5.6 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Tulpina OMICRON, confirmată la femeia din Brașov care a venit din Africa de Sud

0

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.
Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2

Liga 3, etapa 15. ACS Kids Tâmpa Brașov a încheiat anul cu o înfrângere la scor

0

ACS Kids Tâmpa Brașov a pierdut cu 5-1 meciul disputat astăzi, pe teren propriu, cu CS Blejoi. Golurile victoriei prahovenilor au fost marcate de Lambru 2, 65- pen, Ghinea 44, 50, Enache 49. Pentru brașoveni a marcat Andrei Moldovan 55 din penalty. Duminică, de la ora 13.00, pe Stadionul Tineretului este programat ultimul meci al etapei, ACS SR Brașov – Cetate Râșnov.

Liga 3, etapa 15, rezultate
FC Hermannstadt II – FC Pucioasa 0-7, Sepsi OSK II – KSE Tg. Secuiesc 1-1, Kids Tâmpa – CS Blejoi 1-5. CSO Plopeni – AFC Odorheiu Secuiesc 1-2.
Duminică, ora 13.00: ACS SR Brașov – Cetate Râșnov.
Clasament: 1. AFC Odorheiu Secuiesc 34p, 2. FC Pucioasa 32p, 3. Sepsi OSK II 20p, 4. Cetate Râșnov 25p….8. ACS SR Brașov 12p, 9. CSO Plopeni 10p, 10. ACS Kids Tâmpa 8p.

Liga 2, etapa 16. Gură de oxigen. Prima victorie pentru FC Brașov după opt eșecuri / Azzouzi, hat – trick în meciul cu Unirea Constanţa

0

FC Brașov a câștigat derbiul suferinței cu Unirea Constanța, scor 4-2 ( 2-1). Brașovenii au încheiat anul cu o victorie și au reușit să un întrerupă seria neagră de opt înfrângeri consecutive in campionat. Puștii lui Leo Strizu au jucat curajos, însă cu o apărare visătoare au fost victime sigure pe Tineretului. Brașovenii au început bine jocul, au fost periculoși la fazele fixe, însă cei care au punctat pe tabelă au fost oaspeții, prin Cireșoiu cu un șut centrare din patea dreaptă deviat de Dumbravă, mingea a luat o traiectorie ciudată si l-a surprins pe Mutu. Elevii lui Călin Moldovan au avut reactie si au luat cu asalt careul oaspeților. Negrean si Azzouzi au reușit să marcheze până la pauză, iar Vasile Constantin, Mihalcea (3) și Iorga au ratat ocazii mari la poarta lui Udrea. Brașovenii au început bine si partea secundă, dar oaspeții au dat lovitura prin brașoveanul Andreas Chirițoiu, introdus inspirat la pauză de Leo Strizu. Azzouzi a reusit o dublă în doar cinci minute, suficient pentru a asigura victoria gazdelor.„Mă simt minunat. Aveam nevoie de această victorie şi sunt bucuros pentru această victorie. Am înscris de trei ori și am dat și pasa de la primul gol. Trebuie să luptăm în continuare, avem nevoie de fiecare punct. Acum trebuie să ne odihnim şi să ne mobilizăm pentru partea a doua a sezonului”, a spus la finalul meciului Zakaria El Azzouzi. „Mă bucur că a venit victoria după o perioadă lungă în care nu am reușit să strângem puncte. Băieţii au făcut un efort extraordinar. Echipa a arătat o mare putere fizică, cât şi de voinţă. Eu sper să fie un nou început şi sunt convins că vom reuşi să scoatem echipa din această situație”, a spus antrenorul Călin Moldovan. FC Brașov si-a consolidat locul 16 din Liga 2, dar pentru echipă se anunță o iarnă agitată din toate punctele de vedere ținând cont de zestrea săracă de puncte, 12 in cele 16 etape disputate.

FC Brașov – Unirea Constanța 4-2 (2-1)
Au marcat: Negrean 28, El Azzouzi 44, 55, 59 / Cireșoiu 22, Chirițoiu 52

FC Brașov: D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Fustar, Dumbravă – Vasile Constantin (90 Lascu), Leonte Rz. Iorga (90 Mitroi) – Mihalcea (58 Boția), El Azzouzi (75 Iurcu), Negrean (75 Drăgoi)

Antrenor: Călin Moldovan

Unirea Constanța: Udrea – Cireșoiu, Gogor (40 Coza), Bobaru (75 Tălmaciu), Șuteu – Nicola, Șerbănescu, Lăcătuș (46 Chirițoiu), Carabela – Ad. Niță (54 Stavrositu), Rob. Tudor

