15.8 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Orban: Cîţu a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi. Ciucă va fi aruncat imediat ce nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL

0

Ludovic Orban a declarat, referitor la demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, că acesta „a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi”. Fostul lider liberal şi actual preşedinte al partidului Forţa Dreptei a adăugat că Nicolae Ciucă va fi aruncat şi el la gunoi imediat ce „nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL”.
„Cîţu a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi. Ştiţi ce mi s-a părut urât? Că l-au schimbat înainte de vacanţa parlamentară. Ce putea să facă Cîţu în vacanţa parlamentară ca preşedinte al Senatului? Dar asta e mintea celor care conduc astăzi partidul. După «nimiCîţu» urmează «nimiNicu», pentru că aşa cum l-au aruncat la lada de gunoi Iohannis şi echipa demolatoare pe Cîţu, după ce l-au folosit la cele mai antidemocratice manopere politice, la fel se va întâmpla şi cu «nimiNicu»”, a declarat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.
Chestionat dacă şi Nicolae Ciucă va avea aceeaşi soartă ca Florin Cîţu, pe viitor, Ludovic Orban a răspuns: „Nimeni nu-l respectă pe Ciucă. Ciucă n-are nicio legătură cu PNL. Dacă ascultaţi ce vorbesc oamenii din PNL despre Ciucă, o să vă lămuriţi că Ciucă va fi aruncat la lada de gunoi imediat ce nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL. Nimeni nu dădea doi bani pe Cîţu, chiar şi atunci când vorbeau în toată campania că este cel mai bun, cel mai deştept, că va ţine partidul la guvernare 8 ani de zile”, a adăugat Orban.
El a mai spus puteau să îl lase pe Florin Cîţu la şefia Senatului măcar în perioada vacanţei parlamentare.
„Singurul lucru bun care se poate petrece este ca toţi cei care urlau că e bun Cîţu şi acum l-au aruncat la lada de gunoi să se lase de politică, să plece din PNL, de la guvernare. Dar evident că ei nu vor pleca, în frunte cu Iohannis. Oricum s-a procedat urât, mizerabil, puteau să-l lase măcar în vacanţa de vară. Ce se putea întâmpla în vacanţa de vară?”, a mai precizat Ludovic Orban.
Senatul a luat act de demisia lui Florin Cîţu, din funcţia de preşedinte al Senatului şi a declarat vacantă această funcţie. Interimatul a fost preluat, în urma unei decizii a Biroului Permanent al acestei Camere, de către senatorul PNL Alina Gorghiu.
Florin Cîţu a declarat, miercuri, că preşedintele partidului şi secretarul general i-au cerut demisia şi că i s-a spus că i s-a retras sprijinul din partea partidului. El a precizat că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului, astfel că a decis să demisioneze din funcţie.

ACSM Codlea va juca cu trofeul pe masă la CN U 17. Finală cu Juniorul București

0

Juniorii U-17 de la ACSM Codlea s-au calificat astăzi in finala CN Campionatului Național. În semifinala turneului final de la Buzău, elevii lui Răzvan Focșeneanu și Ovidiu Roman  s-au impus cu 4-2 în fața celor de la
GT Sport Alba Iulia, echipă antrenată de George Țălnar, fiului fostului antrenor de la FC Brașov, Cornel Țălnar. Golurile victoriei codlenilor au fost marcate de D. Urdea (19, 59), Al. Oprea (30) și S. Marin (41).
În cealaltă semifinală, ASC Juniorul 2014 București a învins LPS Suceava cu 2-1, astfel că joi, de la ora 11.00, în ultimul act, soarta trofeului se va decide în disputa dintre Juniorul 2014 București și ACSM Codlea.

