-14.9 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND DEMARAREA IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI „Dezvoltarea si retehnologizarea REINBEK COMPANY SRL”

0

Data publicării: 08.02.2023

REINBEK COMPANY S.R.L., cu sediul în Mun. Brasov, str. Caramidariei nr.1A, jud. Brasov, derulează în perioada 08.01.2022 – 31.12.2023, proiectul „Dezvoltarea si retehnologizarea REINBEK COMPANY SRL”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 187/POC/411/AS/08.01.2022 încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Competitivitate (AM POC). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei Prioritatea de investiții – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare Granturi de investiții sub formă de ajutor de stat (POC 4.1.1 “Investiţii în activităţi productive – ajutor de stat”).

Titlu proiect: „Dezvoltarea si retehnologizarea REINBEK COMPANY SRL”
Beneficiar proiect: REINBEK COMPANY S.R.L.
Program de finantare: Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020
Autoritatea de Management: Ministerul Fondurilor Europene
Valoarea totală a proiectului este de 3.705.943,71 lei, din care
Asistența financiară nerambursabilă este de 2.321.378,96 lei.
Cod SMIS: 158498, RUE 602
Obiectivul general al proiectului de investiții: este reprezentat de sustinerea REINBEK COMPANY SRL, refacerea capacitatii de rezilienta a societatii prin acordarea de sprijin din fonduri externe nerambursabile pentru realizarea de investitii in retehnologizare. Proiectul are in vedere consolidarea pozitiei pe piata in domeniul accesat cf CAEN 4399 (“Alte lucrari speciale de constructii n.c.a.”- lucrari de hidroizolatii), dezvoltarea, modernizarea si cresterea competitivitatii sectorului de prestari servicii al REINBEK COMPANY S.R.L., cresterea sustenabila a competitivitatii mediului de afaceri local, regional si national.

Date de contact beneficiar:
Mun. Brasov, str. Caramidariei nr.1A, jud. Brasov, telefon 0742532222, fax-, e-mail: andreea.berbece@consultia.ro

Competitivi împreună! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Sondaj: 2 din 5 copii sunt victime ale cyberbullying-ului

0
Foto: Salvați Copiii România

• Aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului
• Ponderea fetelor care trec prin aceste experiențe este cu 12% mai mare decât a băieților
• Cyberbullying-ul are consecințe psiho-sociale pe termen lung
• 40% dintre copii afirmă că au fost jigniți sau deranjați pe internet, în creștere față de anul trecut
• Adolescenții/liceenii și fetele afirmă acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată
• 77 % dintre copii afirmă că petrec cel puțin 3 ore zilnic, pe internet; fetele afirmă într-o măsură semnificativ mai ridicată că petrec peste 6 ore online, comparativ cu băieții.
• În 2022, numărul de sesizări primite la linia de raportare esc_ABUZ a fost de 8.804, dintre care 6.092 cu conținut dăunător ilegal, 5.686 afișând imagini sau materiale înfățișând abuz sexual asupra copiilor.

2 din 5 copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale, comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, doar 17% dintre copii admit că au trimis altora astfel de mesaje cu conținut ofensator. Ponderea fetelor care afirmă că au fost jignite pe internet este cu 12 puncte procentuale mai mare decât a băieților care au avut o astfel de experiență, iar copiii din mediul rural afirmă într-o măsură mai ridicată că au fost jigniți / deranjați pe internet comparativ cu cei din mediul urban, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România în luna ianuarie. Organizația atrage atenția că hărțuirea online, cyberbullying-ul, are consecințe socio-emoționale pe termen lung și se adaugă cazurilor de violență fizică din școli.
Studiu de caz: Fetița mea are 13 ani și este în clasa a VII-a. A fost mereu o fetiță veselă, cu mulți prieteni. De o lună, ceva s-a schimbat. Este mereu tristă, nu mai comunică cu mine așa cum o făcea și nu mai vrea să iasă afară din casă, nici măcar la ziua prietenei ei. Într-un final, am aflat calvarul prin care trecea: câteva fete i-au creat un profil pe instagram, unde au postat din fotografiile pe care ea le trimisese pe grupul lor privat de whatsapp. Erau fotografii de la noi din casă, cu ea în pijama sau într-un tricou vechi. De atunci, colegii au început să râdă de ea la școală. Era umilită. Prietenele ei, în loc să o sprijine, contribuiau și ele la glume și jigniri.

