19.7 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Proteste față de creșterea combustibilului, la Brașov! Centrul orașului blocat de protestatari !

0

FOTO : RADIO ROMÂNIA BRAȘOV FM
Șoferii nemulțumiți de creșterea prețurilor la combustibili protestează, în această seară, la Brașov.
La evenimentul organizat pe rețelele de socializare sub denumirea „Proteste în toată țara contra prețului carburantului”, peste 200.000 de persoane s-au declarat interesate, iar 62.000 au anunțat că vor participa la protestele din benzinării.
La Brașov, zeci de mașini au pornit în această seară din fața mall-ului din cartierul Tractorul, pe traseul Făget, Aurel Vlaicu, Centru, Bartolomeu, Calea Feldioarei.

Făgărășenii au blocat benzinăriile din oraș

0

Făgărășenii au blocat benzinăriile din municipiu în speranța că guvernanții se vor implica pentru a scădea prețurile la combustibil. Începând cu ora 12.00, astăzi, făgărășenii au blocat intrarea în stațiile PECO pentru a stopa vânzarea. Oamenii spun că creșterea prețurilor nu se justifică și este o bătaie de joc la adresa românilor. ,,În Ungaria cum se poate păstra prețul de 6,5 lei/litru și la noi nu? Ungurii nici nu au rafinării și au prețuri mai mici decât la noi cu 30%. Noi avem rafinării și prețurile sunt foarte mari, insuportabile“ spun protestatarii. Peste 50 de persoane s-au strâns la protest, dar li s-au alăturat și alți făgărășeni pe parcurs.

,,La Făgăraș, salariile, cele mai multe, sunt de 1600 de lei pe lună. Câți litri de combustibil poți cumpăra cu acești bani, iar majoritatea făgărășenilor fac naveta la serviciu. De la creșterea prețurilor la combustibil, cresc prețurile la toate produsele. România nu mai produce nimic, importă totul“ a spus, pentru Monitorul de Făgăraș, Adrian Băluț, unul dintre protestari.
,,50 de bani la litru, o rușine!“

Oamenii sunt total nemulțumiți și revoltați totodată de compensarea de 50 de bani promisă de guvernanți.

,,Este o rușine și o bătaie de joc. Acei 50 de bani vor fi plătiți tot din buzunarele noastre, din taxele noastre. Statul nu renunță la nicio taxă, chiar le mărește. Dar ce se întâmplă cu toți banii din taxele românilor? Se încasează milioane de lei zilnic, unde sunt? Eu umblu în toată țara dar nu am văzut nicăieri vreo investiție în drumuri, autostrăzi, drumuri rapide, nimic. Atâta timp cât oamenii stau în casă, la televizor, vor merge în continuare prețurile acestea, sau vor mai crește. Dacă lumea s-ar revolta, s-ar schimba ceva“ a mai spus Adrian Băluț.

La Făgăraș, cel mai scump combustibil din țară

Făgărășenii îi acuză pe benzinari că stabilesc de comun acord prețurile. ,,În Făgăraș, benzinarii sunt mână în mână. Avem cel mai scump combustibil din țară, la Făgăraș. De altfel, benzinarii din toată țara fac legea, sunt mână în mână. Nu vom pleca de aici până nu scad prețurile, până nu se schimbă ceva“ a adăugat Adrian Băluț în asentimentul tuturor protestatarilor.

Incendiu la o hală dezafectată din zona Isaran

0

FOTO : INFO TRAFIC jud. BRAȘOV
Incendiul a fost lichidat.Au ars cabluri dintr-o hala dezafectată pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
Incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum.
S-au deplasat la fața locului 4 autospeciale de stingere, o autoscară, și un echipaj SMURD.
Din fericire nu s-au inregistrat victime.

Știrea inițială

Incendiu hala dezafectata vis-a-vis de Isaran. La fața locului s-au deplasat 1 Autospecială cu apă și spumă din cadrul PL Coresi, 2 Autospeciale cu apă și spumă, 1 Autoscara si 1 smurd din cadrul Det. 1 Brașov , 1 Autospecială cu apă și spumă si 1 Autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Det. 2 Brașov.

