23.5 C
Braşov
Acasă Blog

Bărbatul împușcat în timp ce ataca cu un topor un jandarm a murit

0
Bărbatul împușcat în timp ce ataca cu un topor un jandarm a murit
Bărbatul împușcat în timp ce ataca cu un topor un jandarm a murit

Bărbatul care a atacat cu un topor un jandarm, și asupra căruia un polițist a tras focuri de armă pentru a putea fi oprit, a murit. ,,Urmează să se efectueze o autopsie și să se stabilească cauzele decesului”,  a precizat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Vezi aici știrea inițială

Jandarm amenințat cu toporul în Săcele

 

Avertismentul salvamontiștilor pentru perioada de caniculă: Recomandări pentru turiști la munte

0
Avertismentul salvamontiștilor pentru perioada de caniculă
Foto cu rol ilustrativ

Avertismentul salvamontiștilor pentru perioada de caniculă: Recomandări pentru turiști la munte.

În aceste zile de căldură sufocantă, mulți aleg să se refugieze la munte. Salvamontiștii au emis o serie de recomandări importante pentru turiști, subliniind necesitatea de a evita traseele montane lungi și solicitante.

„Urmează câteva zile de caniculă, inclusiv în zona montană. Vă sfătuim să evitaţi traseele montane lungi şi solicitante, să vă hidrataţi foarte bine şi să vă protejaţi de soare în mod eficient pentru a preveni șocul caloric (insolația), favorizat de căldura extremă, efort mare și altitudine,” se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Intervențiile salvamontiștilor în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Naţional Salvamont a primit 13 apeluri de urgență. În urma acestor intervenții, au fost salvate 10 persoane. Dintre acestea, 3 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar una a fost dusă cu elicopterul SMURD la o unitate sanitară. Din păcate, o persoană a decedat și a fost predată Serviciului de Medicină Legală, precizează Salvamont.

Recomandări pentru turiști
 • Evitați traseele lungi și solicitante: În perioada caniculară, evitați traseele care necesită un efort fizic mare.
 • Hidratați-vă adecvat: Consumați suficiente lichide pentru a evita deshidratarea.
 • Protejați-vă de soare: Folosiți protecție solară, pălării și haine adecvate pentru a preveni insolația și arsurile solare.
 • Fiți atenți la semnele de șoc caloric: Dureri de cap, amețeli și greață pot fi semne ale insolației și trebuie tratate cu seriozitate.

Salvamontiștii subliniază importanța respectării acestor recomandări pentru a preveni incidentele neplăcute și pentru a vă bucura în siguranță de frumusețea muntelui.

Înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat încep pe 15 iulie

0
Înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat încep pe 15 iulie
La Brașov au fost depuse 1268 de contestații la Bac

Înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat încep pe 15 iulie.

Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat au o nouă șansă în sesiunea din august. A doua sesiune de Bacalaureat din acest an se va desfășura în perioada 8 – 30 august, iar etapa de înscriere va avea loc între 15 și 22 iulie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, înscrierile candidaților încep pe 15 iulie și durează până pe 22 iulie.

Calendarul probelor
 • 8-9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
 • 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
 • 12 august: Evaluarea competențelor digitale.
 • 13-14 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Calendarul probelor scrise
 • 19 august: Limba și literatura română – proba E.a).
 • 20 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c).
 • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d).
 • 22 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).

Afișarea rezultatelor

 • 26 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse între orele 12:00 și 18:00.
 • 27-29 august: Soluționarea contestațiilor.
 • 30 august: Afișarea rezultatelor finale.

La prima sesiune din acest an a Bacalaureatului, în urma soluționării contestațiilor, rata de promovare a fost de 78,2%, conform Agerpres.

Conducători auto cercetați de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

0
Conducători auto cercetați de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

Conducători auto cercetați de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au deschis dosare penale pentru doi bărbați care au fost surprinși conducând sub influența alcoolului.

Incidentul din Recea

Pe data de 13 iulie, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila au intervenit la un incident rutier pe DC 73, în localitatea Recea, județul Brașov. În urma cercetărilor, s-a constatat că un bărbat a pierdut controlul autoturismului și a lovit poarta unui imobil.