Fostul trezorier al PSD a recunoscut că a folosit banii de la partid pentru vacanțe exotice. Mircea Drăghici a fost trimis în judecată

0

Procurorii DNA au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD şi fost deputat social-democrat, cercetat în stare de detenţie, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare, ambele infracţiuni în formă continuată. Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând Partidului Social Democrat, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi/sau cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane, informează Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat transmis, miercuri, potrivit Agerpres. Din suma menţionată, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.
„Pe parcursul urmăririi penale s-au depus, într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată şi cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA”, arată sursa citată.
”În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv şase ani de închisoare cu executare şi interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe o perioadă de trei ani după executarea acesteia, a mai multor drepturi – de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, precizează DNA.
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii luate în cauză.
Drăghici a mai fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare cu executare.

Elena Udrea rămâne în pușcărie! Ultima cale de atac, recursul în casație la Curtea Supremă a fost respins

0

Completul de la Curtea Supremă care a judecat recursul în casație formulat de Elena Udrea și de Rudel Obreja împotriva condamnărilor primite în dosarul „Gala Bute” s-a pronunțat în urmă cu puțin timp.
Decizia judecătorilor : Elena Udrea rămâne în închisoare, urmând să execute condamnarea de șase ani din dosarul Gala Bute.
Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de magistrații de la Instanța Supremă, care au respins cererea formulată de avocații Elenei Udrea cu privire la suspendarea pedepsei de închisoare.
La cel mai recent termen al procesului, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a cerut să fie menținută suspendarea executării pedepsei dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în procesul precedent, al contestației în anulare. El a susținut că această cauză nu a fost soluționată definitiv. Judecătorii au respins solicitarea, iar avocatul a cerut apoi suspendarea executării pedepsei în acest proces.

Hotelierii din Poiana Brașov: o creştere a TVA în HoReCa va afecta turiștii

0

O eventuală creştere a TVA în domeniul HoReCa se va resimţi în preţurile pe care turiştii le vor plăti şi ar putea duce la o scădere a numărului acestora în actualul sezon de vară, avertizează hotelierii din Poiana Braşov, informează Agenția de presă Rador.
Preşedintele Organizaţiei Patronale de Turism Poiana Braşov, Roxana Cojocea, a explicat ieri, cu prilejul unei reuniuni ce a avut loc în staţiune, că o creştere a TVA pe cameră de la 5% la 9 % va afecta, în final, turistul:

“Orice creșteri se vor resimți în buzunarul consumatorului final, pentru că prețul camerei este același, vom aplica TVA-ul mai mare. Atunci când a fost diminuat a fost bucurie mare în rândul tuturor operatorilor. Probabil că acum se va resimți și acest plus de 4%, mai ales în contextul în care toate prețurile au crescut, începând de la utilități, până la consumabile și, efectiv, materia primă – mâncarea”.

Potrivit unui alt hotelier din Poiana Braşov, majorările la TVA pe serviciile din HoReCa, luate în calcul de liderii coaliţiei de guvernare, vor duce la diminuarea profitului operatorilor economici, vor bloca eventuale creşteri salariale şi ar putea duce chiar la o scădere a numărului de turişti, inclusiv străini.

“Noi planificare am făcut-o. Știți bine, în turism facem o planificare de la an la an. Deja am stabilit niște salarii, am stabilit un preț al camerelor, al alimentelor și atunci, cu siguranță aceste elemente luate în calcul vor cădea, pentru că nu vom mai putea crește salariile. Dacă găsim o soluție prin care putem primi niște subvenții în turism, cu siguranță suntem de acord, dar e foarte greu și 4% ne diminuează foarte mult profitul și, de ce nu, bunăstarea angajaților. Nu este o soluție nici creșterea prețului camerei. Nu este o soluție să scumpești”, a explicat managerul unui hotel din stațiune, Gabriel Roşca.
Reacția celor din HoReCa vine în urma unor informații potivit cărora, în ședințele paralele ale partidelor aflate la guvernare, ar fi fost discutate viitoarele modificări fiscale, printre care majorarea impozitului pe dividende de la 5 la 8%, creşterea accizei cu 6 bani pe produsele din tutun şi la alcool cu 20%, precum şi o propunere de creştere a TVA pentru sectorul HoReCa de la 5 la 9%.