ACSM Codlea e vicecampioana Campionatului Județean U17, faza națională

0

ACS Juniorul 2014 București a câștigat Campionatul Județean U17, faza națională. În finala competiției care a avut loc, astăzi, la Buzău, ACS Juniorul 2014 București s-a impus cu 6-1 în fața celor de la ACSM Codlea, echipă antrenată de Răzvan Focșeneanu și Ovidiu Roman.
Golurile victoriei bucureștenilor au fost marcate de Jidovu Nayati (3),
Gheorghe Gabriel (2) și Răzvan Bivolaru. Golul de onoare al codlenilor a fost marcat de Alexandru Oprea.
Jucătorul finalei Campionatului Județean U17 a fost ales Gheorghe Gabriel.

De mâine, se scumpesc biletele CFR

0

CFR Călători scumpește biletele de tren de la 1 iulie, anunță un comunicat al companiei. De exemplu, o călătorie Bucureşti – Brașov, la clasa a 2-a, va costa 54 de lei, față de la 44,7 lei cât este în prezent.
„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, precizează comunicatul CFR Călători.

Unde ne vaccinăm contra Covid-19 de la 1 iulie? Azi e ultima zi în care mai funcționează centrele de vaccinare

0

Astzi este ultima zi de funcționare a centrelor de vaccinare contra Covid care mai rămăseseră deschise. De la 1 iulie imunizarea împotriva acestei infecții se va face exclusiv în cabinetele medicilor de familie. Nu toți medicii de familie au încheiat însă contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a administra acest tip de vaccinuri.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, care a gestionat campania națională de vaccinare împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 își încetează activitatea, atribuțiile sale fiind preluate de Ministerul Sănătății. De asemenea, activitatea de vaccinare se mută din centrele de vaccinare, care se închid, către cabinetele medicilor de familie care au acceptat să încheie contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în acest sens.
Ministerul Sănătății a și publicat pe platforma ROVaccinare lista medicilor de familie care au contract cu CNAS pentru vaccinarea împotriva Covid-19.
Oricine se poate adresa oricărui cabinet medical care face vaccinări, pe bază de programare. În cazul în care cabinetul are suficiente cereri pentru a desfășura activitatea de vaccinare, puteți merge să vă vaccinați chiar dacă nu sunteți pacienți ai medicului de familie respectiv. Important este să se adune suficiente persoane pentru ca să nu se arunce doza de vaccin care se deschide. Costul acesteia se impută medicului de familie, în cazul în care se aruncă.

În seara aceasta începe o nouă etapă de dezinsecție în municipiul Brașov

0

De astăzi, 30 iunie, începe cea de a treia campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov.
Aceasta se va executa în atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:
 Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
 Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.
Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.
Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri.
Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).
Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.
În paralel, se execută și acțiunea lunară de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.

Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani. Când intră în vigoare și când vom vedea un preț mai mic la pompă

0

Guvernul a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților cu 50 de bani. După decizia executivului, ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că măsura intră în vigoare din această noapte, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.
„S-a aprobat această reducere. 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care o vor aplica voluntar lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm totuși un termen scurt în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată se reflecte aceste modificări”, a declarat ministrul Energiei.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că dacă benzinarii vor crește prețurile artificial, această majorare va fi încadrată la „acțiuni speculative”.
„În situația în care vor exista creșteri de prețuri acestea vor fi încadrate la acțiuni speculative și vor fi sancționate”, a spus acesta.
Potrivit ministerului Finanțelor, companiile vor putea deconta cei 25 de bani printr-un „mecanism simplificat”.
„În termen de 15 zile, printr-un ordin al președintelui ANAF se va stabili modelul de declarație pe care vor trebui să o depună. Compensarea se va face cu obligațiile fiscale a acestora, TVA, impozit pe profit, etc. Estimăm că stingerea se va face pe partea de TVA”, a transmis secretarul de stat din ministerul Finanțelor.

