4.3 C
Braşov
Acasă Blog

Veste teribilă pentru Rebeca Necula. Brașoveanca fost operată la gleznă și va lipsi trei luni!

0

Veste teribilă pentru Rebeca Necula. Brașoveanca fost operată la gleznă și va lipsi trei luni!

Coordonatorul de joc al echipei feminine de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, brașoveanca Rebeca Necula (20 de ani) a suferit luni o intervenție chirurgicală la glezna piciorului stâng și va lipsi de pe teren circa trei luni!

Mesaj de pe patul de spital

Accidentată la ultimul joc oficial, cel cu Dunărea Brăila, Rebeca Necula a fost operată la unul din ligamentele de la glezna piciorului stâng. ” Din păcate, trăiesc în acest moment o accidentare majoră, prima din toată cariera mea și sper să fie ultima. Dacă analizez evoluția mea până în prezent sunt mulțumită, dar pot să spun că sunt conștientă și înțeleg că sunt expusă și la asemenea riscuri. Cu susținerea pe care am avut-o pe toată perioada acestui an, atât din partea conducerii cât și a colegelor, cu iubirea pe care mi-au arătat-o suporterii noștri minunați cărora le transmit că sunt bine, sunt sigură că timpul petrecut departe de teren mă va ajuta să îmi pun ordine în gânduri, pentru a reveni mai concentrată, mai determinată și mai puternică.
Deși echipa este într-o situație ingrată, majoritatea dintre noi fiind departe de teren, sunt alături de puținele colege apte urându-le succes, inspirație și sănătate, pentru a depăși această perioadă extrem de dificilă. Mulțumesc tuturor celor din conducere care au fost și sunt lângă mine în acest timp. De asemenea, mulțumesc echipei medicale condusă de doctorul Raul Colța, cât și personalului pentru îngrijire și profesionalism” a declarat Rebeca Necula pentru siteul oficial al clubului. Transferată în vară la SCM Rm. Vâlcea, Rebeca Necula a avut o ascensiune fulminantă în acest sezon, iar luna trecută a debutat și la echipa națională de senioare, în jocurile din preliminariile Euro 2024.

A început handbalul la Brașov

Rebeca Necula a început handbalul la CSŞ Dinamo Braşov cu antrenoarea Mariana Peța, apoi trecut la Transilvania Braşov și Corona Braşov. În toamna lui 2019, braşoveanca a plecat la Universitatea Cluj unde a debutat în Liga Națională. În vara lui 2021, Rebeca a ajuns la CSM Slatina, iar din vara acestui an este jucătoarea echipei SCM Râmnicu Vâlcea.

Brigada lui Marian Barbu, delegată în grupele UEFA Conference League la meciul Ballkani – Viktoria Plzen

0
Brașoveanul Marian Barbu va arbitra la Tirana

Brigada lui Marian Barbu, delegată în grupele UEFA Conference League la meciul Ballkani – Viktoria Plzen
Brașoveanul Marian Barbu (35 de ani) a primit o nouă delegare în competițiile continentale. Marian Barbu va arbitra partida FC Ballkani (Kosovo) – FC Viktoria Plzen (Cehia) din Conference League. Barbu va fi ajutat la linii de Mihai Marica și Imre Laszlo Bucsi, rezervă fiind Sebastian Colțescu. În camera VAR vor fi prezenți Ovidiu Hațegan și Radu Petrescu. Partida va avea loc joi, 30 noiembrie, de la ora 19:45, la Tirana, pe Air Albania Stadium, și contează pentru grupa C din UEFA Conference League.

FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov

0
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov

În Brașov se respectă legea și se curăță tortuarele. Primăria Brașov a anunțat marți că toate stațiile de autobuz și deschiderile pentru trecerile de pietoni sunt curățate. Echipele firmei de salubrizare au trecut la curățarea trotuarelor, în zonele clădirilor publice, și a aleilor parcurilor.

Primăria Brașov amintește că potrivit legii, obligația curățării trotuarelor revine proprietarilor imobilelor adiacente acestora. Cetățenii care observă nerespectarea acestei obligații pot sesiza Poliția Locală Brașov – https://politialocalabrasov.ro/contact/.

