3.4 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Transylvania Open. Simona Halep, victorie zdrobitoare cu Gabriela Ruse

0

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse scor 6-1, 6-2, în primul tur de la Transylvania Open. „A fost o bucurie să fiu pe teren și sper ca mâine să joc la fel de bine.
Când ai încredere, intră cam toate loviturile. Mă simt bine, e plăcut să fii la Cluj. Vreau să le mulțumesc organizatorilor, mă simt ca acasă. Mă bucur că am făcut un meci bun, nu e ușor să joci împotriva unei adversare din aceeași țară, care are un an extraordinar, a intrat în Top 100”, a spus Simona Halep. Halep va juca în optimi împotriva rusoaicei Varvara Gracheva,care a trecut de Andrea Petkovic, 6-4, 2-6, 6-4.

(P) Invaziile de furnici și neplăcerile provocate de acestea

0

Deși nu sunt insecte atât de dăunătoare cum sunt viespile, gândacii de diverse tipuri sau puricii, furnicile pot provoca diverse neplăceri atunci când ocupă spațiile de locuit. O întreagă colonie de furnici poate fi neplăcută atunci când hotărăște să locuiască în același spațiu cu tine, mai ales că și acestea fac parte din categoria insectelor care pot provoca pagube ale obiectelor sau instalațiilor din locuințele oamenilor.
Astfel, se impune rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt. Iată de ce și cum poți face acest lucru. 

Riscuri asociate invaziilor de furnici 

Prezența câtorva furnici în casă nu reprezintă o problemă majoră, însă o invazie de furnici poate deveni o adevărată problemă, mai ales dacă ai în vedere pagubele pe care acestea le pot face, iar firmele ddd îți pot deveni aliați de nădejde în acest sens. 
Există anumite specii de furnici care pot fi extrem de problematice. Este vorba despre furnicile mari, negre sau bicolore, care obișnuiesc să se cuibărească în lemnul umed. Deși așa s-ar crede în popor, acestea nu se hrănesc cu lemn, însă iubesc să sape galerii în acesta, putând provoca astfel daune majore. Scările interioare din lemn, ramele geamurilor sau ușile din lemn pot reprezenta, de asemenea, ținta acestora. Pentru a rămâne cu obiectele de mobilier și decor din casă neatinse, este absolut necesar să scapi de aceste insecte, însă nu este recomandată utilizarea unor substanțe chimice, ci de preferat este să apelezi la firmele care oferă servicii deratizare pentru a rezolva problema acestor dăunători.

Metode eficiente pentru a scăpa de furnici

Există mai multe modalități prin care poți scăpa de acești dăunători, unele mai naturale, altele mai puțin naturale. Poți folosi diverse ingrediente naturale pentru a scăpa de furnici, însă eficiența acestora nu este întotdeauna cea mai crescută. Astfel, poți presăra zaț de cafea pe podea sau pe lângă pereți, poți trage o linie groasă cu creta pentru a crea o barieră pentru furnici, poți pune felii de lămâie la deschiderile spre exterior sau poți pune lavandă sau batoane de scorțișoară în diverse locuri. 
Însă toate acestea pot funcționa sau nu, iar ceea ce este necesar pentru a scăpa de invaziile de furnici este o soluție sigură reprezentată de firmele care oferă servicii de deratizare și dezinsecție complete, la nivel profesional. O astfel de soluție este preferată întotdeauna, rezultatele fiind întotdeauna cele mai bune – scapi rapid și sigur de dăunătorii de orice fel, fără niciun efort suplimentar.

Reguli noi la Pașapoarte și Permise auto

0

l Accesul în clădirea Prefecturii, dar și la Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării anti-COVID sau a unui test RT-PCR negativ
l Noile reguli sunt valabile și pentru imobilul de pe str. Turnului nr. 13, unde funcţionează Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto

Instituţia Prefectului, ca reprezentantă a Guvernului în teritoriu a decis să impună şi ea unele măsuri, astfel că va permite intrarea în Palatul Administrativ, pe de Bulevardul Eroilor nr. 5 și în imobilul de pe str. Turnului nr. 13, unde funcţionează Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, doar persoanelor care fac dovada vaccinării anti-COVID și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemena, vor avea acces şi persoanele care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 48 de ore, precum şi persoanele care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

Din această săptămână se modifică temporar şi accesul în clădirea Prefecturii, unde funcţionează atât Instituţia Prefectului, cât şi Consiliul Judeţean. După prelungirea stării de alertă, mai toate instituţiile publice, printre care Primăria Municipiului Braşov sau CJAS, şi-au adaptat programul cu publicul pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiilor cu SARS-COV-2.

