Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Urmașa lui Nostradamus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Lucia GHEORGHIU, 09.09.2006
*La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată *Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996 *Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus

Nimeni nu a reușit pînă acum să explice fenomenul reprezentat de clarvăzătoarea oarbă de origine bulgară, Vanga Dimitrova.
Bătrîna doamnă a murit în urmă cu 10 ani. Deși oamenii de știință studiază încă viața și remarcabilele ei însușiri, totuși serviciile speciale ruse încearcă de pe acum să folosească metodele Vangăi pentru a preveni actele de terorism. De-a lungul vieții ei, peste un milion de oameni din toată lumea au trecut pragul Vangăi. Printre ei și Ceaușeștii. Inamicii ei au încercat să o acuze de înșelăciune și chiar au întemnițat-o pentru că a prezis cu precizie moartea lui Iosif Visarionovici Stalin. Vanga a prezis și dezastrul de la Cernobîl, destrămarea URSS, atentatul terorist asupra turnurilor gemene, precum și moartea celor de pe submarinul scufundat Kursk.

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată, scria nu cu mult timp în urmă publicația moscovit㠄Jizni“, fără a preciza unde se află rămășițele ei pămîntești. Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996. Deși bătrîna a murit, prezicerile ei continuă să facă valuri. Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus. În anul 1980, Vanga a făcut o profeție șocantă care avea să se împlinească după 20 de ani: „La sfîrșitul veacului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apă și toată lumea îl va deplînge“, a spus ea atunci. Dar ceea ce a părut la acea vreme o vorbă în vînt a luat, după 20 de ani, chip de tragedie, pentru că scufundarea submarinului nuclear rusesc „Kursk“, cu 117 oameni la bord a fost o imensă tragedie umană.

Forțele „mici și mari“

Vanga își manifesta capacitățile extraordinare recepționînd imagini și auzind glasuri. Ea pătrundea cu o exactitate uluitoare în trecutul depărtat și apropiat, prezent și viitor, atingea cele mai ascunse unghere ale sufletului oamenilor, ajungea pînă la universuri necunoscute și aducea informații despre lucruri stranii și de necrezut, își făcea predicțiile sale asupra unui singur ins, asupra unui întreg popor, asupra unor orașe și sate, asupra întregii planete. Ea obișnuia să repete: „Oh, astea sînt forțele, micile forțe care se află permanent în jurul meu. Există însă și altele mai mari, care le conduc pe acestea. Cînd hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei.“

Preziceri exacte

Vanga a numit cu exactitate matematică ziua în care va începe Cel de-al Doilea Război Mondial și invadarea fostei Iugoslavii de armata germană. Cu o jumătate de an înaintea morții lui Stalin, femeia a prezis ziua și condițiile în care acesta va pieri, fiind arestată și întemnițată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sîngerosului dictator de la Kremlin. Vanga știa dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968. În 1969, Vanga a anticipat victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Catastrofa de la Cernobîl, perestroika, ieșirea lui Gorbaciov de pe scena marii politici, destrămarea URSS - toate s-au întîmplat conform prezicerilor bătrînei oarbe, care nu avea noțiuni prea profunde de politologie sau geopolitică. În timpul vieții, nimeni n-a reușit să dezlege misterul legat de prezicerile bulgăroaicei oarbe, însă acum oamenii de știință au găsit cheia acestui fenomen, de care s-ar servi în prezent serviciile speciale ruse pentru a dejuca acțiuni teroriste.

Fenomenul Vanga

Înainte de a ajunge în atenția serviciilor speciale ruse, fenomenul Vanga a fost studiat în țara de origine a prezicătoarei. Institutul Pedagogic din Sofia a înființat încă în anul 1967 un laborator special care a încercat să descifreze prezicerile sale. Profesorul Gheorghi Lozanov, care conducea acest laborator, a inclus-o pe Vanga, care era analfabetă, pe statele de angajați ai instituției. Casa Vangăi era arhiplină de aparate de ascultat, care înregistrau toate discuțiile sale cu persoanele care o vizitau, iar prezicerile ei erau verificate. Oamenii de știință bulgari susțin că acestea s-au împlinit în proporție de 70-80%. Omul de știință rus Iuri Negrebitki, care a cercetat fenomenul Vanga, susține că encefalul femeii era mobilizat pe căutarea informației exact ca un computer. La baza metodei prezicerilor stă, în opinia lui, capacitatea de a găsi rapid și eficient legături între cauză și efect. „Lumea este făcută astfel încît nimic nu e întîmplător!“, spune Negrebitki.