De asemenea, dacă există situații în care mai este necesară Intervenția mașinilor de deszăpezire, cetățenii pot solicita acest lucru la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov, email: salubrizare@brasovcity.ro.
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov
FOTO: În Brașov se respectă legea și se curăță trotuarele, anunță Primăria Brașov

Trei polițiști au salvat din foc o familie din Predeal

0
Trei polițiști au salvat din foc o familie din Predeal
Trei polițiști au salvat din foc o familie din Predeal

Trei polițiști au salvat din foc o familie din Predeal. În 27 noiembrie,   Poliția Stațiunii Predeal a primit un apel la numărul de urgență 112.  Izbucnise un incendiu  într-o locuință din oraș.  Polițiștii s-au mobilizat într-o intervenție rapidă și eficientă.

La sosirea la locul cuprins de flăcări, polițiștii au constatat că locuința era deja cuprinsă de flăcări. Au evacuat  rapid persoanele aflate în pericol, doi adulți, o persoană în vârstă și un copilaș de aproape un an . Și s-au asigurat că aceștia sunt într-o zonă lipsită de pericol. Polițiștii s-au asigurat că în interiorul clădirii cuprinse de flăcări nu se mai află nicio persoană. Nu au lăsat în urmă nici pe cei doi căței ai familiei. Imagini de la intervenție au fost filmate de camerele de corp ale polițiștilor.

„Echipa de polițiști a gestionat eficient situația și a colaborat cu serviciile de urgență pentru a minimiza riscurile, astfel că s-a reușit controlul și stingerea incendiul înainte de a se răspândi la alte locuințe. Intervenția promtă a celor trei tineri polițiști a demonstrat devotamentul lor față de siguranța cetățenilor, Poliția Brașov reafirmându-și angajamentul de a-și proteja și servi comunitatea”, consemnează un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov.

Badminton. România U15, cu doi brașoveni în lot, s-a clasat pe locul doi la „Nation to Nation“

0
România U15 s-a clasat pe locul doi la turneul de badminton „Nation to Nation“

Badminton. România U15, cu doi brașoveni în lot, s-a clasat pe locul doi la „Nation to Nation“

În perioada 24-26 noiembrie, la Pecs, în Ungaria, a avut loc tradiționalul turneu de badminton „Nation to Nation“. La aceasta competiție pe echipe, destinată categoriei U15, au participat 12 formații dintre care 9 echipe naționale: Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia, Polonia, Cehia, Bulgaria, Slovacia și România. Echipa României condusă de Dorel Badiu (Galați) și Dan Stegaru ( Kids Tâmpa Brașov) a ocupat locul al doilea după 4 victorii (5-4 cu Slovenia, 5-4 cu Bulgaria, 5-4 cu Serbia, 6-3 cu Cehia) și o înfrângere (3-6 cu Polonia). Lotul echipei nationale U15 a României: Irina Gherasim (CSU Galați), Sara Bordeianu (Siderurgistul Galați), Andreea Costache (CSO Voluntari), Alexia Miron (Interfast Bacau), Maxim Iacob (Kids Tampa Brașov), Claudiu Raileanu (CS Botosani), Victor Vizi (Kids Tampa Brasov), Ionuț Nistor (Siderurgistul Galati).

Între 26 noiembrie și 6 decembrie, în București, Ploiești, Sinaia și Brașov, eXplore Jazz & Classic

0
Între 26 noiembrie și 6 decembrie, în București, Ploiești, Sinaia și Brașov, eXplore Jazz & Classic

Între 26 noiembrie și 6 decembrie, în București, Ploiești, Sinaia și Brașov, eXplore Jazz & Classic. jmEvents, organizatorul unor evenimente de prestigiu precum Festivalul Internațional EUROPAfest, Bucharest International Jazz Competition organizează eXplore Jazz & Classic, o serie de evenimente cu artiști de top din Italia, Polonia, Franța și România.