Doar cu schema completă de vaccinare, test sau trecuți prin boală

Astfel, şi Instituţia Prefectului, ca reprezentantă a Guvernului în teritoriu a decis să impună şi ea unele măsuri, astfel că va permite intrarea în Palatul Administrativ, pe de Bulevardul Eroilor nr. 5 și în imobilul de pe str. Turnului nr. 13, unde funcţionează Serviciul de Paşapoarte şi Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, doar persoanelor care fac dovada vaccinării anti-COVID și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemena, vor avea acces şi persoanele care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 nu mai vechi de 48 de ore, precum şi persoanele care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

Respectarea măsurilor va fi verificată de jandarmi

Măsurile de mai sus nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, a precizat Instituţia Prefectului. Evaluarea încadrării în condițiile de acces în Palatul Administrativ se realizează de către personalul de pază – personal militar al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brașov, la punctul de control acces, iar în imobilul de pe str. Turnului nr. 13 – de către personalul militar al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, la punctul de acces principal, prin solicitarea și verificarea documentelor prezentate ca dovadă a încadrării în condițiile de acces, coroborate cu datele de identitate ale persoanei care solicită accesul. Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada încadrării în condițiile de acces prin intermediul certificatelor digitale ale UE privind COVID-19.

Documente, pentru cei din afara UE

În cazul persoanelor provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2. „Triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor la intrarea în Palatul Administrativ și în imobilul de pe str. Turnului nr. 13, precum și măsura purtării măștii – astfel încât aceasta să acopere nasul și gura – rămân valabile în toată perioada stării de alertă”, a precizat Instituţia Prefectului.

Cei nevaccinaţi sau netestaţi pot preda documente, spre apostilare, în afara clădirii

Pentru persoanele care nu se încadrează în condițiile de acces, asigurarea accesului, prin excepție, la serviciile de apostilare – conform art. 12 alin. 8 din Anexa 3 a HG nr. 1130/22.10.2021 – se asigură, la solicitare, prin preluarea respectiv predarea documentelor, în exteriorul clădirii Palatului Administrativ, de către persoana desemnată cu activitatea de apostilare. Evaluarea îndeplinirii condițiilor de acces a vizitatorilor se realizează o singură dată, la intrarea în imobil. Nesupunerea vizitatorilor la procedura de evaluare privind îndeplinirea condițiilor de acces la intrarea în instituție atrage după sine interzicerea accesului.

Va avea 48 de locuri: A doua grădiniţă nouă din Tractorul-Coresi

0

l Investiţia este estimată la 7,113 milioane lei, iar suprafața noii unități școlare va fi de 1081 metri pătraţi

Consiliul Local Braşov va supune aprobării în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construcţia unei grădiniţe noi, în cartierul Tractoru – Coresi II, într-o zonă aflată în continuă dezvoltare.
Potrivit documentaţiei, investiţia în această grădiniţă este estimată la 7,113 milioane lei. Unitatea de educaţie ar urma să fie construită pe un teren de 1081 metri pătraţi şi să aibă o capacitate de 48 de locuri, în trei grupe. Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime subsol, parter și etaj, cu o suprafața construită de 267,96 m.p, o suprafață desfășurată de 850,17 m.p. și o suprafața utilă de 738,26 m.p.

