23.6 C
Braşov
Acasă Blog

Un șir de abuzuri, de la stână până la vârful Consiliului Județean: Câini de oameni

0
Foto: Inquam Photos - Alexa Pandrea

l După ce un cioban violent a snopit în bătaie cu o bâtă  patru câini,  agresorul a fost reținut și va fi judecat, așa cum prevede legea. Cei patru câini  răniți, în loc să ajungă însă la un adăpost pentru animale abuzate, au fost dați pe mâna hingherilor și probabil vor fi omorâți       
 
O știre publicată de mass-media pe baza informațiilor oferite de poliție sună așa: „Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Pe data de 8 mai, polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov au fost notificați că o persoană a rănit mai mulți câini în comuna Hărman, din județul Brașov.  După efectuarea investigațiilor împreună cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, autorul infracțiunii a fost identificat în scurt timp. Suspectul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vrancea, angajat ca cioban la o stână din apropierea localității Hărman. Bărbatul ar fi lovit cei 4 câini fără stăpân cu o bâtă, provocându-le multiple leziuni. Pe baza probatoriului adunat de polițiști, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar autorul a fost reținut pentru 24 de ore și plasat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Județene Brașov”.
 
Vor fi uciși, pentru că au fost bătuți?

Aparent, dreptatea s-a făcut după lege, iar cel vinovat de această atrocitate a fost dus acolo unde îi este locul, respectiv  în arestul poliției. Ceea ce nu face obiectul nici unui comunicat de presă este subiectul legat de soarta animalelor rănite. Și anume că  acești câini abuzați de ciobanul violent vor avea parte de o soartă cumplită. Și vor plăti cu moartea, deși sunt victime. În loc să fie adăpostiți, cum ar fi fost normal pentru niște animale abuzate, poliția animalelor a chemat hingherii. Asta în loc să solicite ajutorul  unuia dintre cei doi prestatori de servicii acreditați la Brașov, care ar fi urmat să aibă grijă de ei pe durata anchetei penale și le-ar fi găsit apoi un adăpost permanent. În fapt, cei patru câini bătuți  au fost preluați de hingheri și duși probabil în „adapostul groazei” al DPMPA la Codlea, unde probabil vor fi eutanasiați.

Două întrebări pentru oamenii legii

Situația ridică o întrebare importantă: de ce poliția nu a acționat conform procedurilor legale până la capăt, și de ce a chemat hingherii în loc să solicite îngrijiri medicale pentru animalele chinuite. O altă întrebare care își așteaptă răspuns: de ce riscă să fie eutanasiați câinii bătuți de cioban în loc să fie apărați și îngrijiți? Pentru că e mai ieftin pentru buget? Sunt întrebări care trebuie să primească un răspuns din partea autorităților competente. În cazul în care autoritățile nu au nimic de ascuns.
 
Consiliul Județean Brașov are contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate. Cui folosește?  

 
Condamnând niște animale deja abuzate, poliția animalelor a încălcat prevederile legale, condamnând practic niște animale pe care trebuia să le apere. Iată ce spune Legea: polițiștii din cadrul Poliției Române care constată că un animal se află într-o situație de pericol trebuie să emită de îndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau să îl încredințeze unei asociații sau fundații de protecția animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii. Asta spune articolul 24 al legii.
Consiliul Județean Brașov are în derulare,  pentru soluționarea acestui tip de probleme, un contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate conform OUG 175/2020, și anume Care for Dogs și Happy Tails, care își oferă serviciile în mod gratuit. Conform acestui contract, animalele abuzate pot fi plasate în aceste adăposturi unde pot primi îngrijiri medicale. Numai că cei patru câini răniți la Hărman au ajuns la hingheri, nu într-un adăpost.
 