Guvernul a decis azi amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni

0

Guvernul a aprobat, în ședința de azi, suspendarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni, prin Ordonanață de Urgență.
„Vom continua să adoptăm măsurile cuprinse în planul Sprijin pentru România. Vom aproba suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât și firmele care întâmpină greutăți generate de creșterea prețurilor și a tuturor elementelor care țin de inflația pe care o resimțim cu toții”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

Persoanele juridice şi persoanele fizice afectate de criză vor putea solicita amânarea plăţii ratelor la credite pe o perioadă de până la nouă luni, potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat luni în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor și aprobat azi prin Ordonanță de Urgență.

„Moratoriul se adresează atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice afectate de această criză și prevede posibilitatea amânării la plată pe baza solicitării adresate de debitor către creditor pe o perioadă limitată de până la 9 luni. Obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 aprilie 2022, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă de cel mult 9 luni”, potrivit proiectului de ordonanță de urgență.

Pentru debitorii persoane juridice se prevede prezentarea unei declarații pe propria răspundere privind afectarea, în sensul scăderii, cu minimum 25%, a mediei rezultatelor lunare pe ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021. În situația debitorilor care nu au o perioadă similară de raportare în anul 2021, fiind înființați cu mai puțin de un an în urmă, analiza se va realiza prin raportare la media rezultatelor de la înființare, privind angajamentul de a nu distribui/plăți dividende și de a nu acorda sau rambursa credite către acționari pe perioada aplicării facilității de amânare la plată cu excepția întreprinderilor publice așa cum sunt definite în Ordonanța de urgență nr. 109/2011.

Pentru debitorii persoane fizice se prevede prezentarea declarației pe propria răspundere cu privire la faptul că au înregistrat o creștere cu minimum 25% a cheltuielilor medii lunare, ca urmare a creșterii prețurilor în contextul crizei actuale, în ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021.

Proiectul, aprobat prin Ordonanață de Urgență, stabilește capitalizarea dobânzii la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare, singura excepție prevăzută fiind pentru dobânzile amânate la plată aferente creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice prin programul Noua Casă, cu modificările și completările ulterioare aduse programului. În acest caz, dobânda aferentă perioadei de suspendare reprezintă o creanță distinctă, căreia i se aplică o dobândă de 0% și pentru care statul, prin Ministerul Finanțelor, acordă creditorilor o garanție pentru riscul de neplată.

FC Brasov a pierdut primul amical al verii: 1-3 cu Farul

0

Farul a castigat amicalul cu FC Brașov, scor 3-1 (1-0), in primul amical al verii pentru ambele echipe. Golurile victoriei echipei pregătite de Gică Hagi au fost marcate de Kiki (19), Cojocaru (54) și Pitu (88). Golul brașovenilor a fost marcat de Mihalcea (67). Amicalul disputat la baza sportivă Campo Verde din Ghimbav a avut ritm de joc in ciuda căldurii infernale, 29 de grade.

INTERVIU Luminița Florea, Philip Morris: Investiția în formarea profesională e obligatorie

0

1. Cum a fost afectat procesul de recrutare în ultimii 2 ani? Ce dificultăți ați întâmpinat?

Piața muncii este într-o schimbare continuă, însă ultimii doi ani au venit cu provocări suplimentare pe care le-am simțit cu toții. Din fericire, lucrurile s-au pus în mișcare destul de repede în mediul online: am reușit să ne adaptăm atât activitatea de zi cu zi, acolo unde a fost posibil, evident, cât și procesele de recrutare.

Interviurile cu candidații le-am susținut prin intermediul platformei Microsoft Teams. Deși are dezavantaje, acest tip de comunicare ne-a ajutat pe toți cei implicați să economisim timp. Totuși, translatarea exclusivă în mediul online a procesului de recrutare aduce o limitare în comunicarea și interacțiunea cu viitorul coleg. Din acest motiv, pentru anumite funcții cheie, am preferat ca interviurile finale să le facem în persoană, evident cu respectarea tuturor restricțiilor și reglementărilor existente în momentul respectiv.

