9.3 C
Braşov
Acasă Blog

Până când își mai pot cumpăra românii  vechime în muncă 

0
Până când își mai pot cumpăra românii  vechime în muncă  
Până când își mai pot cumpăra românii  vechime în muncă  

Până când își mai pot cumpăra românii  vechime în muncă. Camera Deputaţilor a adoptat ordonanța de urgență care prevede, printre altele, prelungirea până la 31 decembrie a termenului până la care angajații își pot cumpăra până la 6 ani de vechime în muncă, prin completarea stagiului de cotizare în sistemul public de pensii. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2023 care prevede modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor publice, în sensul modificării art. 29 şi art. 30 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, prin care locurile de muncă încadrate în condiţii deosebite de muncă, în baza avizelor a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 01.09.2023, sunt locuri în condiţii deosebite de muncă, potrivit legii, până la normalizarea, de către angajator, a condiţiilor de muncă, respectiv menţinerea încadrării unor locuri de muncă în condiţii speciale de muncă în baza avizelor obţinute ca urmare a parcurgerii procedurii de reevaluare stabilită prin hotărâre a Guvernului, potrivit news.ro.

De asemenea, proiectul reglementează ca adeverinţele eliberate de angajatori sau de către deţinătorii legali de arhive, precum şi documentele necesare stabilirii şi/sau recalculării drepturilor de pensie, emise potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, se certifică prin ştampila şi semnătura olografă a conducătorului entităţii sau a persoanei delegate în acest sens.

Mai este prelungit, până la data de 31 decembrie 2024, termenul până la care persoanele care nu au calitatea de pensionari îşi pot completa stagiul de cotizare în sistemul public de pensii prin încheierea unui contract de asigurare socială, pentru o perioadă de maximum 6 ani anteriori în care nu au avut calitatea de asigurat.

Liga 3, etapa 3 din play-off și play-out. Kids Tâmpa Brașov, victorie la Zărnești. Cetate Râșnov, un nou eșec. SR Brașov, doar un egal la Tg. Secuiesc. Ciucaș Tărlungeni a pierdut cu Viitorul Curița

0

Liga 3, etapa 3 din play-off și play-out. Kids Tâmpa Brașov, victorie la Zărnești. Cetate Râșnov, un nou eșec. SR Brașov, doar un egal la Tg. Secuiesc. Ciucaș Tărlungeni a pierdut cu Viitorul Curița

Liga 3, etapa 3, play – off

Olimpic Zărnești – Kids Tâmpa Brașov 0-2 (Nechita, Tenică)
Cetate Râșnov – AFC Câmpulung Muscel  1-2 (Mititelu / Jenaru, Luca Stancu -pen)
Clasament: 1. AFC Câmpulung 51 p, 2. Olimpic Zărnești 43p, 3.  Kids Tâmpa Brașov 39p, 4.Cetate Râșnov 37 p .

Liga 3, etapa 3, play – out

Sepsi OSK II – AFC Odorheiu Secuiesc 2-1
KSE Tg. Secuiesc – SR Brașov 1-1 (Gergely  / Tudoran. *Brian Lemac a fost eliminat în minutul 75 pentru două cartonașe galbene)
Viitorul Curița – Ciucaș Tărlungeni 2-0
Clasament: 1. AFC Odorheiu Secuiesc 35 p, 2. KSE Tg. Secuiesc 23p, 3. Viitorul Curița 23 p, 4. Sepsi OSK II 22 p, 5. Ciucaș Tărlungeni 13p, 6. SR Brașov 9p.

Studiu: Ţigările electronice pot creşte riscul de insuficienţă cardiacă

0
Studiu: Ţigările electronice pot creşte riscul de insuficienţă cardiacă
Studiu: Ţigările electronice pot creşte riscul de insuficienţă cardiacă
Studiu: Ţigările electronice pot creşte riscul de insuficienţă cardiacă.   Vapingul a devenit o alternativă populară la fumatul tradiţional, iar dovezile privind riscurile sale pentru sănătate sunt încă în curs de investigare.

