Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres
Publicitate

Misterioasele remedii chinezești

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: » Camelia ONCIU, 31.10.2006
* Preparatele pe bază de ginseng și Ginkgo biloba fac minuni în stimularea imunității și combaterea cancerului

Ierburile chinezești sînt recunoscute în întreaga lume pentru virtuțile curative deosebite. Erau folosite cu succes încă de acum 3.000 de ani. Rețetele vechilor chinezi nu mai sînt secrete, o serie de medicamente avînd la bază anumite plante originare din China. În zilele noastre, se cunosc circa 5.700 plante medicinale provenite din această zonă, dintre care ginsengul și Ginkgo biloba sînt cele mai populare. Nu numai că vindecă o gamă largă de boli, dar s-au dovedit a fi leacuri universale, fără efecte secundare și cu proprietăți profilactice miraculoase. Nu degeaba în China antică și feudală doctorul era remunerat numai cît timp pacietul era sănătos. Dacă se îmbolnăvea, medicul plătea costul tratamentului.

Tratamente ieftine și sigure

Medicina tradițională chineză reprezintă pentru companiile farmaceutice cea mai redutabilă concurență. Medicamentele și metodele de tratament orientale au fost supuse verificărilor științifice de tot felul, fără să le fi descoperit vreun cusur. Leacurile chinezești sînt din ce în ce mai folosite în Europa. Vindecă sigur, chiar dacă tratamentul este mai îndelungat decît în cazul medicinii alopate, au prețuri mici și sînt 100% naturale. Tradițional, plantele se folosesc sub formă de decoct care a fiert la foc mic între 30 - 40 de minute. Dar mai sînt folosite și pulberile uscate de ierburi, tincturile, unguentele și comprimatele. Gustul decocturilor nu e deloc plăcut, dar poate fi ușor învins dacă ne gîndim la cît de eficiente sînt. Atenție! Plantele chinezești fac minuni, dar tratamentul nu se face haotic, ci numai sub îndrumarea medicului care stabilește dozajul optim.

Nicio rețetă fără ginseng

În urmă cu 2.000 de ani, în China se credea că ginsengul îmblînzește animalele, impulsionează gîndirea și domolește spaimele. Totodată, întărea sistemul imunitar și împiedica instalarea depresiilor. Proprietățile lui nu s-au schimbat, fiind un medicament bun la toate. Este una dintre cele mai folosite plante din lume. În antichitate, ginsengul era extrem de prețuit, costul său fiind apropiat de cel al aurului. Este considerat un simbol al vieții, fiind denumit și „alimentul nemuririi“ sau „rădăcina vieții“. În China, aproape orice rețetă prescrisă de medic conține ginseng. Anual, sînt vîndute în lume sute de tone, produse în peste 50 de țări. Dar, paradoxal, ginsengul e și una dintre cel mai puțin cunoscute plante, încă nu i s-a descoperit secretul, principiul activ care să fie răspunzător de aceste însușiri.

Rădăcina sănătății

Ginsengul se numește științific Panax ginseng. Panax vine din limba greacă, de la zeița Panacea, vindecătoarea tuturor bolile, iar ginseng - de la chinezescul renshen, „rădăcina vieții“. Specia este ocrotită de lege și este cultivată intens în China, Japonia, Coreea și Rusia. Se spune că efectele ginsengului de China sînt incomparabile cu cele din alte țări. În farmaciile și magazinele naturiste din România, ginsengul se găsește în mai mult de 20 de forme. În general, ginsengul este utilizat pentru vigoare. Cei care consumă regulat ginseng sînt mai puțin supuși riscului de a se îmbolnăvi de cancer. Reduce concentrația de zahăr în sînge. Mărește capacitatea de adaptare a organismului la suprasolicitare, are efecte antiinflamatoare, antioxidante. Are efecte benefice asupra metabolismului. Contribuie la îmbunătățirea digestiei și respirației, fertilității, tensiunii arteriale, hipoglicemiei, inflamațiilor articulare, funcției hepatice și are efect energizant. Persoanele cu vîrste peste 40 de ani au nevoie de ginseng. Dar și cei care sînt supuși permanent la stres.