Încălcări ale legii și răspunsuri care se lasă așteptate

Întrebările anterioare ridică la rândul lor alte întrebări la care nu am găsit încă răspunsuri oficiale. A fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru acești câini sau au fost pur și simplu dați pe mâna hingherilor? A fost asta o neglijență sau o soluție mai ieftină pentru Consiliul Județean? Odată ajunse la hingheri, ce șanse au patrupedele să scape de eutanasiere?
Acțiunea corectă ar fi fost constatarea abuzului, emiterea unui ordin de plasare în adapost conform articolului 24, îngrijirea animalelor și darea lor spre adopție, în paralel cu derularea  anchetei în dosarul penal deschis pe numele ciobanului agresor.
Deși autoritățile au constatat abuzul asupra câinilor și au deschis  dosarul  penal, ei au chemat hingherii, fără să le pese ce se întâmplă cu ,,victimele”. Nu se cunoaște dacă au făcut vreun ordin de plasare a acestor câini în adăposturi, în baza unui contract de colaborare, cum ar fi trebuit să fie procedura legală. A fost anunțat Consiliul Județean despre acest caz, așa cum era firesc și cum erau obligați să o facă?
 
Încă o „treabă chibzuită”

Pe de altă parte, nu e clar dacă  angajații de la poliția animalelor au avut pe cine să anunțe.  E bine de știut  că Adăpostul Regional pentru animale abuzate, care ar fi trebuit să fie construit conform legii de Consiliul Județean, al cărui presedinte este  Adrian Veștea, a rămas în stadiul de proiect, deși bani au fost alocați în buget încă de anul trecut și a fost întocmit chiar și studiul de fezabilitate. Este o situație greu de înțeles și se pare că autoritățile competente sunt departe de a-și îndeplini corespunzător  obligațiile legale și firești în ceea ce privește protecția animalelor. Ca să folosim un slogan binecunoscut, cel puțin în ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, pare să fie vorba din nou de o „treabă chibzuită”.

Regele Charles al III-lea: „Întotdeauna m-am simțit acasă în România. Am ajuns să iubesc România”

0

Regele Charles al III-lea a transmis, vineri, un mesaj emoționant de la Cotroceni, afirmând că întotdeauna s-a simțit acasă în România și a ajuns să iubească țara noastră. Monarhul britanic a precizat că abia așteaptă să-și joace rolul în strângerea și mai puternică a relațiilor bilaterale.

„Nu pot să descriu plăcerea pe care o am vizitând încă o dată România. Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă. Când am venit aici, am simțit o legătură puternică cu România. (…) Întotdeauna m-am simțit acasă în România. Am avut bucuria de a putea călători prin toată țara și am întâlnit români din toate domeniile. Am putut fi martor la dezvoltarea extraordinară care a avut loc. (…) Am ajuns să iubesc România, cultura și arta, patrimonul, istoria, mediul”, a afirmat Regele Charles al III-lea și a adăugat în limba română „Țară de glorii, țară de dor”.

Suveranul britanic a subliniat că România și-a păstrat pădurile, peisajele rurale și modele de agricultură sustenabilă, iar aici în continuare sunt numeroase specii care au dispărut din alte țări.

Regele Charles al III-lea a spus că prețuiește mai ales prietenii săi din România, care l-au sprijinit și în proiecte și care fac bine pentru țară.

„Am văzut un sprijin deosebit de generos pentru prietenii din Ucraina”, a mai precizat monarhul.

„Abia aștept să-mi joc și eu rolul în strângerea și mai puternică a legăturilor noastre pe viitor”, a încheiat Regele Charles al III-lea.

Președintele Klaus Iohannis a precizat, în alocuțiunea sa, că ne onorează faptul că prima vizită în străinătate de la încoronare are loc în țara noastră.

„Pentru România, acesta reprezintă un mesaj foarte important că legăturile cu țara noastră rămân la fel de strânse. Vă transmit în numele tuturor românilor aprecierea pentru celebrarea unor valori care țin de însăși identitatea noastră națională. (…) Localnicii povestesc cum datorită interesului Majestății Voastre frumusețea satelor și a tradițiilor lor a trecut granițele. Le-ați amintit cât de prețioase sunt tradițiile, meșteșugurile și că acestea nu își pierd valoarea în fața tehnologiei, ci dimpotrivă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a amintit că fundația caritabilă a regelui a deschis posibilitatea de a redescoperi satele românești și a contribuit la prezervarea acestora.

Klaus Iohannis a menționat și activitatea substanțială, valoroasă și constată a acestuia pentru protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, care s-a reflectat și în România.

