușor să-ți faci treaba atunci când ai accesoriile și uneltele de grădinărit potrivite. Află în acest articol care sunt 5 dintre cele mai utile echipamente de care ai nevoie pentru a-ți păstra curtea în cea mai bună stare!

Mașină de tuns iarba

O mașină de tuns iarba performantă îți poate fi extrem de utilă pentru înfrumusețarea și menținerea gazonului din curte. Cu un astfel de dispozitiv poți tăia rapid iarba, în funcție de modelul ales.

Producătorii continuă să inoveze mașinile de tuns iarba pentru a oferi mai mult confort și siguranță utilizatorilor. Acum, acestea au un număr tot mai mare de caracteristici și ai posibilitatea să alegi din selecția generoasă de modele acea mașină de tuns gazonul care se adaptează cel mai bine nevoilor tale.

Este important să știi că există mașini de tuns iarba electrice, cu acumulatori, manuale sau pe benzină. De asemenea, fiecare produs vine cu mai multe setări de tăiere a firelor de iarbă, o anumită capacitate de colectare și performanțe diferite ale motorului.

Atunci când alegi o mașină de tuns iarba este util să iei în considerare câți metri de gazon ai de întreținut. Spre exemplu, pentru suprafețele medii, de 300 – 600 mp, o mașină electrică de tuns iarba cu lățimea de tăiere de 40 – 50 cm, motor de 1700 W și un coș de colectare de 50 l poate fi eficientă.

Stropitoare

Un alt accesoriu care îți este de ajutor în grădină este o stropitoare. În cazul irigării manuale, poți adapta cantitatea de apă necesară fiecărei culturi în parte și astfel să reduci pierderile.

Când ai de udat doar o mică secțiune a grădinii, o stropitoare clasică sau o pompă cu pulverizator de 8-10 litri ți-ar putea fi suficient. Pentru terenuri mai mari, poți opta pentru dispozitive care asigură un debit constant de apă, cum ar fi un pistol de stropit, care permite schimbarea jetului în funcție de necesitate.

Greblă

În orice curte este necesar să existe o greblă, indiferent de dimensiunea terenului. Cu ajutorul acesteia strângi frunzele uscate de pe gazon, îndepărtezi iarba moartă și alte buruieni și acoperi suprafața de grădină cu o cantitate suficientă de îngrășământ.

Când ai prea multe frunze pe gazon, capacitatea acestuia de a respira scade și crește riscul dezvoltării unor zone moarte. Cu scopul de a maximiza producția de oxigen este important să eviți aceste probleme prin greblarea grădinii în fiecare toamnă.

Drujbă

Drujba este o unealtă excelentă pentru tot felul de lucrări. Când alegi o drujbă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte: scopul utilizării, dimensiunea, design-ul și sursa de alimentare a motorului (electric sau pe benzină).

Pentru amenajarea grădinii, tăierea arborilor și arbuștilor de dimensiuni mici, o drujbă electrică de 1900W, cu lungimea șinei lanțului de 35 cm și viteza acestuia de 15 m/p îți poate fi de mare ajutor. Aceste modele tind să fie mai ușoare și lucrează suficient de bine în cazul sarcinilor convenționale din gospodărie.

Drujba pe benzină este recomandată utilizării profesionale sau sarcinilor mai grele, cum ar fi tăierea lemnelor de foc, desfășurarea activităților forestiere sau lucrări în construcții. Pentru aceste proiecte, o drujbă pe benzină în doi timpi, șină de lungimea 45 cm și cu o capacitate cilindrică de 45 cc 2.5 CP poate fi potrivită.

O lopată cu vârf drept și una cu vârf ascuțit

Ultimele unelte din această listă sunt lopețile, accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio grădină. Vei avea nevoie de o lopată cu vârf ascuțit pentru diverse săpături și formarea posibilelor șanțuri, crearea unor gropi mici pentru răsaduri sau îndepărtarea plantelor cu rădăcini adânci.

