32.4 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Două firme se ,,bat” pentru proiectul de extindere a iluminatului public pe străzile noi din Bartolomeu Nord și Stupini

0

Joi, 30 iunie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție pentru proiectul tehnic și execuția necesare modernizării şi extinderii sistemului de iluminat public din municipiul Braşov – Etapa a III-a, investiție ce cuprinde în principal străzile noi din cartierele Bartolomeu Nord și Stupini. Valoarea estimată a acestei achiziții este de aproximativ 15 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local. Până la data limită au fost depuse două oferte, ale firmelor Flash Lighting Services SA și UrbioLED. În primă fază se vor verifica Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertelor.
Această investiție presupune extinderea rețelei de iluminat public pe 38 de străzi sau tronsoane de străzi noi, majoritatea din cartierele Bartolomeu Nord și Stupini. La acestea se adaugă instalarea sistemului de iluminat pe str. Carpaților și Zizinului (tronsonul între Gemenii și pasaj) și pe celălalt trotuar, precum și modernizarea iluminatului pe str. Berzei și Sitarului, inclusiv coborârea în subteran a rețelei electrice, și iluminatul perimetral al cimitirului Șprenghi.
În total, această investiție presupune instalarea aproximativ a 22 de kilometri de rețea, 871 de stâlpi noi, 917 corpuri de iluminat tip LED și 917 module de telegestiune. La acestea se adaugă iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni.
,,Fiecare brașovean, indiferent de zona în care locuiește sau lucrează, trebuie să simtă că se află într-un oraș civilizat, modern, sigur, european, iar o parte importantă din acest obiectiv vizează infrastructura publică, fie că vorbim de străzi și trotuare asfaltate, zone verzi, locuri de joacă, creșe și grădinițe sau iluminat public. Suntem în faza de achiziție a lucrărilor pentru extinderea iluminatului public în zonele noi dezvoltate din Bartolomeu Nord și Stupini. Străzile de aici erau ultimele care nu au beneficiat de acest serviciu public. Dacă prin această investiție, am rezolvat cea mai mare parte a iluminatului din oraș, vom trece la următoarea etapă, cea de înlocuire a becurilor clasice cu cele LED. Dacă în acest moment, aproximativ 35% din sistemul de iluminat se face cu becuri cu LED, în următorii ani sper să ne apropiem de un procent de 100%. Chiar acum pregătim documentația necesară pentru accesarea de fonduri de la Administrația Fondului de Mediu pentru această investiție, astfel încât să fim pregătiți pentru apelul de finanțare. În acest fel, vom avea un oraș nu doar bine iluminat, ci și unul prietenos cu mediul”, declara primarul Allen Coliban, la lansarea licitației.
Lucrările se vor executa pe următoarele străzi: str. Candid Muslea, str. Valeriu Braniște, str. Constantin Lecca, str. Iulius Romer, str. Brădetului, str. Căliman, str. Coștila, Aleea Cioplea, str. Defileului, str. Cercelușului, str. Garofiței, aleea Cornișei, Cimitir Sprenghi – iluminat perimetral de siguranță, str. Capra Neagră, str. Cavalului 2D1-2 D10, str. Pârâul Rece, str. Dascălul Costea, str. Parcul Verde, str. Lânii zona Ocolitoare – pârâul Ghimbășel (tronson principal și tronson secundar), Drumul de SE – (Pasaj CFR – Ocolitoare), str. Zizinului tronson Gemenii- pasaj rutier (1 latură), str. Lemnarilor, str. Nicovalei 33, str. Carpaților – Urban Plaza, str. Molidului nr.43A (parcare imobile bloc A, bloc B, bloc C), str. Camil Petrescu – etapa a II-a, str. de legătură între str. Turnului și str. Camil Petrescu, str. Tismana, str. Plugarilor 3A, str. Plugarilor, str. Surlașului, str. Nicovalei 42-92, str. Carpaților, str. Colonia Metrom, str. Lotusului, str. Salciei, str. Sitarului, str. Nicolae Orghidan, str. Fluierașului, str. Morarului, str. Berzei.
Valoarea estimată a achiziției este de 14.821.318,40 lei fără TVA, având ca durată a lucrărilor de proiectare și execuție de 15 luni, dintre care 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 12 luni pentru execuția lucrărilor.
Prima etapă a proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public a vizat modernizarea rețelei de iluminat existent pe 15 străzi din Brașov, iar cea de a doua etapă s-a concentrat pe extinderea iluminatului public în zona nouă a cartierului Tractorul.
În paralel, se lucrează la documentația necesară lansării procedurii de achiziție a elaborării studiului de fezabilitate pentru etapa a IV-a proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public, care va avea două componente, una care vizează extinderea iluminatului public pe străzile sau tronsoanele de străzi noi, care au intrat în domeniul public, și cea de a doua este cea de modernizare a iluminatului public din curțile unităților de învățământ din Brașov.