eXplore Jazz & Classic

Turneul se desfășoară între 26 noiembrie și 6 decembrie în București, Ploiești, Sinaia și Brașov. Agenda evenimentului este bogată, incluzând concerte destinate publicului larg, jam sessions și workshopuri pentru muzicieni. Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile, dar există și câteva concerte la care accesul se face doar pe bază de invitații.

eXplore Jazz & Classic prezintă doi dintre cei mai premiați artiști europeni de jazz ai ultimului an, laureați la DC Jazz Prix 2023 Washington DC, Swiss International Music Competition Lugano 2022, The Rising Stars Grand Prix Berlin 2022, Dexter Jazz Contest 2023 Bari, EUROPAfest – Luca Aletta/Italia și Lukasz Ciesiolkiewicz/Polonia.

Luca Aletta

Luca Aletta vine din Sicilia, fiind unul dintre cei mai talentați pianiști de jazz ai generației sale. Cu 22 de înregistrări discografice acesta a adunat recenzii în reviste celebre: All About Jazz, Jazz Corner, Stereo, Jazz Convention. Cu o activitate concertistică bogată, Luca a participat la festivaluri și concursuri de jazz din Italia, SUA, Germania, Elveția, România, Bulgaria și Serbia.

Lukasz Ciesiolkiewicz

Lukasz Ciesiolkiewicz este un vibrafonist de jazz cu o prezență însemnată la importante festivaluri de jazz: Varșovia Summer Jazz Days, Vertigo Jazz Festival, EUROPAfest și lista poate continua. A împărțit scena cu artiști renumiți precum Ron Carter, Richard Galliano, Eric Marienthal, Bob Malach și Bob Mintzer.

Programul include piese cunoscute din repertoriul internațional de jazz: Duke Ellington, Miles Davis, Thelonious Monk, Chick Corea, Antonio Carlos Jobim, Charlie Parker s.a.

Următoarele concerte sunt anunțate pentru Sinaia pe 2 decembrie | 18:00, la Sala King’s Valley – Hotel Mara Sinaia, 3 decembrie | 16:00 la Castelul Peleș și Brașov pe 4 decembrie | 17:00 la Biserica Lutherană.

”Cu eXplore Jazz & Classic ne-am dorit să ieșim din sălile de concert și să aducem aceste genuri muzicale în cotidianul românilor. Am ales locații variate precum castel, biserică, muzeu, hotel, oferind astfel accesibilitate publicului pasionat de muzică, dar și celui doritor să descopere genuri precum jazz-ul și muzica clasică. De asemenea, intrarea la concerte este liberă tocmai pentru a încuraja participarea unui public divers. Prin acest eveniment, jmEvents reconfirmă angajamentul său de a aduce muzică de calitate în comunitățile din țară”, a spus Luigi Gageos, Directorul festivalului.

Noua lege a pensiilor: promisiuni deșarte pentru cei mulți, păstrarea privilegiilor specialilor și niciun fel de grijă pentru sustenabilitate

0
Noua lege a pensiilor: promisiuni deșarte pentru cei mulți, păstrarea privilegiilor specialilor și niciun fel de grijă pentru sustenabilitate

Irineu Darău, senator USR

PSD și PNL au adoptat rapid și fără o dezbatere adecvată noua lege a pensiilor, un act normativ cu impact major asupra vieții a milioane de români pentru următoarele decenii. Cu toate acestea, procesul a fost marcat de lipsa fundamentării, evitarea răspunsurilor la întrebări pertinente și o sfidare din partea majorității la adresa opoziției.

Recalcularea pensiilor este un aspect crucial, dar rămân întrebări fără răspuns: cât va dura acest proces și care sunt consecințele dacă termenele stabilite nu sunt respectate în 6 luni, așa cum prevede legea? Ce impact bugetar va avea?

PSD și PNL au propus o așa-zisă reformă a pensiilor speciale care se va implementa pe parcursul a patruzeci de ani. Suntem în 2023. Peste 40 de ani, cel mai tânăr coleg parlamentar de astăzi va împlini vârsta de pensionare. Poate este un membru PSD care a votat ca, până iese el la pensie, să existe cetățeni speciali și privilegii. Vă puteți imagina?