În 2022, numărul de sesizări primite la linia de raportare esc_ABUZ se menține la un nivel ridicat: 8.804 solicitări, dintre care 6.092 cu conținut dăunător ilegal: 5.686 fiind imagini sau materiale înfățișând abuz sexual asupra copiilor. Din 2016 până în prezent, mai mult de 27.000 de sesizări au fost făcute prin punctul civil de raportare esc_ABUZ.

Materialele identificate au fost trimise de către specialiștii Salvați Copiii către IGPR, unde acestea sunt investigate, urmărind eliminarea conținutului de pe internet, identificarea și asistența oferită victimei, precum și anchetarea agresorilor.

Un copil din trei, dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizației în 2020 – 2021, s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid.

Astfel, sondajul online realizat printre copiii care au acces la internet, cu vârsta cuprinsă între 8 si 17 ani, relevă că:
• 77 % dintre copii afirmă că petrec cel puțin 3 ore zilnic, pe internet.
• Fetele afirmă într-o măsură semnificativ mai ridicată că petrec peste 6 ore online, comparativ cu băieții, la fel adolescenții comparativ cu copiii de vârstă mai mică.
• 40% dintre copii afirmă că au fost jigniți sau deranjați pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale comparativ cu anul trecut.
• Adolescenții/liceenii și fetele afirmă acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată.
• Ponderea fetelor care afirmă că au fost jignite pe internet este cu 12% mai mare decât a băieților care au avut o astfel de experiență.
• 20% dintre copiii care au fost jigniți pe internet afirmă că acest lucru se întâmplă cel puțin o dată pe săptămână.
• Persoanele cunoscute online, alături de prieteni, sunt principalii autori indicați de copii când vorbesc de jigniri pe Internet.
• 17% dintre copii afirmă că au postat sau trimis mesaje jignitoare.
• Adolescenții și băieții afirmă acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată.

Studiile realizate de Organizația Salvați Copiii de-a lungul timpului arată că fenomenul de cyberbullying continuă să reprezinte principala amenințare pentru copii în mediul virtual.

Doar 3 din 10 victime ale abuzului cibernetic au avut încredere să discute cu cineva despre incident, de obicei un prieten. Pentru că traumele afectează modul de funcționare și randamentul școlar, este crucial ca părinții și profesorii să înțeleagă că într-o astfel de situație toți copiii implicați sunt victime, indiferent de rolul pe care îl au (victima, agresor, martor) și au nevoie de ajutor din partea adulților pentru a gestiona situația și a reduce efectele.

Pentru a marca Ziua Siguranței pe Internet, Organizația Salvați Copiii, alături de reprezentanți ai autorităților și partenerii proiectului de siguranță online – Ora de Net, a organizat o dezbatere, sub forma unui panel de discuții urmat de o masă rotundă, unde au fost analizate, alături de adolescenți, principalele probleme care apar ca urmare a cyberbullyingului între elevi.

“Ne îngrijorează faptul că cyberbullyingul continuă să afecteze într-un mod semnificativ copiii și tinerii din țara noastră. Acest fenomen poate cauza sentimente de însingurare, teamă, tristețe, uneori chiar disperare, având un impact emoțional, social și cognitiv important asupra tuturor copiilor implicați, fie ei victime, martori sau agresori. Primim constant, la linia de consiliere pe care Salvați Copiii o pune la dispoziția copiilor, părinților și profesorilor care întâmpină dificultăți pe internet, mesaje de la copii care sunt victime sau martori ai cyberbullyingului. Înainte de pandemie, 83% dintre cazuri au fost primite de la copii și 17% de la adulți. După pandemie, 95% dintre cazuri de cyberbullying sunt primite de la tineri. Observăm o creștere de 12% a solicitărilor venite la serviciul de consiliere din partea copiilor și adolescenților. Este nevoie de strategii la nivel de politici publice prin care drepturile copiilor în mediul online să fie respectate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii.

