Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Urmașa lui Nostradamus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Lucia GHEORGHIU, 09.09.2006
*La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată *Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996 *Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus

Nimeni nu a reușit pînă acum să explice fenomenul reprezentat de clarvăzătoarea oarbă de origine bulgară, Vanga Dimitrova.
Bătrîna doamnă a murit în urmă cu 10 ani. Deși oamenii de știință studiază încă viața și remarcabilele ei însușiri, totuși serviciile speciale ruse încearcă de pe acum să folosească metodele Vangăi pentru a preveni actele de terorism. De-a lungul vieții ei, peste un milion de oameni din toată lumea au trecut pragul Vangăi. Printre ei și Ceaușeștii. Inamicii ei au încercat să o acuze de înșelăciune și chiar au întemnițat-o pentru că a prezis cu precizie moartea lui Iosif Visarionovici Stalin. Vanga a prezis și dezastrul de la Cernobîl, destrămarea URSS, atentatul terorist asupra turnurilor gemene, precum și moartea celor de pe submarinul scufundat Kursk.

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată, scria nu cu mult timp în urmă publicația moscovit㠄Jizni“, fără a preciza unde se află rămășițele ei pămîntești. Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996. Deși bătrîna a murit, prezicerile ei continuă să facă valuri. Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus. În anul 1980, Vanga a făcut o profeție șocantă care avea să se împlinească după 20 de ani: „La sfîrșitul veacului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apă și toată lumea îl va deplînge“, a spus ea atunci. Dar ceea ce a părut la acea vreme o vorbă în vînt a luat, după 20 de ani, chip de tragedie, pentru că scufundarea submarinului nuclear rusesc „Kursk“, cu 117 oameni la bord a fost o imensă tragedie umană.

Forțele „mici și mari“

Vanga își manifesta capacitățile extraordinare recepționînd imagini și auzind glasuri. Ea pătrundea cu o exactitate uluitoare în trecutul depărtat și apropiat, prezent și viitor, atingea cele mai ascunse unghere ale sufletului oamenilor, ajungea pînă la universuri necunoscute și aducea informații despre lucruri stranii și de necrezut, își făcea predicțiile sale asupra unui singur ins, asupra unui întreg popor, asupra unor orașe și sate, asupra întregii planete. Ea obișnuia să repete: „Oh, astea sînt forțele, micile forțe care se află permanent în jurul meu. Există însă și altele mai mari, care le conduc pe acestea. Cînd hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei.“

Preziceri exacte

Vanga a numit cu exactitate matematică ziua în care va începe Cel de-al Doilea Război Mondial și invadarea fostei Iugoslavii de armata germană. Cu o jumătate de an înaintea morții lui Stalin, femeia a prezis ziua și condițiile în care acesta va pieri, fiind arestată și întemnițată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sîngerosului dictator de la Kremlin. Vanga știa dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968. În 1969, Vanga a anticipat victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Catastrofa de la Cernobîl, perestroika, ieșirea lui Gorbaciov de pe scena marii politici, destrămarea URSS - toate s-au întîmplat conform prezicerilor bătrînei oarbe, care nu avea noțiuni prea profunde de politologie sau geopolitică. În timpul vieții, nimeni n-a reușit să dezlege misterul legat de prezicerile bulgăroaicei oarbe, însă acum oamenii de știință au găsit cheia acestui fenomen, de care s-ar servi în prezent serviciile speciale ruse pentru a dejuca acțiuni teroriste.

Fenomenul Vanga

Înainte de a ajunge în atenția serviciilor speciale ruse, fenomenul Vanga a fost studiat în țara de origine a prezicătoarei. Institutul Pedagogic din Sofia a înființat încă în anul 1967 un laborator special care a încercat să descifreze prezicerile sale. Profesorul Gheorghi Lozanov, care conducea acest laborator, a inclus-o pe Vanga, care era analfabetă, pe statele de angajați ai instituției. Casa Vangăi era arhiplină de aparate de ascultat, care înregistrau toate discuțiile sale cu persoanele care o vizitau, iar prezicerile ei erau verificate. Oamenii de știință bulgari susțin că acestea s-au împlinit în proporție de 70-80%. Omul de știință rus Iuri Negrebitki, care a cercetat fenomenul Vanga, susține că encefalul femeii era mobilizat pe căutarea informației exact ca un computer. La baza metodei prezicerilor stă, în opinia lui, capacitatea de a găsi rapid și eficient legături între cauză și efect. „Lumea este făcută astfel încît nimic nu e întîmplător!“, spune Negrebitki.

