20.7 C
Braşov
Acasă Blog

Liderii PSD și PNL nu s-au înțeles în privința datei pentru alegerile prezidențiale

0
Liderii PSD și PNL nu s-au înțeles în privința datei pentru alegerile prezidențiale
Liderii PSD și PNL nu s-au înțeles în privința datei pentru alegerile prezidențiale

Liderii PSD și PNL nu s-au înțeles în privința datei pentru alegerile prezidențiale. PSD vrea alegeri în septembrie, iar PNL la finalul lui noiembrie. Liberalii spun că doresc însă ca acestea să aibă loc în decembrie, motivând că organizarea scrutinului în septembrie ar încurca activitatea din şcoli şi, în plus, campania electorală în luna august ar fi una atipică, ţinând cont că este o lună de vacanţă.
Liderii PSD și PNL s-au întâlnit miercuri la ora 18.30 pentru decizia finală legată de data alegerilor prezidențiale. Coaliția urma să decidă dacă păstrează data alegerilor prezidențiale în septembrie, așa cum au convenit liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la începutul anului, sau o mută în decembrie, așa cum își dorește acum PNL.
Dup ă3 ore de discuții, liderii PSD și PNL au părăsit negocierile fără rezultat. Din această cauză se anulează și ședința de guvern de mâine, când trebuia emisă hotărârea privind data alegerilor prezidențiale.

S-au finalizat lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov

0

S-au finalizat lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov
Începând din această dimineață, drumul spre Poiana Brașov, DN 1E Km 6+500, a fost redeschis pe două benzi de circulație, eliminându-se sistemul de semaforizare implementat temporar. Lucrările de consolidare, care au fost finalizate recent, au fost complexe și au inclus înlocuirea structurii de sprijin cu 25 de piloți forați, fiecare având un diametru de 1,5 metri și o lungime de 15,5 metri.
Pe lângă aceasta, s-a realizat consolidarea și refacerea sistemului rutier pe o lungime de 80 de metri, incluzând înlocuirea structurii existente și refacerea podețului, drenuri de adâncime, precum și amenajarea torentului și a camerei de cădere a podețului. Pentru aceste lucrări au fost necesari aproximativ 500 de metri cubi de beton și 50 de tone de fier beton.
În zilele următoare, se vor aplica și marcajele rutiere, iar după semnarea procesului verbal de recepție, vor fi ridicate și restricțiile de tonaj impuse după surparea zidului de sprijin. În prezent, accesul vehiculelor peste 3,5 tone este restricționat, cu excepția mijloacelor de transport RATBV.
Reamintim că în 2022, pe sectorul de drum DN 1E Km 6+500, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat, determinând desfășurarea traficului pe o singură bandă, alternativ. În martie 2024 au început lucrările de consolidare, iar traficul s-a desfășurat alternativ pe o bandă până la finalizarea acestora.

Brașovul, cel mai sigur oraș din România

0
Brașovul, cel mai sigur oraș din România

Brașovul, cel mai sigur oraș din România.
Brașovul se află pe primul loc în topul orașelor din România unde locuitorii se simt cel mai în siguranță, potrivit indexului T.R.A.I. realizat de Storia. Cu un scor total de 83 de puncte, Brașovul devansează orașe precum Oradea (81,8) și Cluj-Napoca (81,5).
Indexul T.R.A.I., accesibil pe trai.storia.ro, colectează atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, cât și date subiective de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă. Locuitorii au evaluat siguranța cartierelor lor, acordând o notă la afirmația: „Pot spune despre cartierul în care locuiesc că este unul sigur”.
Primarul Allen Coliban a subliniat importanța acestui rezultat: „Brașovul continuă să fie un model de siguranță pentru locuitorii săi, fapt demonstrat prin clasarea orașului pe primul loc în acest index național.”
De asemenea, în topul celor mai sigure zece orașe se mai află Sibiu (80,7), Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4). Orașele care au primit un scor mai redus în ceea ce privește siguranța sunt Tulcea (68), Ploiești (68,6) și Brăila (70,6).
Cele mai sigure cartiere din Brașov
În topul celor mai sigure cartiere din România, Brașovul are două reprezentante notabile: cartierul Scriitorilor (90,4) și Valea Cetății (90,2). Aceste cartiere se alătură altor zone din țară percepute ca fiind foarte sigure, cum ar fi cartierele din Cluj-Napoca, precum Andrei Mureșanu (92,9), Grigorescu (91,3) și Europa (91,3).
Pe de altă parte, cartierele care au obținut scoruri mai scăzute în ceea ce privește percepția siguranței includ Gara de Nord din București (52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) și Hotvon din Baia Mare (54,2).