Organizația Salvați Copiii lansează invitația tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, de a derula, pe parcursul lunii februarie, sesiuni de informare la clase, care să abordeze tema cyberbullyingului, având ca suport didactic materialele puse la dispoziție de echipa Ora de Net, disponibile gratuit pe www.oradenet.ro.

Biosfera în mișcare: Copiii discută despre problemele de mediu într-un context artistic, în februarie și martie la Râșnov

0
Foto: Inmotion Studio

Proiectul comunitar de educație artistică și de mediu Biosfera în mișcare, ce își propune să creeze un context artistic pentru discutarea problemelor de mediu cu copiii, se va desfășura în lunile februarie și martie în Râșnov. În perioada următoare vor avea loc o serie de de spectacole-atelier, urmate de un dialog cu copiii participanți, între 7 și 10 februarie, la Cinema Amza Pellea, o serie de ateliere experiențiale între 6 și 10 martie la Liceul Tehnologic și un performance deschis întregii comunități din oraș pe 18 martie.

Foto: Inmotion Studio

Biosfera în mișcare a adus în atenție relația cu mediul înconjurător văzută și povestită prin filtrul a 12 copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani. Gândit pentru a completa informația pe care copiii o primesc în cadrul orelor de științe ale naturii, demersul a antrenat un grup de elevi din clasele primare ale școlilor din Râșnov pentru realizarea unui spectacol de dans contemporan alături de trei dansatori profesioniști și un educator de mediu.
Astfel, dincolo de explicarea efectului de seră și a potențialelor consecințe dezastruoase ale creșterii temperaturii globale, perspectiva artistică din care se discută problemele de mediu îi ajută pe cei mici să își conștientizeze aportul în imaginarea de soluții în ceea ce privește criza climatică și îi încurajează să le pună în practică.
„Este fascinantă interacțiunea dintre adulți și copii într-un mediu non-formal. Observ cum atitudinea lor jucăușă le deschide oportunități de învățare autentică prin mișcare, chiar dacă purtăm dialoguri lejere despre lucruri serioase. Învățăm împreună cum să navigăm teme actuale prin curiozitate și ascultare, apoi exprimăm soluțiile prin mișcare. Mă bucură mult experiența de bine de la Râșnov și cred că Biosfera în mișcare poate fi un parcurs inovator și pentru restul orașelor din jurul Brașovului”, a spus Oana Băluță, performer și co-facilitator.
Foto: Inmotion Studio

Încă din luna decembrie copiii au colaborat cu facilitatorii în cadrul unor ateliere de cunoaștere și introducere în lumea dansului și a educației de mediu pentru a crea narativul și coregrafia spectacolului a cărui scenografie este creată de un artist vizual din materiale reciclate. Proiectul le-a oferit elevilor participanți șansa de a își pune în practică soluțiile identificate la provocări actuale și care îi afectează în mod direct, cum ar fi poluarea râului Ghimbășel, într-un context plin de speranță, responsabilitate, grijă și solidaritate.
Foto: Inmotion Studio

“Printre amenințările identificate s-au numărat deșertificarea, impactul folosirii îngrășămintelor chimice, braconajul, folosirea plasticului în exces, aruncarea gunoaielor în apă și poluarea aerului. În cadrul descoperirii de soluții s-a vorbit foarte mult despre reciclare și reutilizare, despre cât de important este să înțelegem care este impactul acțiunilor noastre în mediul înconjurător și cel mai important, concluzia cu care și încheiem reprezentația noastră – soluția nu poate veni decât în contextul lui ÎMPREUNĂ. E nevoie să ne unim energiile pentru a schimba cu adevărat ceva”, a declarat Anamaria Guguian, performer și co-facilitator.
Pornind de la 4 tablouri: litosfera, biosfera, hidrosfera și atmosfera, copiii au aflat despre fiecare în parte în 3 etape: descrierea mediului, amenințările în contextul actual și potențiale soluții pentru a proteja aceste sfere. Apoi participații au explorat corporal imaginile din tablouri, dar și cele pe care le-au adus în discuție și au întrupat diverse elemente din natură: flori și fluturi care zboară printre acestea, straturi de litosferă care se mișcă în slow-motion, animale vesele și animale în pericol, valuri etc.
“Sunt încântat de copii, spectacolul nostru s-a transformat din a fi perceput ca o joacă într-un spectacol pentru care copiii au implicare și pasiune. Ne susținem toți pe toți și suntem mândri de munca noastră”, a spus Amar Romașcan, performer și co-facilitator.
În cadrul reprezentațiilor, inclusiv elevii spectatori și restul comunității vor fi implicați într-o manieră ludică la dialoguri despre eco-responsabilitățile și eco-oportunitățile ce derivă din faptul că Râșnovul se află în vecinătatea unor arii protejate.