„Anul 2023 este unul foarte important și pentru relația dintre România și Regatul unit. celebrăm 20 de ani de la partenariatul strategic bilateral (…) Dimensiunea militară și de securitate, un pilon esențial al parteneriatului strategic, este cu atât mai actuală în actualul context strategic”, a subliniat președintele.

Klaus Iohannis a evidențiat și „rolul special al comunității românești din Marea Britanie, care numără peste 1,2 mil de persoane”.

„Vă mulțumim că ați fost și sunteți în continuare un mare prieten al României”, i-a mai spus Klaus Iohannis regelui Charles al III-lea.

13 urși au fost prinși și relocați din orașul Brașov, în 3 ani

0

În decursul a trei ani, de când legislația s-a schimbat și atribuția de alungare sau relocare a urșilor din zonele locuite a fost preluată de municipalitate, 13 urși au fost capturați și relocați din orașul Brașov. Pentru capturare, se folosește o capcană care în prezent este amplasată în zona Răcădău.

„Până acum, am efectuat 61 de alungări folosind metode acustice, optice și alte metode. Am intervenit de șase ori pentru capturarea și relocarea urșilor, având în vedere că am avut și situații cu ursoaice având pui. În total, în decursul celor trei ani, au fost relocați 13 urși, majoritatea dintre aceștia în anul 2021. Anul acesta, am avut o singură relocare, dar având în vedere că continuă să fie sesizări în anumite zone, echipa de intervenție va monitoriza acele zone și, în cazul necesar, va captura și reloca urșii”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov pentru Radio România Brașov.

Decizia de a amplasa capcane a fost luată în urma recomandărilor specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” (INCDS). În ultima săptămână prezența urșilor a fost semnalată în diverse zone ale orașului Dârste, Noua, Calea București etc.

Specialiștii aduc la cunoștință publicului faptul că în cazul în care se întâlnește un urs, este important să se sune la numărul de urgență 112. Nu se recomandă apropierea de animal, realizarea de fotografii sau oferirea de hrană.

Ministrul Educației, despre examenele naționale: „E important ca profesorii să se întoarcă la clasă. Dacă nu se va întâmpla, va trebui să ne gândim la prelungiri”

0
INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat într-o conferință de presă că examenele naționale își vor păstra calendarul stabilit, în ciuda faptului că cadrele didactice se întorc în sălile de clasă începând de săptămâna viitoare. Ea a menționat că o reprogramare a probelor ar fi necesară doar în cazul în care profesorii nu se întorc la școală, dar aceasta nu este dorită.

Potrivit ministrului, calendarul examenelor naționale nu a suferit modificări. Perioada de încheiere a mediilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a a fost prelungită până pe 9 iunie, iar perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat a fost, de asemenea, prelungită până la aceeași dată. Aceasta ar permite desfășurarea examenului de Bacalaureat conform planului, pe data de 12 iunie.

Evaluarea națională va începe pe 19 iunie. Pentru a menține acest calendar, este foarte important să se asigure elevilor predictibilitate și cele mai bune condiții pentru desfășurarea examenelor, iar toți să se întoarcă în sălile de clasă începând de săptămâna viitoare. În caz contrar, dacă acest lucru nu se întâmplă, se va lua în considerare prelungirea perioadei de înscriere, încheiere a situațiilor școlare și reprogramare a probelor examenelor naționale.

Ligia Deca a subliniat că Ministerul Educației va continua dialogul privind legea salarizării și va susține grila salarială elaborată împreună cu federațiile sindicale, cu scopul de a obține respectul și salarizarea adecvată pentru profesori.

Ministrul Educației a menționat că în clasa a VIII-a sunt înregistrați 183.000 de elevi, iar în clasa a XII-a aproximativ 142.000 de elevi. Ea a subliniat importanța ca toți elevii să poată susține examenele finale de gimnaziu sau de liceu și a solicitat cadrelor didactice să ajute în finalizarea anului școlar în condiții bune.