Amenzi și oprirea temporară a activității, după ce Protecția Consumatorilor a vizitat depozitul unei firme de curierat din Brașov

0
Amenzi și oprirea temporară a activității, după ce Protecția Consumatorilor a vizitat depozitul unei firme de curierat din Brașov

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a anunțat miercuri că a desfășurat o acțiune de control la depozitul unei firme de curierat, respectiv a operatorului economic Ghidușul Trans, din Brașov.

În urma abaterilor constatate, comisarii au aplicat următoarele sancțiuni:

• 3 amenzi contravenționale, în valoare de 6.500 lei
• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.
Amenzi și oprirea temporară a activității, după ce Protecția Consumatorilor a vizitat depozitul unei firme de curierat din Brașov

Neregulile identificate au fost următoarele:

• depozit total neigienic, insalubru, cu acumulări grosiere de praf, moloz, bucăți din ambalaje vechi căzute pe jos, impropriu depozitării de produse alimentare
• depozitarea a diverse tipuri de produse în același loc (ex.: vopsele lavabile, articole tehnice, centrale termice, articole de menaj, produse alimentare, prosoape de bucătărie)
• existența, în spațiul de depozitare,a unor saltele cu ambalajul deteriorat și murdare
• lipsa autorizațiilor DSV, DSP, a avizelor de funcționare de la Primărie și ISU
• operatorul economic nu a prezentat Registrul Unic de Control.
Amenzi și oprirea temporară a activității, după ce Protecția Consumatorilor a vizitat depozitul unei firme de curierat din Brașov
Amenzi și oprirea temporară a activității, după ce Protecția Consumatorilor a vizitat depozitul unei firme de curierat din Brașov

Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final. Selecţionerul Edward Iordănescu: „E o victorie memorabilă, istorică”

0
Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final. Selecţionerul Edward Iordănescu: "E o victorie memorabilă, istorică"

Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final.

Cea mai clară victorie la un turneu final

Naţionala de fotbal a României a obţinut, luni, cea mai clară victorie a sa la un turneu final, indiferent dacă e vorba de EURO sau Cupă Mondială, 3-0 cu Ucraina, la Munchen, la Campionatul European din Germania.

Anterior, cea mai mare diferenţă a fost de două goluri, România – Columbia 3-1, la CM 1994.

Singurul meci anterior în care tricolorii nu au încasat gol la EURO a fost în urmă cu 16 ani, când Adrian Mutu et comp au remizat cu Franţa, 0-0.

România a marcat doar pentru a doua oară trei goluri într-un meci la EURO, după 3-2 cu Anglia la ediţia din 2000.
Prin golul lui Denis Drăguş, venit în urma unui corner, România a ajuns la şase goluri înscrise din faze fixe din cele 13 reuşite la EURO.
Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final. Selecţionerul Edward Iordănescu: "E o victorie memorabilă, istorică"
Portarul Florin Niţă a devenit luni cel mai vârstnic internaţional român care a evoluat la EURO, la 36 de ani şi 350 de zile. El l-a devansat pe Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani şi 98 de zile când a evoluat contra Albaniei, la EURO 2016.

Nicolae Stanciu, desemnat cel mai bun jucător al meciului cu Ucraina, a fost caracterizat astfel de Comisia tehnică a UEFA: „Golul său le-a oferit coechipierilor un impuls masiv. Tehnic, şutul său fost perfect, marcând arătând o pendulare ideală. Tactic, a fost vital în sistemul echipei, iniţiind presingul”.

Generația de suflet

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, luni, la finalul partidei de fotbal România – Ucraina, scor 3-0, la EURO 2024, că este o victorie memorabilă a „tricolorilor”, pe care i-a numit „Generaţia de Suflet”, datorită devotamentului şi sacrificiului arătat.

„E o victorie memorabilă, istorică, mulţumesc publicului care a fost atât de călduros, atât de activ pe toată durata jocului. Dar înainte de orice, haideţi să felicităm băieţii, pentru că s-au pus în slujba echipei total, am alergat mult. Merită felicitaţi, eu o să-i felicit şi îi strâng în braţe. Ei ştiau totul despre noi, şi noi despre ucraineni, sunt strategii, dar una peste alta am interpretat foarte bine, chiar şi atunci când a fost presiune. Mă bucură că e o victorie categorică şi mă bucur că nu am primit gol e foarte important pentru ce urmează”, a declarat Edward Iordănescu la ProTV.