Un nechezol pentru o poveste – Muzeul Amintirilor din Comunism demarează o nouă campanie de colectare a amintirilor din perioada comunistă

0

Muzeul Amintirilor din Comunism, primul muzeu interactiv dedicat vieții cotidiene în România comunistă, invită publicul să își spună povestea personală. Pentru că cele mai multe amintiri se deapănă la o cafea, MAdC va oferi fiecărui povestitor o ceașcă de cafea sau de nechezol, băutură care înlocuia cafeaua în România anilor ’80.
Cum era să stai la cozi ore întregi pentru cele mai banale alimente sau să te uiți la televizor doar două ore pe zi? De ce voiau toți un alendelon sau un pescar? De ce se chinuiau să prindă bulgarii?
Experiențele de zi cu zi ale oamenilor care au trăit în perioada comunistă sunt o curiozitate pentru generațiile care au crescut după căderea regimului și pentru turiștii străini care vizitează România. La Muzeul Amintirilor din Comunism, în completarea datelor istorice, vizitatorii descoperă întâmplări și fapte scrise de oameni obișnuiți, care au simțit cu intensitate acei ani. O colecție de amintiri devine o lecție de istorie care nu se poate uita cu ușurință.
“Timp de aproape un an, de când am deschis muzeul, am văzut ce înseamnă o călătorie în timp și câtă emoție poate fi declanșată de o amintire. De cele mai multe ori, vizitatorii au mai rămas în cafeneaua MAdC pentru a ne împărtăși din propriile experiențe din timpul comunismului. Știm că au rămas încă multe povești nespuse și vrem să le aducem în muzeu, să le expunem și să dăm ocazia fiecăruia să împărtășească istoria personală. Invităm vizitatorii și publicul larg să ne lase câteva rânduri, povestind despre orice întâmplare din acele timpuri, așa cum au reținut-o și simțit-o ei”, spun reprezentanții muzeului.
Textele pot aborda orice aspect al vieții cotidiene în timpul regimului comunist, pot fi despre întâmplări triste sau vesele, iar protagoniștii pot fi autorii textelor sau chiar părinții, bunicii sau vecinii. Numele protagoniștilor sau datele exacte nu trebuie incluse, iar textele pot fi oferite în mod anonim.
Cei care își doresc să contribuie la această inițiativă o pot face direct la sediul muzeului, pe Bd Eroilor 19, Brașov. Pentru a da frâu liber amintirilor și pentru a-i ajuta să intre în atmosfera timpurilor, MAdC le pune la dispoziție vizitatorilor, chiar în cafeneaua muzeului, instrumentele de scris atât de cunoscute: stiloul chinezesc cu cerneală și foile veline. Persoanele care preferă mediul online, pot scrie un mesaj pe facebook sau un mail la hello@madc.ro. În plus, pentru cei care nu au posibilitatea să trimită textul online, există un număr de telefon care poate fi apelat pentru a intra în legătură cu unul dintre responsabilii muzeului: 0726 787 499
Mai multe detalii despre acțiunea de colectare a poveștilor se regăsesc pe site-ul muzeului – www.madc.ro.

Tinere Talente 2023: 30 de muzicieni și artiști vizuali, din familii cu venituri modeste, sprijiniți să-și dezvolte cariera artistică

0
Foto: Fundația Regală Margareta a României

Programul național Tinere Talente, proiect derulat de Fundația Regală Margareta a României, are o nouă generație de bursieri. 30 de tineri talentați, proveniți din familii cu venituri modeste, au fost selectați la categoriile muzică și arte vizuale, pentru a face parte din ediția 2023 a proiectului.
15 muzicieni și 15 artiști vizuali, aflați la începutul drumului artistic, vor primi, pe parcursul unui an calendaristic, sprijin pentru a urma și a dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse individuale, în valoare de până la 2000 Euro, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, precum și oportunități de promovare a talentului lor artistic prin evenimente organizate de Fundație și parteneri ai programului.