Testarea cu etilotestul a relevat o alcoolemie de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

Incidentul din Poiana Brașov

Pe data de 12 iulie, în jurul orei 22:45, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov au oprit un autoturism pe strada Soarelui pentru control. Conducătorul auto prezenta semne de consum de alcool și a fost testat cu etilotestul, rezultând o alcoolemie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

Pentru ambii șoferi, polițiștii au deschis dosare penale sub acuzația de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Dispozitiv de supraveghere montat de polițiști pentru acte de violență domestică

0
Dispozitiv de supraveghere montat de polițiști pentru acte de violență domestică
Dispozitiv electronic de supraveghere Sursa foto: Watoday.com

Dispozitiv de supraveghere montat de polițiști pentru acte de violență domestică.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 1 au emis un ordin de protecție provizoriu și au montat un dispozitiv electronic de supraveghere unui bărbat acuzat de acte de violență asupra fostei sale soții.

Pe data de 12 iunie, în jurul orei 19:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la un incident de violență domestică în municipiul Brașov. Conform raportului, o femeie a fost agresată fizic de fostul său soț în urma unui conflict.

Polițiștii s-au deplasat imediat la adresa indicată pe strada Grădinarilor, unde au confirmat sesizarea. În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul de 34 de ani și-a agresat fosta soție, lovind-o de mai multe ori în cadrul unui conflict spontan.

După evaluarea riscului, care a indicat un pericol iminent de violență, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu. Pentru a asigura protecția victimei, agresorului i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere, menit să-l monitorizeze și să prevină apropierea de persoana vătămată.

A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „violență în familie”, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Cum citim  decizia de pensionare după recalculare?

0
Cum citim  decizia de pensionare după recalculare?

Cum citim  decizia de pensionare după recalculare?

Vineri, într-o emisiune a unui post TV, a fost prezentat publicului noul model de decizie de pensionare după recalculare. Marius Stanciu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a explicat detaliat cum trebuie citit acest document esențial pentru pensionari.

Ce conține decizia de pensionare

Decizia de pensionare după recalculare este actul prin care pensionarii pot afla dacă vor primi bani în plus și cât de mare va fi această sumă. Documentul oferă detalii despre stagiul de cotizare, punctajul obținut și noul cuantum al pensiei.

Marius Stanciu a detaliat următoarele aspecte ale deciziei:

 • Informații personale: În partea superioară a deciziei se găsesc datele personale ale pensionarilor.
 • Punctaje și cuantumuri: Următoarele secțiuni includ punctajele aflate în plată la data de 31 august 2024 și cuantumul corespunzător acelei date.
 • Punctele de stabilitate: O noutate introdusă prin Legea 360/2023 sunt punctele de stabilitate, acordate pentru stagiile contributive de peste 25 de ani:
  • 0,5 puncte pentru 25-30 ani de contribuție
  • 0,75 puncte pentru 30-35 ani de contribuție
  • 1 punct pentru peste 35 ani de contribuție
 • Noul cuantum al pensiei: La literele E și F se precizează noul cuantum rezultat în urma recalculării.
 • Garanția cuantumului avantajos: În subsolul paginii se menționează că, în cazul în care recalcularea ar duce la un cuantum mai mic decât cel curent, se va menține cuantumul mai avantajos pentru pensionar.
Distribuția deciziilor

Deciziile de pensionare recalculată vor fi distribuite prin Poșta Română, iar pensionarii trebuie să le ridice personal. Distribuția pensiilor majorate va începe la 1 septembrie 2024.

Actualizări în sistemul de pensii publice

Sistemul de pensii publice din România a fost actualizat prin Legea 360/2023, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024. Legea prevede o creștere a pensiilor cu 13,8% și introduce o nouă formulă de calcul:

 • Calculul pensiei: Se face prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință (VPR), care este de 81 de lei în prezent și va fi indexat anual cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.
 • Puncte de contributivitate și necontributivitate:
  • Punctele de contributivitate se acumulează pentru anii de muncă în care s-au făcut contribuții la sistemul de pensii.
  • Punctele de necontributivitate includ perioadele de armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte pentru fiecare an).

Noua lege și formula de recalculare vin în sprijinul pensionarilor, oferind o mai mare transparență și corectitudine în determinarea cuantumului pensiei. Ministerul Muncii asigură că aceste măsuri sunt menite să aducă beneficii reale celor care au contribuit de-a lungul vieții la sistemul de pensii.