Clădire cu trei niveluri

Clădirea viitoarei grădiniţe din Tractorul – Coresi II va avea subsol, parter şi etaj. La subsol este prevăzută o bucătărie cu spații pentru prepararea diverselor alimente. Alimentele se transportă la etaj cu lift proiectat pentru acest scop. Tot la subsol va fi camera centralei, poziționată la distanță față de grupe și are acces direct din exterior; un lift pentru rufe murdare, o spălătorie, depozitul de rufe, călcătorie, vestiare pentru personalul auxiliar, prevăzute cu baie proprie, spălătorie și călcătorie şi birou administrativ. La parter va fi o sală de grupă, baie prevazută cu duș, wc, și lavoar, izolator cu grup sanitar, – cabinet medical, oficiu curățenie şi anexe, iar la etajul I, un spațiu multifuncțional, două săli de grupă, două băi prevăzute cu dușuri, WC-uri și lavoare şi oficiu curățenie. „Una dintre problemele majore cu care se confruntă noile zone rezidențiale este lipsa unităților de învățământ în apropierea locuințelor. Cel mai bun exemplu este zona nouă a cartierului Tractorul, zonă în care, astăzi, nu există nici o creșă, nici o grădiniță, nici o școală. Rezultatul? Oamenii sunt nevoiți să își ducă copiii la creșă și grădiniță în alte cartiere, ceea ce, pe lângă disconfortul zilnic al acestor brașoveni, înseamnă și o creștere a traficului și, implicit, creșterea poluării. Soluția este de a construi unități de învățământ în aceste zone noi”, a precizat primarul Allen Coliban.

Planuri pentru trei creșe

„În Tractorul, municipalitatea are deja două proiecte în derulare – construirea unei creșe și a unei grădinițe. Un al treilea proiect, pentru construirea unei grădinițe, a ajuns deja în faza de studiu de fezabilitate, iar consilierii locali îl vor dezbate în ședința de vineri. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, având în vedere că avem deja și proiectul tehnic, putem lansa licitația pentru realizarea lucrărilor. De asemenea, am propus construcția a trei creșe, este prinsă pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru finanțare, iar în ședința de vineri, le solicit votul domnilor consilieri locali pentru predarea către CNI a amplasamentului pentru primul proiect, cel de pe str. Ioan Socec”, a mai explicat primarul Brașovului.

COVID lovește și istoria: Asociaţia „15 Noiembrie” suspendă manifestările dedicate Revoltei din 87

0

l Crosul emblematic este anulat, dar doi membri ai asociației vor alerga, în mod simbolic, pe același traseu, de la fosta uzină Steagu Roșu până la Prefectură

Asociația „15 Noiembrie 1987” anunţă că în acest an nu va mai organiza activităţile specifice de comemorare a revoltei anticomuniste de acum 24 de ani, declanșată de muncitorii de la uzina Steagu Roşu. Președintele Asociaţiei, Marius Boeriu, spune că decizia a fost luată pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Coroane de flori la troiță

„Situația în care ne aflăm ne obligă să renunțăm la organizarea cu public a unor evenimente dedicate acestei zile. Ne gândim și la membrii asociației, majoritatea persoane în vârstă, vulnerabile în fața virusului, pe care nu ne dorim să le expunem pericolului de a se infecta. Din păcate, nici Crosul 15 Noiembrie, o competiție sportivă emblematică a Brașovului, nu se va putea desfășura în acest an, însă, pentru a nu rupe continuitatea acestui eveniment, doi membri ai asociației vor alerga, în mod simbolic, pe același traseu, de la fosta uzina Steagul Roșu până la Prefectură” , a declarat Marius Boeriu. Reprezentanții Asociației „15 Noiembrie 1987” Brașov vor depune coroane de flori la troița din zona Spitalului Județean, fără însă a fi oficiat, ca de obicei, și ceremonialul religios. Brașovenii sau reprezentanții instituțiilor care doresc să omagieze memoria luptătorilor anticomuniști din 1987 pot face acest lucru depunând coroane de flori pe parcursul întregii zile de 15 Noiembrie, asigurând astfel respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii și combaterea virusului SARS-COV-2.

„Jos Ceauşescu! Jos Dictatura!”

„Jos Ceauşescu! Jos Dictatura!”. Au fost primele lozinci anticomuniste care s-au auzit la Braşov, cu doi ani înainte de căderea regimului Ceauşescu. Pe data de 15 noiembrie 1987, muncitorii uzinei de autocamioane Steagu Roşu au ieşit în stradă pentru a protesta. Oamenii nu mai suportau foamea, frigul din case şi întunericul. În scurtă vreme, pe străzile Braşovului, în zi de vot, stegarilor revoltaţi li s-au alăturat alţi 10.000 de braşoveni. Toţi au strigat în centrul oraşului împotriva comuniştilor. Au dat foc portretului lui Ceauşescu şi au aruncat în stradă, pe ferestre, bunătăţile descoperite în depozitele cantinei judeţenei PCR. Zile în şir, apoi, zeci de muncitori, consideraţi capii revoltei, au fost anchetaţi şi torturaţi de Securitate. Și apoi judecați într-un simulacru de proces.