USR susține creșterea veniturilor pensionarilor pe baze sustenabile

Considerăm că majorarea pensiilor este o măsură morală și justă, o minimă dovadă de respect pentru pensionarii României. Susținem însă un mod corect și sustenabil de a face această creștere pentru a obține rezultate benefice pentru pensionari și pentru economie în ansamblu. Am propus 32 de amendamente, având la bază trei principii fundamentale. Unul vizează previzibilitatea și sustenabilitatea, cu sancțiuni pentru nerespectarea termenelor. Altul propune o creștere a contribuției la Pilonul 2, oferind românilor șansa de a-și asigura pensii decente. Altul vizează eliminarea pensiilor speciale sau, în caz contrar, plafonarea acestora. Toate au fost respinse.

PSD și PNL promit creșteri ale pensiilor, dar nu dezvăluie consecințele negative precum inflația și devalorizarea banilor, care amenință bunăstarea pensionarilor pe termen lung

Cu o gaură imensă în buget, refuzul de a tăia pensiile speciale și cheltuielile inutile duc la o perspectivă sumbră: creșteri inevitabile de taxe și impozite, tăieri masive de la investiții și împrumuturi tot mai mari, care vor afecta atât viitorul nostru, dar și pe cel al copiilor noștri.

Pensia este un drept, nu o favoare pe care PNL sau PSD le-o oferă celor care au muncit cinstit o viață. Nu vin nici Ciucă, nici Ciolacu cu bani de acasă pentru creșterea pensiilor. Ei trebuie să facă ordine în finanțele țării, să taie cheltuielile exagerate de la stat, sinecurile și pensiile speciale.

Pensiile speciale înseamnă un minus de 13,5 miliarde de lei din bugetul de stat în 2023

În 2024 vor costa și mai mult, mai ales dacă vor intra în plată și pensiile speciale pentru foștii primari și șefi de Consilii Județene. Doar aici ar fi mai mult de o treime din banii necesari pentru creșterea pensiilor contributive.

Dezbaterile din comisiile Camerei Deputaților au confirmat faptul că PSD și PNL au mințit când au susținut că au calculat impactul bugetar al noii legi a pensiilor și că vor exista bani pentru majorările promise pensionarilor.

Înainte de votul final în Parlament, reprezentanții Ministerului Muncii au admis că nu este calculat încă impactul financiar al noii legi a pensiilor și că reprezentanții Băncii Mondiale și Ministerului Finanțelor lucrează încă la cifre.

Mai mult, legea prevede creșterea automată a taxelor pe salarii în cazul depășirii cheltuielilor cu pensiile publice. Este vorba de art. 84 alin. 11 din noua lege care prevede că, în situația constatării depășirii cheltuielilor cu pensiile publice, „autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru revenirea la referința stabilită, exprimată ca procent în PIB, inclusiv de creștere a contribuțiilor de asigurări sociale de stat”. USR a propus eliminarea prevederii dar, la fel ca toate celelalte amendamente USR, și acesta a fost respins.

Reforma promisă se dovedește a fi o iluzie, cu promisiuni nerealiste și contradicții evidente

Precum în 2019 cu promisiunile din legea Olguței Vasilescu, încălcate ani la rând, acum PSD, cot la cot cu PNL, a făcut din nou promisiuni pe care și le vor încălca. Creșterile procentuale promise în 2019 au fost acordate cu ani întârziere, abia după ce inflația galopantă devorase puterea de cumpărare. Acest joc electoral cu așteptările și cu pensiile oamenilor este unul imoral. Iar în 2023 se aplică fix aceeași rețetă bazată pe minciună.

În Occident, autoritățile responsabile discută frecvent despre program flexibil, săptămână de muncă de patru zile, normă de muncă redusă, venit minim universal. Acestea sunt preocupările momentului, menite să facă trecerea către viitor. Guvernul României, prin contrast, face planuri pentru păstrarea pensiilor speciale în următorii 40 de ani. Este momentul să privim către un sistem mai modern, responsabil și orientat către viitor, astfel încât pensiile să devină un drept autentic, nu o favoare politică.

