15.2 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

FC Brașov. Ioan Mărginean a lipsit de la conferința de presă. Moraru: „A intervenit ceva de ultim moment“

0

Președintele lui FC Brașov, Ioan Mărginean, a lipsit astăzi de la conferința de presa a clubului. Au participat la discuțiile cu presa managerul sportiv Mugurel Buga și directorul sportiv Șerban Moraru. „Nu am vorbit cu președintele“, a spus Buga. „Președintele știa de conferința de presă, dar a intervenit ceva de ultim moment și a rămas să-i ținem noi locul“, a explicat Moraru absența celui poreclit „Limoniu“. Ambii oficiali sunt optimiști și spun că elevii lu Ilie Stan pot câștiga meciul cu Steaua. „Cred că va fi un meci frumos. Steaua vine să joace, iar noi sper să ne mobilizăm și să dăm o replică pe măsură. Atuul Brașovului cred că poate fi grupul. Jucătorii au început să se înțeleagă între ei și sperăm ca noi să fim aceia care ne vom bucura la finalul jocului“, a spus Buga. „Ultimul joc ne-a arătat că putem juca bine. Eu am mare încredere că vom face un meci bun și că vom bate Steaua. Jucăm acasă trebuie să ne gândim doar la victorie“, a spus Moraru. Meciul FC Brașov – Steaua, contând pentru etapa a 8-a a Ligii a 2-a, se va disputa vineri, de la ora 17.00, pe stadionul Tineretului.

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

0

Jurnalistul Horia Alexandrescu a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa, Anca Alexandrescu. ”Tata a plecat!”, a scris aceasta, pe rețelele de socializare. „Dumnezeu să-l odihnească pe Horia! A fost ca fratele meu. Nu pot să cred că s-a dus acum la stele. Condoleanțe familiei sale”, a transmis Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România. Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947, în Bucureşti. El a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, după ce absolvise Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. În 1990 a fondat Curierul Naţional, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci ziariști. În 1993 înființează Cronica Română, unde a fost și director general. Ulterior, a luat naștere cotidianul Independent, în 2001. El a fost realizatorul, dar și moderatorul emisiunii „Cafeneaua politică”, de la TVR, în anul 2004. Pentru ea, Horia Alexandrescu a luat Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.

„Nu va urma doar moarte de animal”: Medicul brașovean Dan Grigorescu, atacat de urs în curtea casei

0

l „Angajez vânător cu autorizație «la urs». Ofer casă-masă până la recoltarea lui!”

Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Județean de Urgență Brasov, a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum i-a fost „călcată” curtea casei de un urs, sâmbătă noaptea. În mesaj, el afirmă că vrea să obțină autorizație pentru folosirea unei arme de vânătoare.

”De ce asta?
Pentru că e inadmisibil până unde s-a ajuns! Să fiu atacat de un urs în propria mea curte, așa nu se mai poate!
Azi-noapte, în jurul orei 4, trezit de lătrăturile furioase care nu se mai terminau ale câinelui vecinului, am avut idioata inspirație de a ieși în curte pe ușa secundară. N-am făcut nici trei pași de la scări și am dat “nas în bot” cu un urs care cotrobăia agitat prin gunoiul “eviscerat” din tomberonul pe care îl dărâmase. Erau maxim vreo 7-8 metri între noi. Deși am înlemnit și amuțit brusc (pe de o parte surprins, pe de alta conform “indicațiilor” cunoscătorilor), ursul a lăsat gunoiul și s-a repezit înspre mine.“
”Ce să-i mai zic? Cîțu-Cîțu? Am avut noroc și cu prezența de spirit care m-a făcut să țâșnesc instantaneu înapoi în casă, și cu faptul că lăsasem ușa de la intrare întredeschisă.
Să vă mai spun că, deși aflat în spatele unei uși metalice bine asigurate, ascultând ursul amușinând și mormăind de partea cealaltă a ei, îmi bătea inima cu 140 pe minut? Mie, care la trezire îl am sub 50?
Deși am fost tentat să o fac, nu am telefonat la 112. Veți întreba de ce. Din două motive. Cel mai important a fost acela că nu am vrut să îmi stresez copilul în toiul nopții și să îi creez pe viață vreo fobie. Celălalt este că, în această privință, credibilitatea ISU în fața mea este nu zero, ci la minus infinit. Eu, cel puțin, m-am săturat de RO- ALERTELE FĂRĂ EFECT date din birou de vreun militar legat și ăla de mâini și de picioare.
Adică, oameni buni!
Cum ar fi sunat o astfel de “alertă”? «”ATENȚIE! În zona Bunloc, în curtea unui cetățean, a pătruns un urs. Evitați apropierea de el și nu îl hrăniți! Animalul se presupune că e periculos!”»
Mersi de sfat! Mie nu mi-a folosit de loc, pentru că, pentru a o evita (apropierea) a trebuit să mă baricadez în casă. Și cum adică să nu îl hrănesc, când el se hrănea singur din tomberon (N.B.: mâine e ziua colectării gunoiului, deci era aproape plin cu resturi de o săptămână!).
Iar celorlalți cetățeni din zonă la ce le-ar fi folosit, pentru că la ora aceea dormeau! INUTIL, deci. LA PUTEREA A DOUA!”