A văzut „tufișul“ din tragedia turnurilor gemene

Ceretătorii ruși, care au încercat să dezlege cîteva dintre profețiile bătrînei, spun că în 1989 ea făcea referire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Teamă, teamă! Frații americani cad de la înălțime, ciupiți de moarte cu ciocul de păsări de oțel. Lupii ies de după tufiș, urlînd, și sînge nevinovat curge în valuri“. Experții susțin că și numele președintelui american Bush ar apărea în profeție pentru c㠄bush“ înseamnă în limba englez㠄tufiș“.

Vom da mîna cu extratereștrii

„În anul 2018 trenurile vor zbura pe sfori ce pornesc de la Soare. Extragerea petrolului va înceta. Pămîntul se va odihni“ - este o profeție a clarvăzătoarei făcută în 1960. Pînă în 2018, savanții susțin că vor reuși să pornească extracția industrială a heliului de pe Lună, iar Rusia a anunțat recent că va încerca să pună acest plan în practică, în comun cu China. Heliul-3 este produsul activității solare și un combustibil pentru reactoare nucleare, care în esență reprezintă un mic soare artificial. Reactorul generează electricitate, care trece prin „sfori“ de la soare și pune în funcțiune trenurile. „În spațiu va fi descoperită viață și atunci se va clarifica cum a apărut viața și pe Pămîntul nostru, iar peste 200 de ani ar urma să aibă loc o întîlnire între oameni și frați de pe alte planete, dotați cu rațiune“, mai prezicea Vanga în 1979.

Baba Vanga

* Vanga Dimitrova (pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva) a fost unul dintre cei mai cunoscuți mediumi care au existat pe Pămînt. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 în orașul Strumita din Macedonia, în familia unor plugari săraci. A văzut lumina zilei cu două luni înainte de soroc, era foarte plăpîndă, avea urechile lipite de cap și tot așa, lipite, degetele de la mîini și picioare. La vîrsta de doisprezece ani, a fost prinsă de o furtună și, pare-se, lovită de un fulger. Din acel accident Vanga a rămas oarbă pentru totdeauna. Ea a început să manifeste darul prezicerii și obișnuia adeseori să vorbească unor ființe invizibile celorlalți. Prezicerile sale, verificate în timp, au făcut din Baba (bunica) Vanga aproape o sfîntă. Cînd intra în transă pentru a face predicții, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, nume. Faima de prezicatoare a Vangăi s-a răspîndit și a devenit tot mai căutată. Căsătorită în 1942 cu un bulgar, ea s-a mutat cu familia în orașul Petrici ai cărui localnici aflînd că acolo s-a aciuat o clarvăzătoare au început să o viziteze în număr mare pentru a-i cere ajutorul. Afluxul de oameni la porțile casei Vangăi a determinat autoritățile să ia măsuri. A fost înființat un serviciu special în cadrul Primăriei, care să înregistreze datele tuturor solicitanților și să facă programări, casa clarvăzătoarei fiind păzită zi și noapte. Practic, analfabeta oarbă originară din Macedonia îi speria pe comuniștii bulgari care au preferat să o ia în serviciul lor, consemnînd-o, de fapt, la domiciliu. Vanga a primit vizita unor importanți șefi de stat. Și Ceaușeștii, se spune, ar fi apelat la serviciile ei. De-a lungul vieții ei, Baba Vanga a fost vizitată de peste un milion de persoane.

Vedere fără ochi

* Valentina Gîrlea este o clarvăzătoare oarbă din Iași. Ea mărturisea: „Eu n-aș mai vrea să văd cu ochii fizici niciodată, căci ce văd cu ei parcă e o minciună! Cu ei am văzut ceva care îi o amăgeală, nu-i ceva adevărat ce vezi cu ochii fizici! E bine cu ei, ca să știi să te ferești și să știi să mergi, dar totuși cu ei ești ca orb pe Pămînt! Lumea adevărată este cea văzută cu vederea adevărată, este cea văzută cu ochii minții. Asta-i cea mai frumoasă! Deși n-am văzut cu ochii fizici decît foarte puțini ani, n-aș mai vrea nicicînd, încă trei vieți de-aici înainte dacă mi-ar da Dumnezeu și dacă mi-ar da să aleg - n-aș mai vrea să mai văd cu ochii deschiși. Ceea ce văd cu ochii închiși e mult mai frumos datorită culorilor. Din culori este totul, adevărul adevărat este în culori, e în preajma noastră“.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Ronan Keating, primul pasager pe aeroportul Brașov


  24.08.2019
 • ➤ Economic


  Eugen Teodorovici le-a cerut PSD-iștilor să îi aplaude în picioare pe cei un milion de bugetari