”Ambulanții” din zona piețelor brașovene, amendați de Poliția Locală !

0

În decursul lunii iunie, Poliția Locală Brașov a aplicat, în zonele piețelor din municipiu, un număr de 290 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 159.940 lei. Faptele sancționate au fost practicarea de comerț ambulant neautorizat, consumul de alcool pe domeniul public și pe perimetrul piețelor, apelarea la mila publică, parcare neregulamentară, etc.
Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru practicarea, de către persoane fizice, a comerțului ambulant neautorizat, atât în incinta piețelor publice din municipiu, cât și în proximitatea lor.
”Putem vorbi, în cazul acestor ”comercianți”, de o determinare în a ignora și/ sau a nu respecta legislația în vigoare. Astfel, unii dintre aceștia, deși au fost sancționați de polițiștii locali chiar și de 2 sau de 3 ori pentru aceeași faptă, și au fost somați să părăsească locul, revin și își continuă activitatea.
Urmare a abrogării, în 2020, a Legii nr. 12/1990, care reglementa confiscarea produselor comercializate în locuri neautorizate, amenda contravențională reprezintă singura sancțiune pe care polițiștii locali sunt îndrituiți să o aplice, în aceste cazuri.
Ținem să precizăm faptul că practicanții comerțului ambulant neautorizat nu sunt persoane în vârstă/ neputiincioase, cu o pensie mizeră/ fără venit, care încearcă să supraviețuiască. Sunt oameni în putere, apți de muncă, care au ales să obțină venituri încălcând legea și sfidând reprezentanții legiuitorului. Produsele pe care le comercializează sunt, de cele mai multe ori, perisabile, înșirate pe paviment, în praf și căldură, în picioarele trecătorilor de pe aleile pietonale sau ale cumpărătorile din piețe.
Recomandăm cetățenilor să descurajeze acest tip de comerț și să achiziționeze produsele care se regăsesc pe mesele/ în vitrinele producătorilor agricoli, ale reprezentanților cooperativelor agricole, gospodăriilor țărănești, agenților economici, etc. care desfășoară comerț licit în piețele publice din Municipiul Brașov. Aceste produse au acte de proveniență verificate și sunt depozitate și comercializate în spații special amenajate, în condiții reglementate de actele normative în vigoare.
Poliția Locală Brașov întreprinde toate demersurile necesare pentru soluționarea tuturor problemelor semnalate de cetățeni, conform atribuțiilor statuate. Pentru o colaborare eficientă, recomandăm sesizarea aspectelor din sfera de competență a Poliției Locale către Dispecerat, telefon 0268/954, disponibil 24/24 ore ”
, au transmis reprezentanții Poliției Locale Brașov

Caută banii negri: ANAF pornește de azi controale masive la persoane fizice, dar și la companii