Antrenor: Leonard Strizu

Liga 2, etapa 16, rezultate
Concordia Chiajna – FC Hermannstadt 0-0, Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila 3-1, Unirea Slobozia – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 2-0, CSC Șelimbăr – Poli Iaşi 0-0, FC Brașov – Unirea Constanța 4-2,
Unirea Dej – Metaloglobus București 1-0, Astra – Poli Timișoara 0-2, Steaua – FC Buzău 1-0.
Luni, ora 15.30: Ripensia Timișoara – FK Csikszereda. Marți, ora 17:00: Petrolul – U Cluj (tv)
Clasament: 1: Petrolul 39p, 2. FC Hermannstadt II 35p, 3. U Cluj 33p….16. FC Brașov 12p, 17. Unirea Constanța 8p, 18. Dunărea Călărași 7p, 19. Astra 5p, 20. Dacia Unirea Brăila 2p.

Aproape toată lumea la școală, fizic, începând de luni. Doar 4 unități din județul Brașov rămân online.

0

Conform deciziei de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, patru din cele 424 de unități de învățământ din județul Brașov vor funcționa în regim online începând din 6 decembrie. Restul unităților de învățământ vor fi deschise cu prezență fizică.
Conform deciziei , „unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov vor putea să reînceapă cursurile cu prezență fizică a doua zi după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din unitatea administrativ-teritorială respectivă a coborât sub pragul de 3/1000. În această situație, consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov emit hotărâri privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, cu informarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov”
Hotărârea nr. 224/03.12.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov a fost adoptată în conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, precum și având în vedere avizul Inspectoratului Școlar al județului Brașov nr. 12532/03.12.2021, avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov nr. 11890/03.12.2021, precum și hotărârile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din județul Brașov transmise Inspectoratului Școlar al județului Brașov. Lista școlilor, în anexă :

.Anexa-224

Literele „BRAȘOV“ și clădirea primăriei vor fi mov în această seară, de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

0

Literele „BRAȘOV“ și clădirea primăriei vor fi mov, de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități
În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992, pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. În acest context, literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi iluminate în mov, culoare care marchează Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități
În România, cadrul pentru promovarea și protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități a fost creat prin Legea nr. 221/2010 pentru ratificarea Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 13 decembrie 2006 și semnată de România la 26 septembrie 2007.
În 2021, tema Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități este „Lupta pentru drepturi în era post-COVID”, potrivit https://idpwd.org/. Anul acesta pune în discuție provocările, barierele și oportunitățile pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități, în contextul unei pandemii globale.
Din datele oficiale ale Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, la 30 iunie 2020 numărul total de persoane cu dizabilități era de 853.465, reprezentând 3,85% din populația României.

Județul Brașov a depășit 1.800 de decese cauzate de Covid 19, 6 dintre ele în ultimele 24 de ore.

0

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 66.045, dintre care 75 de cazuri de la ultima raportare
■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.916 teste efectuate, dintre care 678 teste RT-PCR și 1.238 teste rapide antigen
■ 263 pacienți internați în spitale, dintre care 32 la ATI
■ 756 persoane cu test pozitiv aflate în izolare la domiciliu/locația declarată
■ 571 persoane aflate în carantină la domiciliu/locația declarată
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 1.803 persoane decedate de la începutul pandemiei, din care 6 persoane de la ultima raportare.
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 2,16/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 2,75/1.000 de locuitori.

Liderul mișcării anti-vaccinare împotriva Covid-19 din Italia a ajuns în stare gravă la ATI. A scăpat și se va vaccina !

0

Lorenzo Damiano, liderul mișcării anti-vaccin împotriva Covid-19 din Italia, a ajuns să creadă în știință și să-și schimbe viziunea asupra virusului și a pandemiei după ce s-a infectat, iar din cauza formei severe a fost internat în spital. Acesta le-a spus jurnaliștilor italieni că se va vaccina.

Lider al mișcării numită „No Vax” în Italia, el și-a schimbat radical părerea cu privire la vaccinul care protejează împotriva Covid, după ce a făcut o formă severă a bolii și a ajuns la spital, relatează ANSA.

Damiano a condus protestele anti-vaccin în Treviso, lângă Veneția, și s-a opus vehement introducerii certificatului verde ca măsură împotriva răspândirii virusului. Într-o declarație publică, el a afirmat că scepticii la vaccin sunt „tratați ca niște victime ale Holocaustului”.