Jandarm amenințat cu toporul în Săcele

0
Intervenție a forțelor de ordine în municipiul Săcele
Foto arhivă cu rol ilustrativ

Intervenție a forțelor de ordine în municipiul Săcele. Jandarm amenințat cu toporul.

Pe 13 iulie 2024, în jurul orei 12:45, I.P.J. Brașov a fost sesizat prin apelul de urgență 112 cu privire la un conflict în desfășurare între vecini în municipiul Săcele, care avea potențial de escaladare.

Un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm a intervenit inițial la fața locului. În timpul intervenției, un bărbat de 36 de ani, implicat în conflict, a ieșit cu un topor și a amenințat forțele de ordine. Având în vedere pericolul iminent, inclusiv ridicarea toporului cu intenția de a lovi un jandarm, agentul de poliție a tras un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri în direcția agresorului.

Pentru a aplana conflictul și a preveni escaladarea acestuia, în sprijinul primului echipaj au intervenit de urgență alți polițiști și jandarmi. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Intervenția promptă a polițistului a salvat viața colegului său jandarm. Polițiștii continuă cercetările la fața locului sub coordonarea procurorului de caz pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

A deraiat un tren la Rupea. Călătorii preluați cu autocarul

0
A deraiat un tren la Rupea. Călătorii preluați cu autocarul
A deraiat un tren la Rupea. Călătorii preluați cu autocarul

A deraiat un tren la Rupea. Cei aproximativ 200 de călători din trenul IRN 347 (Curtici – București Nord) vor fi preluați cu 4 autocare, puse la dispoziție de operatorul național, până în stația Brașov, de unde vor pleca spre București cu alte garnituri care circulă pe relația Brașov – București Nord.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  informează că trenul internațional IRN 347 (Curtici – București Nord) este oprit din circulație începând cu ora 12:10 din cauza deraierii, de un boghiu, a celui de-al treilea vagon din compunerea garniturii.

Evenimentul feroviar s-a produs pe firul I, între stațiile Rupea și Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricțiale de viteză de 30 km/h.

Precizăm faptul că firul II Rupea – Racoș este închis permanent pentru lucrări de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I.

La momentul actual un alt tren de călători este oprit temporar, este vorba despre trenul IRN 532 care a ajuns la ora 13.10 în Rupea și va staționa până la redeschiderea firului I, Rupea – Racoș.

Menționăm faptul că, personalul feroviar de specialitate al SRCF Brașov și echipele de intervenție vor acorda tot suportul tehnic necesar operatorului național CFR CĂLĂTORI pentru repunerea vagonului pe șină si retragerea garniturii din linie curentă.

De asemenea, facem precizarea că reprezentanții SRCF Brașov vor colabora cu reprezentanții operatorului național care va stabili măsura necesară continuării călătoriei pentru pasagerii din trenul IRN 347.

Evenimentul feroviar va fi investigat de o echipă a AGIFER, care va stabili cauzele prodecerii deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de întârzierile care se vor înregistra în circulație din cauza acestui eveniment feroviar și îi asigură că se vor lua toate măsurile necesare pentru finalizarea operativă a intervențiilor de repunere pe șină a vagonului deraiat, din compunerea trenului IRN 347, astfel încât traficul să se reia in condiţii normale între stațiile Rupea și Racoș, anunță purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan

Oficial. Daniel Paraschiv a semnat cu Real Oviedo! Contract pe trei sezoane pentru atacantul braşovean

0

Oficial. Daniel Paraschiv a semnat cu Real Oviedo! Contract pe trei sezoane pentru atacantul braşovean

Atacantul braşovean Daniel Paraschiv (25 de ani) a semnat un contract pe trei ani cu Real Oviedo. Clubul Spania din Secunda Division a anunțat oficial transferul fotbalistului de la FC Hermannstadt. „Real Oviedo a ajuns la un acord cu fotbalistul Daniel Paraschiv pentru a deveni noul jucător al echipei până în iunie 2027.Paraschiv, în vârstă de 25 de ani, s-a născut pe 24 aprilie 1999 în Brașov (România). Atacantul vine de la FC Hermannstadt, echipă pentru care a jucat în ultimele două sezoane.
La actualul său club a jucat 95 de meciuri, a marcat 31 de goluri și a oferit 7 pase decisive.”, a transmis Real Oviedo pe rețelele sociale. La Real Oviedo a jucat în perioada 1991-1993 și brașoveanul Marius Lăcătuș.