Decizia finală privind menținerea calendarului actual al examenelor naționale va fi luată până pe 9 iunie. Ministrul a încurajat păstrarea calendarului actual sau, în cazul necesității, o reprogramare a probelor de competențe pentru Bacalaureat, deoarece acestea încep pe 12 iunie. Ea a subliniat că nu există o variantă în care examenele să fie anulate și că toți elevii vor avea oportunitatea de a susține examenul de final de gimnaziu sau examenele de final de liceu – Evaluarea națională sau Bacalaureatul.

Universitatea Transilvania din Brașov inclusă în Times Higher Education Impact Ranking – 2023. Ea ocupă locul 1.000+

0

Universitatea din București a devenit prima dintre cele 17 instituții de învățământ superior din România incluse în ediția curentă a clasamentului global Times Higher Education Impact Ranking. Acest clasament, publicat joi, evaluează universitățile în funcție de măsura în care își îndeplinesc obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și impactul lor asupra societății.

Dintre cele 17 universități românești, doar cinci reușesc să se claseze în Top 1000 al clasamentului, care cuprinde un total de 1.591 de universități din întreaga lume. Celelalte 12 universități apar în partea inferioară a clasamentului.

Astfel, o singură universitate se regăsește în intervalul 201-300, în timp ce trei universități se situează în intervalul 401-600, iar una în intervalul 801-1000.

Iată lista universităților românești incluse în Times Higher Education Impact Ranking – 2023, publicat la 1 iunie:

Universitatea din București – intervalul 201-300
Universitatea Babeș-Bolyai – intervalul 401-600
Academia de Studii Economice (ASE) București – intervalul 401-600
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – intervalul 401-600
Universitatea Al. I. Cuza din Iași – intervalul 801-1000
Universități precum Universitatea Dunărea de Jos din Galați, UMST George Emil Palade din Târgu Mureș, UMF Grigore T. Popa, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, USAMV Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara, se situează pe locurile 1000+ în clasament.

Comparativ cu anul precedent, Universitatea din București înregistrează o creștere semnificativă, în timp ce Universitatea Babeș-Bolyai și ASE București înregistrează o ușoară scădere.

Criteriile pe baza cărora universitățile sunt clasificate în topul Times Higher Education Impact Rankings se bazează pe cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Acest clasament evidențiază impactul universităților asupra societății, pe baza succesului acestora în atingerea obiectivelor precum „Sănătate și bunăstare”, „Egalitate de gen”, „Muncă decentă și creștere economică”, „Reducerea inegalităților” sau „Pace, justiție și instituții solide”, precum și „Parteneriate pentru obiective”. Criteriile pe baza cărora universitățile sunt clasificate în topul Times Higher Education Impact Rankings se bazează pe cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

În ceea ce privește categoria „Educație de calitate”, care măsoară contribuția universităților la învățare pe parcursul vieții, cercetarea pedagogică și angajamentul față de educația incluzivă, Universitatea din București ocupă locul 23 la nivel global în ediția din acest an, iar Universitatea Lucian Blaga din Sibiu se află, de asemenea, în primele 100 de poziții. Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca se situează în intervalul 101-200, în timp ce ASE București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se regăsesc în intervalul 201-300.

Concubină folosită ca sac de box de un bărbat abțiguit la Hoghiz

0

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz desfășoară investigații într-un dosar penal în legătură cu presupusa comitere a infracțiunii de „violență în familie”.

Potrivit informațiilor, în data de 1 iunie, în jurul orei 20:00, o femeie a alertat poliția cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către partenerul său de viață în timp ce se aflau la domiciliul lor comun.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la adresa indicată, unde a identificat bărbatul suspectat de agresiune.

Din investigațiile efectuate în acest caz, a rezultat că incidentul ar fi avut loc în urma unor conflicte conjugale și consumului de alcool, iar bărbatul ar fi agresat fizic partenera sa, provocându-i leziuni corporale și instaurând o stare de frică în rândul acesteia.

Galerie foto | Laureații Cupei “Nicolae Pescaru”

0

Laureații Cupei “Nicolae Pescaru”.
După două zile intense de competiţie, Cupa “Nicole Pescaru” şi-a desemnat câştigătorii.
Chiar dacă la fiecare categorie o singură echipă a ieşit campioană, toţi copiii au avut de câştigat, în primul rând medaliile de la prima ediţie a Cupei “Nicolae Pescaru”, dar mai mult, experienţa de a fi într-o competiţie care poartă numele celui mai mare stegar din toate timpurile.