Un nou studiu, care a analizat aproape 176.000 de adulţi, a constatat că cei care au folosit ţigări electronice aveau cu 19% mai multe şanse de a dezvolta un tip de insuficienţă cardiacă numită disfuncţie diastolică ventriculară. Disfuncţia diastolică ventriculară apare atunci când muşchiul inimii devine rigid şi nu se umple corect cu sânge. Studiul nu a găsit o legătură între vaping şi un alt tip de insuficienţă cardiacă numită disfuncţie sistolică ventriculară, care apare atunci când inima este slăbită şi nu pompează suficient sânge, potrivit Mediafax.

Studiul nu dovedeşte că vapingul cauzează insuficienţă cardiacă, ci doar sugerează o asociere. Experţii recomandă ca fumătorii de ţigări tradiţionale să nu înceapă să fumeze ţigări electronice, dar consideră că vapingul poate fi o alternativă mai
puţin dăunătoare pentru cei care doresc să renunţe la fumat.

„Din ce în ce mai multe studii leagă ţigările electronice de efecte nocive şi constată că s-ar putea să nu fie atât de sigure pe cât se credea anterior”, a declarat autorul principal Yakubu Bene-Alhasan, medic la MedStar Health din Baltimore.

Noul studiu a fost prezentat la Sesiunea Ştiinţifică Anuală a Colegiului American de Cardiologie şi publicat în Journal of the American College of Cardiology.

Trei tineri arestați pentru furtul unui parcometru

0
Trei tineri au fost arestați preventiv
Foto cu rol ilustrativ

Trei tineri au fost arestați preventiv în urma unei anchete desfășurate de Poliția Municipiului Brașov – Secția 5 de Poliție, sub acuzația de furt calificat.

La data de 8 aprilie, autoritățile au fost alertate cu privire la sustragerea unui automat de taxare pentru parcări de pe strada Uranus din Brașov. În urma investigațiilor, polițiștii au reușit să identifice și să localizeze trei suspecți, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, care ar fi smuls automatul din asfalt.

Cei trei tineri au fost aduși la sediul poliției, unde au fost reținuți pentru 24 de ore și apoi predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ. Pe baza probelor adunate, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a solicitat și obținut arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, hotărâre confirmată de un judecător de drepturi și libertăți.

În urma acestui incident, s-a întocmit un dosar penal pentru furt calificat, iar investigațiile continuă sub coordonarea procurorului, cu aplicarea măsurilor legale adecvate în funcție de concluziile acesteia.

Primarul Clotilde Armand îl învață matematică pe ministrul Adrian Veștea

0
„Mi s-a făcut milă de ministrul Adrian Veștea fiindcă este folosit pe post de mascotă electorală de colegii lui din Sectorul 1 și m-am gândit să-l învăț puțină matematică – un capitol SF pentru PSD- PNL.” spune primarul USR al Sectorului I București Clotilde Armand.
„Ministrul Veștea sfătuit de consultanții PNL PSD s-a apucat să spună că la S1 nu s-au atras deloc fonduri europene. Adevărul? Iată:
În acest moment avem în implementare două proiecte cu finanțare europeană prin PNRR, în valoare totală de aproximativ 206 milioane lei. Un proiect pentru dotarea școlilor din Sectorul 1 (40.985.324,47 lei), toate achizițiile sunt déjà în SEAP, și unul pentru construirea de locuințe nZEB pentru tineri și pentru cazurile sociale (165.652.244,88 lei). Cel de-al doilea proiect a fost constant blocat de consilierii PSD și PNL în Consiliul Local (în 18 ședințe), care insistau să cumpărăm, la prețuri exorbitante, case vechi, neperformante energetic, într-un moment în care prețurile de pe piața imobiliară sunt crescute. Bănuiesc care era miza lor, să cumpărăm scump de la rechinii imobiliari, în loc să construim noi.
Domnule Adrian Veștea, știți că în 2023 am finalizat un număr de cinci proiecte POCA finanțate din fonduri europene, iar în acest moment nu putem asigura sustenabilitatea acestora, deoarece PSD și PNL nu votează rectificarea bugetară? Și vă mai spun ceva, vechile administrații PSD- PNL de la Sectorul 1 nu au adus la bugetul local niciun leu din fonduri europene, erau ocupate cu furtul din bani publici și cu diamantele. Dar declarațiile ministrului mai demonstrează ceva: este afon la nivel de management. Habar n-are ce proiecte sunt și ce nu.
Apoi, de la 0 la 206 milioane lei – cât am atras în 3 ani doar prin PNRR – este o distanță enormă. Iar matematica nu minte stimați pesedisto-peneliști. 
Evident că asemenea „știri” nu vor fi preluate vreodată de cartelul media finanțat de Ciolacu & Co.”

