Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Urmașa lui Nostradamus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Lucia GHEORGHIU, 09.09.2006
*La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată *Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996 *Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus

Nimeni nu a reușit pînă acum să explice fenomenul reprezentat de clarvăzătoarea oarbă de origine bulgară, Vanga Dimitrova.
Bătrîna doamnă a murit în urmă cu 10 ani. Deși oamenii de știință studiază încă viața și remarcabilele ei însușiri, totuși serviciile speciale ruse încearcă de pe acum să folosească metodele Vangăi pentru a preveni actele de terorism. De-a lungul vieții ei, peste un milion de oameni din toată lumea au trecut pragul Vangăi. Printre ei și Ceaușeștii. Inamicii ei au încercat să o acuze de înșelăciune și chiar au întemnițat-o pentru că a prezis cu precizie moartea lui Iosif Visarionovici Stalin. Vanga a prezis și dezastrul de la Cernobîl, destrămarea URSS, atentatul terorist asupra turnurilor gemene, precum și moartea celor de pe submarinul scufundat Kursk.

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată, scria nu cu mult timp în urmă publicația moscovit㠄Jizni“, fără a preciza unde se află rămășițele ei pămîntești. Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morții și-a prezis-o singură cu mulți ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996. Deși bătrîna a murit, prezicerile ei continuă să facă valuri. Experții ruși încearcă și acum să descopere în profețiile Vangăi noi sensuri, cu o insistență asemănătoare celei cu care specialiștii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus. În anul 1980, Vanga a făcut o profeție șocantă care avea să se împlinească după 20 de ani: „La sfîrșitul veacului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apă și toată lumea îl va deplînge“, a spus ea atunci. Dar ceea ce a părut la acea vreme o vorbă în vînt a luat, după 20 de ani, chip de tragedie, pentru că scufundarea submarinului nuclear rusesc „Kursk“, cu 117 oameni la bord a fost o imensă tragedie umană.

Forțele „mici și mari“

Vanga își manifesta capacitățile extraordinare recepționînd imagini și auzind glasuri. Ea pătrundea cu o exactitate uluitoare în trecutul depărtat și apropiat, prezent și viitor, atingea cele mai ascunse unghere ale sufletului oamenilor, ajungea pînă la universuri necunoscute și aducea informații despre lucruri stranii și de necrezut, își făcea predicțiile sale asupra unui singur ins, asupra unui întreg popor, asupra unor orașe și sate, asupra întregii planete. Ea obișnuia să repete: „Oh, astea sînt forțele, micile forțe care se află permanent în jurul meu. Există însă și altele mai mari, care le conduc pe acestea. Cînd hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei.“

Preziceri exacte

Vanga a numit cu exactitate matematică ziua în care va începe Cel de-al Doilea Război Mondial și invadarea fostei Iugoslavii de armata germană. Cu o jumătate de an înaintea morții lui Stalin, femeia a prezis ziua și condițiile în care acesta va pieri, fiind arestată și întemnițată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sîngerosului dictator de la Kremlin. Vanga știa dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968. În 1969, Vanga a anticipat victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Catastrofa de la Cernobîl, perestroika, ieșirea lui Gorbaciov de pe scena marii politici, destrămarea URSS - toate s-au întîmplat conform prezicerilor bătrînei oarbe, care nu avea noțiuni prea profunde de politologie sau geopolitică. În timpul vieții, nimeni n-a reușit să dezlege misterul legat de prezicerile bulgăroaicei oarbe, însă acum oamenii de știință au găsit cheia acestui fenomen, de care s-ar servi în prezent serviciile speciale ruse pentru a dejuca acțiuni teroriste.