Totul s-a schimbat atunci când bărbatul a ajuns la spital și a fost internat într-o secție ATI, într-o stare gravă. Damiano le-a spus reporterilor italieni că după această perioadă (petrecută în spital – n.r.) vede complet diferit lucrurile în ceea ce privește pandemia.

„În mod clar, viziunea mea s-a schimbat, sunt gata să spun lumii cât de important este să urmărești colectiv știința, cea care te vindecă și te salvează. Mă voi vaccina”, a declarat Lorenzo Damiano.

Prima ediție a Festivalului Sportului Brașovean . Câștigătorii turneelor de handbal, volei și baschet

0

Prima ediție a Festivalului Sportului Brașovean, care a reunit trei turnee, de handbal, volei și baschet, a avut loc în minivacanța de 1 Decembrie. Evenimentul a fost organizat de ACS Kids Tâmpa Brașov, cu sprijinul Primăriei Brașov, în colaborare cu cele trei federații naționale de profil. 42 de echipe, cu sute de sportive și zeci de antrenori au luat parte la cele trei competiții.

Corona Brașov și Lucian Bute Galați s-au impus la handbal

Competiția de handbal s-a desfășurat pentru două categorii de vârstă, junioare 3 și junioare 4, nu mai puțin de 26 de echipe fiind prezente la Brașov. La junioare 3 s-a impus Corona Brașov, după o finală disputată cu CSM Slatina, podiumul fiind completat de Lucian Bute Galați, care a învins, în finala mică, pe CSȘ Bacău. Cel mai bun portar a fost Ana Totoescu (Corona Brașov), titlul de golgheter a ajuns la Rebeca Sîrghi (CSM Slatina), iar Antonia Mosor (Corona Brașov) a fost cea mai bună jucătoare. Au mai participat echipele CSM București, Sporting Ghimbav, CSM Unirea Slobozia, Chimia Râmnicu Vâlcea, Energetic Râmnicu Vâlcea, LPS Suceava, HCM Craiova, LPS Pitești și ACS Kids Tâmpa Brașov. La junioare 4, trofeul a ajuns la ACS Lucian Bute Galați, care a trecut în finala mare de Chimia Râmnicu Vâlcea. Pe locul al treilea s-a clasat CSM București, după victoria din finala mică în fața formației LPS Pitești. Cel mai bun portar a fost Medeea Vega (Chimia Râmnicu Vâlcea), titlul de golgheter a ajuns la Maria Antonescu (CSM București), iar Ioana Trifan (ACS Lucian Bute Galați) a fost cea mai bună jucătoare. Au mai participat Szejke Odorheiu Secuiesc, Viitorul Galați, HCM Craiova, CSM Făgăraș, Sporting Ghimbav, ACS Kids Tâmpa, Corona Brașov, Ina Sport Brașov și CSȘ Craiova.

CSȘ Târgoviște, campioană la volei, CSȘ Brașovia la baschet

Turneul de volei organizat de ACS Kids Tâmpa în colaborare cu CS Bravol, a fost dedicat categoriei junioarelor 3 (speranțe) și a fost câștigat de CSȘ Târgoviște, după o finală frumoasă contra lui CSM București, iar Academia Tomis Constanța a terminat pe a treia treaptă a podiumului, trecând în finala mică de CSV Craiova. Cele patru semifinaliste au fost urmate de CSȘ Lugoj, CSȘ Bega Timișoara, CS Muscel Câmpulung Muscel, Bravol Brașov, Kids Tâmpa Brașov și Champions Sibiu. Ghimpău Aura (Bega Timișoara) a fost desemnată cel mai bun centru, Păun Monica Georgiana (CSM București) – cel mai bun atac, Sera Buricea (Academia Tomis Constanța) – cea mai bună extremă, Ștefania Neagu (CSȘ Târgoviște) – cel mai bun coordinator, Eva Francesca Marin (CSM București) – cel mai bun libero, iar Raluca Puică (CSȘ Târgoviște) a fost aleasă MVP al competiției. Șase echipe s-au aflat sub panou în turneul de baschet (29 noiembrie-1 decembrie), la categoria U12 – feminin. CSȘ Brașovia 2 a câștigat competiția, fiind urmată de CSȘ Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc, CSȘ Craiova, CSȘ Brașovia 1 și ACS Kids Tâmpa Brașov. Orsolya Csosz a fost desemnată MVP al turneului, Dalia Avram a fost cea mai bună pasatoare, iar Andra Ceușan și-a adjudecat titlul de coșgheter.

Luminiţa Huţupan: „Ne-am simţit foarte bine la Braşov!”