Curtea casei, distrusă de ursul gunoier

Medicul Dan Grigorescu își continuă povestea: ” Și mai fain a fost să constat dimineață dezastrul din curte: toți prunii și perii aveau trunchiurile marcate de gheare, căci ursul i-a scuturat până la ultimul fruct (mâncându-le pe toate), am găsit un culcuș lângă zmeuri, “devalizați” de zmeura pe care ne pregătisem să o culegem azi, urme de gheare pe o folie de protecție aflată pe teren, depozitele de compost “controlate” temeinic. Și, maxima aroganță a ursului, MARCAREA TERITORIULUI cu o consistentă defecație!
Am mai spus eu acum vreo 10 zile că o să ajungem ca urșii să ne intre în case ca să cotrobăie prin gunoiul din bucătărie, atrași de mirosul cojilor de legume ieșind prin geamul lăsat deschis pentru aerisire.
Și atunci, ce va fi de făcut?
Iar un RO-ALERT convențional, cu semnificația “Ce să facem mai mult? Noi (ISU, Primăria, Prefectura, etc) ne-am făcut datoria, conform legii!”
Medicul spune că a hotărât să obțină autorizație de vânătoare, „incluzând și posibilitatea de a avea dreptul de autoapărare cu arma în propria curte – a mea și a membrilor familiei”
”Așadar, până când îmi voi materializa decizia de a obține eu însumi autorizație de vânătoare (incluzând și posibilitatea de a avea dreptul de autoapărare cu arma în propria curte – a mea și a membrilor familiei), nu-mi rămâne decât să revin cu propunerea din titlu. În privința Primarului și a consilierilor locali, care s-au dovedit până în prezent nu doar pasivi, dar, în mod inuman, și indiferenți la pericolul care ne pândește la tot pasul în timpul nopții, le transmit că până nu vor declara problema urșilor din zonă ca fiind una de prioritate maximă, eu îi voi desconsidera la modul extrem.
Iar dacă cuiva din familia mea i se va întâmpla ceva din interacțiunea cu aceste animale SĂLBATICE (pe care voi, decidenții locali, din ignoranță și dezinteres de-a dreptul fecal, le transformați, pe seama noastră, în animale semi-domestice, vă declar, deci, vouă, că nu va urma doar moarte de animal!
Ca să vă fie clar!”, a încheiat cunoscutul medic brașovean Dan Grigorescu.

Noi contre în ”Alianță” la Brașov/ Viceprimarul Sebastian Rusu -”sunt loial echipei Orban”. Radu Hossu: ”viceprimarul se trage de brăcinari cu mine pe Facebook”

