16.8 C
Braşov
Acasă Blog

Îl pierde Dinamo pe Dennis Politic? „Nu pot să intru în detalii“

0
Foto: ProSport. Dennis Poliric nu știe dacă va continua la Dinamo

Îl pierde Dinamo pe Dennis Politic?: „Nu pot să intru în detalii“
„Dubla” lui Dennis Politic a decis manșa tur a barajului pentru SuperLigă dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc. După meci, Politic a spus că se aștepta ca după primul gol adversarul să se deschidă și să mai apară ocazii și reușite. ”Mă bucur foarte mult pentru victorie, pentru echipă și mă bucur și pe plan personal, pentru că mi-au intrat două goluri în seara asta. Puteam să am mai multe, atât eu, cât și colegii mei. Cred că ne-am creat destul de multe ocazii. În prima repriză a fost un pic greu să-i desfacem, fiindcă au venit aici în primul rând cu gândul să nu ia gol. Dar știam că odată cu primul gol o să vină și mai multe ocazii și, așa cum a apărut, mai multe goluri”, a spus Politic la interviul acordat imediat după joc. Brașoveanul a comentat și faza celui de-al doilea gol marcat: „A fost o fază instinctivă, mi-a venit pe moment, dar driblingurile unu la unu sau pătrunderile încerc mereu să le exersez. Nu a fost ceva la întâmplare, este ceva pe care chiar mă concentrez. Am șutat la colțul scurt, fiindcă acolo am văzut spațiu, am dat și mă bucur că a intrat.” Mijlocașul așteaptă și ultimul meci pe care îl mai are de disputat cu Dinamo pentru a se decide asupra viitorului său. „Nu mă gândesc la asta acum. Mă bucur că am câștigat în seara asta. (n.r. – Cât crezi că vei mai rămâne la Dinamo?) Dacă voi mai fi aici, voi da totul și sezonul viitor. M-am uitat pe contract, dar nu pot să intru în detalii. Eu sunt aici, deocamdată, sunt fericit să fiu aici și încă job-ul nu e terminat, mai avem un meci. Sunt aici, mai am contract, sunt fericit și voi da tot ce pot. Deocamdată mă gândesc să joc aici, la Dinamo și când va fi momentul să vină o ofertă de la o echipă străinătate, bineînțeles că orice își dorește să joace în afară, la un nivel cât mai bun”, a spus jucătorul dinamovist.  Fotbalistul originar din Brașov a spus că-i va da tricoul său de joc, în care a înscris două goluri, drept cadou soției sale.

Cine este Dennis Politic

În vârstă de 24 de ani, Dennis Politic a început fotbalul la Codlea cu antrenorul Ionuț Necula. După câteva luni, Dennis a fost remarcat de antrenorul Laurian Păun și astfel jucătorul a ajuns la FC Brașov unde a jucat timp de patru ani. „Prin 2008 l-am văzut pe Denis, care juca la Codlea. Se vedea că are calități deosebite, astfel că l-am adus la FC Brașov unde am lucrat cu el până la începutul lui 2012 când am fost îndepărtat de la club”, spunea Laurian Păun.

Steven Gerrard de Brașov

În 2012, Dennis s-a mutat în Marea Britanie cu părinţii, care au renunţat la locurile de muncă din ţară pentru a fi alături de el. Mai întâi, Dennis a semnat cu Manchester United, apoi a ajuns la Bolton unde a și semnat primul său contract de jucător profesionist. „Când a ajuns în Anglia, Dennis a fost în teste şi la Liverpool şi Chelsea, dar cei de la Manchester United au fost cei mai insistenţi, iar părinţii jucătorului au decis că United este cea bună bună variantă. Ca stil de joc l-aş compara cu Steven Gerrard de la Liverpool”, spunea antrenorul care a lucrat cu Dennis la FC Brașov, Laurian Păun.