La conferinţa de presă, Iordănescu a rugat jurnaliştii prezenţi să nu atribuie fotbaliştilor săi nicio culoare a vreunui metal, după modelul „Generaţiei de Aur”, precizând că el ar numi-o „Generaţia de Suflet”.

„Referitor la această generaţie, eu vă rog ceva. Am înţeles că începe să fie numită în fel şi fel, nu aş vrea. Eu sunt antrenorul lor şi vă rog cu toată puterea nu o numiţi în niciun fel, au fost în trecut generaţii de aur, au fost extraordinare, în trecut băieţii au făcut performanţă. Această generaţie nu reprezintă niciun metal, de niciun fel, este ‘Generaţia de Suflet’. V-aş ruga să o numim ‘Generaţia de Suflet’, e echipa care a pus cel mai mult suflet şi ştiu foarte multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. Suflet ca generaţia asta, şi cu o inimă atât de mare sunt sigur că nu am mai fost. Este ‘Generaţia de suflet’ şi trebuie să fie ‘Generaţia de suflet’ a românilor. Atunci când face asta, generaţia asta nu are limite, a fost victoria ‘Generaţiei de suflet’. Au făcut un efort fantastic pe lângă calitatea lor, s-au unit din nou şi au dat tot ce au mai bun. Le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei”, a declarat Iordănescu.

România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Stanciu: “Ce am trăit acum nu se mai poate repeta!”

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria cu Ucraina, scor 3-0, în partida de debut de la EURO 2024, că este o zi unică pentru el şi că le mulţumeşte fanilor români de la Munchen pentru momentele trăite.
Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final. Selecţionerul Edward Iordănescu: "E o victorie memorabilă, istorică"
„Cred că după naşterea fetiţelor mele este cea mai fericită zi, atât din viaţa mea, cât şi a colegilor mei. Cred că ceea ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. Este de neegalat. Vreau să le mulţumesc din suflet, atât eu cât şi colegii mei, suporterilor minunaţi, pentru ceea ce ne-au făcut să simţim astăzi, atât pe durata meciului, cât şi la intonarea imnului. Este ceea ce trăieşti doar o dată în viaţă şi le mulţumim pe această cale. Şi sperăm că i-am făcut fericiţi, că sunt mândri de noi. Pentru că am jucat pentru ţara noastră, pentru toţi românii, sper că astăzi le-am făcut o bucurie”, a declarat Stanciu la ProTV.
Desemnat jucătorul jucătorul meciului, Stanciu, care a marcat primul gol al României în meciul cu Ucraina, a afirmat că pentru el nu contează să-şi pună numele pe lista marcatorilor, ci victoria echipei.

„Mă bucur că mi-a ieşit astăzi. Eu am mai spus că pentru mine nu e important să fiu pe lista marcatorilor, tot ce îmi doresc este ca echipa naţională să aibă rezultate, să aibă victorii. Nu mă interesează cine marchează, nici pe mine nici pe colegii mei”, a mai spus Stanciu.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Man, primul român cu două assist-uri într-un meci de turneu final în ultimii 30 de ani

Dennis Man a devenit luni, în victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei la EURO 2024, primul fotbalist cu două pase decisive pentru România într-un meci la un turneu final după Gheorghe Hagi în meciul contra Columbiei de la Cupa Mondială 1994, informează statisticianul OptaPaolo, scrie TuttoMercatoWeb.
Naţionala de fotbal a României a obţinut luni cea mai clară victorie la un turneu final. Selecţionerul Edward Iordănescu: "E o victorie memorabilă, istorică"
Dennis Man a pasat decisiv la primul şi ultimul gol din partida de luni, reuşite de Nicolae Stanciu, respectiv Denis Drăguş.
La Mondialul din 1994, Gheorghe Hagi a reuşit un gol memorabil şi a pasat decisiv la cele două goluri ale lui Florin în succesul cu 3-1 împotriva Columbiei, în faza grupelor.

România a obţinut luni cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la un turneu final. De asemenea, România a avut cel mai mic procentaj al posesiei, 29%, pentru o echipă care câştigă un meci la Campionatul European începând din 1980, de când există astfel de statistici, informează OptaJoe.