Laureații Cupei Nicolae Pescaru, ediția 1.

Categoria 2013
1. ACS Steagul Roşu Braşov
2. Juniorul Braşov
3. Kids Tâmpa
4. FC Braşov
5. CSS Braşovia
6. ACS Prejmer

• Cel mai bun jucător: Cezar Buduroi – ACS Steagul Roşu Braşov
• Golgheter: Rareş Tăbălae – FC Braşov
• Cel mai bun portar: Matei Chiţu – Juniorul Braşov

Categoria 2014
1. Golden Kids
2. FC Braşov
3. CS Forex
4. CS Junior Braşov
5. CS Colţea
6. ACS Prejmer
• Cel mai bun jucător: David Negraru – Forex
• Golgheter: Albert Lazăr – FC Braşov
• Cel mai bun portar: Vladimir Bădălău – Golden Kids

Categoria 2015

1. FC Braşov
2. Kids Tâmpa
3. ACS Steagul Roşu Braşov
4. SR Braşov
5. Sepsi OSK
6. CS Junior Braşov
• Cel mai bun jucător: Denis Alexe – FC Braşov
• Golgheter: Matei Ţaga – FC Braşov
• Cel mai bun portar: Fabian Tamaş – Sepsi OSK

Categoria 2016
1. FC Braşov
2. Golden Kids
3. CS Colţea
4. ACS Prejmer
5. Kids Tâmpa
6. ACS Steagul Roşu
• Cel mai bun jucător: Vlad Breahnă – FC Braşov
• Golgheter: Partick Ungureanu – Golden Kids
• Cel mai bun portar: Vlad Ostafie Kids Tâmpa


Fundația HOSPICE Casa Speranței a fost premiată de Președintele României

0
Foto facebook Casa Speranței

„Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul, dăruirea și altruismul de care a dat dovadă în întreaga activitate desfășurată de peste 30 de ani în beneficiul copiilor din România și pentru eforturile constante depuse de-a lungul timpului pentru promovarea și apărarea drepturilor copiilor, contribuind la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a acestora, Președintele României conferă Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de „Comandor” Fundației HOSPICE Casa Speranței”.
Am primit de-a lungul timpului multe premii, multe recunoașteri, dar acesta este cea mai înaltă distincție pe care o putem primi în România și reflectă eforturile, profesionalismul, dedicarea, implicarea pe care HOSPICE, de 31 de ani, le-a investit pentru ca paliația să fie ce este astăzi: calea spre destine alinate.
Suntem recunoscători și ne luăm angajamentul ca alinare, prețuire pentru clipe de viață să oferim mult timp de acum încolo.,,spun reprezentanții fundației pe pagina proprie de Facebook
#d.istincție #DecretulRecunoașterii #speranță #paliație #îngrijirepaliativă #prețuimfiecareclipădeviață #ZiuaCopilului

Mâine sunt Moșii de vară. Ce e bine și ce este interzis să faci în această zi

0

În fiecare an, înainte de Rusalii, creștinii sărbătoresc Moșii de vară. O sărbătoare cu o însemnătate aparte pentru fiecare dintre noi, deoarece în această zi sunt amintiți cei dragi care au plecat dintre noi. Cu prilejul Moșilor de vară, în toate bisericile ortodoxe se vor oficia Sfinte Liturghii urmate de slujbe de pomenire a celor trecuţi la cele veşnice. De ziua Moșilor de Vară se împart cireșe, dar și căni sau oale pentru morți, pentru a avea din ce să bea apă

Sâmbăta, 3 Iunie, sunt Moşii de vara, sărbătoare dedicată pomenirii morţilor. Două dintre sâmbetele din cursul anului bisericesc sunt dedicate în chip special pomenirii generale a morţilor: Sâmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne (a Înfricoşatei Judecăţi) şi Sâmbăta dinaintea Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (Sâmbăta Rusaliilor), scrie crestinortodox.ro.