Astăzi sărbătorim Sfinții Împărați Constantin și Elena

0
Astăzi sărbătorim Sfinții Împărați Constantin și Elena
Astăzi sărbătorim Sfinții Împărați Constantin și Elena

Astăzi sărbătorim Sfinții Împărați Constantin și Elena. În această zi, e bine ca femeile să stropească prin gospodărie cu aghiasmă sau tămâie pentru a alunga duhurile necurate.

În 21 mai, atât biserica ortodoxă, cât şi cea romano-catolică îi sărbătoresc pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Sărbătoarea creştină de astăzi este marcată în calendar drept „Sfinţii mari împăraţi şi întocmai ca apostolii, Constantin şi Elena“. Sfântul Constantin a fost al 32-lea împărat al Imperiului Roman după August. Întreaga sa viaţă a fost o luptă pentru eliberarea Bisericii creştine de sub prigoana păgână. Cea mai însemnată realizare a împăratului Constantin a fost Edictul de la Milano (313), prin care creştinismul ajunge să fie recunoscut de stat. Însă va deveni religie de stat în timpul lui Teodosie cel Mare (379-395).
Creştinii de pretutindeni respectă numeroase tradiţii şi obiceiuri, în funcţie de zonele în care s-au născut. Cert este că astăzi nu se spală, nu se calcă şi nu se fac treburi în gospodărie. Toţi cei care au în familie morţi ce au purtat numele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena trebuie să dea de pomană.

„Cu acest semn vei birui“

Constantin cel Mare s-a născut în oraşul Naissus (Nis, Serbia) în jurul anului 274. A devenit suveran al întregului Imperiu Roman după învingerea lui Maxenţiu şi a lui Liciniu. În timpul domniei sale, împăratul Constantin a aflat că Maxenţiu, care împărăţea pe atunci la Roma, îi chinuieşte pe creştini şi le dărâmă bisericile. Deşi nu avea o oaste numeroasă, în anul 312 d.Hr., Constantin i-a declarat război conducătorului păgân. El s-a rugat lui Dumnezeu să-l ajute în luptă pentru a-i elibera pe creştini. În una din zile, lui Constantin i s-a arătat pe cer o cruce mare, strălucitoare şi înconjurată de stele, sub care scria „hoc signo vinces“ – „cu acest semn vei birui“. Şi-a dat seama că primise un semn de la Dumnezeu şi imediat a poruncit tuturor soldaţilor să zugrăvească semnul Sfintei Cruci pe steagurile de luptă, pe scuturi şi pe coifuri. L-a învins pe Maxenţiu, şi a fost primit cu bucurie la Roma, unde a fost încoronat împărat al Imperiului Roman de Apus. După ce a ajuns la cârma imperiului, împăratul Constantin a dat poruncă scrisă ca toţi credincioşii să fie lăsaţi să se manifeste liber. Acest act este cunoscut până astăzi sub numele de Edictul de la Milan (313) şi conturează pentru prima dată noţiunea de libertate religioasă în întreaga lume. După edictul din 313, împăratul scuteşte Biserica de impozite, îi acordă dreptul de a primi donaţii şi le dă episcopilor dreptul să judece pe cei ce nu doreau să fie judecaţi după legile statului. Va înlătura din legile penale pedepsele contrare spiritului creştinismului, precum: răstignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul roşu).