Ce-i prea mult strică

Sub acțiunea ginsengului, infecțiile dau înapoi de la sine, convalescența este mai scurtă, puterea de muncă sporește. La venirea anotimpului rece, o cură de 10-20 de zile cu această plantă ține la distanță gripa și guturaiul. Se administrează circa 1 g de rădăcină pe zi, pentru un adult. Este indicată atît pentru persoanele sănătoase, cu efect profilactic, cît și pentru bolnavi, mai ales cronici. Efectul benefic se resimte cam în a 10-a zi de tratament. Planta conține substanțe care pot activa hormonii feminini. S-au semnalat cazuri în care femeilor de peste 70 de ani, care au abuzat de ginseng, le-a revenit ciclul menstrual. Excesul de ginseng mai poate produce insomnie, nervozitate, depresii, diaree și erupții pe piele. Această plantă exotică sporește secreția hormonală. Se spune că după un consum mare, un bărbat poate onora zece femei.

Arborele nemuritor

Ginkgo biloba este o „fosilă vie“, un simbol al longevității, văzut ca o adevărată minune a medicinii. Arborii de Ginkgo biloba pot trăi mai mult de 1.000 de ani. Cea mai veche fosilă datează de acum 270 milioane de ani, din era dinozaurilor. Cel mai bătrîn Ginkgo din China are 3.500 de ani, exemplarele cu vîrsta de peste 100 de ani fiind plante protejate. Un arbore Ginkgo a rezistat dezastrului atomic din Hiroshima. Ginkgo provine din termenul chinezesc ginkyo însemnînd „caisul argintiu“. Sămînța seamănă cu o caisă, iar fructul are culoare argintie. Biloba înseamn㠄cu doi lobi“, după aspectul frunzei, în formă de evantai. Datorită rezistenței naturale la boli, insecte, poluare, foc și chiar radiații radioactive, Ginkgo este plantat în orașe și zone urbane. Poate fi găsit și în Brașov, în curtea Facultății de Silvicultură.

Iarba memoriei

Conform studiilor, extractul de Ginkgo biloba are trei principale efecte asupra organismului uman: îmbunătățește circulația sanguină (proprietăți vasodilatatoare în special la nivelul circulației cerebrale, retiniene și periferice), antioxidant natural puternic (contribuie la mecanismul de apărare împotriva agresiunii produse de radicalii liberi) și anticoagulant (refacerea după accidente ischemice și accidente vasculare cerebrale). Semințele sînt folosite în tratarea astmului, răcelii, infecțiilor urinare, facilitarea digestiei, tratamente dermatologice, dureri de cap și ca pansament pentru răni. Sînt bune ca stimulent al circulației cardiace și pentru problemele respiratorii, îmbunătățesc vederea, combat răul de înălțime. Frunzele de Ginkgo biloba previn degradarea intelectuală la bătrîni (Alzheimer și alte demențe). De asemenea, se îmbunătățește circulația periferică a sîngelui la extremități (mîini, picioare), diminuînd senzația de frig, de amorțeală. Există numeroase preparate farmaceutice bazate pe extracte din frunze de Ginkgo biloba. Cei care iau medicamente anticoagulante nu trebuie însă să le combine cu Ginkgo.

Ceaiul verde

Ceaiul verde se obține din frunzele de Camelia sinensis, la fel ca multe alte ceaiuri, dar diferența e că, la ceaiul verde, procesul natural de fermentație este oprit. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirea de ceai nefermentat sau ceai virgin. Conține uleiuri esențiale, teină, flavonoide, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloizi. Polifenolii combat radicalii liberi produși de poluare, fum de țigară, gaze de eșapament, ultraviolete. Teina stimulează arderea grăsimilor, are proprietăți diuretice. Flavonoidele protejează împotriva stresului. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral și factor de protecție anticancer. Ceaiul verde e recomandat în curele de slăbire. Întîrzie îmbătrînirea prematură a creierului, reduce formarea tartrului dentar și stopează apariția cariei dentare. Previne accidentele cardio-vasculare și sporește imunitatea. Această plantă diminuează riscul de cancer de sîn, dar și de prostată.

10 ierburi tămăduitoare

* Boabe Munga - sursă bogată de substanțe care contribuie la păstrarea celor mai importante proteine în organism
* Semințe de susan negru – conțin vitamina E, acid folic, acid nicotinic, calciu. Au acțiune de tonifiere generală
* Echinaceea - crește rezistența organismului la infecții. Tratează infecțiile tractului respirator superior
* Ghimbir - îmbunătățește activitatea tractului digestiv, are proprietăți antiinflamatoare, stimulează circulația sanguină
* Semințe de morulă - îmbunătățesc digestia și activitatea intestinelor
* Nuca neagră - are o mare valoare nutritivă și acțiune tonifiantă
* Alzina - are proprietăți antiinflamatoare
* Gotu cola - protecția sistemului nervos
* Cough Grass - antiinflamator
* Ginostema pentafilum („iarba norocului“) - previne bolile cardiovasculare, reglează imunitatea, alungă oboseala și lipsa de oxigen.