*Articol al USR Brașov (P)

„Siguranța îți aparține!”: Studentele de la Universitatea Transilvania din Brașov, informate despre violența domestică

0

În fiecare an, pe 25 noiembrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, care se poate manifesta sub diverse forme (verbală, psihologică, fizică, economică, spirituală, cibernetică) și nu este o chestiune privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viață.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, prin Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității continuă activitățile în domeniul prevenirii infracțiunilor de violență domestică și a violenței de gen, prin derularea unor sesiuni informative cu grupul-țintă (femei, persoane vârstnice, cu dizabilități, copii, etc ), dar și de popularizare a măsurilor imediate ce pot fi luate de polițistul ajuns la intervenția unui caz de violență domestică.

Astfel, în data de 27 noiembrie 2023, a avut loc o activitate în cadrul Universității Transilvania, ocazie cu care studentele prezente la eveniment au fost informate despre: violența domestică și violența de gen, factori care determină apariția comportamentului de violență intrafamilială, modalităţi de combatere a agresiunii survenite în mediul familial, modalitatea de emitere a ordinului de protecție provizoriu, precum și măsurile care pot fi luate de instanța de judecată în sprijinul victimei.

În cadrul întâlnirii, studentele au fost informate și despre Aplicația Bright Sky România, care oferă asistență și informații utile în cazuri de violență domestică. Aceasta este destinată atât specialiștilor, cât și persoanelor care sunt în căutare de informații referitoare la violența domestică, siguranța în mediul on-line, hărțuirea.

Cele mai accesate funcții ale Aplicației sunt:

• căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție).
• căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență;
• ghidul de siguranță online;
• completarea chestionarului de evaluare a riscului;
Totodată, aceasta dispune de o funcție – jurnal care are rolul de a ajuta potențialele victime în strângerea dovezilor (poze, mesaje necesare documentării abuzului).

Dacă te confrunți cu situația de a fi victima violenței în familie, Poliția Brașov recomandă:

• Atunci când izbucnește un episod cu violențe fizice, sună imediat la 112, iar dacă nu poți să ajungi la telefon, strigă tare ca să te audă vecinii și cere ajutor;
• Poliția poate interveni în conflict și poate emite un ordin de protecție provizoriu până la 5 zile și îi poate impune agresorului mai multe obligații sau interdicții;
• Polițiștii îl pot evacua pe agresor imediat din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
• Depune o plângere la cea mai apropiată secție poliție pentru abuzul suferit. De preferat pe mail-ul instituției sau la un nr de fax;
• Dacă partenerul agresor promite că se va opri din abuz, victima trebuie să fie foarte precaută! Când se confruntă cu consecințele, agresorii pledează adesea pentru o altă șansă, cer iertare, și promit să se schimbe. Dar de cele mai multe ori, agresorii se întorc rapid la comportamentul lor abuziv odată ce au fost iertați și nu mai sunt îngrijorați de faptul că victima va pleca.
• Nu retrage plângerea penală depusă (acest lucru duce la încetarea oricăror demersuri și înlăturarea răspunderii penale a agresorului) și cere sprijin/îndrumare specialiștilor (psihologi, avocați, etc).
• Solicită instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție care poate impune măsuri de protecție a victimelor pe o perioadă de 6 luni. Acțiunea este gratuită, scutită de taxă de timbru!

Dacă ești în situația de a fi martorul unei agresiuni în familie, Poliția Brașov recomandă să ai în vedere următoarele:

 Alege-ți cu mare atenție reacția față de agresor!
 Nu riposta cu violență în cazul în care asiști la un act de agresiune în familie și doriți să luați apărarea victimei.
 Dacă ai auzit țipete, certuri, sau chiar ai surprins episoade de agresiune fizică/psihică, sfătuiește victima să solicite ajutor instituțiilor responsabile și sună la 112 pentru a anunța cele întâmplate.
 Informează victima sau reamintește-i de posibilitatea de a cere emiterea unui ordin de protecție provizoriu (poliția îl poate emite pe loc pe o durată de 5 zile) sau a unui ordin de protecție (instanța îl poate emite pe o durată de până la 6 luni).