Sfânta Cruce, slăvită în Constantinopol

Sub semnul Sfintei Cruci, împăratul l-a învins şi pe Liciniu, unul dintre cei mai înverşunaţi tirani ai vremii, care domnea în partea de răsărit a imperiului. Împăratul Constantin a dus ultimul său război împotriva sciţilor pe care de asemenea i-a biruit cu semnul Crucii. După aceea, Constantin a mutat capitala imperiului în răsărit, în cetatea Vizanţia, zidită de un grec pe nume Vizas. În anul 324, Constantin şi maica sa Elena s-au stabilit în noua capitală pe care au numit-o după numele împăratului, Constantinopol. Ca semn de mulţumire lui Dumnezeu, Constantin a aşezat în mijlocul cetăţii un stâlp înalt având deasupra Sfânta Cruce, iar în curtea palatului a fost ridicată o biserică impunătoare în numele Mântuitorului Iisus Hristos. Împăratul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde, după lungi dezbateri, învăţătura lui Arie a fost condamnată şi s-a adoptat formula că Fiul lui Dumnezeu este de o fiinţă cu Tatăl şi deci, din veci cu El. La sinod au fost alcătuite şi primele 7 articole ale Simbolului de credinţă (Crezul), a fost fixată data Paştilor (prima duminică după luna plină, după echinocţiul de primăvară) şi s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericească. Domnia primului împărat creştin al Imperiului Roman a durat peste 30 de ani (306 – 337), fiind o mare binecuvântare pentru Biserică. Sfântul Constantin cel Mare a fost botezat pe patul de moarte de către episcopul Eusebiu de Nicomidia. A murit la 22 mai 337, în Duminica Rusaliilor, şi a fost înmormântat în Biserica Sfinţii Apostoli din Constantinopol, ctitorită de el.

Împărăteasa Elena a aflat crucea pe care a fost răstignit Hristos

Cu aceeaşi credinţă în Dumnezeu ca a fiului ei, Elena, mama lui Constantin, s-a dus la Ierusalim, în fruntea unei sfinte solii, pentru a căuta crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi pentru a descoperi locul în care Mântuitorul a fost îngropat. Şi nu a abandonat căutările până când, la 14 septembrie 326, nu a adus Sfânta Cruce în faţa credincioşilor din imperiu. Iar descoperirea locului în care Iisus a fost îngropat a fost cinstită prin ridicarea Bisericii Mormântul lui Iisus (în anul 330), chiar acolo unde existase cavoul familiei lui Iosif de Aritmathia. De asemenea, Sfânta Elena şi-a susţinut fiul în toate realizările sale, una dintre cele mai mari fiind ctitorirea unei noi capitale a imperiului: Constantinopolul (oraşul lui Constantin). Inaugurat în anul 330, pe locurile fostului Bizanţ (şi ale actualului oraş turc Istanbul), Constantinopolul devine capitala creştină a imperiului.

A consfinţit duminica liberă

După Edictul de la Milan, împăratul Constantin s-a ocupat de îmbunătăţirea vieţii creştinilor. A desfiinţat pedepsele necreştine ca răstignirea, a abolit dreptul tatălui de a-şi vinde sau omorî copiii, a favorizat eliberarea sclavilor, a stimulat ajutorarea văduvelor, săracilor şi bolnavilor, a aprobat înfiinţarea justiţiei şi instanţelor episcopale, a dat legi pentru administrarea Bisericii creştine, a generalizat ca zi de odihnă duminica, ziua Învierii lui Hristos. De asemenea, a iniţiat construirea de noi biserici în toate zonele imperiului său, sau repararea celor existente.

Obiceiuri și superstiții

În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se usucă şi că cine va împărţi cruciuliţe astăzi va ieşi învingător din orice încercare. De asemenea, în ziua celebrării acestor sfinţi, în calendarul popular apare o sărbătoare dedicată păsărilor de pădure, numită Constantin Graur sau Constantinul Puilor, deoarece păsările îşi învaţă puii să zboare. Pentru a preîntâmpina distrugerea holdelor şi a strugurilor de către păsările cerului, nu se lucrează în această zi, iar celor ce vor lucra li se vor arde bucatele pe câmp.
Este şi ziua în care păstorii hotărăsc cine va fi baci, unde se vor face stânele şi pe cine vor angaja să le păzească pe timpul păşunatului. Femeile înlătură azi cu aghiasmă şi tămâie duhurile necurate din gospodărie. Pentru apărarea de forţele malefice, ţăranii stăteau în jurul unui foc. Prin fumul de la acest foc erau trecute şi oile, „ca să fie ferite de rele”, pe timpul cât vor sta la stână. De asemeni, se făcea mare hărmălaie pentru ca vrăjitoarele ce încercau să fure sporul laptelui să fie izgonite.