Foto: Fundația Regală Margareta a României

Cei 30 de tineri talentați au vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, studiază la licee și universități de arte și muzică din București, Iași, Suceava, Galați, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, iar acum vor putea să își conceapă și să își urmeze propriile idei artistice prin implicarea și susținerea unor artiști consacrați și a multor oameni cu viziune, resurse și dragoste pentru artă.

144 de tineri foarte talentați, un juriu de elită, cei mai buni 30 muzicieni și artiști vizuali selectați

144 de tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi și studenți la instituțiile de învățământ vocațional din toată țara, care provin din familii cu venituri modeste, și-au exprimat, pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut, intenția de a deveni bursieri. Procesul de selecție a constat în analiza dosarelor depuse, selecția candidaților de către juriul de specialitate și anchete sociale. Evaluarea de către un juriu, compus din personalități din mediul artistic și academic, a reprezentat etapa decisivă.

Foto: Fundația Regală Margareta a României

Nivelul ridicat de pregătire al 74 de tineri înzestrați, la categoria Arte Vizuale, cu lucrări extraordinare de pictură, grafică sau arte textile și 70 la categoria Muzică, specializări precum canto clasic, pian, instrumente de suflat sau instrumente cu corzi, au făcut mai provocatoare ierarhizarea lor de către juriu. În funcție de talentul și potențialul artistic demonstrate în 6 zile pline de emoții, membrii juriului celei de-a 15-a ediții a selecției Tinere Talente i-au desemnat pe cei mai buni 30 de candidați.
”Din punctul meu de vedere, selecția din acest an a constituit – în primul rând – o mare bucurie. După doi ani de mijlocire, prin felurite dispozitive, a comunicării cu candidații, în sfârșit i-am avut în imediată apropiere, având șansa de a ne privi în ochi, de a dialoga și de a înțelege de la fiecare emoții și gânduri pe care ecranele nu le pot transmite. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât numărul mare de înscriși a însemnat și un număr mare de tineri foarte înzestrați și bine pregătiți, unii de-a dreptul excepționali.
Foto: Fundația Regală Margareta a României

Ierarhizarea lor a fost dificilă, dar atmosfera în toate cele trei zile de audiții a fost extrem de favorabilă luării celor mai echilibrate decizii. Meritul a fost deopotrivă al modului exemplar de organizare și al componenței juriului de selecție, astfel încât rezultatele să contribuie la atribuirea justă a burselor care vor însemna, ca de fiecare dată, un sprijin imens pentru drumul celor 15 muzicieni în devenire”, a declarat Verona Maier, pianistă, membru al juriului – categoria Muzică.
Lista celor 15 tineri muzicieni și 15 artiști vizuali, care au devenit bursierii programului Tinere Talente 2023, poate fi consultată aici.
Fundația Regală mulțumește membrilor juriului pentru implicare și generozitate:
Categoria Muzică: Verona Maier – pianistă, Iulia Isaev – soprană, Tiberiu Soare – dirijor, Rafael Butaru – violonist, Florin Pane – trombonist și Zoli Toth – artist conceptual.
Categoria Arte Vizuale: Ileana Dana Marinescu – artist vizual, prof. univ. dr. Carmen Apetrei – grafician, Andrei Tudoran – pictor și lect. univ. dr. Sergiu Chihaia – artist vizual.
Foto: Fundația Regală Margareta a României

FC Brașov, pe aripile vântului în Antalya. Dan Alexa, după eșecul din amicalul cu FK Tuzla City: „Un amical bun, disputat în condiții improprii”