Fenomenul Vanga

Înainte de a ajunge în atenția serviciilor speciale ruse, fenomenul Vanga a fost studiat în țara de origine a prezicătoarei. Institutul Pedagogic din Sofia a înființat încă în anul 1967 un laborator special care a încercat să descifreze prezicerile sale. Profesorul Gheorghi Lozanov, care conducea acest laborator, a inclus-o pe Vanga, care era analfabetă, pe statele de angajați ai instituției. Casa Vangăi era arhiplină de aparate de ascultat, care înregistrau toate discuțiile sale cu persoanele care o vizitau, iar prezicerile ei erau verificate. Oamenii de știință bulgari susțin că acestea s-au împlinit în proporție de 70-80%. Omul de știință rus Iuri Negrebitki, care a cercetat fenomenul Vanga, susține că encefalul femeii era mobilizat pe căutarea informației exact ca un computer. La baza metodei prezicerilor stă, în opinia lui, capacitatea de a găsi rapid și eficient legături între cauză și efect. „Lumea este făcută astfel încît nimic nu e întîmplător!“, spune Negrebitki.

A văzut „tufișul“ din tragedia turnurilor gemene

Ceretătorii ruși, care au încercat să dezlege cîteva dintre profețiile bătrînei, spun că în 1989 ea făcea referire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Teamă, teamă! Frații americani cad de la înălțime, ciupiți de moarte cu ciocul de păsări de oțel. Lupii ies de după tufiș, urlînd, și sînge nevinovat curge în valuri“. Experții susțin că și numele președintelui american Bush ar apărea în profeție pentru c㠄bush“ înseamnă în limba englez㠄tufiș“.

Vom da mîna cu extratereștrii

„În anul 2018 trenurile vor zbura pe sfori ce pornesc de la Soare. Extragerea petrolului va înceta. Pămîntul se va odihni“ - este o profeție a clarvăzătoarei făcută în 1960. Pînă în 2018, savanții susțin că vor reuși să pornească extracția industrială a heliului de pe Lună, iar Rusia a anunțat recent că va încerca să pună acest plan în practică, în comun cu China. Heliul-3 este produsul activității solare și un combustibil pentru reactoare nucleare, care în esență reprezintă un mic soare artificial. Reactorul generează electricitate, care trece prin „sfori“ de la soare și pune în funcțiune trenurile. „În spațiu va fi descoperită viață și atunci se va clarifica cum a apărut viața și pe Pămîntul nostru, iar peste 200 de ani ar urma să aibă loc o întîlnire între oameni și frați de pe alte planete, dotați cu rațiune“, mai prezicea Vanga în 1979.

Baba Vanga

* Vanga Dimitrova (pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva) a fost unul dintre cei mai cunoscuți mediumi care au existat pe Pămînt. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 în orașul Strumita din Macedonia, în familia unor plugari săraci. A văzut lumina zilei cu două luni înainte de soroc, era foarte plăpîndă, avea urechile lipite de cap și tot așa, lipite, degetele de la mîini și picioare. La vîrsta de doisprezece ani, a fost prinsă de o furtună și, pare-se, lovită de un fulger. Din acel accident Vanga a rămas oarbă pentru totdeauna. Ea a început să manifeste darul prezicerii și obișnuia adeseori să vorbească unor ființe invizibile celorlalți. Prezicerile sale, verificate în timp, au făcut din Baba (bunica) Vanga aproape o sfîntă. Cînd intra în transă pentru a face predicții, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, nume. Faima de prezicatoare a Vangăi s-a răspîndit și a devenit tot mai căutată. Căsătorită în 1942 cu un bulgar, ea s-a mutat cu familia în orașul Petrici ai cărui localnici aflînd că acolo s-a aciuat o clarvăzătoare au început să o viziteze în număr mare pentru a-i cere ajutorul. Afluxul de oameni la porțile casei Vangăi a determinat autoritățile să ia măsuri. A fost înființat un serviciu special în cadrul Primăriei, care să înregistreze datele tuturor solicitanților și să facă programări, casa clarvăzătoarei fiind păzită zi și noapte. Practic, analfabeta oarbă originară din Macedonia îi speria pe comuniștii bulgari care au preferat să o ia în serviciul lor, consemnînd-o, de fapt, la domiciliu. Vanga a primit vizita unor importanți șefi de stat. Și Ceaușeștii, se spune, ar fi apelat la serviciile ei. De-a lungul vieții ei, Baba Vanga a fost vizitată de peste un milion de persoane.