Mai multe zboruri Wizz Air de pe Aeroportul Brașov spre Dortmund și Londra

0
Mai multe zboruri Wizz Air de pe Aeroportul Brașov spre Dortmund și Londra
Foto: Alex Tudor

Compania Wizz Air va avea mai multe curse de pe Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav spre Dortmund și Londra, potrivit BoardingPass.

În perioada 13 iulie – 14 septembrie 2024, frecvența de operare a rutei Dortmund (DTM) – Braşov – Dortmund va fi de patru zboruri pe săptămână, faţă de două câte sunt în momentul de faţă. Cele două zboruri suplimentare vor fi operate în zilele de marți și sâmbătă, completând programul actual care include curse aeriene în zilele de joi şi duminică.

De asemenea, de la finele lunii octombrie 2024, Wizz Air va creşte frecvența rutei Londra (LTN) – Braşov – Londra, de la trei la patru zboruri săptămânale. Acestea vor fi efectuate în fiecare zi de marți, joi, sâmbătă și duminică.

Biletele pentru aceste zboruri au fost puse în vânzare pe site-ul companiei.

Concertele Candlelight, la Brașov: Omagiu pentru Coldplay și cele mai bune piese ale lui Hans Zimmer, cu mii de lumânări

0
Concertele Candlelight, la Brașov: Omagiu pentru Coldplay și cele mai bune piese ale lui Hans Zimmer cu mii de lumânări

Fever, platforma de descoperire a spectacolelor live, aduce Concertele Candlelight la Brașov, începând cu spectacolele în semn de omagiu pentru Coldplay și cu cele mai bune piese ale lui Hans Zimmer la Hotelul Kronwell Brașov, pe 23 iunie.

Acest format inovator, creat de Fever, iluminează locurile excepționale cu mii de lumânări. Concertele sunt susținute de muzicieni locali și oferă o varietate de programe.

Lansate în 2019, concertele Candlelight au fost susținute în tot felul de locații idilice de diferite dimensiuni, de la acoperișuri moderne cu priveliști minunate la catedrale, palate, biblioteci și grădini emblematice. Printre exemple se numără Atomium (Bruxelles), Tour Eiffel (Paris), Burj Al Arab Jumeirah (Dubai), Victoria Hall (Geneva), Central Hall Westminster (Londra), Palau de la Musica Catalana (Barcelona), Niagara Falls (Ontario), S.EA. Aquarium (Singapore), și multe altele în peste 150 de orașe din America, Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

Brașov
Candlelight: Tribut pentru Coldplay

Locul de desfășurare: Hotel Kronwell Brașov

Data și ora: 23/06/2024 la ora 17.30

Durata: 65 de minute

Muzicieni: Vor fi anunțati în curând

Valoare: 1 Bilet – de la 180 RON

Candlelight: Omagiu lui Hans Zimmer

Locul de desfășurare: Hotel Kronwell Brașov

Data și ora: 23/06/2024 la ora 20:00

Durata: 65 de minute

Muzicieni: Cvartet de coarde – Novart

Valoare: 1 Bilet – de la 180 RON

Polițiștii locali brașoveni au confiscat săptămâna trecută peste 30 kg de produse agroalimentare și 118 produse de curățenie și igienă comercializate ilegal

0
Polițiștii locali brașoveni au confiscat săptămâna trecută peste 30 kg de produse agroalimentare și 118 produse de curățenie și igienă comercializate ilegal

În perioada 13-19 mai 2024, lucrătorii structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov au aplicat, potrivit competențelor, 294 de sancțiuni în valoare totală de 90.130 lei. Totodată, polițiștii locali au primit și soluționat 247 de sesizări telefonice, cetățenii reclamând, în mare parte, încălcări ale prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, faptele constatate de încălcare a prevederilor legale referitoare la oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe domeniul public al Municipiului Brașov, organizarea și funcționarea sistemului de parcare din municipiu, normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, desfășurarea activităților comerciale din piețe, târguri, piețe volante ori alte locuri publice, a comerțului stradal ori a comerțului ambulant etc. și au legitimat 980 persoane.