Rețetă cu ginseng

* Se cumpără o rădăcină de ginseng albă, de preferință chinezească, de la magazinele naturiste. Rădăcina să nu fie ruptă, presată sau fărîmițată. Se caută o sticlă cu gura mai largă, cu dop, și se introduce rădăcina în poziție verticală cu capul în sus cu grijă, fără a leza integritatea ei. Se face un amestec de 1:1 din alcool dublu rafinat (70-85 grade), cu apă de izvor sau apă plată. Se toarnă peste rădacină pînă o acoperă cu 1 cm. Se lasă 2 luni într-un loc răcoros și mai întunecaț agitîndu-se zilnic de 2-3 ori. La ce este util acest elixir:
1) tonifierea generală a organismului: se bea dimineața o cantitate de 15-20 ml peste care se completează pînă la 50 ml cu apă de izvor sau plată. Este utilă în recuperări în urma oboselii fizice intense sau operații.
2) sub formă de loțiune dezinfectantă pe răni (în acest caz nu se mai diluează) 3) în loc de cafea în unele cazuri (nu este recomandat acest lucru în fiecare zi), se bea porție dublă, 40 ml amestecat cu apă pînă la 100 ml.
4) extractul este și tonic sexual, este recomandat în stări de slăbiciune sexuală (sau insuficiență).
Nu consumați tonicul seara după ora 18, deoarece sînt șanse să nu mai dormiți noaptea. Nu este bine să fie consumat de către hipertensivi deoarece după înghițire, crește ușor tensiunea.
Dacă este păstrat la loc răcoros, acest elixir are efect continuu două generații.

Sfatul medicului din China antică

1. Mîncați cumpătat, fără să vă supraalimentați.
2. Nu mîncați în pat.
3. Plimbați-vă după ce mîncați.
4. Abțineți-vă de la orice fel de mîncare seara, înainte de culcare.
5. Mîncați des și în cantități mici.
6. Începeți cu alimentele fierbinți, continuați cu cele calde, iar dacă nu există și alimente reci, beți apă rece.
7. Primăvara, mîncați alimente condimentate, vara pe cele acide, toamna pe cele amare, iar iarna evitați alimentele sărate.
8. Nu mîncați fructe crude pe stomacul gol.

Scoarța de China

* Înainte de a fi fost descoperite antibioticele, scoarța de China (celebra chinină) era singurul remediu capabil să lupte cu succes împotriva bolilor infecțioase din zona tropicală. Ea este un stimulent imunitar extrem de complex, normalizează activitatea nervoasă (de unde și un efect de combatere a stresului extrem de eficient), reglează activitatea cardiacă, dilată vasele de sînge, scade febra, înviorează apetitul și redă tonusul. Este un remediu bun în răcelile cu evoluție galopantă, gripă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:


Articole la




Spatiu publicitar



Minim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Pregătiri pentru Bursa generală a locurilor de muncă


  28.03.2017
 • ➤ National


  O nouă lege a educației ar putea intra în vigoare la 1 octombrie 2018, anunță ministrul Educației


  28.03.2017
 • ➤ National


  Havrileț, ANRE: Prețul final al gazelor pentru populație va crește cu 1-2% de la 1 aprilie


  28.03.2017
 • ➤ National


  Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare în Gala Bute


  28.03.2017
 • ➤ National


  Imunitate sporită pentru judecătorii CCR


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Bucuria Diversității, spectacol de dans adaptat pentru persoane cu dizabilități


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Amenzi de 12 000 de lei pentru tăieri ilegale de arbori în zona Vidraru - Făgăraș


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Cinci ONG-uri nu mai vor să colaboreze cu Agenția Națională Antidrog


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Final de evaluare. 22 de proiecte culturale independente din Brașov, finanțate de la bugetul local


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Expoziție de fotografie, prezentări de costume și lecții de încondeiat de ouă, la Castelul Bran


  28.03.2017
 • ➤ Sport


  Corona Brașov este primul club din țară care va avea secție de baschet paralimpic