  24.08.2019
 • ➤ Local


  Un șarpe, în raftul cu roșii la Kaufland, în Sfântu Gheorghe


  24.08.2019
 • ➤ Local


  O americancă a avut un accident pe Tâmpa


  24.08.2019
 • ➤ Local


  Cerbul de Aur rămâne fără telespectatori


  24.08.2019
 • ➤ National


  Două asociații ale magistraților îi solicită lui Klaus Iohannis să nu aprobe numirea judecătoarei Dana Gârbovan în funcția de ministru al Justiției


  24.08.2019
 • ➤ Local


  Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției pentru că a vrut să desființeze SS. Noul ministru, Dana Gârbovan


  23.08.2019
 • ➤ Local


  Ultima defilare de 23 August din Brașov


  23.08.2019
 • ➤ Cititori


  4 sfaturi care te ajută să faci cele mai potrivite alegeri când vine vorba de haine pentru bebeluși!


  23.08.2019
 • ➤ Prima pagina


  Agresor cu un cuțit în mână, prins de jandarmi seara trecută pe str. 13 Decembrie


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Zgârie nori


  Top 10 cele mai înalte clădiri din lume


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Trenduri


  Ce culori purtăm în toamna asta


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Duel nobil


  Prăjitura „Ducesa”


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Cu un minimum de efort


  Papagalii pot lua decizii economice complexe ca să facă profit


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Mereu regină


  Madonna a dat o petrecere nebună la 61 de ani


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Gyorfi se ține bine alergând în zori


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Nu și-a încheiat socotelile


  Columbeanu i-a intentat proces Monicăi Gabor


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Viața ca un film


  Marea dragoste a lui Vivien Leigh


  23.08.2019
 • ➤ Prima pagina


  Primăria face fețe fețe


  23.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Show în Piața Sfatului


  Vânătorii de Cerb ochesc a doua oară


  23.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Un pas bun pe șantierul Aeroportului Brașov


  23.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Spitalul Județean Brașov va avea un centru de prelevare de organe, din 15 septembrie


  23.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Încă un director din pepiniera PSD


  23.08.2019
 • ➤ National


  Modificări legislative după cazul Caracal


  Ministerul Justiției propune pedepse mai mari pentru răpire


  23.08.2019
 • ➤ National


  Copiii români, hărțuiți în școlile din Marea Britanie


  23.08.2019
 • ➤ National


  Pe cine va pune PSD la Ministerul Educației


  23.08.2019
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Un shooting spectaculos


  Inna arată tot


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Surorile Aziz din România i-au dat gata pe libanezi


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Anda Adam, într-un minuscul costum de baie


  23.08.2019
 • ➤ Life


  Andreea Bălan își selectează nuntașii după look


  23.08.2019
 • ➤ Cititori


  Monitorul Expres răspunde la „întrebarea cititorului“


  Pentru ce tipuri de lucrări NU ai nevoie de autorizație de construire?


  23.08.2019
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Leacuri din medicina populară


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  Start de sezon în Liga 4 Brașov


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  Liga3, ediția 2019-2020


  Programul turului Seriei a 3-a


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  Începe Liga a 3-a! ACS SR Brașov și Cetate Râșnov, start dificil


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  „Fotbalul este hobby-ul meu“


  ACS SR Brașov, cu Mitroi în frunte


  23.08.2019
 • ➤ Sport


  Surpriză totală în Liga I / Victor Pițurcă este noul manager al Universității Craiova!


  22.08.2019
 • ➤ Local


  Festivalul Pescăresc ,,Delta din Carpați - Doripesco“, la lacul Noua din Brașov


  22.08.2019

 • Ioan Naghi, director tehnic la ACS SR Brașov | Echipa va avea patru antrenori!


  22.08.2019
 • ➤ Prima pagina


  Start pentru Terminalul Aeroportului


  22.08.2019
 • ➤ Eveniment


  La admiterea 2019


  Universitatea Transilvania acordă 30 de burse doctorale


  22.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Show de excepție la herghelia de la Sâmbăta de Jos


  22.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Angajatele de la Protecția Consumatorului nu mai au voie decolteu și fustă mini


  22.08.2019
 • ➤ Actualitate


  Începe ediția 19, din 2019


  „Cerbul de Aur“ este din nou în Piața Sfatului


  22.08.2019
 • ➤ National


  Ce a primit Iohannis de la Donald Trump


  „Make România great again!“


  22.08.2019
 • ➤ Life


  Mereu frumoasă, dar și cu muncă


  Ce este fericirea pentru Catrinel Menghia


  22.08.2019
 • ➤ Life


  Bobby Păunescu a cucerit-o pe sexoasa Alyssa Arce?


  22.08.2019
 • ➤ Life


  Corina Chiriac repetă de zor pentru show-ul de la Cerb


  22.08.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Dosariada verii

  Articolul următor


  Ziua hologramei

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.293 milisecunde, încărcat în milisecunde