Minciunile electorale ale ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, pe tema proiectelor cu finanțare europeană implementate de Primăria Sectorului 1

În legătură cu afirmațiile făcute în spațiul public de către ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și de către consilierii locali ai PNL Sector 1 potrivit cărora ”Primăria Sectorului 1, campioană la neaccesarea de fonduri naționale sau europene”, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să vă comunice următoarele:

Aceste afirmații lansate în spațiul public de către ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, care a făcut campanie electorală, în această săptămână, pentru candidatul PSD-PNL, pe străzile din Sectorul 1 sunt o minciună sfruntată. Realitatea din Sectorul 1 este cu totul alta: timp de 30 de ani administrațiile PSD și PNL au ignorat complet infrastructura rutieră a Sectorului 1 și nu au asfaltat aceste artere, iar actuala administrație derulează în acest moment cel mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1. Detalii aici

Liga 4 Brașov, etapa 20 | ACSM Codlea a câștigat derbiul cu CSM Săcele. Ciprian Ursu, decisiv în meciul disputat pe stadionul Tineretului

0

Liga 4 Brașov, etapa 20 | ACSM Codlea a câștigat derbiul cu CSM Săcele. Ciprian Ursu, decisiv în meciul disputat pe stadionul Tineretului
Derbiul Ligii a 4-a Brașov, ACSM Codlea – CSM Săcele, disputat pe stadionul Tineretului, s-au încheiat cu victoria codlenilor cu 1-0. Golul victoriei a fost marcat de antrenorul jucător Ciprian Ursu, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului (53). La jocul disputat pe stadionul Tineretului din Brașov au asistat circa 300 de spectatori. În urma acestei victorii, ACSM Codlea a revenit pe primul loc în clasament.

Rezultate și marcatorii meciurilor etapei a 20-a din Liga 4 Brașov.

Inter Cristian – Aripile Brașov 3-1 (Mircescu, Feraru , Năzare / Scutariu), ACSM Codlea – CSM Săcele 1-0 (Ciprian Ursu ), ASF Hărman -ACS Hoghiz 7-2 (Toderascu 2,  David  Vlad, Rotariu, Csaki 2, Drîngă / Prisecariu, Honjea), CSM Făgăraș – Carpați Berivoi  4-1 (Mahmoodie Arash, Petre Raffaele, Cornea Darius, Sasu Matei / Rotariu), Bucegi Moeciu – ACS Vulcan 2-1 ( Pancu, Tărâță/ Marcus). Duminică, ora 17.00:Colțea Brașov – Olimpic Zărnești II.FS Voila și Chimia Victoria stau.