Provocarea cea mai mare am resimțit-o în zona de onboarding, integrare a noilor angajați. Este mai dificil să pregătești un om și să îl integrezi în cultura organizațională de la distanță. Am simțit această provocare și noi, Departamentul People & Culture, și colegii mai vechi, dar mai ales colegii noi. Dacă înainte ne întâlneam la birou, aveam discuții față în față din care ne dădeam seama cum ar putea relaționa și reacționa noua colegă sau noul coleg în diverse situații, acum am fost limitați la discuții în mediul virtual în care încercam să creăm o legătură și să obținem reacțiile pe care ni le doream. A fost un test atât pentru noi, cât și pentru candidați și noii colegi, test pe care aș putea spune că l-am trecut cu bine.

2. Digitalizarea accelerată de la începutul pandemiei v-a afectat într-un fel activitatea?

Aș zice mai degrabă că ne-a încurajat să ne adaptăm la noile nevoi și să evoluăm. Au fost situații în care digitalizarea nu a fost deloc un obstacol, ci mai degrabă un mecanism de optimizare pentru multe dintre activitățile noastre, inclusiv cele de resurse umane. Digitalizarea a fost un factor determinant în noua situație pentru colegii din vânzări sau marketing, dar nu a avut un impact negativ, ci dimpotrivă a grăbit planuri care existau deja la nivelul Philip Morris International și care ar fi durat mai mult timp să fie implementate. La toate nivelurile, în toate departamentele, colegii mei au făcut o treabă extraordinară.

3. Ce strategie urmează Philip Morris România pentru a atrage candidații cei mai compatibili cu postul?

Ne dorim să aducem un suflu nou și expertiză diversă în companie. Colegii pe care îi căutăm trebuie să aibă aptitudinile necesare pentru postul pentru care recrutăm, dar și să se integreze bine în echipă și să relaționeze ușor în exteriorul ei, să fie deschiși la nou, adaptabili și agili. Încercăm să folosim instrumente de recrutare diferite pentru fiecare poziție și căutăm omul potrivit pentru poziția din care poate crește și din care poate contribui la maximum la misiunea companiei.

Nu este întotdeauna un proces ușor, iar una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este identificarea candidaților care au profilul potrivit, atât în ceea ce privește abilitățile soft, cât și expertiza și cunoștințele. Au existat multe cazuri când am luat o decizie de angajare bazată mai degrabă pe potențialul de dezvoltare a candidatului și deschiderea spre învățare decât pe experiență.

În condițiile în care România a înregistrat un declin de 1% al angajărilor pe sectorul productiv, creșterea de 7% pe an a numărului de angajați ai Philip Morris International în România este dovada că toate demersurile noastre de atragere a candidaților valoroși sunt extrem de eficiente. În 2016-2021, numărul angajaților PMI în România a crescut de la 858 la 1.178 de angajați.

4. Ce metode utilizați pentru a atrage oameni competenți în companie și ce face ca să-i păstreze pe top performeri?

Suntem foarte conștienți de faptul că nu poți să faci performanță decât dacă investești în cei mai buni oameni din domeniul în care activezi. Pe lângă pachetele salariale atractive, avem pachete de beneficii care nu doar recompensează rezultatele, ci îi și stimulează pe oamenii noștri să crească și să se dezvolte continuu.

Fac o paranteză pentru a menționa faptul că, în 2020, salariul mediu brut în cadrul Philip Morris România, era de 1,7 ori mai mare decât salariul mediu brut pe economie. Dorim să oferim un loc de muncă care să fie atractiv pentru angajați și în care aceștia să poată să se dezvolte, atât la nivel personal, cât și profesional, și să aibă cariere de care să fie mulțumiți și care să îi provoace. Atragem oameni noi în companie prin oportunitățile pe care le oferim și prin mediul de lucru. În Philip Morris România, ne încurajăm colegii să aibă încredere în ei și să ia decizii pe cont propriu. Ținem cont de ideile lor și le implementăm. Suntem una dintre puținele companii din România care încurajează oamenii, în special cei care tocmai își încep cariera, să-și descopere pasiunile și interesele în diferite domenii.