A început fotbalul la FC Brașov

Daniel Paraschiv a început fotbalul la vârsta de șase ani la FC Braşov, iar primul său antrenor a fost Nicu Văduva. La FC Braşov a mai lucrat cu Lucia Ghioc, Alfred Folberth, Vasile Solomon și Vasile Mureşan. În urmă cu șapte ani, Paraschiv a evoluat un sezon la juniorii Preciziei Săcele sub comanda lui Ciprian Ursu, după care a revenit la FC Braşov şi a jucat timp de două sezoane în Liga Elitelor, avându-i ca antrenori pe Dragoş Luca şi Florin Nistoroschi. În 2017, atacantul a făcut pasul la seniori, la Viitorul Ghimbav, în Liga a 3-a, unde a fost promovat de antrenorul Vasile Solomon. După un tur de campionat excelent la Ghimbav, Paraschiv a fost transferat la AFC Hărman, unde s-a adaptat rapid în angrenajul echipei pregătite la aceea vreme de Ioan Naghi. În vara lui 2018, Paraschiv avea să facă pasul în Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, la pachet cu alţi doi tineri fotbaliști brașoveni talentați, Paul Mitrică şi Vlad Prejmerean. Paraschiv s-a adaptat rapid și în 33 de meciuri a marcat 14 goluri, ceea ce l-a făcut pe patronul din umbră al formației bihorene, Nicolae Sarcină, să-l ia la cealaltă echipă condusă de el, tot în Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (ex Șirineasa, ex Energeticianul). Din ianuarie 2020, Paraschiv a trecut la Viitorul Pandurii, unde și-a demonstrat rapid calitățile de golgheter și a atras atenția mai multor cluburi din Liga 1 sau Liga 2. A ales să meargă, liber de contract, la CFR Cluj, în vara anului 2021, însă campioana nu l-a păstrat în lot, ci l-a împrumutat la FC Voluntari. La echipa ilfoveană a debutat în Liga 1, iar la începutul lui 2022 a ajuns la FC Hermannstadt unde a confirmat pe deplin așteptările sub comanda lui Marius Măldărășanu.

 

Olimpic Zărneşti a pierdut un jucător de bază. Andrei Gavrilă, transfer la CSU Alba Iulia unde va fi coleg cu Vlad Mihalcea

0

Olimpic Zărneşti a pierdut un jucător de bază. Andrei Gavrilă, transfer la CSU Alba Iulia unde va fi coleg cu Vlad Mihalcea

Olimpic Zărnești l-a transferat pe Diego Alupoaie de la Cetate Râșnov, dar l-a pierdut pe Andrei Gavrilă, un jucător de bază al echipei antrenate de Mihai Stere în sezonul trecut. Andrei Gavrilă (25 de ani) va juca din sezonul viitor, tot în  Liga 3, dar la CSU Alba Iulia, echipă antrenată de Alin Minteuan. „Noi am dorit să continuăm și în acest sezon cu Gavrilă, dar el este jucătorul lui Aerostar Bacău”,a spus Bogdan Chirițescu, președintele lui Olimpic Zărneşti. Andrei Gavrilă a început fotbalul la Râșnov, apoi a trecut la FC Bența , Viitorul Cluj, Ardealul Cluj, Aerostar Bacău, CS Afumați, Olimpic Cetate Râșnov și Olimpic Zărneşti.

Amical Olimpic Zărneşti -CSU Alba Iulia

Gavrilă își va întâlni foștii colegi de la Olimpic Zărneşti la finalul acestei luni în cadrul unui meci amical. CSU Alba Iulia va efectua un cantonament la Săcele în perioada 22 iulie -2 august.

La CSU Alba Iulia a ajuns și Vlad Mihalcea

CSU Alba Iulia are planuri mari pentru noul sezon, iar directorul sportiv Aurelian Băbuțan a demarat o o spectaculoasă campanie de transferuri. La CSU Alba Iulia a ajuns în această vară și mijlocașul braşovean Vlad Mihalcea.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.