A văzut „tufișul“ din tragedia turnurilor gemene

Ceretătorii ruși, care au încercat să dezlege cîteva dintre profețiile bătrînei, spun că în 1989 ea făcea referire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Teamă, teamă! Frații americani cad de la înălțime, ciupiți de moarte cu ciocul de păsări de oțel. Lupii ies de după tufiș, urlînd, și sînge nevinovat curge în valuri“. Experții susțin că și numele președintelui american Bush ar apărea în profeție pentru c㠄bush“ înseamnă în limba englez㠄tufiș“.

Vom da mîna cu extratereștrii

„În anul 2018 trenurile vor zbura pe sfori ce pornesc de la Soare. Extragerea petrolului va înceta. Pămîntul se va odihni“ - este o profeție a clarvăzătoarei făcută în 1960. Pînă în 2018, savanții susțin că vor reuși să pornească extracția industrială a heliului de pe Lună, iar Rusia a anunțat recent că va încerca să pună acest plan în practică, în comun cu China. Heliul-3 este produsul activității solare și un combustibil pentru reactoare nucleare, care în esență reprezintă un mic soare artificial. Reactorul generează electricitate, care trece prin „sfori“ de la soare și pune în funcțiune trenurile. „În spațiu va fi descoperită viață și atunci se va clarifica cum a apărut viața și pe Pămîntul nostru, iar peste 200 de ani ar urma să aibă loc o întîlnire între oameni și frați de pe alte planete, dotați cu rațiune“, mai prezicea Vanga în 1979.

Baba Vanga

* Vanga Dimitrova (pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva) a fost unul dintre cei mai cunoscuți mediumi care au existat pe Pămînt. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 în orașul Strumita din Macedonia, în familia unor plugari săraci. A văzut lumina zilei cu două luni înainte de soroc, era foarte plăpîndă, avea urechile lipite de cap și tot așa, lipite, degetele de la mîini și picioare. La vîrsta de doisprezece ani, a fost prinsă de o furtună și, pare-se, lovită de un fulger. Din acel accident Vanga a rămas oarbă pentru totdeauna. Ea a început să manifeste darul prezicerii și obișnuia adeseori să vorbească unor ființe invizibile celorlalți. Prezicerile sale, verificate în timp, au făcut din Baba (bunica) Vanga aproape o sfîntă. Cînd intra în transă pentru a face predicții, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, nume. Faima de prezicatoare a Vangăi s-a răspîndit și a devenit tot mai căutată. Căsătorită în 1942 cu un bulgar, ea s-a mutat cu familia în orașul Petrici ai cărui localnici aflînd că acolo s-a aciuat o clarvăzătoare au început să o viziteze în număr mare pentru a-i cere ajutorul. Afluxul de oameni la porțile casei Vangăi a determinat autoritățile să ia măsuri. A fost înființat un serviciu special în cadrul Primăriei, care să înregistreze datele tuturor solicitanților și să facă programări, casa clarvăzătoarei fiind păzită zi și noapte. Practic, analfabeta oarbă originară din Macedonia îi speria pe comuniștii bulgari care au preferat să o ia în serviciul lor, consemnînd-o, de fapt, la domiciliu. Vanga a primit vizita unor importanți șefi de stat. Și Ceaușeștii, se spune, ar fi apelat la serviciile ei. De-a lungul vieții ei, Baba Vanga a fost vizitată de peste un milion de persoane.

Vedere fără ochi

* Valentina Gîrlea este o clarvăzătoare oarbă din Iași. Ea mărturisea: „Eu n-aș mai vrea să văd cu ochii fizici niciodată, căci ce văd cu ei parcă e o minciună! Cu ei am văzut ceva care îi o amăgeală, nu-i ceva adevărat ce vezi cu ochii fizici! E bine cu ei, ca să știi să te ferești și să știi să mergi, dar totuși cu ei ești ca orb pe Pămînt! Lumea adevărată este cea văzută cu vederea adevărată, este cea văzută cu ochii minții. Asta-i cea mai frumoasă! Deși n-am văzut cu ochii fizici decît foarte puțini ani, n-aș mai vrea nicicînd, încă trei vieți de-aici înainte dacă mi-ar da Dumnezeu și dacă mi-ar da să aleg - n-aș mai vrea să mai văd cu ochii deschiși. Ceea ce văd cu ochii închiși e mult mai frumos datorită culorilor. Din culori este totul, adevărul adevărat este în culori, e în preajma noastră“.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK - Viitorul 0-0. Viera a fost aproape să-i rupă genunchiul lui Ianis Hagi!


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Program dat peste cap! Amicalul dintre AFC Hărman și ACS SR Brașov a fost anulat!