0

ANAF va avea câteva serii de controale în luna iulie, cea mai cunoscută fiind la persoane fizice unde șeful instituției a spus că vor fi masive și încep chiar de azi. Practic, Fiscul a făcut o analiză pe 20 de milioane de CNP-uri (nu sunt incluși copii) pe o perioadă de câțiva ani (2020 și 2021 încă nu sunt încă finalizate). Numărul CNP-urilor este mai mare decât populația datorită perioadei, potrivit președintelui ANAF Lucian Heiuș: Unii au ieșit, alții au intrat. E o analiză mai vastă.
561.000 de persoane au acumulat în 2016-2019 o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro, scrie hotnews.ro.
ANAF va merge de sus în jus, adică de la persoana pe care o suspectează că are mai mulți bani. Șeful ANAF spunea că sumele provenite și care se găsesc acolo, în marea majoritate sunt pe marea evaziune fiscală.
„Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze”, spunea Heiuș.
Legea spune că dacă există o diferență de 10% dintre venitul estimat și cel declarat dar nu mai puțin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanță la declarare. Există deja un risc în acest domeniu. Se vor folosi inclusiv rețelele de socializare.

Marii contribuabili vor fi vizitați de inspectorii ANAF

Se vor demara controale la 140 de mari contribuabili, ca urmare a unei analize de risc.
“De obicei noi verificăm modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate și analizăm cheltuielile care sunt înregistrate în scopul de a-și reduce profitul. În final cam aici se discută. Analizăm și rambursări de TVA, dacă e cazul. Un control la un mare contribuabil durează câteva luni bune. Discutăm de o activitate foarte intensă”, a afirmat președintele ANAF, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Controale pe litoral la șezlonguri fără bon fiscal

Operatorii economici care oferă șezlonguri spre închiriere se vor trezi cu echipe ANAF. Instituția a primit mai multe plângeri din partea clienților pe motiv că nu au primit bonuri fiscale.
O parte dintre plângeri s-au făcut prin mesaje private prin intermediul Facebook, unele chiar direct către Lucian Heiuș. Direcția care se ocupă de aceste operațiuni a fost suplimentată cu 100 de persoane.

Operațiunea Cronos repornește

Președintele ANAF a declarat pentru hotnews.ro că s-au făcut analize de risc, s-au stabilit niște zone și agenți economici care sunt cu risc de a practica această muncă la negru, astfel că Operațiunea Cronos va continua.

Această operațiune privind identificarea muncii la negru este făcută în colaborare cu ITM.

Va fi verificat un eșantion de firme specializate în domenii precum construcții și servicii conexe, HORECA, întreținerea și repararea autovehiculelor, transport, gardă și protecție, înfrumusețare și întreținere corporală, alimentație publică, comerț, servicii de curățenie ș.a.

Astfel, sunt vizate societățile care plătesc salarii subdeclarate față de media pe ramură, au un procent semnificativ de angajați cu salariul minim pe economie, au o cifră de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic, beneficiază de împrumuturi semnificative de la asociați fără venituri justificative pentru creditări sau înregistrează neconcordanțe între informațiile declarate privind tranzacțiile realizate și cele declarate de partenerii de afaceri.

Controalele ANAF pe zona produselor legume, fructe și produse agroalimentare vor continua
Începute luna trecută, controalele ANAF și ANSVSA la comercianții en-gros de legume, fructe și produse agroalimentare vor continua.

Șeful ANAF ne spunea că dacă se descoperă probleme într-un anumit loc, după 2-3 săptămâni mai verifică o dată să vadă dacă s-au conformat.

Expoziţie/concurs de feline, la Castelul Bran. Intrarea este gratuită

0

Sâmbătă, 2 iulie, şi duminică, 3 iulie, la Castelul Bran va avea loc expoziţia de feline „Chat Noir, Chat Blanc au Chateau Bran”, care se desfăşoară sub auspiciile proprietarului domeniului, Dominic Habsburg, arhiduce de Austria, informează Bună Ziua Brașov.
„La această ediţie vor participa 135 de feline, din toată Europa, cel mai mare număr înregistrat vreodată la acest eveniment. Vizitatorii Castelului Bran trebuie să ştie că este o expoziţie şi, totodată, un concurs. Intrarea este gratuită”, a declarat Alexandru Prişcu, marketing manager Castelul Bran. Evenimentul se desfăşoară în intervalul orar 10.00-18.00, în Parcul Regal.