0

FC Brașov a pierdut, marti, amicalul cu bosniacii de la FK Tuzla City, scor 0-1. Dan Alexa, antrenorui brașovenilor, spune că jocul ambelor echipe a fost influențat de condițiile neprielnice.
„Am jucat împotriva unei echipe bune, de primă ligă, o echipă cu calitate. Un amical bun, disputat, din păcate, în condiții improprii, ținând cont că s-a jucat pe un vânt foarte puternic Am preferat să împart echipa în două, mă bucur că jucătorii sunt sănătoși”, a spus Alexa.
FC Brașov, în amicalul cu FK Tuzla: Ureche (32 Dobre, 62 Mutu) – Burlacu (62 Lascu), Marc (Fustar) , Vasu (62 Diallo) – Pîrvulescu (62 Sorsa) , Tudor Saim (62 V. Constantin) , Boboc (62 Dan Spătaru) , Pășcăluță (62 Blănaru) , Dumbravă (62 Lazăr) – Cociș (46 Lambrinoc) , Mitrov (46 Kirilenko)

„Este o tragedie imensă în Turcia”

Antrenorul brașovenilor a comentat si situația dramatică din Turcia, unde sunt mii de victime. „Este o tragedie imensă. Ne pare nespus de rău, suntem alături de familiile victimelor cutremurelor. Din fericire pentru noi, suntem departe de acea zonă” a declarat Dan Alexa. Înaintea amicalului dintre FC Brașov și FK Tuzla City, jucătorii celor două echipe au pătruns pe teren cu steagul Turciei, în memoria victimelor cutremurelor din Țara semilunei.

O victorie, un egal si o înfrângere în Antalya

Ultimul test din Antalya pentru elevii lui Dan Alexa este cel cu Dinamp Kiev U21 (Ucraina / 9 februarie).
În cadrul stagiului din Turcia, FC Brașov a câștigat amicalul cu Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan), scor 2-0, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu danezii de la BK Fremad Amager (liga secundă) si a pierdut, 0-1 cu FK Tuzla City (Bosnia).
În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3).

Primul zbor de linie din Brașov – destinația Frankfurt ! Probabil cu Wizz Air !

0

Astăzi au fost dezvăluite, printre cuvinte, posibilele destinații și linii aeriene care ar putea opera zboruri de la noul aeroport Brașov-Ghimbav.
Proprietarul agenției de turism Paralela 45 , Alin Burcea, a spus în timpul conferinței de presă legată de lansarea oficială a pachetelor de vacanță scoase pe piață cu plecare din Brașov, că o companie aeriană este în block-star-uri pentru a opera curse de linie de la Brașov : Wizz Air !
Din surse neoficiale am aflat că negocierile sunt pe ultima sută de metri pentru destinația Frankfurt. Dar liniile aeriene solicită documente clare care să justifice alegerea unei destinații care să plece din Brașov.
Problema este că , pentru a avea o cursă profitabilă, orice linie aeriană solicită date concrete despre posibila încărcare a aeronavelor. Astfel încât, responsabilii noului aeroport trebuie sa dovedească faptul că au pasageri care să plece din Brașov spre diverse destinații, cu curse de linie, nu în concediu. Astfel încât administrația noului aeroport trebuie să poarte negocieri dure pentru a atrage, în primă fază, una sau mai multe linii aeriene regionale care operează în România : Tarom, Wizz Air sau Ryanair. Blue Air nu mai există. Deci acestea sunt primele ținte, pentru curse de linie, cu destinații altele decât de concediu !
Burcea a declarat foarte răspicat că în România nu vin turiști străini. Cu o experiență de peste 25 de ani în turism, pare că știe ce vorbește. Mai mult, proprietarul companiei Paralela 45 a declarat că România nu are un Ministru al Turismului, și din această cauză nici nu vor apărea mai mulți turiști străini în România. Cu un buget de 1,5 milioane de euro pentru promovarea României ca și destinație turistică, este aproape imposibil să atragi doritori de a vizita țara noastră.
Astfel încât, până când nu vor fi investiți bani în publicitate de țară, este posibil ca zborurile din Brașov să fie, majoritar, pentru concediile celor din zonă. Calculul agențiilor de turism este simplu : 3 zboruri/săptămână x 130 de pasageri/turiști spre destinații gen Turcia sau Grecia =390 de brașoveni/săptămână. Pentru sezonul de vară, zborurile par profitabile, având în vedere că în mod sigur, 12 ( săptămâni de sezon) x 390 ( pasageri/săptămâna) = 4.680 de brașoveni își petrec concediile în destinațiile puse la dispoziție prin chartere, deocamdată.
Rămâne de văzut dacă liniile aeriene menționate vor înțelege că Brașovul nu este doar o destinație de întors din concediu pentru turiștii brașoveni, ci și una pentru afaceri și, mai mult, de turism internațional.