În județul Brașov, 56,4% din populație beneficiază de serviciile Casei Județene de Pensii

0
În județul Brașov, 56,4% din populație beneficiază de serviciile Casei Județene de Pensii
Foto: Instituția Prefectului Județul Brașov / Facebook

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat marți şedinţa Colegiului Prefectural, având pe ordinea de zi prezentarea Raportului de activitate pe anul 2023 al Casei Judeţene de Pensii Brașov.

Câteva date din prezentarea făcută de directorul executiv al Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu:

Casa Județeană de Pensii Brașov gestionează servicii pentru un număr mediu de 160.467 beneficiari, 199.809 de salariați și 688 persoane asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare facultativă. Raportând aceste cifre la populația județului Brașov, de 640.035 de persoane, se constată ca 56,4% din această populație beneficiază de serviciile Casei Județene de Pensii (CJP) Brașov.

În perioada 01.01.2023-31.12.2023 CJP Brașov a eliberat aproximativ 14.400 adeverințe privind stagiul de cotizare pentru public, precum și pentru instituțiile similare din țară; de asemenea, aproximativ 11.800 adeverințe au fost emise prin cele două aplicații implementate de Casa Națională de Pensii Publice.

În perioada 01.01.2023-31.12.2023 la CJP Brașov s-au înregistrat 4.805 petiții, din care 90% referitoare la stabilirea şi plata pensiilor şi a altor prestaţii sociale.

În aceeași perioadă s-au înregistrat la CJP Brașov 1.125 dosare de instanță noi, din care s-au soluționat 461 (dintre acestea, 191 fiind procese câștigate de CJP Brașov).

Evidența accidentelor de muncă și a bolilor profesionale

În baza de date a CJP Brașov au fost înregistrate 232 accidente de muncă produse perioada 01.01.2023-31.12.2023, după cum urmează:
– 195 accidente de muncă produse pe raza județului Brașov, angajatorul având sediul social în acest județ;
– 22 accidente de muncă produse pe raza județului Brașov, angajatorul având sediul social în alte județe 22
– 15 accidente de muncă produse în afara granițelor României.

În perioada 01.01.2023-31.12.2023, Directia de Sănătate Publică a județului Brașov a confirmat caracterul de profesionalitate al bolii si a transmis către CJP Brașov fisele BP2, de declarare a bolilor profesionale, pentru 212 cazuri.

Activitatea desfășurată în anul 2023 la cele 4 cabinete de expertiză medicală, Oficiul de expertiză medicală și Comisia Regională de Contestații Brașov din cadrul CJP Brașov a însumat mai multe acțiuni obligatorii. Astfel, la sfârșitul anului 2023 s-au înregistrat 10.324 cazuri de expertizări medicale, 6.704 dosare în evidență (din care 1.658 cazuri nerevizuibile), 8.126 cazuri noi expertizate (din care 149 respinse), 3.290 cazuri revizuite (din care 40 apte de muncă), precum și 2.078 avize de prelungire a concediilor medicale.

În ceea ce privește activitatea de valorificare a biletelor de tratament, în anul 2023 s-au înregistrat 5.634 cereri și au fost repartizate 3.103 bilete. Dintre acestea, au fost valorificate 2.946, respectiv 94.94%.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii Colegiului Prefectural au aprobat, prin vot unanim, Programul pentru asigurarea ordinii publice și a stării de sănătate a populaţiei în perioada sezonului estival 2024. Pentru realizarea acestui program, se constituie, prin Ordin al Prefectului, următoarele comisii mixte:
– Comisia pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe teritoriul judeţului Braşov în perioada sezonului estival – având ca membri reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliție Judeţean Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” Brașov
– Comisia de control pentru supravegherea activităţii operatorilor economici din turism și a unităților de alimentație publică din județul Brașov – constituită din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” şi Inspectoratului de Poliție Judeţean – după caz.

Instituțiile membre ale celor două comisii vor desfășura verificări pe ariile proprii de competență, urmând ca la finalul sezonului estival, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, să informeze Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, cu privire la activitățile de control derulate, constatările efectuate și măsurile de remediere dispuse.

Exercițiu la Brașov, pentru gestionarea unui ,,Incendiu de vegetație pe Tâmpa”

0
Exercițiu la Brașov, pentru gestionarea unui ,,Incendiu de vegetație pe Tâmpa”

Primăria Brașov a organizat marți un exercițiu în Șaua Tâmpei pentru a testa capacitatea de reacție a angajaților Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și a echipelor de voluntari.