Clasamentul Ligii a 4-a Brașov: 1. ACSM Codlea  48p, 2.  CSM Săcele 46p, 3. Inter Cristian 46p, 4. Colțea Brașov 38p, 5. CSM Făgăraș 34p, 6. Chimia Victoria 30p, 7. Cetățenii Ghimbav 25p, 8. ASF Hărman 27p, 9. Bucegi Moeciu 22p, 10. Aripile Brașov  21p, 11.  Olimpic Zărnești II 20p, 12. ACS Vulcan 17p, 13. ACS Hoghiz 14p, 14.  FS Voila 5p,  15. Carpați Berivoi 2p.

O nouă modă: neînmatriculat, fără permis sau cu numere false

0
Polițiștii din Brașov investighează mai multe cazuri
Cine va fi obligat să schimbe plăcuțele de înmatriculare auto

Polițiștii din Brașov investighează mai multe cazuri de încălcări ale legislației rutiere, după ce au depistat mai mulți conducători auto care au comis diverse infracțiuni.

Într-un incident petrecut pe 12 aprilie, în jurul orei 11:00, pe bulevardul Griviței din Brașov, polițiștii au oprit un autoturism care circula cu viteză excesivă. În urma controlului, s-a constatat că autovehiculul era înregistrat cu numere de înmatriculare false. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 43 de ani, este acum subiect de investigație pentru punerea în circulație a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

În aceeași zi, în jurul orei 16:00, pe strada Gării din Ghimbav, un alt autoturism a fost oprit pentru control de către polițiștii din Codlea. S-a constatat că acesta nu era înmatriculat sau înregistrat conform legii. Conducătorul auto, în vârstă de 38 de ani, se confruntă acum cu acuzații de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Într-o altă situație, în jurul orei 19:00, în stațiunea Râșnov din Brașov, polițiștii au efectuat un control pe strada Valea Cetății. Au depistat un bărbat de 37 de ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru conducere fără permis de conducere.

Toate cazurile sunt investigat de autorități, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov sau Zărnești, în funcție de locul incidentelor.

Bran-Moieciu, Predeal și Poiana Brașov, cele mai căutate locuri pentru vacanța de Paște

0
Bran-Moieciu, Predeal și Poiana Brașov, cele mai căutate locuri pentru vacanța de Paște
Bran-Moieciu, Predeal și Poiana Brașov, cele mai căutate locuri pentru vacanța de Paște

Bran – Moieciu, Predeal și Poiana Brașov, cele mai căutate locuri pentru vacanța de Paște.  În general, cele mai căutate destinații pentru vacanța de Paște sunt cele din turismul rural, stațiuni montane, dar și litoral, care înregistrează o creștere considerabilă față de anul precedent. Mai ales că sărbătorile de Paști sunt de data aceasta după 1 Mai, spune consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, pentru Economedia.

În topul preferințelor mai există și marile orașe turistice care înregistrează, la rândul lor, o creștere, constituind o nouă tendință a vacanțelor de Paște pentru români, arată economedia.ro.

Un minisejur de Paște costă în medie în jur de 500-600 de euro per cuplu, în acest an.

„Ținând cont că în acest an avem o punte între ziua de 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paști, se înregistrează o creștere a numărului turiștilor care au rezervat pentru o perioadă mai lungă, care combină cele două perioade. Însă majoritatea turiștilor optează doar pentru 3-4 nopți, strict pentru perioada de Paște, între 2/3 și 6 mai. Cei mai mulți turiști au ales 3 nopți, urmați de cei care au ales 4 nopți de cazare. Față de anul precedent, și datorită perioadei mai lungi de zile libere, se înregistrează, în funcție de destinație, creșteri cu între 20% și chiar 60%. Pentru România, majoritatea tarifelor sunt între 350 de lei și 1.250 de lei de persoană pentru 3 nopți. Majoritatea structurilor de cazare includ, ca servicii, mic dejun, masă de Paște și spa (când este cazul și dețin centru de wellness și spa)”, spune Traian Bădulescu.