„Ne-am simţit foarte bine la Braşov, iar competiția a fost una puternică. Felicit echipele pentru dorință şi dăruire! Pentru noi este un bun început, este prima dată când fetele mele au parte de o asemenea deplasare. Mi-a plăcut ce am văzut pe parchet, fetiţe cu potential, care vor putea ajunge jucătoare de nivel înalt. Am avut parte de condiții foarte bune și de zile frumoase şi ne dorim să venim şi la următoarea ediţie”, a precizat fosta mare handbalistă Luminiţa Huţupan, prezentă la Festivalul Sportului Braşovean cu echipa de junioare 3 a Grupului Şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea. „Sperăm să putem organiza mult mai multe evenimente de acest gen. Sperăm să ducem mai departe festivalul și să ne aflăm și în viitor cel puțin la nivelul primei ediții. Felicitări tuturor participanților, fie că vorbim de echipe, arbitri sau de alți oameni care au fost implicați și îi așteptăm pe toți și anul viitor!”, a spus Adrian Zahariea, președintele ACS Kids Tâmpa.

Primele disponibilizări la FC Brașov: Vlad Motroc, Gheorghe Anton și Bruno Vasiu l Marian Codrea se lasă greu

0
Foto: Monitorul Expres

FC Brașov a început curățenia de iarnă. Chiar înaintea meciului cu Unirea Constanța, ultimul din acest an, șefii clubului au ajuns la un acord de reziliere a contractelor fundașilor Vlad Motroc și Bruno Vasiu, dar și al mijlocașului Gheorghe Anton. În schimb, atacantul Marian Codrea nu renunță ușor și continuă negocierile cu Limoniu pentru rezilierea contractului. Motroc, Vasiu, Anton și Codrea au fost aduși la Brașov de către Ilie Stan, fostul antrenor al echipei. Cei patru fotbaliști s-au antrenat în ultimele trei săptămâni separat de lot, având un program de antrenamente cu antrenorii Romeo Surdu, Casian Maghici și Florin Drăghici. Se pare că Motroc, Vasiu și Anton au acceptat rezilierea contractelor, urmând ca cei trei să primească și salariul pe luna decembrie.

Motroc, 45 de minute în campionat!

Fundașul central Vlad Motroc (22 de ani), fiul antrenorului Florin Motroc, a început sezonul ca titular în meciul cu Viitorul Pandurii, scor 2-2, când a fost schimbat la pauză cu Rareș Sburlea. De altfel, acesta a fost singurul meci din campionat în care Motroc a fost folosit. Vlad Motroc a mai prins lotul abia în etapa a 4-a când a fost rezervă neutilizată.

Bruno Vasiu, doar un meci în Cupa României

Fundașul central Bruno Vasiu (24 de ani) nu a jucat niciun minut în campionat ! Vasiu a fost adus la Brașov ca o mare speranță, dar nu a reușit să se impună. A jucat la Academia lui Gică Hagi și a fost căpitanul generației din care au mai făcut parte Cicâldău, Coman, Nedelcu sau Manea. O accidentare la genunchi i-a stopat ascensiunea fotbalistului în care „Regele“ a crezut foarte mult. Vasiu fost rezervă neutilizată în primele trei etape. În etapa a 4-a a fost lăsat în afara lotului, după care a revenit, tot ca rezervă, în etapele 5, 6 și 8 fără să bifeze niciun minut! Singurul meci în care Bruno Vasiu a jucat pentru FC Brașov a fost în turul doi al Cupei României, 7-2 cu FC Avrig, când fundașul arădean a fost integralist.

Anton, titular în startul sezonului

Mijlocașul Gheorghe Anton (28 de ani) a început campionatul ca titular și era considerat jucător de bază de antrenorul Ilie Stan. A fost integralist în primele două etape, apoi în runda a treia a jucat 60 de minute fiind înlocuit cu Vlad Boția. În runda a 4-a a fost rezervă neutilizată, iar în etapa a 5-a a jucat două minute pe final. Anton a mai prins lotul în etapele 6 și 7, însă fără să bifeze niciun minut.

Brașovul, în videoclipul ”Little Thinghs ” de pe ultimul album ABBA !

0

Videoclipul melodiei ”Little Things” ( Lucruri mititele-în sensul unor mici cadouri care să încapă în șosetele agățate de șemineu) , care face parte din primul album lansat de formația ABBA în ultimii 40 de ani , este despre magia Crăciunului peste tot în lume.În videoclip apar piețe de Crăciun din marile orașe ale lumii. Încheierea videoclipului prezintă imagini din Piața Sfatului din Brașov ! Vizionare plăcută !