Mâine se deschide pârtia Lupului inferior ! Se pornește și telescaunul, deci vor fi cozi mai scurte ! Până sâmbătă, toate pârtiile ar putea fi folosite !

0

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se apropie tot mai mult de facilitățile maxime pe care le poate oferi iubitorilor sporturilor de iarnă. Odată cu ninsorile din ultima perioadă, dar și datorită temperaturilor scăzute care au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe tot domeniul schiabil, au fost deschise și pârtiile din zona inferioară a masivului. După ce sâmbătă s-au deschis pârtiile Sulinar și Drumul Roșu, de mâine va deveni funcțională și partea inferioară a pârtiei Lupului. Pe lângă faptul că schiorii cu experiență vor avea la dispoziție o nouă pârtie, deschiderea Lupului inferior înseamnă și reducerea timpilor de așteptare la transportul pe cablu, deoarece va fi pornit și telescaunul Lupului. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de peste 30 de cm. În zilele următoare se va lucra la amenajarea pârtiei Subteleferic și, până sâmbătă, este posibil să fie deschise toate pârtiile din Postăvarul. Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm.
Astăzi s-a schiat în condiții bune în zona superioară a pârtiei Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia și pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.
Instalațiile de transport pe cablu care au funcționat astăzi sunt: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

De unde procurăm ski-pass

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.
Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și on-line, pe platforma www.skibv.ro. Începând din acest sezon, utilizatorii își pot încărca on-line ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul are posibilitatea să își creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.
Atenție! Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2021-2022 NU se prelungește în acest sezon de schi.

De la deschiderea sezonului (28 ianuarie) funcționează și liniile de transport* în comun 60 – care face legătura între Park&Ride-ul din Poiana de jos și stația inferioară a telegondolei – și 100, cea care face legătura între gară și Poiana Brașov.

Tarife de transport pe cablu

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.
Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.
Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 28.01.2023–23.02.2023, indiferent de ziua săptămânii).

Birou permanent de Poliție Locală

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală va avea un birou permanent în Poiana Brașov, ce va fi deschis la Vila Orizont, în aceeași clădire în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954.

Indemnizația de maternitate scade de la 12 la 3 salarii minime. Vezi în ce cazuri

0

Guvernul va diminua baza maximă de calcul al indemnizaţiilor de maternitate la 3 salarii minime brute pe ţară, de la 12 salarii minime brute, cât e în prezent, în cazul persoanelor fizice care se asigură opţional pentru concedii şi indemnizații de maternitate, conform unui nou proiect de Ordonanţă de Urgenţă. Economica.net a anunţat aceste schimbări din luna ianuarie. După ce vor intra în vigoare schimbările propuse de executiv, persoanele asigurate opţional pentru concedii şi indemnizaţii de maternitate ar urma să plătească lunar contribuţie de 90 de lei, pentru o perioadă de cel puţin şase luni, pentru care ar primi indemnizaţie brută de 7.650 de lei lunar, vreme de patru luni, reiese din proiectul de OUG consultat de Economica.net.

Guvernul a propus printr-un proiect de OUG, lansat în transparenţă decizională în luna ianuarie 2023, diminuarea bazei maxime de calcul al indemnizaţiei de maternitate la trei salarii minime brute pe ţară, de la 12 salarii minime brute, cât e în prezent, în cazul persoanelor fizice care se asigură opţional pentru concedii şi indemnizații de maternitate.
Executivul a adoptat OUG nr. 21/2023 din care a eliminat însă prevederile referitoare la schimbarea bazei maxime de calcul al indemnizaţiei de maternitate pentru oamenii care se asigură opţional.
Oficialii CNAS au răspuns pentru Economica.net că „prevederile eliminate din proiect vor constitui obiectul unui proiect de reglementare separat”.

35% din biletele pentru charterele de Antalya cu plecare din Brașov au fost deja vândute ! Primul zbor : 16 iunie, la ora 15.30!