Pentru comercializarea de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni în valoare totală de 3.000 lei, confiscând peste 30 kg de produse agroalimentare și 118 produse de curățenie și igienă comercializate ilegal.

În perioada analizată, aproape 60% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au dispus ridicarea a 51 vehicule staționate/oprite/parcate neregulamentar pe domeniul public al Municipiului Brașov. Alți 13 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior operațiunii de ridicare a acestora, au fost sancționați cu amendă și puncte penalizare.

FOTO: Zărneșteanul Ayan Nikolas Chirca, campion la Cupa Crâng- RGS de Freestyle Kickboxing

0
Ayan Nikolas Chirca a câștigat Cupa Crâng la categoria Freestyle K1

FOTO: Zărneșteanul Ayan Nikolas Chirca, campion la Cupa Crâng- RGS de Freestyle Kickboxing

Zărneșteanul Ayan Nikolas Chirca, campion la Cupa Crâng- RGS de Freestyle Kickboxing. Competiția organizată de Federația Română de Freestyle Kickboxing a avut loc duminică, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi“ din Buzău. Ayan Nikolas Chirca a câștigat trofeul la categoria Freestyle K1, 7-8 ani, băieți, – 25 de kilograme. Ayan Nikolas, elevul maestrului Dan Babu, s-a impus prin KO în semifinală, iar în finală a câștigat la puncte.

Se pregătește pentru Grand Prix Judgement Day 2024 de la Brașov

Ayan este calificat Campionatul Mondial, competiție care va avea loc în Italia în luna octombrie. În această perioadă, Ayan se pregătește pentru Grand Prix Judgement Day 2024, competiție care va avea loc la Brașov pe 22 iunie. Ayan Chirca a început să practice kickboxingul la vârsta de doar 4 ani la un club din Germania. De 3 ani, Ayan se pregătește la Brașov, la Academia MMA – Dan Babu, cu maestrul Dan Babu. A fost dus la kickboxing de către mama sa, Nicoleta, iar până acum are în palmares peste 20 de trofee câștigate la compețițiile de profil.

 

Începe programul „Litoralul pentru toţi”: vacanțe accesibile pe malul mării

0
Începe programul
Începe programul "Litoralul pentru toţi": vacanțe accesibile pe malul mării.

Începe programul „Litoralul pentru toţi”: vacanțe accesibile pe malul mării. Mult așteptatul program „Litoralul pentru toţi” va debuta la sfârşitul acestei luni, oferind turiștilor posibilitatea de a se bucura de vacanțe la mare la prețuri accesibile, cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.  Acest program, aplicat în ultimii ani, are scopul de a facilita accesul tuturor categoriilor de români la sejururi pe litoralul Mării Negre, indiferent de buget.

Programul oferă reduceri semnificative la cazare în hoteluri de diverse categorii, de la două la cinci stele, în stațiunile de pe litoralul românesc.

Prețurile pachetelor turistice sunt considerabil mai mici decât în sezonul de vârf, făcând astfel posibilă petrecerea unei vacanțe relaxante la malul mării pentru un număr cât mai mare de turiști.

Preţurile pentru o noapte de cazare vor porni de la 35 lei de persoană, fără mic dejun, la un hotel de două stele din Eforie Nord

La polul opus este staţiunea Mamaia, unde o noapte va costa 100 lei de persoană la un hotel de trei stele.

Pentru cei care preferă pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la preţuri ce pornesc de la 200 lei pe noapte de persoană, în cameră dublă, la trei stele, în Jupiter.