Coliban a pierdut alegerile primare in grupul CURAJ pentru desemnarea candidatului la președinția USR

0

În urmă cu puțin timp, s-a închis votul pentru desemnarea candidatului facțiunii CURAJ din USR la președinția partidului. Primarul Brașovului, Allen Coliban, a ieșit pe locul 2, deci nu va putea candida la funcția respectivă. Cătălin Teniță este alesul membrilor de partid care au aderat la grupul CURAJ. Iată comunicatul comisiei de numărare a voturilor :

”În numele comisiei electorale Curaj, aș vrea să comunicăm rezultatul primaries desfășurat pe perioada ultimelor trei săptămâni.
Până azi dimineață la ora 6, la închiderea votării, electorii Curaj au putut participa la cursa democratică de desemnare a candidatului pentru președinția USR PLUS.
Procentul de participare din corpul electoral anunțat: 58.52%, reprezentând 982 voturi valabil exprimate.
Sistemul de vot utilizat: STV
Ordinea rezultatelor:

Cătălin Teniță: 519 voturi, 52.85 %
Allen Coliban: 351 voturi, 35.74 %
Mihai Polițeanu: 112 voturi, 11.41 %

În condițiile depășirii procentului de 50% de către unul din candidați, câștigătorul cursei electorale este domnul Cătălin Teniță.
Ordinea de pe buletinele de vot a fost aleatorie pentru fiecare votant. Nu există posibilitatea ca rezultatul să fi fost influențat de simpla ordine inițială.
Le mulțumim candidaților și mai ales votanților și susținătorilor Curaj.
Deși desfășurat în condiții grele, determinate de scurtarea radicală a campaniei USR PLUS de către BNul partidului, Curaj a arătat cum poate organiza un proces electoral curat, deschis și transparent, exact așa cum ar trebui să se desfășoare toate alegerile din partid.”

Serghei Lavrov: O „cortină de fier” coboară între Rusia și Occident

0
Foto: Kremlin.ru

Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, a declarat joi că, în urma conflictului din Ucraina, o „cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident, informează Agerpres.
Expresia folosită de Winston Churchill a unei cortine de fier căzute asupra Europei în 1946 a ilustrat separarea continentului european între ţările capitaliste şi blocul sovietic, dând naştere Războiului Rece.
„Cortina de fier, de fapt, deja coboară”, a spus Serghei Lavrov în timpul unei conferinţe de presă la Minsk alături de omologul său din Belarus, Vladimir Makei.
„(Occidentalii) să fie atenţi şi să nu-şi prindă (degetele) în ea. Procesul este în desfăşurare”, a afirmat Serghei Lavrov.
Potrivit şefului diplomaţiei ruse, Uniunea Europeană „nu arată niciun interes să înţeleagă interesele” ruse, iar deciziile sale sunt dictate „de Washington”.
Ministrul de Externe rus a afirmat că summitul NATO de săptămâna aceasta a demonstrat că Statele Unite vor să „supună toate statele voinţei lor”.
„Această cortină de fier este coborâtă astăzi chiar de occidentali”, a adăugat omologul său din Belarus.

OMS se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească în această vară în Europa