,,În data de 18.06.2024, în jurul orei 12.00, un trecător aflat pe poteca ce duce de la Șaua Tâmpei spre zona de belvedere a observat fum care se ridica din zona împădurită din vecinătatea potecii” – așa începe scenariul exercițiului pe care Municipalitatea l-a organizat marți pentru a testa capacitatea de reacție a angajaților și voluntarilor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Brașov.

,,Astăzi (marți – n.r.) am avut un exercițiu de antrenament privind simularea unui incendiu de vegetație de pădure. Am urcat în masivul Tâmpa, unde am avut și echipe de voluntari cu noi, au fost un număr de 8 voluntari și 8 angajați ai Serviciului pentru Situații de Urgență. Am verificat cu această ocazie și rezerva de apă care există, cum funcționează motopompele, cum se face o linie de alimentare cu un traseu mai lung, cu un rezervor gonflabil, tampon între ele, eu zic că totul a funcționat cum ne-am așteptat, cum ne-am pregătit și că suntem pe linia cea bună. Dar mai este necesar, ca întotdeauna, să facem mai multe antrenamente și mai multe exerciții. Voluntarii au fost pentru prima dată cu serviciul nostru, au fost foarte interesați să participe la acest exercițiu și ne bucurăm să-i avem alături de noi”, a declarat Emil Pușcașu, șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență.

După ,,primirea apelului”, o parte din echipa de intervenție a urcat în Șaua Tâmpei cu autospeciala din dotare și echipamentele de intervenție, iar ceilalți au urcat pe poteca ce leagă Aleea de sub Tâmpa cu zona de intervenție.

În prima etapă s-a făcut evacuarea persoanelor din zona afectată și pregătirea liniei de intervenție.

Stingerea incendiului s-a făcut cu apă din rezervorul amplasat în acea zonă, cu ajutorul motopompelor, dar și din rezervorul gonflabil de 600 de litri, iar angajații SVSU au utilizat și rucsacuri speciale, cu apă, pentru stingerea incendiilor de pădure.
Exercițiu la Brașov, pentru gestionarea unui ,,Incendiu de vegetație pe Tâmpa”
Pentru echipele de voluntari a fost primul exercițiu derulat în condiții reale la care au participat după ce au trecut de perioada de recrutare și pregătire de la începutul acestui an.

,,Astăzi am avut posibilitatea să participăm la prevenirea unui incendiu în pădure. A fost destul de interesant și voi participa și la următoarele exerciții”, a precizat Mihaela Tomescu, 37 de ani, de profesie casier, care este de 2-3 luni voluntar, pentru că dorește să-și extindă cunoștințele generale și pentru că îi place să-i ajute pe cei din jurul ei. Până acum a învățat ce trebuie să facă pentru a acorda primul ajutor în anumite situații de urgență și despre prevenirea și stingerea incendiilor de vegetație.

Cei 8 voluntari care au participat la acest exercițiu au asigurat suportul logistic pentru echipele de intervenție și au avut ocazia să testeze și ei o parte din echipament.

Obiectivele acestui exercițiu au fost antrenarea personalului S.V.S.U. și a voluntarilor pentru organizarea, conducerea și desfășurarea operațiunilor de intervenție și evacuare, și verificarea capacității de răspuns pentru salvarea și evacuarea populației.
Exercițiu la Brașov, pentru gestionarea unui ,,Incendiu de vegetație pe Tâmpa”
Anunțul de recrutare a voluntarilor SVSU a fost făcut în decembrie 2023. În februarie 2024 au fost încheiate primele contracte, iar în prezent există 22 de voluntari, dintre care 10-15 sunt activi și participă la sesiunile de pregătire organizate de SVSU Brașov. Ultimul incendiu de vegetație de pe Tâmpa a avut loc în aprilie 2017, când au ars aproximativ 1.000 de m.p. de vegetație. Incendiul a fost stins după 4 ore. La intervenție au participat aproximativ 50 de pompieri militari, angajați ai Regiei Pădurilor Kronstadt și ai SVSU.

Concert pentru cor și orgă la Biserica Neagră

0
Concert pentru cor și orgă la Biserica Neagră

Comunitatea Bisericii Negre organizează un concert pentru cor și orgă în data de 21 iunie, de la ora 19.00. Corul Bach al Bisericii Negre, împreună cu soprana Cristina Radu, vor fi acompaniați de Ursula Philippi la orgă și dirijați de către Steffen Schlandt în cadrul acestui concert de vară. Publicul are ocazia de a asculta piese provenite din diverse epoci muzicale – lucrări de Johann Sebastian Bach, Zoltán Gárdonyi, Felix Mendelssohn și Șerban Marcu.