În Sâmbăta dinaintea Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (Sâmbăta Rusaliilor sau „Moşii de vară”), Biserica face pomenirea generală a morţilor, rugându-se pentru ei, prin rugăciunile şi cântările înscrise în slujba zilei din Penticostar, pentru ca şi ei să se bucure de darurile Sfântului Duh, a Cărui pogorâre este prăznuita în duminica următoare.
Creștinii respectă cu sfințenie ritualuri menite să aducă liniște și pace. În fiecare zonă a țării, oamenii merg la biserică cu pachete de mâncare și colivă sau oreez cu lapte, pentru a le împărți de sufletul celor dragi plecați dintre noi. Pomana se împarte oamenilor sărmani, dar se oferă și oamenilor din biserică, rudelor și vecinilor.

În ziua Moșilor, nu se spală și nu se muncește. Pe vremuri, se spunea că femeile nu trebuie să toarcă și nu trebuie să arunce lături. Superstițiile spuneau că dacă femeile torc, se întorc colacii împărțiți pentru pomenirea morților. Dacă se aruncau lături, se spunea că ajung în gura morților, care se răzbună. Oamenii nu trebuie nici să măture în această zi.
Se mai spune că din primul fel de mâncare pe care-l guști în această zi, trebuie să împarți, ca să nu se abată asupra ta pierderi. Dacă oamenii scot apă din fântâna de Sâmbăta Morților, trebuie să lase un bănuț pentru apa celor morți. Ce se împarte trebuie să fie nou și proaspăt. Se mai spunea că dacă în această zi plouă, anul va fi mănos. Și dacă arunci o crenguță de tei în ploaie, se oprește. Oamenii dau de pomană și ceapă sau usturoi verde, pentru că grădina lor să rodească.
Se spune că dacă arunci afară o crenguța de tei sfințit în timpul ploii, această va înceta. Mai mult, în trecut se credea că femeile care muncesc în această zi vor avea mâinile amorțite.
În această zi nu este bine să te cerți cu nimeni. Nu este bine să se facă curat în această zi. Să nu se folosească mătura, altfel se ridică praful în ochii răposaților. De asemenea, se spune că nu se aruncă gunoiul în Sâmbăta Morților, ca să nu ajungă în mâncarea morților.

Microbuze școlare electrice destinate transportului elevilor din Făgăraș

0

Primăria Făgăraș are în plan achiziționarea a 12 microbuze școlare electrice destinate transportului elevilor din localitate. Acestea vor fi cumpărate în perioada următoare, prin intermediul unui proiect depus pentru obținerea de fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a declarat că aceste microbuze vor fi utilizate în interiorul orașului pentru a transporta elevii de la școală la domiciliu și invers. Fondurile pentru achiziționare provin din surse europene, fiind eligibile și nerambursabile prin PNRR. În prezent, în Făgăraș există deja microbuze școlare, iar elevii au și posibilitatea de a se deplasa ușor cu transportul în comun.

Administrația locală urmează să depună proiectul pentru a obține finanțarea necesară. De asemenea, menționăm că până la sfârșitul acestui an vor ajunge în Făgăraș și 10 autobuze electrice destinate transportului în comun. Aceste autobuze fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Când vor fi încărcate cardurile destinate alimentelor și meselor calde ?

0

Cardurile destinate alimentelor și meselor calde vor fi încărcate cu o nouă tranșă în valoare de 250 de lei pe data de 15 iunie. Conform informațiilor provenite din cadrul Guvernului, peste 2,4 milioane de persoane beneficiază de acest ajutor guvernamental.

Potrivit datelor disponibile pentru a doua tranșă a programului „Sprijin pentru România”, acordată de Paște, cel puțin 2.406.112 carduri vor primi această sumă. În anul 2023, se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, la intervale de două luni, conform unui comunicat emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Județele cu cel mai mare număr de beneficiari ai cardurilor pentru alimente și mese calde sunt următoarele: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).

Categoriile sociale care beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde includ:

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor speciale, cu plăți efectuate de către casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
Persoanele, copiii și adulții, încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din 2023.
Familii monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din 2023.
Familii și persoane singure care beneficiază de ajutor social.
Persoanele fără adăpost conform reglementărilor legale în vigoare.
În anul precedent, beneficiarii eligibili au primit alte patru tranșe, într-o valoare totală de 1.000 de lei.

Sursa: StirilePROTV

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.