Incendiu cu funcționari evacuați, la Primărie

0

l Acesta a fost doar scenariul unui exercițiu care a avut loc ieri la Primăria Brașov

Funcționarii din Primăria Brașov au fost evacuați ieri, din cauza unui incendiu de proporții care a cuprins întreaga clădire, pornind de la subsol până la acoperiș. Incendiul s-a soldat cu două victime, evacuate de la primul etaj, care au primit primul ajutor la fața locului. Acesta a fost doar scenariul unui exercițiu care a avut loc ieri la Primăria Brașov, cu intervenție din partea a zece echipaje de stins incendii și ale SMURD. Exercițiul a început la ora 14.00, când a fost anunțat un incendiu la subsolul primăriei, și a durat aproximativ o oră. Majoritatea funcționarilor primăriei, aproximativ 240 de persoane, s-au auto-evacuat conform procedurilor. Două persoane intoxicate cu fum, conform scenariului, au fost evacuate de pompieri pe căile de acces în clădire, iar alte două, prinse de foc în biroul de la etaj, au fost evacuate cu scara mobilă și li s-a acordat primul ajutor. La exercițiu au fost mobilizate patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, inclusiv o autospecială cu scară, precum, trei autospeciale SMURD și autospeciala SVSU. Pe lângă pompieri, echipajele SMURD și angajații SVSU, au fost mobilizate și efective ale Poliției Locale, Poliției Naționale și Jandarmeriei. „Am organizat un exercițiu împreună cu colegii de la SVSU Brașov și cu conducerea Primăriei Brașov, un exercițiu în care am simulat un incendiu cu evacuarea întregului personal, persoane surprinse în interiorul Primăriei. Momentan, echipajele de intervenție primele sosite la locul intervenției execută misiunea de stingere și de evacuare a personalului, plus acordarea primului ajutor medical. La o primă evaluare, operațiunea a decurs binișor, să spunem. Întotdeauna identificăm probleme pe care ulterior le remediem. Nu putem să ne așteptăm niciodată ca totul să meargă șnur, exact cum scrie în carte, însă de aceea facem acest exercițiu, să identificăm punctele slabe, astfel încât pe viitor să le îmbunătățim”, a spus Lucian Marciu, reprezentantul ISU Braşov.

Și totuși, frica nu este bună / Laura Cosoi: „Dacă vorbesc cu cineva la telefon și tușește, mă alarmez“

0

Laura Cosoi a mărturist recent pe pagina personală de Facebook că este foarte speriată de creșterea numărului mare de infectări cu Covid – 19 din ultima perioadă, și de multele decese provocate de noul coronavirus. Vedeta și-a pierdut tatăl din cauza Covid-19, pe 26 noiembrie 2020.
”În perioada asta sunt tare anxioasă. Pur și simplu, în jurul meu sunt mulți oameni bolnavi, chinuiți, încercați. Oricât de optimistă sunt, mă simt copleșită de vremurile în care trăim. Am încercat să îmi rezum viața la strictul necesar. Îmi cântăresc foarte bine programul, în așa fel încât să nu ies din casă decât dacă este musai, amân filmări și interviuri, încerc să mă descurc cum pot cu resursele proprii. Și totuși, ce perioadă tulbure… Dacă vorbesc cu cineva la telefon și tușește, mă alarmez, dacă strănută cineva în preajma mea, îmi țin respirația, dacă își dă jos masca să își șteargă nasul, mă dau în spate doi metri. Și totuși, frica nu este bună. Ar fi bine să mă împac cu «împrejurul» meu, să meditez, să alerg, să ascult muzică, să mă bucur de copii și de natură mai mult că niciodată. Va trece, știu! Doar că mi se pare că nu suntem mai bine că anul trecut, ba mai rău. Și totuși a trecut un an… Aș vrea să ne reluăm viețile fără griji, să pot lua oamenii dragi în brațe și să nu mă mai uit la filme întrebându-mă de ce nu poartă măști?! Va fi bine, dar prețul plătit nu este unul mic. Mă gândesc la toți cei care sunt încercați în această perioadă și le sunt alături! Mie îmi este dor de tata. Foarte dor”, a spus Laura Cosoi.
Tatăl Laurei Cosoi a murit pe 26 noiembrie 2020, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Marius Cosoi suferea de diabet, iar starea lui s-a agravat într-un ritm alert, potrivit click. ro. Tatăl Laurei Cosoi a fost profesor de sport şi antrenor de handbal şi baschet în Iaşi.