0

l ”Tangoul politic” continuă

După ce în mediul on-line brașovean au apărut informații care susțin că președintele organizației municipale a PNL Brașov, viceprimarul Sebastian Rusu ar fi trecut din ”barca Orban” în ”barca Cîțu” înainte de alegerile care vor decide cine va fi noul președinte al PNL, responsabilul PNL arată cu degetul spre colegii de ”alianță”. Că de acolo s-ar fi lansat zvonul neadevărat. Astfel că, tot în online, pe facebook, Rusu îi atacă pe cei de la USR din Primăria Brașov: „Fake news marca usr! Am deranjat pare-se un «cuib de viespi», atunci când am cerut date despre angajările și cheltuielile de la Agenția Metropolitană Brașov. Al doilea deranj, după solicitarea datelor despre un ONG de casă, care folosea în mod obscur patrimoniul orașului. Niște strategi și editorialiști plătiți mascat din fonduri publice au doar certitudini, ei știu totul, fără să indice surse, date sau circumstanțe concrete. Nu m-am întâlnit cu domnul Florin Cîțu! Sunt loial echipei din care fac parte, aceea a PNL din punct de vedere politic și echipa tuturor brașovenilor din punct de vedere administrativ. Sunt partener cu domnul Adrian Veștea și cu toți colegii din PNL Brașov, nu trădez, nu fac jocuri ascunse și respect întotdeauna votul democratic al organizației. Iar organizația PNL Brașov a decis să îl susțină pe domnul Ludovic Orban. Strategii usr au aflat și ei de un vechi dicton latin «Divide et impera», dar le aduc aminte că o echipă sudată și solidă nu poate fi mișcată cu zvonuri ieftine. Flatante altfel, fake news-urile lansate, mă plasează în postura de mare jucător politic. Aș prefera să merg în Piața Victoriei pentru
problemele brașovenilor și ale municipalității, nu pentru a lansa platforme sau combinații politice. Am fost la București pentru a mă întâlni cu colegul meu brașovean, domnul Ionuț Banciu, cu care am abordat teme legate de protecția mediului, teme reale pe care el le stăpânește foarte bine și care trebuie rezolvate și nu doar rostogolite în social media în scopuri propagandistice. În ceea ce privește cheltuirea banilor publici, transparența și legalitatea sunt primele condiții. Atunci însă când descoperi că Primăria are și o ușă prin spate, pe care scrie AMB și pe care intră doar oamenii de casă, trebuie să iei atitudine. Am cerut datele acestor angajări, iar gestul meu a fost de-a dreptul revoltător pentru unii, am dat cu pietre în pușculița CU BANI PUBLICI a celor care se smiorcăie prin social media. Haideți să rămânem focusați pe problemele reale ale brașovenilor și să ne ocupăm de administrație! Nici eu și nici PNL Brașov nu facem jocuri de culise, nu intrăm în meciul intern dintre grupurile de interese ale usr și nici nu cedăm amenințărilor și presiunilor unor ONG-uri de casă”, a postat viceprimarul Sebastian Rusu.
Radu Hossu, coordonatorul Departamentului de Comunicare din cadrul USR Brașov, a reacționat prompt, bineînțeles tot pe Facebook. Hossu se ocupă și de strategia URS Brașov, astfel încît se poate identifica drept ”Niște strategi și editorialiști plătiți mascat din fonduri publice” din postarea viceprimarului Rusu.
„Sebastian Rusu, Cîțu și Orban se trădează care mai de care și mai nou sunt băgat și eu în discuție. Nu mai bine s-ar apuca de treabă? Într-o postare oficială, domnul viceprimar Sebastian Rusu se ocupă de jocuri politice. De trădări și pacturi în interiorul PNL în așteptarea «marelui» congres ce a pus România pe pauză. Dacă la nivel național nu se mai întâmplă nimic, România e în time-out, sunt călcate în picioare Constituția, legile, protocoalele de alianță, pentru lupta internă din PNL, speram ca Brașovul să fie la adăpost de asemenea mizerii. Brașovul are probleme reale ce trebuierezolvate, iar viceprimarul PNL, alături de primar și celălalt viceprimar, sunt plătiți să se ocupe de asta. De aia ocupă funcțiile pe care le ocupă, de aia există funcțiile respective în organigramă, de aia au fost votați partidele lor și cetățeni în Consiliul Local și Primăria Brașov. Cu ce se ocupă viceprimarul Sebastian Rusu în schimb? Să se tragă de brăcinari cu mine pe Facebook. Era public faptul că Președintele CJ Adrian Veștea și Sebastian Rusu (Președinte al PNL Mun. Brașov) îl susțin pe actualul șef, Ludovic Orban. Citesc mai nou că Rusu ar fi trădat și ar fi cu Cîțu. Sebastian Rusu insinuează că eu aș fi avut o legătură în scurgerea acestei informații către presă și se arată public deranjat de acest lucru. Îl anunț că nu mă interesează prea tare lupta internă din PNL, în schimb mă interesează ce face domnul viceprimar cu atribuțiile sale. Și atunci îl întreb: s-au terminat toate problemele care sunt în prerogativele dânsului? Curățenie, asfaltări (corecte, nu cu canale ridicate sau acoperite, de-ți rupi mașina la 50 km/h), spații verzi?
Dacă s-au terminat, atunci nu mă deranjează nici că mă atacă pe mine politic, nici că face jocuri politice, indiferent că țin de trădare sau loialitate. Dacă nu s-au terminat, îl mai anunț că dânsul este, până una alta, cel plătit din bani publici, și ar face bine să-și vadă de treabă”, a comentat Hossu la postarea liberalului Sebastia Rusu.