Măsura se va aplica în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

Un elev din Bihor notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a luat 8,70 după contestație. Reacția ministrului Educației

0

Cea mai mare diferenţă de notă rezultată în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională este de 5,9 puncte, în cazul unui elev din Bihor, căruia i-a crescut nota de la 2,80 la 8,70. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost vorba de o eroare materială, fiind o greşeală de transcriere a notei de pe borderou.
„Am avut 17 lucrări (…) care au avut note modificate cu diferenţă mai mare de două puncte. Este vorba de 16 lucrări la limba română şi o lucrare la matematică. Judeţele în care s-au înregistrat aceste diferenţe flagrante, îndrăznesc să spun, au fost următoarele: Constanţa, Dâmboviţa şi Bacău, câte trei note schimbate la o diferenţă mai mare de două puncte, Buzău – două note schimbate, apoi avem Cluj, Călăraşi, Covasna, Gorj, Suceava, Vâlcea cu câte o singură notă schimbată la diferenţă mai mare de două puncte. Sunt şi situaţii de genul celor ale elevului din Bihor cu diferenţă de 5,9 puncte. Aceasta a fost cea mai mare diferenţă – de la 2,80 la 8,70. Greşeala a fost la nivelul transcrierii notei”, a afirmat Cîmpeanu.
El a spus că acesta reprezintă încă un motiv pentru evaluarea digitalizată, în acest mod profesorii vor completa direct în fişierul informatic notele acordate.
„Am avut şi o diferenţă de 3,75 puncte în judeţul Prahova. A fost corectată în Buzău acea lucrare, tot la Limba şi Literatura Română. Aceste lucruri au putut să fie corectate, dar pentru a nu mai apărea astfel de situaţii este nevoie de generalizarea evaluării digitalizate. (…) Sigur că în momentul în care te pui în postura elevului care ştie că a făcut de 8,70 şi îşi vede rezultatul de 2,80 este dramatic. De aceea suntem datori să facem tot posibilul să facem tot ce este posibil să evităm astfel de situaţii”, a adăugat ministrul.
Întrebat ce riscă profesorii sau secretarii care au transcris nota greşit, ministrul a spus că cel puţin la fel de grav sunt erorile în evaluare.
„Mai grave mi se par acele erori în evaluare sau cel puţin la fel de grave. Şi mai grave sunt erorile în evaluare atunci când vorbim despre subiecte tip grilă. Acolo este inadmisibilă orice diferenţă. Cei care au demonstrat anul trecut ca au greşit în acest fel nu au mai făcut parte din lista evaluatorilor din acest an. Până la sancţiuni trebuie să formăm profesorii evaluatori şi mă bucur să constat că există o dorinţă foarte mare din partea cadrelor didactice pentru a se înscrie la cursurile pentru formare evaluatori”, a adăugat ministrul.
Anul acesta a fost un număr mare de contestații- aproape 22.000- cel mai mare din ultimii patru ani. După examinarea lucrărilor, ponderea elevilor cu medii de peste 5 a crescut la 82,4%, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.
A crescut, de asemenea, și numărul mediilor de 10. După rezolvarea contestațiilor, alții 16 copii au primit această medie generală.

5 pompieri brașoveni au plecat în misiune în Grecia !

0

În perioada 01 iulie – 01 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.
Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.
Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni.
Primul contingent, care însumează 28 de pompieri și 8 mijloace tehnice _(3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială cu capacitate mărită de trecere, 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă), printre care si 1 echipaj cu o autospecială de la ISU BRASOV a început deplasarea astăzi, 30 iunie, pe ruta Ciolpani – București – Giurgiu – Sofia – Kulata – Grecia (Atena).
Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistate în teren, la solicitarea autorităților elene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.07.2022, urmând ca alți 28 de pompieri să înlocuiască personalul din Atena.
Toate autospecialele de stingere vor fi echipate cu motopompe transportabile și cu un rucsac de prim ajutor, iar fiecare pompier va beneficia de echipament individual de protecție, inclusiv un aparat cu aer comprimat și o butelie de rezervă.
Pentru pregătirea misiunii, începând cu data de 27 iunie a.c., o delegație a IGSU s-a deplasat la Atena pentru a participa la o sesiune de pregătire a programului de pre-poziționare. Cu această ocazie, au fost prezentate aspecte de interes și s-au efectuat recunoașteri în teren.