Corul Bach din Brașov, fondat în 1933, este corul bisericesc al comunității evanghelice. În anul 2004 corul Bach a fost preluat de organistul și dirijorul Steffen Schlandt, care a contribuit la diversificarea repertoriului, la motivarea tinerilor și la colaborările cu alte coruri și ansambluri.

Steffen Schlandt a concertat în numeroase țări din Europa, precum Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, Portugalia, Spania, dar și în afara ei, în Israel și Guadeloupe. Este coordonatorul festivalurilor Musica BARCENSIS și Musica CORONENSIS. Din septembrie 2004 este dirijorul Corului Bach și organist la Biserica Neagră.

Ursula Philippi a activat la Sibiu ca organistă a Bisericii Evanghelice între anii 1985 și 2014, susținând o bogată activitate concertistică la orga Sauer, cel mai mare instrument din Transilvania. Aceasta concertează cu regularitate în diferite ansambluri camerale. Totodată, aria sa de interes cuprinde și salvarea vechilor orgi din Transilvania.

Cristina Radu, soprană, a debutat pe scena Operei Naționale din București în 2003. În prezent este solistă a operei din Brașov, susținând recitaluri în numeroase orașe din România, dar și din străinătate. Aceasta explorează în mod constant diverse spații muzicale, de la sfera renascentistă până la perioada contemporană.

Biletele pentru concert pot fi achiziționate online de pe platforma www.booktes.com sau de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO, situat în Curtea Johannes Honterus, nr. 8 (vizavi de intrarea în biserică). Prețul unui bilet este de 25 lei, copiii sub 18 ani beneficiind de gratuitate. Intrarea nu mai este permisă după începerea concertului.

Conducători auto drogați, depistați în Brașov

0
Conducători auto drogați, depistați în Brașov

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, pe care le-au deschis după ce au depistat doi conducători auto, testați pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive.

La data de 17 iunie, în jurul orei 04:00, în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au identificat un conducător auto, care, în timp ce se deplasa pe strada Stadionului, din municipiul Brașov, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu bordura de separare a sensurilor de circulație.

Astfel, după ce au identificat bărbatul de la volan, polițiștii l-au testat din punct de vedere al consumului de substanțe interzise, iar rezultatul a indicat prezența în organism a unei substanțe psihoactive.

Tot la data de 17 iunie, în jurul orei 01:15, polițiștii rutieri au oprit, pentru control, un autovehicul care circula pe strada Pelicanului, din municipiul Brașov.

În cadrul controlului efectuat, după ce a fost identificat conducătorul auto, pentru că au observat indicii specifice, polițiștii l-au testat din punct de vedere al consumului de substanțe interzise, iar rezultatul a indicat prezența în organism a unei substanțe psihoactive.

În cauzele relatate, pentru că rezultatele testărilor nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, bărbații au fost conduși la o unitate medicală autorizată, unde le-au fost prelevate mostre biologice, a căror analiză va stabili tipul de substanță psihoactivă depistată în organism.

Pentru cele constatate, polițiștii au întocmit două dosare de cercetare penală, ambele pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, în care cercetările continuă sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

O șoferiță care nu mai avea dreptul să conducă pentru că a condus sub influența alcoolului a fost găsită după o zi conducând sub influența alcoolului

0
O șoferiță care nu mai avea dreptul să conducă pentru că a condus sub influența alcoolului a fost găsită după o zi conducând sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au dispus reținerea unei femei, aflată sub influența alcoolului, după ce acesta ar fi fost identificată în trafic în timp ce se afla sub influența alcoolului.

La data de 17 iunie, în jurul orei 03.00, polițiștii făgărășeni au oprit pe o stradă din localitate, un autoturism, la volanul căruia se afla o femeie, în vârstă de 44 de ani, din localitate.

Pentru că aceasta părea a fi sub influența alcoolului, a fost testată din punct de vedere al consumului, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de valoarea înregistrată de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

De asemenea, polițiștii au afectuat verificări în bazele de date, împrejurare în care au stabilit că persoana identificată avea permisul de conducere reținut pentru o faptă similară petrecută cu o zi înainte.

Astfel, față de cele constatate, în baza ordonanței emise de polițiști a fost dispusă reținerea femeii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acesteia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.