DJ 102I Valea Doftanei – Brădet: Suprafaţa necesară a fi scoasă din fondul forestier este mai mare decât cea prevăzută iniţial

0
DJ 102I Valea Doftanei – Brădet: Suprafaţa necesară a fi scoasă din fondul forestier este mai mare decât cea prevăzută iniţial

Continuă şedinţele de lucru privind desfăşurarea proiectului „Reabilitare şi modernizare DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov”, pe care Compania Națională de Investiții „CNI” SA îl implementează în parteneriat cu administraţiile judeţene din Prahova şi Braşov.

La o săptămână de la şedinţa desfăşurată la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, luni, 27 noiembrie, Consiliul Judeţean Braşov a găzduit o întrunire axată pe problematica scoaterii din fondul forestier a suprafeţelor necesare construcţiei drumului şi pe actualizarea avizelor de mediu, conform culoarului de expropriere stabilit la faza P.A.C. (proiect autorizare construcţie).

Gazdele întâlnirii au fost Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi administratorul public Daniel Gligoraş, cel care coordonează la nivel judeţean implementarea acestui obiectiv major de infrastructură rutieră.

Au fost prezenţi oficiali din partea CNI, a Consiliului Judeţean Prahova, a primăriilor Săcele şi Valea Doftanei, reprezentanţi ai antreprenorului şi ai proiectantului, alături de specialişti din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul avizării din cele două judeţe, respectiv Garda Forestieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Silvică, regii publice locale de păduri şi ocoale silvice afectate de acest proiect.

Discuţiile au pornit de la forma finală a culoarului de expropriere, în urma căruia suprafaţa necesară a fi scoasă din fondul forestier este mai mare decât cea prevăzută iniţial în studiul de fezabilitate, ceea ce impune necesitatea revizuirii avizelor de principiu emise de instituţiile implicate – ocoale silvice, Garda Forestieră, respectiv Agenţia pentru Protecţia Mediului.

În aceste zile proiectantul va iniţia corespondenţa cu instituţiile abilitate, în vederea actualizării avizelor de mediu.

Demersurile sunt realizate atât la nivelul CJ Braşov, pentru tronsonul de 12,4 km din DJ 102I aflat pe teritoriul administrativ al judeţului Brașov, cât şi la nivelul CJ Prahova, pentru tronsonul 13,2 km situat în judeţul vecin şi ele se vor finaliza cu emiterea Horărârii de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a suprafeţelor afectate de investiţie.

Primarul Allen Coliban: „Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale”

0
Primarul Allen Coliban:

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat marți că Stadionul Tineretului va fi refăcut și adus la standarde internaționale și va avea 9.716 locuri. Noul stadion va costa aproape 150 de milioane de lei.

„Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale.
Avem indicatorii tehnico-economici aferenți refacerii din temelii a Stadionului Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei.
Noul stadion ar urma să poată organiza meciuri de fotbal, ar îndeplini cerințele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit și pentru organizarea altor tipuri de evenimente.
Puțină istorie e bună întotdeauna … (nu e bună în cazul ăsta, dar trebuie amintită) …
2008. Vechea administrație vorbea încă de atunci despre un nou stadion de fotbal în Brașov. New-„Municipal”. New-„Tineretului”. Intenții lăudabile de altfel. Brașovul a avut și are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde actuale de calitate.
Din păcate „stadionul vechii administrații” a rămas o Fată Morgană timp de 12 ani. Un miraj pe care vechea administrație punea câte un reflector în anii electorali. În 2008. În 2012. In 2016. În 2020. În toți acei ani, noul stadion a rămas la nivel de promisiune electorală niciodată onorată.
Vă las mai jos câteva randări făcute de proiectanți. De aici mai departe e rolul consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”, a scris Allen Coliban pe contul oficial de Facebook.
Primarul Allen Coliban: "Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale"
Primarul Allen Coliban: "Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale"
Primarul Allen Coliban: "Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale"
Primarul Allen Coliban: "Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale"
Primarul Allen Coliban: "Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale"

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.