0
Foto: pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi pentru AFP că se aşteaptă la niveluri ridicate de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa şi a făcut apel la monitorizarea îndeaproape a virusului după o triplare a cazurilor zilnice în ultima lună, informează Monitorul de Cluj.
„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa.
„Virusul nu dispare doar pentru că ţările încetează să-l monitorizeze. El continuă să contamineze, continuă să se modifice şi încă ucide”, a subliniat el într-o declaraţie scrisă pentru AFP.
Având la bază subvarianta Omicron BA.5, numărul de cazuri din aproximativ cincizeci de ţări din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 pe zi în această săptămână, de la circa 150.000 pe zi la sfârşitul lunii mai, potrivit datelor publicate de organizaţie.
După ce au fost înregistrate 4.000 până la 5.000 de decese pe zi mare parte din iarnă, numărul deceselor rămâne în prezent la un nivel scăzut de aproximativ 500, comparabil cu nivelul din vara 2020.
Aproape toate ţările europene prezintă un număr în creştere al cazurilor de infectare, Portugalia, Luxemburg, Franţa, Grecia, Cipru, Germania şi Austria având cea mai mare incidenţă.
„Sperăm că programele importante de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, dar şi infectările anterioare, vor însemna că vom evita cele mai grave consecinţe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie”, a spus Hans Kluge.
„Cu toate acestea, recomandările noastre rămân în vigoare”, a subliniat el.

OMS cere europenilor să se autoizoleze dacă au simptome respiratorii

OMS face apel la europeni să continue să se autoizoleze dacă au simptome respiratorii, să verifice dacă vaccinările lor sunt la zi şi să poarte mască în locurile aglomerate.
„Trebuie să continuăm să urmărim virusul pentru că dacă nu facem acest lucru devenim din ce în ce mai orbi la modurile de transmitere şi la evoluţia (lui)”, a notat directorul OMS Europa.
Hans Kluge a solicitat, de asemenea, statelor membre să îşi mărească şi mai mult nivelul de vaccinare. „Imunitatea ridicată a populaţiei şi alegerile făcute pentru a reduce riscul pentru persoanele vârstnice vor fi cheia pentru prevenirea unei mortalităţi suplimentare în această vară”, a adăugat acesta.

Liga 3. Dan Bona a scos oamenii în stradă la Hațeg. „Tot orașul era în stradă! Ziceai că am câștigat Champions League!“

0

Retezatul Hațeg a promovat în Liga a 3-a după ce a câștigat barajul de promovare cu CS Magica Balta Caransebeș. Retezatul Hațeg a câștigat titlul în Liga a 4-a Hunedoara, iar barajul pentru Liga a 3-a a fost câștigat fără emoții, 4-1 și 0-0.

„Pentru mine, ca antrenor, este a treia promovare din Liga a 4-a în Liga a 3-a. Cu trei echipe diferite, Unirea Tărlungeni, Corona Brașov și Retezatul Hațeg. De fiecare dată am promovat din primul an!La acest baraj cu Magica Balta Caransebeş nu am avut emoții, chiar dacă în manșa tur am fost conduși cu 1-0. Știam adversarul pentru că îi văzusem în câteva meciuri și știam ce echipă am eu. În 2022 nu am pierdut niciun meci! Secretul nostru a fost că am reușit să construim o familie la Hațeg, conducători, jucători și antrenori. Mai mult, majoritatea jucătorilor cu experiență veneau după 4-5 baraje de promovare pierdute și au avut ambiția să arate că la anii ăștia mai pot! Hațegul a primit un loc de la FRF în Liga a 3-a în urmă cu 12 ani, dar pe plan sportiv ultima promovare datează din 1988 când juca și Damian Militaru. Și atunci, tot cu Caransebeșul s-a promovat! Visul meu a fost umplu stadionul la Hațeg și am reușit. La meciul tur au fost peste 1500 de oameni să se ne susțină. După ce am promovat, la întoarcerea la Hațeg tot orașul era în stradă! Ziceai că am câștigat Champions League! “, a spus Bona.

Strategie pentru Liga 3

Rezistă Hațegul, un orășel cu 10.000 de locuitori, în Liga a 3-a ? Bona este optimist. „Eu zic că da! În afara Primăriei și CL care ne sprijină am avut și un om extraordinar lângă noi, domnul Buzducea, care ne-a asigurat condiții foarte bune. Nu am avut nicio zi de întârziere la salarii!Acum urmează câteva zile de vacanță, apoi se va creiona bugetul și strategia pentru Liga 3. E foarte important să începem să aducem juniori, pentru că nimeni nu stă bine la acest capitol“, a încheiat antrenorul brașovean.