Dacian Cioloș crede că Brașovul va fi bine reprezentat în conducerea partidului după alegerile interne

1

În plină campanie internă pentru desemnarea viitorului președinte al USRPLUS și al Biroului Național, după fuziune, co-președintele Dacian Cioloș a ajuns și la Brașov duminică, pentru o întâlnire cu membrii filialei din județ. Pe parcursul a câteva ore, Cioloș a discutat cu aceștia despre viitorul partidului, despre statutul după fuziunea dintre USR și PLUS și despre democrația formațiunii politice pe care și-ar dori să o conducă.„Am discutat despre viitorul partidului, despre modificările ce ar trebui aduse statutului, dar și despre ce trebuie făcut astfel încât să putem vorbi despre o funcționare mai transparentă și democratică”, a declarat Dacian Cioloș, după întâlnirea de la Brașov cu colegii din URSPLUS.

De la Brașov, o parte din membrii USRPLUS merg pe mâna lui Irineu Darău

Actualul europarlamentar USRPLUS, Dacian Cioloș, care candidează pentru funcția de președinte al partidului într-o cursă în care mai sunt înscriși și Dan Barna dar și senatorul brașovean Irineu Darău, a declarat că Brașovul ar avea șansa de a fi bine reprezentat în conducerea centrală a partidului. Declarația sa a venit după ce a fost întrebat dacă are, în acest moment, în echipa pe care o propune pentru conducerea USRPLUS, și vreun membru de la Brașov, iar răspunsul a fost negativ. Precizăm că, de la Brașov, cei mai mulți membri, printre care primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Bighiu, au optat pentru a-l sprijini pe senatorul Irineu Darău.

Cioloș nu respinge o renegociere cu PNL, cu condiția ca liberalii să propună un nou premier

În ceea ce privește guvernarea, Dacian Cioloș nu a respins o renegociere cu PNL. Condiția principală este ca liberalii să propună un nou premier. „Suntem dispuși să negociem, dacă PNL acceptă un nou premier. Așteptăm finalizarea alegerilor din PNL, pentru a vedea care va fi opinia lor. Vrem să treacă această perioadă, pentru ca cei din PNL să ne spună ce își doresc. În acest moment, nu știm dacă își să discutăm în continuare, sau să ne îndepărteze”, a declarat Cioloș.
Din echipa lui Dacian Ciolos, la Brașov au fost prezenți Anca Dragu, Andrei Lupu, Ciprian Teleman, Daniel Blaga, Ioana Mihaila, Mihai Moraru si Silviu Serban.

A împlinit 50 de ani: A intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai lungi picioare din lume

0

l Cum arată modelul slovac Adriana Karembeu

Adriana Karembeu, modelul de origine slovacă care deține recordul Guinees pentru “cele mai lungi picioare din lume (1,25 m ), a împlinit în acest week-end 50 de ani.

Cariera Adrianei Karembeu a început în anii ‘90, când a fost remarcată de o agenție de modeling într-un concurs de frumusețe desfășurat în facultate, pe când studia medicina. Aflată în fața unei astfel de oportunități, Adriana a renunțat la studii, a intrat în industria modei și viața ei s-a schimbat dramatic. Cu un corp perfect și o figură elegantă, ea a devenit rapid una dintre modelele râvnite de marile case de modă, iar în 1998 a devenit imaginea brandului de lenjerie intimă “Wonderbra”. De-a lungul carierei sale, Adriana a apărut pe coperta multor reviste de modă, inclusiv “Vanity Fair” și “Maxim”, însă nu s-a oprit doar la modeling. În 2008 a participat la emisiunea „Rendez-vous en terre inconnue”, pe canalul France 2, iar în 2011 a fost concurentă în primul sezon al emisiunii “Dancing with the stars”, ediția franceză. De asemenea, modelul a intrat și în lumea actoriei cu roluri în filme precum “The Three Girls”, „Un gars, une fille”, „Adriana et moi”etc. Pe lângă reușitele numeroase, atât din industria modei, cât și a fimului, Adriana Sklenarikova Karembeu a intrat și în cartea Guinness World Records, ca supermodelul cu cele mai lungi picioare din lume, mai exact 1,25 de m.
Pe plan sentimental, Adriana Karembeu a fost căsătorită cu fotbalistul Christian Karambeu, pe care l-a cunoscut în 1998, însă în 2011 a anunțat că mariajul a luat sfârșit, motivul fiind expunerea publica excesivă și gelozia bărbatului, care nu suporta să o vadă pe Adriana în compania altor bărbați. În anul 2014, supermodelul s-a căsătorit cu omul de afaceri armean Aram Ohanian. Din martie, 2010, are rolul de ambasador al fotbalului feminin pentru Federația Franceză de Fotbal (FFF).