5. Care este profilul candidatului ideal pe care vi-l doriți în organizație?

Suntem o companie care promovează diversitatea și incluziunea din toate punctele de vedere, atât profesional, cât și social și cultural. Căutăm personalități dinamice, deschise la nou și la provocări, energice, adaptabile și flexibile, proactive, pregătite să se dedice misiunii ambițioase de a construi un viitor fără fum.

6. Care sunt canalele pe care Philip Morris România le folosește în procesul de recrutare?

Pe lângă canalele clasice de recrutare, am dezvoltat și instrumente proprii pentru identificarea și atragerea talentelor. Folosim LinkedIn, dar și programul internațional al Philip Morris, INKOMPASS, site-ul PMI Careers, site-uri locale de recrutare (Best Jobs, E-Jobs, Hipo), agenții de recrutare, social media, dar și recomandări de la angajați, în funcție de poziția și departamentul pentru care angajăm.

Oferim oportunități de învățare și chiar angajare și studenților sau proaspăt absolvenților. Numărul internilor PMI în România aproape s-a triplat, iar în ultimii 3 ani, 99 dintre ei au fost angajați. Ca pondere din numărul total anual de angajări, asta reprezintă 12% în 2019, 25% în 2020 și 22% în 2021.

7. Cât de necesară este investiția în formarea profesională a angajaților?

Pentru o companie care-și dorește să crească în permanență, investiția în formarea profesională e obligatorie. Iar asta nu e doar o afirmație de principiu, ci e confirmată de cifre. În ultimii ani, numărul angajaților noștri din România care au participat la cursuri de pregătire și formare a crescut cu aproape 40%.

8. Compania deține mai multe certificări importante în domeniul resurselor umane. Care sunt acestea și cât de importante sunt pentru angajați, dar și pentru candidați?

Angajamentul PMI față de toți angajații săi de a crea un mediu de lucru plăcut, dar și divers și incluziv, a fost recunoscut prin certificarea ca Angajator de Top / Top Employer, obținută pentru al optulea an în România în 2022. În cadrul Philip Morris România, femeile câștigă cu 13% mai mult decât bărbații – aceasta reprezintă o diferență clară față de situația înregistrată la nivel național, unde femeile câștigă cu 2% mai puțin decât bărbații. Angajamentul companiei de a elimina diferențele de salarizare în funcție de gen a fost confirmat de certificarea independentă privind salarizarea egală, realizată de Fundația EQUAL-SALARY, obținută recent.

9. Care este impactul activității companiei în România la nivel de resurse umane?

În ultimii ani, Philip Morris International, prin cele două entități prin care operează în România divizia de producție și cea comercială, este și un angajator major, nu doar un contribuabil important la bugetul de stat. Aproape jumătate dintre angajații din industria tutunului din România lucrează pentru PMI. Este remarcabilă și ponderea importantă a companiei în forța de muncă angajată în industrie la nivel local. Fabrica din Otopeni angajează aproape 3% din forța totală de muncă angajată în industrie din județul Ilfov, unul dintre cele mai importante centre economice din țara noastră.

(P) Ce spune culoarea ta preferată de lenjerie intimă despre viața ta amoroasă!

0

Fiecare femeie este unică si specială în felul ei, dar toate iubim lenjeria intimă. Senzația aceea minunată când încercăm o piesă nouă de lenjerie intimă sexy și încrederea care ne-o dă atunci când o purtăm este de nedescris. Dar știi ce spun cu adevărat preferințele tale de culoare în ceea ce privește lenjerie despre tine? Probabil că vei fi surprinsă când o să afli răspunsul.

Fiecare relație este diferită, dar toți căutăm același lucru: o conexiune mai profundă cu partenerul nostru. Lenjeria poate fi un instrument pentru a ne cunoaște la un nivel mai autentic: exersând vulnerabilitatea și descoperind lucruri pe care nu le-ați știut niciodată unul despre celălalt – în propriul dormitor! Dar înainte să se încingă atmosfera, hai să aruncăm o privire despre ce spune culoarea ta preferată de lenjerie intimă despre tine – și s-ar putea să nu fie ceea ce te aștepți!