Pepe nu mai lucrează în televiziune pentru că: „Nu se justifică nici financiar”

0

Pepe, unul dintre cei mai apreciați cântăreți latino din România, a fost invitat în această perioadă la podcastul lui Radu Țibulcă de pe Youtube, unde cântărețul a explicat de ce nu mai apare în emisiuni de televiziune.
„Mi s-a propus să mai intru în niște proiecte de televiziune, dar nu aveau nicio legătură cu cariera mea. N-are sens să consum energia, să stau 8-10 ore la o filmare, unde nu mă regăsesc cu proiectul respectiv. Îmi mănâncă foarte mult timp și nu se justifică nici financiar și mai bine fac altceva”, a declarat Pepe.
Cântărețul a mai spus că a fost sunat de cei de la Antena 1 pentru a face parte din juriul emisiunii „Splash! Vedete la apă”, dar a refuzat pentru că filmările show-ului se suprapuneau cu proiectele sale.
Pepe a fost prezent în mai multe emisiuni de televiziune de-a lungul timpului, iar acum se ocupă de proiecte personale, cântă, și este gazdă în show-ul online „BAR online”.

Selly stă în chirie într-un apartament de 500.000 de euro plus TVA

0

Vloggerul Andrei Șelaru, Selly, unul dintre cei mai populari tineri din mediul online, locuiește de o lună împreună cu iubita lui, Smaranda, într-un apartament care valorează aproximativ 500.000 de euro plus TVA, potrivit profm.ro. Selly plătește chirie pentru locuința de lux, iar pe canalul său de Youtube a prezentat zilele acestea un filmuleț cu locuința impresionantă.
“În momentul de față, pentru apartamentul în care locuiesc, plătesc o chirie de 2.050 de euro plus TVA. La chestia asta se adaugă și alte sume, precum 100 de euro locul de parcare pe lună, plus TVA și acolo, plus 200 de euro pe lună pentru parasolarul de pe balcon, așadar 2350 de euro pe lună plus TVA pentru locul ăsta în care eu stau. Asta e chiria. Într-un an în care eu stau aici, cheltui practic 28.200 de euro, plus TVA. O grămadă de bani, o sumă foarte mare de bani. Așadar, de ce să plătesc an de an acești bani și la final să nu am nimic? Hai să ne gândim cât ar fi costat apartamentul ăsta dacă l-aș fi cumpărat. Apartamentele din acest complex nu se vând, toate sunt de închiriat. Luând în calcul zona, toate facilitățile apartamentului și ale complexului, aș estima valoarea lui la 500.000 de euro plus TVA”, a mărturisit Selly.
Selly ar avea posibilitatea să cumpere o astfel de locuință, dar preferă să stea în chirie. „Nu mi se pare inteligent să blochezi 500.000 de euro într-un apartament în care tu stai. Ăla e un apartament care nu îți produce bani în mod activ, singurul mod în care ar produce e când îl vinzi, poate că piața va crește și vei avea un profit din vânzarea lui. Ce poți face cu cei 500.000 de euro? Poți să îi investești și să îți producă bani mult mai mulți decât un apartament. Eu asta fac cu banii, vreau să-i investesc. Decât să spargi 500.000 de euro pe un apartament în care stai, poți să iei mai multe care sunt în faza de proiect și al căror preț va fi mult mai mare când vor fi gata”, a spus Selly.
Selly este cel mai cunoscut YouTuber din România.

Cugetări

0

Thomas Jefferson: „Dacă îți dorești ceva ce n-ai avut niciodată, trebuie să fii dispus să faci ceva ce nu ai mai făcut niciodată“