Bona a activat 27 de ani în fotbalul brașovean!

Dan Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994, la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a. A început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut al seniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2, în perioada 2003-2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni, cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008.Vârful carierei de antrenor a lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga 1 (2008-2014).În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014-2016), Olimpic Cetate Râșnov în Liga 3 (2016-2018), AFC Hărman în Liga 3 (2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman, în Liga 4. În sezonul 2020-2021, Bona a făcut parte din staff-l tehnic al celor de la SR Brașov în Liga 3, alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

Proteste față de creșterea combustibilului, la Brașov! Centrul orașului blocat de protestatari !

0

FOTO : RADIO ROMÂNIA BRAȘOV FM
Șoferii nemulțumiți de creșterea prețurilor la combustibili protestează, în această seară, la Brașov.
La evenimentul organizat pe rețelele de socializare sub denumirea „Proteste în toată țara contra prețului carburantului”, peste 200.000 de persoane s-au declarat interesate, iar 62.000 au anunțat că vor participa la protestele din benzinării.
La Brașov, zeci de mașini au pornit în această seară din fața mall-ului din cartierul Tractorul, pe traseul Făget, Aurel Vlaicu, Centru, Bartolomeu, Calea Feldioarei.

Făgărășenii au blocat benzinăriile din oraș

0

Făgărășenii au blocat benzinăriile din municipiu în speranța că guvernanții se vor implica pentru a scădea prețurile la combustibil. Începând cu ora 12.00, astăzi, făgărășenii au blocat intrarea în stațiile PECO pentru a stopa vânzarea. Oamenii spun că creșterea prețurilor nu se justifică și este o bătaie de joc la adresa românilor. ,,În Ungaria cum se poate păstra prețul de 6,5 lei/litru și la noi nu? Ungurii nici nu au rafinării și au prețuri mai mici decât la noi cu 30%. Noi avem rafinării și prețurile sunt foarte mari, insuportabile“ spun protestatarii. Peste 50 de persoane s-au strâns la protest, dar li s-au alăturat și alți făgărășeni pe parcurs.

,,La Făgăraș, salariile, cele mai multe, sunt de 1600 de lei pe lună. Câți litri de combustibil poți cumpăra cu acești bani, iar majoritatea făgărășenilor fac naveta la serviciu. De la creșterea prețurilor la combustibil, cresc prețurile la toate produsele. România nu mai produce nimic, importă totul“ a spus, pentru Monitorul de Făgăraș, Adrian Băluț, unul dintre protestari.
,,50 de bani la litru, o rușine!“

Oamenii sunt total nemulțumiți și revoltați totodată de compensarea de 50 de bani promisă de guvernanți.

,,Este o rușine și o bătaie de joc. Acei 50 de bani vor fi plătiți tot din buzunarele noastre, din taxele noastre. Statul nu renunță la nicio taxă, chiar le mărește. Dar ce se întâmplă cu toți banii din taxele românilor? Se încasează milioane de lei zilnic, unde sunt? Eu umblu în toată țara dar nu am văzut nicăieri vreo investiție în drumuri, autostrăzi, drumuri rapide, nimic. Atâta timp cât oamenii stau în casă, la televizor, vor merge în continuare prețurile acestea, sau vor mai crește. Dacă lumea s-ar revolta, s-ar schimba ceva“ a mai spus Adrian Băluț.

La Făgăraș, cel mai scump combustibil din țară

Făgărășenii îi acuză pe benzinari că stabilesc de comun acord prețurile. ,,În Făgăraș, benzinarii sunt mână în mână. Avem cel mai scump combustibil din țară, la Făgăraș. De altfel, benzinarii din toată țara fac legea, sunt mână în mână. Nu vom pleca de aici până nu scad prețurile, până nu se schimbă ceva“ a adăugat Adrian Băluț în asentimentul tuturor protestatarilor.