Vedere fără ochi

* Valentina Gîrlea este o clarvăzătoare oarbă din Iași. Ea mărturisea: „Eu n-aș mai vrea să văd cu ochii fizici niciodată, căci ce văd cu ei parcă e o minciună! Cu ei am văzut ceva care îi o amăgeală, nu-i ceva adevărat ce vezi cu ochii fizici! E bine cu ei, ca să știi să te ferești și să știi să mergi, dar totuși cu ei ești ca orb pe Pămînt! Lumea adevărată este cea văzută cu vederea adevărată, este cea văzută cu ochii minții. Asta-i cea mai frumoasă! Deși n-am văzut cu ochii fizici decît foarte puțini ani, n-aș mai vrea nicicînd, încă trei vieți de-aici înainte dacă mi-ar da Dumnezeu și dacă mi-ar da să aleg - n-aș mai vrea să mai văd cu ochii deschiși. Ceea ce văd cu ochii închiși e mult mai frumos datorită culorilor. Din culori este totul, adevărul adevărat este în culori, e în preajma noastră“.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Primele reacții oficiale după apariția scandalului de dopaj de la Corona Brașov


  Azi 15:27
 • ➤ Economic


  Ludovic Orban anunță cu cât va crește salariul minim în 2020


  Azi 14:35
 • ➤ Sport


  ACS SR BRAȘOV a pierdut la scor de tenis amicalul cu Sepsi OSK


  Azi 12:54
 • ➤ Prima pagina


  Cutremur cu epicentrul la Brașov


  Trei jucătoare de la Corona Brașov sunt acuzate de dopaj


  Azi 10:02
 • ➤ Eveniment


  Alte trasee pentru șoferi


  Lucrările de pe strada N. Titulescu intră pe tronsonul patru


  Azi 09:58
 • ➤ Sport


  Primăria a cumpărat bunurile FC Brașov


  Azi 09:55
 • ➤ Local


  Opera Brașov a rămas fără manager


  Azi 09:53
 • ➤ Eveniment


  Consiliul Județean Brașov își cumpără dronă


  Azi 09:51
 • ➤ Eveniment


  Copil de 10 ani, supus la perversiuni


  Azi 09:50
 • ➤ Eveniment


  Investiții pentru piețele din Brașov


  Piața de Miercuri va avea un sistem de încălzire propriu


  Azi 09:47
 • ➤ Eveniment


  Ordinul de ministru privind Spitalul Regional Brașov, retras de pe site-ul Ministerului Sănătății


  Azi 09:45
 • ➤ Actualitate


  Deocamdată intenții


  Ministrul Educației schimbă Bacul?


  Azi 09:41
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Teatrul Elisabeta din București revine la Brașov pentru o „ședință de spiritism” într-o notă amuzantă


  Azi 09:37
 • ➤ National


  Manipularea este strategia PSD


  PNL acuză PSD de fake news și sesizează BEC


  Azi 09:31
 • ➤ National


  Rareș Bogdan: Dezbaterea lui Iohannis va fi după model american


  Azi 09:20
 • ➤ Economic


  N-ar fi semne de îngrijorare


  Euro atinge un nou maxim istoric: 4,7729 lei/euro


  Azi 09:13
 • ➤ Economic


  Mugur Isărescu: „Se vorbește de reducerea impozitării, dar unde să le mai reduci, măi nene?”