O lopată cu vârful drept îți este de folos la ridicarea și deplasarea diferitelor materiale (frunze, pământ, zăpadă), dar și la îndepărtarea buruienilor. Fără îndoială, această unealtă își găsește utilitate în diverse sarcini pe care le faci în curte.

În final, merită să investești în câteva accesorii esențiale pentru a-ți ușura munca atunci când îți îngrijești curtea. Lista acestora mai poate continua, în funcție de necesitățile tale. Documentează-te cu privire la uneltele care-ți pot fi utile și achiziționează-le din magazine cunoscute.

(P) 4 autorizații de care ai nevoie pentru a deschide o spălătorie auto self-service

0
Sursa: Freepik

Spălătoriile auto au avut un succes răsunător de-a lungul anilor, acestea fiind unele dintre cele mai înfloritoare afaceri. Din cauza deficitului de personal și a dificultății de a găsi resurse umane de încredere, din ce în ce mai mulți antreprenori au optat pentru deschiderea acestora în regim self-service, fapt îndrăgit și în rândul clienților.

Deși poate fi mult mai ușor de gestionat, o spălătorie auto self-service presupune obținerea unor aprobări pentru a putea fi deschisă. Acestea trebuie obținute atât de la primăria locală din orașul sau sectorul în care vrei să pornești afacerea, cât și de la alte autorități ale statului.

Autorizații obligatorii

Înainte de a începe să cauți echipamente profesionale pentru spălătorii auto va fi nevoie să obții o serie de aprobări obligatorii pentru a putea demara activitatea business-ului tău. Este vorba despre o:

Autorizație de construcție

Acest tip de autorizație este necesară pentru a putea construi pe parcela aleasă fundația spălătoriei. Fiind vorba despre o activitate reglementată din punct de vedere legislativ, primăria va inspecta spațiul ales și îți va elibera aprobarea.

Acordul vecinilor de parcelă

Pentru a putea începe construcția spălătoriei auto self-service, va fi nevoie de acordul vecinilor de parcelă și de legalizarea acestuia la un notar. Ca regulă generală din perspectiva sănătății și liniștii publice, aceasta trebuie să fie la minimum 15 metri față de ferestrele oamenilor care locuiesc în jur.

Autorizație de funcționare

Primăria îți va elibera un act administrativ care va atesta că îți este permis să desfășori activități de întreținere a autovehiculelor în cadrul afacerii tale. Dacă în trecut a funcționat tot o spălătorie pe spațiul ales, autorizația de funcționare va putea fi obținută mult mai ușor.

Autorizație de mediu

Fiind vorba despre o activitate cu impact asupra naturii, Agenția Națională pentru Protecția Mediului va trebui să îți emită o autorizație de mediu. Ulterior, activitatea afacerii tale va fi controlată periodic de Garda de Mediu. Aceasta se va asigura că respecți normele cu privire la utilizarea și deversarea apelor menajere.

Autorizație securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ va fi nevoie să îți elibereze o autorizație de funcționare. Aceasta va atesta că spațiul spălătoriei este în conformitate cu prevederile legale referitoare la securitate în cazul unor incendii.

Autorizații opționale

Una dintre primele autorizații opționale de care s-ar putea să ai nevoie este cea a administratorului de drum. Dacă afacerea ta este situată pe o cale de acces publică este posibil să fie nevoie de amenajări și intervenții pentru a facilita tranzitul. Ca să faci acest lucru, trebuie să obții aprobarea responsabilului de drum.

De asemenea, în cazul în care vei angaja o persoană care să se ocupe de întreținerea spălătoriei auto self-service, va trebui să ai autorizația Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a gestiona protecția muncii.

O altă autorizație care nu este obligatorie pentru deschiderea acestui tip de afacere, dar de care vei avea nevoie dacă decizi să pui camere de supraveghere este cea de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Deschiderea unei spălătorii auto în regim self-service se poate dovedi un demers profitabil dacă este gestionată corespunzător. Ia în considerare toate autorizațiile pe care trebuie să le obții în vederea demarării activității și procesul va fi unul fără impedimente legislative.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.