Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Urmașa lui Nostradamus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Lucia GHEORGHIU, 09.09.2006
*La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată *Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996 *Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus

Nimeni nu a reușit pînă acum să explice fenomenul reprezentat de clarvăzătoarea oarbă de origine bulgară, Vanga Dimitrova.
Bătrîna doamnă a murit în urmă cu 10 ani. Deși oamenii de știință studiază încă viața și remarcabilele ei însușiri, totuși serviciile speciale ruse încearcă de pe acum să folosească metodele Vangăi pentru a preveni actele de terorism. De-a lungul vieții ei, peste un milion de oameni din toată lumea au trecut pragul Vangăi. Printre ei și Ceaușeștii. Inamicii ei au încercat să o acuze de înșelăciune și chiar au întemnițat-o pentru că a prezis cu precizie moartea lui Iosif Visarionovici Stalin. Vanga a prezis și dezastrul de la Cernobîl, destrămarea URSS, atentatul terorist asupra turnurilor gemene, precum și moartea celor de pe submarinul scufundat Kursk.

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată, scria nu cu mult timp în urmă publicația moscovit㠄Jizni“, fără a preciza unde se află rămășițele ei pămîntești. Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996. Deși bătrîna a murit, prezicerile ei continuă să facă valuri. Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus. În anul 1980, Vanga a făcut o profeție șocantă care avea să se împlinească după 20 de ani: „La sfîrșitul veacului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apă și toată lumea îl va deplînge“, a spus ea atunci. Dar ceea ce a părut la acea vreme o vorbă în vînt a luat, după 20 de ani, chip de tragedie, pentru că scufundarea submarinului nuclear rusesc „Kursk“, cu 117 oameni la bord a fost o imensă tragedie umană.

Forțele „mici și mari“

Vanga își manifesta capacitățile extraordinare recepționînd imagini și auzind glasuri. Ea pătrundea cu o exactitate uluitoare în trecutul depărtat și apropiat, prezent și viitor, atingea cele mai ascunse unghere ale sufletului oamenilor, ajungea pînă la universuri necunoscute și aducea informații despre lucruri stranii și de necrezut, își făcea predicțiile sale asupra unui singur ins, asupra unui întreg popor, asupra unor orașe și sate, asupra întregii planete. Ea obișnuia să repete: „Oh, astea sînt forțele, micile forțe care se află permanent în jurul meu. Există însă și altele mai mari, care le conduc pe acestea. Cînd hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei.“

Preziceri exacte

Vanga a numit cu exactitate matematică ziua în care va începe Cel de-al Doilea Război Mondial și invadarea fostei Iugoslavii de armata germană. Cu o jumătate de an înaintea morții lui Stalin, femeia a prezis ziua și condițiile în care acesta va pieri, fiind arestată și întemnițată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sîngerosului dictator de la Kremlin. Vanga știa dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968. În 1969, Vanga a anticipat victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Catastrofa de la Cernobîl, perestroika, ieșirea lui Gorbaciov de pe scena marii politici, destrămarea URSS - toate s-au întîmplat conform prezicerilor bătrînei oarbe, care nu avea noțiuni prea profunde de politologie sau geopolitică. În timpul vieții, nimeni n-a reușit să dezlege misterul legat de prezicerile bulgăroaicei oarbe, însă acum oamenii de știință au găsit cheia acestui fenomen, de care s-ar servi în prezent serviciile speciale ruse pentru a dejuca acțiuni teroriste.

Fenomenul Vanga

Înainte de a ajunge în atenția serviciilor speciale ruse, fenomenul Vanga a fost studiat în țara de origine a prezicătoarei. Institutul Pedagogic din Sofia a înființat încă în anul 1967 un laborator special care a încercat să descifreze prezicerile sale. Profesorul Gheorghi Lozanov, care conducea acest laborator, a inclus-o pe Vanga, care era analfabetă, pe statele de angajați ai instituției. Casa Vangăi era arhiplină de aparate de ascultat, care înregistrau toate discuțiile sale cu persoanele care o vizitau, iar prezicerile ei erau verificate. Oamenii de știință bulgari susțin că acestea s-au împlinit în proporție de 70-80%. Omul de știință rus Iuri Negrebitki, care a cercetat fenomenul Vanga, susține că encefalul femeii era mobilizat pe căutarea informației exact ca un computer. La baza metodei prezicerilor stă, în opinia lui, capacitatea de a găsi rapid și eficient legături între cauză și efect. „Lumea este făcută astfel încît nimic nu e întîmplător!“, spune Negrebitki.