  Azi 09:08
 • ➤ Economic


  Consiliul Concurenței: România are cea mai abruptă creștere a prețurilor din UE


  Azi 09:05
 • ➤ Economic


  Nou șef la Comisia Națională de Strategie și Prognoză


  Azi 09:03
 • ➤ Doctor


  Cum se elimin㠄deșeurile” din creierul nostru în timpul somnului


  Azi 08:55
 • ➤ Doctor


  7 beneficii ale ceaiului de scorțișoară


  Azi 08:52
 • ➤ Doctor


  Fructele de ienupăr, medicamentele sezonului rece


  Azi 08:50
 • ➤ Doctor


  Ajută-te singur


  Dezechilibru hormonal? Ce ar trebui să mănânci


  Azi 08:48
 • ➤ Doctor


  Un inginer a descoperit o metodă de curățare a sângelui cu magneți


  Azi 08:45
 • ➤ Doctor


  Două mere pe zi te feresc de infarct


  Azi 08:44
 • ➤ Doctor


  Ceaiul de măceșe e leac vechi


  Azi 08:42
 • ➤ Life


  Gospodina de la Gospodar


  Geanina Ilieș are un iubit secret


  Azi 08:39
 • ➤ Life


  Daniela Crudu e din nou singură


  Azi 08:33
 • ➤ Life


  „Vlad“ se iubește cu actrița Lia Bugnar


  Azi 08:31
 • ➤ Life


  Nicole Cherry, imagine obraznică la Brașov


  Azi 08:28
 • ➤ Cititori


  Cum putem reduce cheltuielile cu energia?


  Azi 08:26
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  D’ale iernii


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  Ion Crăciun, după calificarea Coronei în grupele Cupei EHF


  Azi 08:17
 • ➤ Sport


  Patinaj viteză


  Mihaela Hogaș, două medalii la Cupa Mondială


  Azi 08:14
 • ➤ Sport


  Brașovul fotbalistic în Liga Elitelor


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  Cel mai rapid autogol din istoria fotbalului s-a marcat în Prahova!


  Azi 08:08
 • ➤ Sport


  Pregătiri


  ACS SR Brașov, amical cu Sepsi OSK la Sfântu Gheorghe


  Azi 08:04
 • ➤ Sport


  Cosmin Contra a demisionat de la echipa națională! ”Le cer scuze românilor”


  Azi 00:55
 • ➤ Sport


  Acuze de dopaj! Trei jucătoare de la Corona Brașov ar fi folosit proceduri interzise de WADA


  18.11.2019
 • ➤ Local


  Lucrările de pe strada Nicolae Titulescu avansează la al patrulea tronson. Noi restricții de circulație


  18.11.2019
 • ➤ Sport


  Autogol de Guinness Book în România / Brașoveanul Adrian Teodorescu: „Era secunda 5!“


  18.11.2019
 • ➤ National


  Dan Barna: Îl votez pe actualul președinte. Toate știrile despre boicot, încă o minciună ordinară marca PSD


  18.11.2019
 • ➤ Cititori


  De ce sunt hobby-urile importante! Activități prezente în orice top actual


  18.11.2019
 • ➤ Local


  Mistreți loviți mortal pe DN73A, la Predeal


  18.11.2019
 • ➤ Prima pagina


  Premierul Orban promite sprijin pentru aeroport si autostradă


  18.11.2019
 • ➤ Eveniment


  Același concept, alți bani


  Polivalenta va costa aproape 60 de milioane de euro


  18.11.2019
 • ➤ Eveniment


  Cum va arăta Gara Brașov: parter cu spații comerciale și casieriile, la etaj


  18.11.2019
 • ➤ Actualitate


  15 noiembrie 1987 este un simbol al Brașovului


  Promisiuni pentru un monument dedicat revoltei anticomuniste


  18.11.2019
 • ➤ Actualitate


  Prefecții guvernului PSD rămân în funcție până după alegeri


  18.11.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Dosariada verii

  Articolul următor


  Ziua hologramei

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 23.108 milisecunde, încărcat în milisecunde