  22.02.2019
 • ➤ Local


  Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov suspendă activitatea în semn de protest


  22.02.2019
 • ➤ Local


  Blocaj pe DN 13


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  S-au tras la sorți optimile de finală Europa League /Doar doi români au mai rămas în competiție


  22.02.2019
 • ➤ National


  Alianța „2020 USR PLUS“ și-a lansat la Brașov campania pentru europarlamentare


  22.02.2019
 • ➤ National


  Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș își suspendă activitatea pentru trei zile


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Olimpic Râșnov a realizat al șaselea transfer al iernii


  22.02.2019
 • ➤ National


  Parchetul Judecătoriei Constanța și-a suspendat activitatea. Mesaj către ministrul Justiției: Așa ceva nu se mai poate!


  22.02.2019
 • ➤ National


  Magistrații din Cluj suspendă activitățile judiciare


  22.02.2019
 • ➤ National


  Klaus Iohannis sesizează CCR în legătură cu Legea bugetului pe 2019


  22.02.2019
 • ➤ National


  Două cutremure în 3 ore, în Vrancea și Buzău


  22.02.2019
 • ➤ Prima pagina


  Apel fără precedent al Forumului Judecătorilor către magistrații de la toate instanțele și parchetele


  22.02.2019
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  SOMAȚIE


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Vacanță cu gust


  Cele mai bune destinații din lume pentru iubitorii de ceai


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Made in România


  Genți handmade unicat, cusute la o mașină veche de 100 de ani


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Efecte terapeutice neașteptate


  Amestecul-magic: miere, scorțișoară și nuci


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Cel mai bătrân elefant ținut în captivitate a murit la 88 de ani


  22.02.2019
 • ➤ Life


  În pericol de dispariție


  Pangolinii giganți, cele mai traficate animale din întreaga lume


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Povești adevărate


  De pe coperta Vogue a ajuns cerșetoare


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Valentine’s Day-ul uitat al românilor


  Legende și datini de Dragobete


  22.02.2019
 • ➤ Life


  O actriță celebră a fost condamnată la 5 ani de închisoare


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Din culise


  Replica din „Titanic” pe care Leonardo DiCaprio nu a vrut să o spună


  22.02.2019
 • ➤ Prima pagina


  Veniți în stradă să ne apărăm de dictatură!


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  Numărul locurilor de parcare din Livadă pentru autocare, redus la jumătate


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  Ministerul Sănătății vrea să multiplice modelul spitalului regional de la Brașov


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  De la glorie la paragină


  Fostul cinematograf Astra a intrat în șantier


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  CJ va reabilita podurile și podețele de pe traseele drumurilor modernizate pe fonduri europene


  22.02.2019
 • ➤ Actualitate


  Sărbătoare veselă


  Duminică strigăm „Dragobetele sărută fetele!”


  22.02.2019
 • ➤ Actualitate


  Ansamblu de locuințe, cu blocuri de 10 etaje, pe fosta platformă de la Prefa


  22.02.2019
 • ➤ National


  Aparatul lui Dragnea blochează toare anchetele


  DNA a deschis dosar penal privind cheltuirea subvențiilor primite de PSD


  22.02.2019
 • ➤ National


  Alianța 2020 USR PLUS anunță că se alătură protestului de duminic㠄Nu lăsăm țara pe mâna hoților!“


  22.02.2019
 • ➤ National


  Comisia Europeană reacționează la plângerea penală făcută de Adina Florea lui Frans Timmermans


  22.02.2019
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Decor de 10 milioane de euro


  Mădălina Ghenea, ședință foto pe iahtul socrului


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Pavel Bartoș: „Principala mea calitate e soția mea”


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Gwyneth Paltrow a dat în judecată un bărbat care o acuză de vătămare corporală


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Pisica Choupette a „mulțumit“ fanilor pe Instagram pentru mesajele de condoleanțe


  22.02.2019
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Cărturari brașoveni în lupta națională


  Alexandru Ciurcu - de la „apostolatul gazetăresc" la amărăciunea unui exil odios (III)


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Dylan Flores a fost prezentat oficial la Sepsi


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Marilena Neagu a semnat prelungirea contractului cu Corona


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  LNHF


  Corona joacă în week-end, în deplasare, cu CSM Galați


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  CSM Satu Mare a făcut instrucție cu Olimpia


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Final de drum pentru Halep la Dubai


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Derby local la Hărman


  Ultimele teste ale iernii


  22.02.2019
 • ➤ National


  Avocatul Toni Neacșu: Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar / Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi


  21.02.2019
 • ➤ Sport


  Tenis. WTA, Dubai


  Simona Halep s-a oprit în sferturi. Românca, învinsă în trei seturi de Belinda Bencic


  21.02.2019
 • ➤ Sport


  Oficial. Marilena Neagu a semnat un nou contract cu Corona Brașov


  21.02.2019
 • ➤ National


  Tudorel Toader declanșează procedura de numire a unui nou procuror general


  21.02.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Dosariada verii

  Articolul următor


  Ziua hologramei

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.318 milisecunde, încărcat în milisecunde