32 de echipaje se luptă cu insectele: Începând de astăzi – încă o campanie de dezinsecție în municipiu

0

l Substanțele folosite nu sunt toxice pentru oameni și animale

De astăzi, Primăria Brașov va demara cea de a cincea campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov. Această acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se va executa în 2 etape, după cum urmează:
– Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în perioada 20-30.09.2021, în intervalul orar 5.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
– Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 de echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior. Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire a țânțarilor.
Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate, cum ar fi: proprietăți particulare, focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului, cum ar fi: lacuri, bălți. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Viorica de la Clejani este infectată cu noul coronavirus!

0

Cântăreața în vârstă de 48 de ani este internată la Institutul Matei Balş din Capitală. Starea ei de sănătate este stabilă, dar gravă, potrivit unor surse . În urmă cu doar câteva luni, Viorica explica de ce a ales să mai aștepte și să nu se vaccineze încă. Artista a punctat faptul că se va imuniza doar în cazul în care va fi obligată și a părut puțin sceptică în privința apariției atât de rapide a vaccinului salvator. „Daca sunt obligată să mă vaccinez, mă vaccinez. Dar dacă a durat 18 ani să faci un vaccin pentru hepatită, asta e o gripă. Nu se mai numește gripa aia veche, este COVID-19. Eu nu cred în așa ceva. Te îmbraci bine, nu răcești”, a declarat Viorica de la Clejani, în urmă cu câteva luni, la un post de televiziune.

Câți bani a câștigat Liviu Vârciu după botezul fiului?

0

Obligați de pandemie să-și creștinze fiul anul trecut, într-un cerc restrâns, numai la biserică, Liviu Vârciu și partenera lui, Andra Călin, s-au revanșat sâmbătă și au dat o petrecere de botez, la un restaurant de fițe din Capitală. Printre invitații prezenți s-au numărat Marcel Pavel, Romică Țociu, Alina Pușcaș, Pepe, Andrei Ștefănescu, Cornel Păsat, Cezar Ouatu, Andreea Bănică și soțul său, Cătălin Măruță și mulți alții. Pe scenă au urcat Bella Santiago, câștigătoare a X Factor, Jean de la Craiova, dar și ”tăticul” Vârciu, împreună cu colegul său din trupa L.A. VIP-urile prezente au fost destul de generoase, la fel ca și ceilalți petrecăreți. Darul a pornit de la 300 de euro și a ajuns chiar și la o mie. La final, după ce a scăzut chetuielile, artistul a rămas cu o sumă frumușică, în jur 100.000 de euro. Pentru acest eveniment, Vârciu a avut contract de exclusivitate cu postul Antena 1, la care lucrează. De asemenea, el a beneficat de o reducere semnificativă la restaurant, pe baza unui barter închiriat între părți. Potrivit unor surse de încredere, artistul a plătit, la final, doar chelnerii și un procent de 10 la sută din cât ar fi trebuit să achite, în mod normal. Ce-i drept, Liviu a avut și ceva cheltuieli, în momentul aducerii tortului având loc un foc impresionant de artificii, care l-ar fi costat în jur de 5.000 de euro. Meniul a fost compus din aperitiv, pește, mix grill și un candy bar cu preparate delicioase. În stilu-i caracteristic, Liviu Vârciu, îmbrăcat într-un costum negru, foarte elegant, și o cămașă albă, și-a îndemnat invitații să se simtă bine și să se bucure alături de el, la acest important eveniment din viața sa. „Plătesc eu amenda.”, le-a mai spus acesta, mai în glumă mai în serios. Liviu și Anda Călin sunt împreună din anul 2016 și sunt părinții a doi copii, Anastasia și Liviu Matei. După mai multe despărțiri și împăcări, ei s-au mutat împreună, în 2019, în vila actorului. S-au cunoscut într-un restaurant, Liviu fiind cel care a făcut primul pas. După petrecerea de botez, Liviu intenționează să se ocupe serios de-un alt proiect drag lui, mai precis trupa L.A.
„Mergem acolo unde suntem chemați. Lumea se bucură să ne vadă, chiar dacă în trupă mai suntem doar eu și Adi.”, a adăugat acesta.

Cugetări

0

Octavian Paler: „Cu un zâmbet poți săruta un suflet!”