Brașoveanul Dennis Politic, eroul lui Dinamo în barajul cu Csikszereda Miercurea Ciuc

0
Dennis Politic a decis barajul dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc

Brașoveanul Dennis Politic, eroul lui Dinamo în barajul cu Csikszereda Miercurea Ciuc
Brașoveanul Dennis Politic a reușit o dublă pentru Dinamo în meciul cu Csikszereda Miercurea Ciuc,  din prima manșă  barajului de menținere în SuperLiga, scor 2-0 (0-0). Politic a marcat golurile victoriei lui Dinamo în partea secundă în minutele 46 și 73.

Robert Ilyes, uluit de jocul lui Dennis Politic 

La meciul disputat pe Arena Națională au asistat 31.123 de spectatori.”Jocul lui Dennis Politic a fost excepțional. El a făcut diferența”, a spus Robert Ilyes, antrenorul ciucanilor. Returul dintre  Csikszereda Miercurea Ciuc și Dinamo se va juca luni, 27 mai.

Olimpic Zărnești  e gata de barajul cu SCM Rm. Vâlcea. Mihai Stere : „Ne dăm examenul de maturitate“

0

Olimpic Zărnești  e gata de barajul cu SCM Rm. Vâlcea. Mihai Stere : „Ne dăm examenul de maturitate“

Olimpic Zărnești s-a calificat de pe locul 2 la barajul de promovare din Liga 3 în Liga 2. Calificată în premieră în semifinala barajului pentru Liga 2, Olimpic Zărnești se va duela în dublă manșă cu SCM Râmnicu Vâlcea, câștigătoarea Seriei a 6-a. Primul meci e la Zărnești, miercuri, de la ora 18.00.

Mihai Stere, despre semifinala barajului cu SCM Rm. Vâlcea

Antrenorul Mihai Stere, cel care a promovat echipa zărneșteană din Liga a 4-a, spune că Vâlcea este o echipă cu un lot de jucători bun și bine organizată, în special la nivel administrativ. „I-am studiat pe cei la Vâlcea, au un lot de jucători destul de bun. Este o echipă bine organizată, în special la nivel administrativ. Jucăm primul meci acasă și sper să reușim să ne apropiem victoria“, a spus Mihai Stere. Nimeni nu anticipa parcursul de excepție al echipei zărneștene din acest sezon, mai ales că în campionatul trecut echipa s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă. „Sincer, nici eu nu credeam la începutul sezonului că vom ajunge aici. Seria rezultatelor bune din sezonul regulat ne-au dat multă încredere și iată că am ajuns aici. Jucătorii sunt pregătiți mental pentru această semifinală. Este o performanță pentru Zărnești ce am realizat în acest sezon, dar acum vrem mai mult, iar în această semifinală ne dăm examenul de maturitate“, a spus Mihai Stere, antrenorul echipei.

Cele zece meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Baraj 1:
CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)

Baraj 2:
FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)

Baraj 3:
SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)

Baraj 4:
Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)

Baraj 5:
Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)

Baraj 6:
Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)

Baraj 7:
SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)

Baraj 8:
ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)

Baraj 9:
CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)

Baraj 10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10).

Armata română caută 5.000 de rezerviști voluntari. Care sunt beneficiile

0
Armata română caută 5.000 de rezerviști voluntari
Armata română caută 5.000 de rezerviști voluntari

Armata română caută 5.000 de rezerviști voluntari. Care sunt  beneficiile.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari

Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare de pe întregul teritoriu național.Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, şi a Ordinului ministrului Apărării Naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Cetățenii interesați se pot informa la centrele militare despre etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală.  Precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii, precum şi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar.

Candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare

Detalii suplimentare pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector.

  Actele necesare pentru cererea de înscriere

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

actul de identitate, în original şi în copie

certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depuneriiacte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie

permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specificelivretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist

Noile beneficii pentru rezerviștii militari

În urmă cu trei ani, a fost adoptă Legea nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari.

Prin actul legislativ au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut

creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de gradeliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului

eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătatecrearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.