A văzut „tufișul“ din tragedia turnurilor gemene

Ceretătorii ruși, care au încercat să dezlege cîteva dintre profețiile bătrînei, spun că în 1989 ea făcea referire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Teamă, teamă! Frații americani cad de la înălțime, ciupiți de moarte cu ciocul de păsări de oțel. Lupii ies de după tufiș, urlînd, și sînge nevinovat curge în valuri“. Experții susțin că și numele președintelui american Bush ar apărea în profeție pentru c㠄bush“ înseamnă în limba englez㠄tufiș“.

Vom da mîna cu extratereștrii

„În anul 2018 trenurile vor zbura pe sfori ce pornesc de la Soare. Extragerea petrolului va înceta. Pămîntul se va odihni“ - este o profeție a clarvăzătoarei făcută în 1960. Pînă în 2018, savanții susțin că vor reuși să pornească extracția industrială a heliului de pe Lună, iar Rusia a anunțat recent că va încerca să pună acest plan în practică, în comun cu China. Heliul-3 este produsul activității solare și un combustibil pentru reactoare nucleare, care în esență reprezintă un mic soare artificial. Reactorul generează electricitate, care trece prin „sfori“ de la soare și pune în funcțiune trenurile. „În spațiu va fi descoperită viață și atunci se va clarifica cum a apărut viața și pe Pămîntul nostru, iar peste 200 de ani ar urma să aibă loc o întîlnire între oameni și frați de pe alte planete, dotați cu rațiune“, mai prezicea Vanga în 1979.

Baba Vanga

* Vanga Dimitrova (pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva) a fost unul dintre cei mai cunoscuți mediumi care au existat pe Pămînt. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 în orașul Strumita din Macedonia, în familia unor plugari săraci. A văzut lumina zilei cu două luni înainte de soroc, era foarte plăpîndă, avea urechile lipite de cap și tot așa, lipite, degetele de la mîini și picioare. La vîrsta de doisprezece ani, a fost prinsă de o furtună și, pare-se, lovită de un fulger. Din acel accident Vanga a rămas oarbă pentru totdeauna. Ea a început să manifeste darul prezicerii și obișnuia adeseori să vorbească unor ființe invizibile celorlalți. Prezicerile sale, verificate în timp, au făcut din Baba (bunica) Vanga aproape o sfîntă. Cînd intra în transă pentru a face predicții, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, nume. Faima de prezicatoare a Vangăi s-a răspîndit și a devenit tot mai căutată. Căsătorită în 1942 cu un bulgar, ea s-a mutat cu familia în orașul Petrici ai cărui localnici aflînd că acolo s-a aciuat o clarvăzătoare au început să o viziteze în număr mare pentru a-i cere ajutorul. Afluxul de oameni la porțile casei Vangăi a determinat autoritățile să ia măsuri. A fost înființat un serviciu special în cadrul Primăriei, care să înregistreze datele tuturor solicitanților și să facă programări, casa clarvăzătoarei fiind păzită zi și noapte. Practic, analfabeta oarbă originară din Macedonia îi speria pe comuniștii bulgari care au preferat să o ia în serviciul lor, consemnînd-o, de fapt, la domiciliu. Vanga a primit vizita unor importanți șefi de stat. Și Ceaușeștii, se spune, ar fi apelat la serviciile ei. De-a lungul vieții ei, Baba Vanga a fost vizitată de peste un milion de persoane.

Vedere fără ochi

* Valentina Gîrlea este o clarvăzătoare oarbă din Iași. Ea mărturisea: „Eu n-aș mai vrea să văd cu ochii fizici niciodată, căci ce văd cu ei parcă e o minciună! Cu ei am văzut ceva care îi o amăgeală, nu-i ceva adevărat ce vezi cu ochii fizici! E bine cu ei, ca să știi să te ferești și să știi să mergi, dar totuși cu ei ești ca orb pe Pămînt! Lumea adevărată este cea văzută cu vederea adevărată, este cea văzută cu ochii minții. Asta-i cea mai frumoasă! Deși n-am văzut cu ochii fizici decît foarte puțini ani, n-aș mai vrea nicicînd, încă trei vieți de-aici înainte dacă mi-ar da Dumnezeu și dacă mi-ar da să aleg - n-aș mai vrea să mai văd cu ochii deschiși. Ceea ce văd cu ochii închiși e mult mai frumos datorită culorilor. Din culori este totul, adevărul adevărat este în culori, e în preajma noastră“.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Fantastic! Simona Halep, campioană la Dubai! Finală dramatică


  22.02.2020
 • ➤ Sport


  Cupa Mondială de sărituri cu schiurile


  Austriacul Stefan Kraft, liderul Cupei Mondiale, a câștigat a doua etapă de la Râșnov


  22.02.2020
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, egal cu Cetate Râșnov / Amical cu trei cartonașe roșii!