0

Proprietarul agenției de turism Paralela 45 a confirmat astăzi la aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav primele 2 destinații ale primelor zboruri charter care vor pleca de la Brașov : Antalya ( Turcia ) și Creta ( Grecia ).
Conform lui Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, pe timpul verii, de la Brașov vor zbura 2 chartere/săptămână spre Antalya și unul spre Creta. Charter-ul este o cursă spre o destinație turistică, iar zborul este închiriat întotdeauna de o agenție de turism, care vinde bilete spre acea destinație.

Prețuri pentru pachetele de zbor și cazare în Antalya

În cazul zborurilor spre Antalya, operatorii aerieni sunt Animawings ( subsidiară a companiei grecești Aegean), pentru o cursă săptămânală și HiSky ( o companie cu proprietari din Republica Moldova, aflată pe piața românească de aproximativ 3 ani, pentru al doilea zbor săptămânal.
Prețurile, care acoperă zborurile, transferurile de la și la aeroportul din Antalya, 7 nopți de cazare all inclusive la hoteluri de 5 stele din mai multe stațiuni din regiune încep de la 446 de euro/persoană (zbor operat de Animawings) și 453 de euro/persoană, 7 nopți de cazare în regim all inclusive, cu zborul operat de HiSky.
Zborul cu Animawings pleacă în fiecare vineri, începând cu 16 iunie și până în 22 septembrie, la ora 15,30 și aterizează pe aeroportul din Antalya la ora 17,30 iar întoarcerea este tot vineri, săptămâna următoare, cu plecare din Antalya la ora 12,45 și sosire la Brașov la ora 14,45. Vineri, 16 iunie 2023 este ziua în care primul avion ca zbura de pe aeroportul din Brașov, și va fi cursa operată de Animawings.
Cursa operată de HiSky va avea zboruri spre Antalya în fiecare sâmbătă, începând din 17 iunie și până la 29 septembrie. Charterul va pleca de la Brașov la ora 17.50 și va ajunge în Antalya la ora 19,40. Cursa retur va fi peste o săptămână, sâmbătă, cu decolare din Antalya la ora 15 și aterizare la Brașov la ora 16,50.
Conform proprietarului agenției Paralela 45, 35% din locurile puse la dispoziție prin aceste chartere cu plecare de la Brașov au fost vândute până la 31 ianuarie, pentru că turiștii au profitat de reducerile oferite pentru achiziționarea biletelor cu 5 luni în avans.

Charter săptămânal spre Creta. Condiții diferite în Grecia

Al treilea zbor charter săptămânal va pleca de la Brașov spre aeroportul Heraklion, din insula grecească Creta. Vor fi zboruri în fiecare zi de luni, începând cu data de 19 iunie. Cursele vor pleca la ora 15,35 și vor ateriza în Creta la ora 17,40. Întoarcerea este săptămâna următoare, luni, cu plecare la 12,45 din Heraklion și aterizare la 14,50 la Brașov.
Spre deosebire de Antalya, Grecia oferă alt fel de servicii. Pachetele pleacă de la 444 de euro/persoană pentru zbor, 7 nopți de cazare doar cu mic dejun la un hotel de 3 stele. În Grecia, conceptul de all inclusive nu este foarte căutat, astfel încât ofertele pentru acest sistem sunt rare, pentru că sunt foarte scumpe. Conform celor de la Paralela 45, turiștii care aleg Grecia preferă să găsească singuri restaurante, taverne și să experimenteze diverse mâncăruri tradiționale. pentru această destinație, 24% din locurile disponibile au fost deja rezervate !
Cei de la Paralela 45 spun că au și un plan de rezervă , în cazul în care aeroportul nu este gata la 15 iunie, conform promisiunilor actuale. Cei care au cumpărat pachete cu zbor de la Brașov vor putea zbura de la Sibiu sau București, în cazul în care există ceva întârzieri în deschiderea la timp a aeroportului.

Urmează Hurghada, Rhodos, Spania

Conform lui Burcea, următoarea destinație pentru un charter care va pleca de la Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi spre Hurghada, în Egipt. Primul zbor este posibil să plece spre această destinația în jurul datei de 15 octombrie anul acesta.
Pentru 2024, cei de la Paralela 45 plănuiesc chartere spre insula grecească Rhodos și spre destinații din Spania.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.