Lenjeria roșie – Romantică incurabilă

Ești o persoană care apreciază tradițiile. Crezi în flori pentru ocazii speciale, în cine la lumina lumânărilor, în a avea ușa deschisă pentru tine și, mai ales, crezi în Happily Ever After – după o propunere „în genunchi”. Și vai de partenerul care uită aniversari, zile de naștere sau Ziua Îndrăgostiților. Ești caldă, generoasă, cu suflet mare și te entuziasmează și lucrurile mărunte. Nu lași orice persoană sa te descopere, dar atunci când întâlnești persoana potrivită nu mai ții cont de nimic. Dorești să porți cel mai sexy set de lenjerie intimă pentru a te dezlănțui complet!

Lenjeria mov – Îți place să tachinezi

Îți place să flirtezi și ai satisfacția cea mai mare când ai un pretendent îndrăgostit de tine nebunește – sau, de preferință, mai mulți pețitori în același timp. Odată ce au căzut neputincioși sub stăpânirea ta, te vei juca cu ei folosind metode care au fost interzise de Convenția de la Geneva. Ești conștientă de puterea lenjeriei intime și îmbraci un body din dantelă sau un corset așteptând să fii admirată de partener! Mai acorzi cate un favor pe ici și colo dar doar când pot fi utile pentru a vă îndeplini ambițiile și, odată ce le-au făcut, urci încă o treaptă pentru următoarea victima.

Lenjeria neagră – Obsesia

Ți-ai promis din nou și din nou că data viitoare când te îndrăgostești, totul va fi diferit, dar – odată ce vei primi pe cineva special în viața ta – nu mai este mult până îl vei încătușa de patul tău. Aplicația de urmărire prin GPS, microfonul așezat discret, camerele ascunse – ai învățat pe calea grea că trebuie să renunți la ele. Ești o persoană puternică, știi ce vrei și mai ales știi cum să îl obții. Ai tendința să fii cel dominant în relație și uneori îți poți ascunde adevăratele emoții, dar poate data viitoare nu vei mai face în secret copii ale cheilor lui.

Lenjeria albă – Obraznică

Nu este nimic mai interesant pentru tine decât un mic joc de rol de mister și predare în care ești o domnișoară modestă, atât de inocentă și fără experiență în căile lumii. Acoperită discret cu volane de mătase și dantelă, tremuri în budoar, așteptând să fii inițiată și să-ți răpească puritatea. Dar numai după ce ați semnat formularul de consimțământ în trei exemplare, desigur.

Lenjeria roz – Jucăușă

Sunteți despre margarete, petreceri cu ceai cu sandvișuri mici și macaroons roz și cățeluși pufoși. Iubești șampania (roz desigur), artificiile și curcubeele. Îți place să te gâdili și ești cunoscută că râzi exact în momentul nepotrivit – dar nimic nu este o înfrângere mai mare pentru tine decât un partener serios. Este ca un tort de ziua de naștere fără glazură. Ești la fel de mulțumită de un picnic în parc ca și de o cină scumpă la cel mai în vogă local, dar nu accepți nimic care este plictisitor pentru că relația nu va funcționa. “Spontan” este al doilea nume al tău.

Joe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România

0

Statele Unite vor avea 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat președintele american Joe Biden, înainte a de începe summitul NATO de la Madrid.
Liderul de la Casa Albă a mai spus că președintele rus Vladimir Putin primește exact opusul a ceea ce și-a dorit – NATO-izarea Europei, adică o alianță nord-atlantică ce cuprinde cea mai mare parte a Europei, de la Oceanul Arctic și Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterana.
Joe Biden – președintele Statelor Unite: „În Polonia vom stabili un cartier general al Corpului V de Armată, pentru a consolida interoperabilitatea SUA – NATO pe tot flancul estic. Vom menține o brigadă suplimentară prin rotație, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar cu cartierul general în România. Vom crește deplasările prin rotație în Țările Baltice”.