Partidele, obligate să aibă 30% dintre aleși femei pentru a primi integral subvenția de la stat 

0
Partidele, obligate să aibă 30% dintre aleși femei pentru a primi integral subvenția de la stat 
Partidele, obligate să aibă 30% dintre aleși femei pentru a primi integral subvenția de la stat 

Partidele, obligate să aibă 30% dintre aleși femei pentru a primi integral subvenția de la stat.  Un proiect la Parlament. Care propune ca partidele politice să beneficieze integral de subvenţia anuală de la bugetul de stat numai dacă cel puţin 30% dintre aleşii locali, respectiv  parlamentari ai acestora, sunt femei, în caz contrar această subvenţie urmând să fie diminuată.

Propunerea legislativă modifică şi completează art. 18 din Legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale şi a fost iniţiată de deputatele Cristina Trăilă (PNL) şi Laura Vicol (PSD).

”Suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din produsul intern brut. Subvenţia anuală de la bugetul de stat este alocată integral pentru partidele politice şi formaţiunile politice dacă cel puţin 30% din aleşii acestora la alegerile general pentru autorităţile administraţiei publice locale, respectiv la alegerile generale pentru Camera Deputaţilor şi Senat, sunt femei. În situaţia în care partidul politic, respectiv formaţiunea politică nu îndeplineşte această condiţie, valoarea subvenţiei anuale de la bugetul de stat va fi diminuată cu o cotă procentuală egală cu numărul întreg reprezentând diferenţa dintre procentul de aleşi bărbaţi şi procentul de alese femei”, prevede actul normativ.

De asemenea, proiectul precizează că prevederile acestei legi intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2029.

 

Iniţiatoarele consideră că ”egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă un drept fundamental, o valoare comună a UE, urmărită prin Tratatul de la Lisabona, Directiva tratamentului egal, Declaraţia universală a drepturilor omului, Convenţia privind drepturile politice ale femeilor sau Strategia cadru împotriva discriminării şi a oportunităţilor egale”.

Acestea menţionează că la alegerile europarlamentare din 2019 procentul de femei alese a fost de 21,2%, la alegerile parlamentare din 2020, acest procent a fost de 18,24%, iar la alegerilor locale din 2020 – 13,4%.

13 aprilie, ziua Mondială a Rock and Roll-ului

0
13 aprilie, ziua Mondială a Rock and Roll-ului
13 aprilie, ziua Mondială a Rock and Roll-ului

13 aprilie, ziua Mondială a Rock and Roll-ului. Ziua Mondială a Rock and Roll-ului este celebrată   în fiecare an, pentru a marca contribuția și influența acestui gen muzical asupra culturii și societății.

Rock and roll-ul a fost unul dintre cele mai influente genuri muzicale ale secolului  XX  și a avut un impact profund asupra tinerilor și a schimbărilor sociale din acea perioadă. Originea rock and roll-ului poate fi atribuită unei combinații de influențe muzicale, incluzând blues-ul, rhythm and blues-ul, gospel-ul și country-ul, care s-au unit pentru a crea un sunet energetic și rebel.

Disc jockey-ul american Alan Freed (1921 – 1965) a fost cel care a botezat acest gen muzical, referindu-se cu termenul de “rock and roll” unei combinaţii de blues, jazz, country și gospel.
Astăzi, rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.

Rock and roll-ul a fost asociat inițial cu tinerii și cu o atitudine anti-conformistă, devenind o voce pentru generația care căuta exprimarea liberă și rebeliunea împotriva normelor sociale.

Începând cu anii 1950, artiști precum Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard și Buddy Holly au fost printre cei care au contribuit la popularizarea rock and roll-ului și la consolidarea sa ca un fenomen cultural global.
Ulterior, genul a evoluat într-o varietate de subgenuri și stiluri, de la rock clasic și rockabilly până la hard rock, heavy metal, punk rock și multe altele.  Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash. Rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Animals sau The Rolling Stones.

În peisajul muzical actual din România, Ștefan Bănică jr. este cel mai  cunoscut reprezentant al rock’n roll-ului

 

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.