  22.02.2020
 • ➤ Local


  Un elev de la Liceul de Arte din Brașov a căzut peste balustradă


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Cupa Mondială de sărituri cu schiurile


  Germanul Karl Geiger a câștigat prima etapă de la Râșnov


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Reacția lui Gică Hagi după meciul de vis făcut de Ianis în Europa League /"Bravo lui Ianis, bravo echipei"


  21.02.2020
 • ➤ Local


  Mitropolitul Ardealului: În numele Colegiului ''Andrei Șaguna'' din Brașov ar trebui adăugat și cuvântul ''sfânt''


  21.02.2020
 • ➤ Local


  Ministrul Mediului discută despre aer la Primăria Brașov


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Încă studiem


  12 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Bun-bun!


  Cartofii dulci, bogăție de vitamine și minerale


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Hochei. Julius Penzes, out de la Corona Brașov! Lupii au un nou antrenor!


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Trendul anului 2020


  Se poartă unghiile albastre


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Sergentul Stubby


  Povestea celui mai decorat câine de război din America


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Tradiții


  Dragobete, ziua iubirii mărturisite


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Viața, ca o scenă


  Diane Keaton, antivedeta


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Keanu Reeves a început filmările la «Matrix 4»


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Planuri mari pentru Marius Fetti la Corona Brașov /"Am un proiect amplu, de lungă durată"


  21.02.2020
 • ➤ Life


  De Ziua Îndrăgostiților


  Brașoveanul Adi Nartea și soția lui au celebrat 10 ani de relație


  21.02.2020
 • ➤ Prima pagină


  Sistem bolnav


  Nu avem medici de familie


  21.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Patinatorii medaliați de la Corona, premiați de Consiliul Local


  21.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Perdea verde de-a lungul Ocolitoarei Brașovului


  21.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Ca înainte de alegeri


  Veștea dă vești despre Autostrada Brașov - Bacău


  21.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Unul dintre consilierii primarului Scripcaru candidează la primăria Zărnești din partea PNL


  21.02.2020
 • ➤ Actualitate


  Concurs de soluții


  Arhitecți din străinătate vor regândi Piața Sfatului și Centrul Istoric


  21.02.2020
 • ➤ Religie


  Zi de sărbătoare


  Moșii de Iarnă


  21.02.2020
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Are iubit cu 20 de ani mai tânăr


  Tania Budi, îndrăgostită până peste cap


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Cum a pierdut Julie Mayaya inelul de logodnă


  21.02.2020
 • ➤ Life


  Andreea Antonescu a sunat la 112 că este sechestrată, apoi a negat


  21.02.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Alimentul miraculos care înlocuiește carnea


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Petrică Stancu, numit președinte la CSM Corona Brașov


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Sport și fapte bune


  Gala de caritate „Aici pentru Tine”, la Brașov


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Cupa Mondială de sărituri cu schiurile


  Pentru prima oară în istorie, „icarii“ ajung la Râșnov


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Vlad Potecu a ajuns la AFC Odorheiu Secuiesc


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, amical pe Tineretului cu Cetate Râșnov


  21.02.2020
 • ➤ Sport


  Europa League


  CFR Cluj, egal cu Sevilla! Calificarea se decide pe „Ramón Sánchez Pizjuán”


  20.02.2020
 • ➤ Sport


  Simona Halep e în semifinale la Dubai după o revenire superbă în meciul cu Sabalenka!


  20.02.2020
 • ➤ Local


  O soluție confortabilă: Andrei Kadaș se autosuspendă


  20.02.2020
 • ➤ Sport


  Oficial. Șefi noi la CSM Corona Brașov / Petrică Stancu, noul președinte! Marius Fetti, coordonatorul secției de handbal


  20.02.2020
 • ➤ Local


  Procurorul brașovean Gabriela Scutea este Procurorul general al României


  20.02.2020
 • ➤ Sport


  Campionii Brașovului la patinaj-viteză, felicitați în ședința Consiliului Local


  20.02.2020
 • ➤ Prima pagină


  Medic găsit mort în casă la Brașov


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  SC RATBV SA primește peste 58 de milioane de lei finanțare de la buget


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  FDGR vine cu nume noi la alegerile locale


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Aproape 500 de cazuri de gripă într-o săptămână, la Brașov


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  Proiect de regulament


  Primăria Brașov va elibera autorizații de construire „de urgență“


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  PLUS Brașov propune un candidat pentru președinția Consiliului Județean


  20.02.2020
 • ➤ Eveniment


  „Cerbul de Aur“ va avea loc în perioada 20 – 23 august


  20.02.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Soluție în ceasul al doisprezecelea


  Muzeul Satului din Bran a scăpat de evacuare


  20.02.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Dosariada verii

  Articolul următor


  Ziua hologramei

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 27.605 milisecunde, încărcat în milisecunde