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Peste 500 de locuri de muncă și 50 de angajatori la Tîrgul locurilor de muncă de la Aro Palace


  28.03.2017
 • ➤ Life


  Copilăria cîntărețului Pharrell Williams va deveni musical


  28.03.2017
 • ➤ International


  Un trib din Amazon va primi compensații de 1,3 milioane de dolari în urma prăbușirii unui avion


  28.03.2017
 • ➤ International


  Soția atacatorului din Londra: Sunt întristată și șocată


  28.03.2017
 • ➤ Local


  În România sînt 5,257 milioane de pensionari. La Brașov sînt 8 pensionari la 10 salariați


  28.03.2017
 • ➤ Economic


  Studiu: 9 din 10 antreprenori cred că eșecul este „o sentință pe viaț㔠și se retrag din business


  28.03.2017
 • ➤ National


  Elena Udrea așteaptă azi verdictul în dosarul Gala Bute


  28.03.2017
 • ➤ National


  UPDATE


  Dosarul lui Dragnea: al patrulea inculpat care recunoaște acuzațiile DNA. Următorul termen în proces, pe 25 aprilie


  28.03.2017
 • ➤ Local


  Bărbat reținut pentru înșelăciuni prin metoda „Accidentul“


  28.03.2017
 • ➤ International


  Fost ministru irakian: Organizația teroristă Stat Islamic este aproape de faliment


  28.03.2017
 • ➤ IT, Stiinta si tehnica


  Instagram va opri automat imaginile cu conținut nepotrivit sau ofensator


  28.03.2017
 • ➤ Prima pagina


  O îmbrățișare pentru Basarabia


  28.03.2017
 • ➤ Prima pagina


  FC Brașov, victorie cu două autogoluri!


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  După o lungă pauză


  Teatrul „Sică Alexandrescu“ invită brașovenii la premieră


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  Mai aproape de brașoveni


  MyBrasovCity.ro, o aplicație online a Primăriei


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  Amendă de 500 de lei pentru că a mîzgălit zidurile Modarom


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  Caravana Culturală Romă, la Universitatea „Transilvania“


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  DRÄXLMAIER face investiții în fabrica din Brașov


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  Apelul pentru Cetățuie, amînat pentru luna viitoare


  28.03.2017
 • ➤ Eveniment


  Începe acțiunea de deratizare la Brașov


  28.03.2017
 • ➤ Actualitate


  „Vitrina cu personaje“ la Opera Brașov


  Opera, ca o lecție pentru copii


  28.03.2017
 • ➤ Actualitate


  „Cu inima la teatru“, spectacol caritabil pentru dotarea unei maternități


  28.03.2017
 • ➤ Actualitate


  Concurs de soluții pentru modernizarea pietonalului din Răcădău și a Bulevardului Victoriei


  28.03.2017
 • ➤ National


  Întîlnirea cu ministrul Justiției


  Codruța Kovesi: „Nu mi s-a cerut demisia“


  28.03.2017
 • ➤ National


  Dragnea cere desecretizarea protocoalelor dintre Parchet și SRI


  28.03.2017
 • ➤ National


  CCR cere pedepsirea unui judecător care a criticat decizia Curții în privința anchetării OUG 13


  28.03.2017
 • ➤ Economic


  „O întîlnire obișnuită de lucru“


  Goana după bani la buget


  28.03.2017
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei a discutat cu ambasadorul SUA la București despre Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții


  28.03.2017
 • ➤ Economic


  Statul nu mai are nici jumătate din sumele încasate de România din privatizări


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Suplimente naturale


  5 alimente pentru unghii mai sănătoase


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Evaluare


  Un an fără fumat în spațiile publice: 700 de copii mai sănătoși


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Bebelușii au nevoie de atingeri blînde


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Arsuri pansate cu piele de pește


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Uleiul de pește nu previne atacul de cord


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  DOCTOR NATURA


  Usturoița conține antidotul nicotinei


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Mușchiul de piatră, remediu contra radiațiilor


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Brașovul, locul doi între orașele cu cele mai bune facilități medicale din România


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Descoperire: o frunză de spanac, folosită drept țesut cardiac


  28.03.2017
 • ➤ Doctor


  Două medicamente folosite de toată lumea cresc riscul de atac de cord


  28.03.2017
 • Cele mai noi articole
  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.265 milisecunde, încărcat în milisecunde